牛站(駅)麻辣火鍋放題
好食任食邊爐
couplelovefood
2025-09-05
Follow
鐘意打邊爐,觀塘近近地有牛站,第一次食,平日都坐滿人,好厲害!湯底揀咗凊甜椰子雞鍋、冬瓜瑤柱豬骨鍋,另有番茄湯、胡椒豬肚、南瓜雞湯、龍蝦頭鍋、花膠雞湯鍋等🍲自助吧好多嘢食,有菜、菇類、沙律、飯、甜品、熱飲凍飲等,最特別係有麻辣小龍蝦、肉燥飯等🐮美國牛肩胛片(3-4片)🐮美國安格斯牛板腱(3-4片)🐮SRF美國極黑和牛片(3-4片)鐘意呢度啲牛,每次幾塊唔怕食唔晒,全部都高質有牛味🥢蘭花蚌 海螺片的的骰骰,爽口好食🥢芝麻雞翼炸得黃金香脆,好好食🤤🥬菜種類好多,啱晒我鐘意食菜🍮甜品又係好多,雪條雪糕、豆腐花、布甸等🚩牛站(駅)麻辣火鍋放題 (觀塘) @beefstationkt 📍觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓Read More
hkfood.yumyum
觀塘2小時任食火鍋放題!爆膏大頭蝦
hkfood.yumyum
2025-09-05
Follow
‎|•’-‘•) ✧觀塘牛站(駅)火鍋放題推介❤️晚市120分鐘共2小時 任食真係會好滿足♪( ´▽`)建議可以揀鴛鴦鍋 因為有成10款唔同湯底✨今次我叫左清甜椰子雞鍋同金湯花膠雞鍋!大推清甜椰子雞鍋 真係超清甜🥥🌴金湯花膠雞鍋同樣濃郁 不過會偏鹹少少~美國🇺🇸極黑和牛SRF 真係好正🥰2-5秒涮一涮就食得!濃郁的牛肉香氣🐮口感軟嫩多肉汁 而且油花分佈細緻又均勻❤️海鮮方面都好新鮮✨必食爆膏大頭蝦🦐蝦肉爽彈鮮甜🩵仲有帆立貝、海螺片、脆鯇魚片等等添!熟食區麻辣小龍蝦大受歡迎🦞不過添嘅追度都好快 一定實食到✌🏻Haagen-Dazs同多款雪糕同雪條都係任餅任食!甜品櫃款式都有好多添🥰必食軟心芝士布甸🧀同椰汁鮮奶雪燕🤍Read More
+ 6
le chaton
性價比夠高任飲任食
le chaton
2025-08-29
Follow
第一次去牛站,8:00pm 去到。多人等位。等咗一陣就安排入座。原來做緊大頭蝦,乳鴿,haagen-dazs任食。唔怪得咁多人。地方夠大。鍋底選擇多:冬瓜瑤柱豬骨鍋、牛駅秘製麻辣鍋、滋補豬筒骨鍋、清甜椰子雞鍋、香濃蕃茄豬骨鍋、香辣沙嗲鍋、胡椒豬肚鍋、龍蝦頭鍋、金湯花膠雞鍋、蟹皇海鮮鍋等…… 最近好熱氣。所以揀咗「冬瓜瑤柱豬骨鍋」,冬瓜清甜解暑,瑤柱夠鹹香,個豬骨湯熬到奶白色,飲一啖好鮮甜,打邊爐前一定要飲碗湯試下味😊肉類我就揀咗呢啲食:美國豬梅肉片、澳洲羊肉片、美國牛肩胛片、封門柳美國安格斯、牛板腱、SRF美國極黑、和牛片總結下:美國豬梅肉片:脂肪雪花分佈均勻,淥熟咗仲keep到嫩滑,豬肉味濃唔羶!澳洲羊肉片:羊味夠香但唔騷,肥瘦啱啱好,滾兩滾入口即化~美國牛肩胛片:肉質軟淋帶嚼勁,牛油脂夠香!封門柳(安格斯):牛味濃、肉質超腍滑。SRF極黑和牛:入口即溶、油脂甘香👍其他我覺得特別好食:燒乳鴿皇、蘭花蚌、台北鴨血、大頭蝦、脆鯇魚斤、海螺片、脆鯇魚片、海螺片、鮮甜海蝦、帆立貝、燒乳鴿皇:皮夠脆多肉汁,醃得入味,我仲encore咗幾次•蘭花蚌:爽脆鮮甜冇砂,好味。·大頭蝦:蝦頭爆膏!蝦肉彈牙。•脆鯇魚片:魚片切得厚薄適中,爽脆冇骨,魚夠鮮味。・海螺片:囗感爽脆鮮甜唔韌。· 帆立貝:肉厚鮮甜,夠新鮮。出面自助區。飲品、蔬菜、生果、丸類選擇都好多。質素都唔差。由其是Häagen-Dazs任食😂性價比高。下次會再嚟👍Read More
Master Taste 8
和牛、大頭蝦、乳鴿、häagen-dazs任食嘅火鍋放題
Master Taste 8
2025-08-28
Follow
今日同朋友試咗觀塘牛站火鍋放題嘅2號餐,整體嚟講性價比唔錯!湯底揀咗鴛鴦鍋,香濃蕃茄豬骨鍋酸酸甜甜,涮牛肉最夾;另一邊冬瓜瑤柱豬骨湯有瑤柱海味香而不燥,豆腐及響鈴吸盡精華,清甜夠入味。牛肉係主角,2號餐有美國極黑和牛、安格斯牛板腱、封門柳,脂肪分布均勻,輕輕一涮就食得,肉質軟嫩牛味足,encore咗好幾轉!海鮮選擇都多,海蝦、大頭蝦、蜆、墨魚、凡立貝新鮮,尤其鮮蝦爽彈無雪藏味。熟食區有驚喜,炸雞塊炸得香脆,出一盆清一盆,仲有涼菜、蜜汁骨、炸墨魚餅都好受歡迎。飲品櫃同甜品區係加分位,清酒、罐裝汽水、自家製茶飲任拎,最後食埋Häagen-Dazs 雪糕大滿足。服務幾好,上菜快收碟快,限時120分鐘夠食。Read More
美國肩胛肉
午市套餐性價比
Babyicetik
2025-08-25
Follow
一路都係觀塘食開牛站 第一次食佢哋嘅自助午餐,午市平均每人$190 😱😱揀咗特級肉眼套餐都好薄身,唔會覺得肥膩,入口溶口感無論湯底定係食物,開業咁耐質素都一樣保持水準👏🏻👏🏻                                                                                                    哈根達斯雪糕都係任食 😍各種熟食 👏🏻👏🏻 麻辣小龍蝦任食 ( 晚餐提供 ) 任選任吃 以及自助區菜品,多款甜品、試咗佢冬甩同埋糯米糍都好正 飲料等⋯⋯ 應有盡有😍👍🏻另外自助區嘅配料都好多,有多種丸類及蔬菜,牛柏葉,魷魚等😍 Read More
0907kinki
胡椒湯暖胃
0907kinki
2025-08-24
Follow
久違約朋友去「牛站(駅)麻辣火鍋放題」👭🏻.⚠️此餐廳收取10%服務費💰.2號SRF肩胛肉眼餐(2位)🍽️套餐$596💰.鴛鴦鍋🍲跟餐$48💰揀咗牛駅秘製麻辣鍋同胡椒豬肚鍋🐖麻辣鍋辣得刺激🌶️豬肚鍋帶香濃辛香胡椒味🧂豬肚爽口😆.肉類🥩套餐包含💰美國安格斯牛板腱肉質柔軟,肉味濃郁😋.海鮮🌊套餐包含💰帆立貝大粒鮮甜🐚.火鍋配料🥢套餐包含💰台北鴨血非常滑嫩🦆海蔘彈牙😗.小食及炸物🍤套餐包含💰醬爆糍粑香甜酥脆🤤.自助吧🍽️套餐包含💰有小菜🫛🐥🧄水果🍊🍈炸物🐟台式肉燥飯🍚麻辣小龍蝦🦞蔬菜區🥔🥬🍅🎃🌽豆製品、菇菌🍄‍🟫🍄豬紅🩸麵食🍜 丸類🍢🦀鵪鶉蛋🥚.甜品🍮套餐包含💰有雪糕、雪條🍨軟雪糕🍦蛋糕🍰泡芙、甜甜圈🍩大福、甜品杯🧁豆腐花、糖水🥣布甸🥛乳酪🍓🫐楊枝甘露🥭椰汁鮮奶雪燕🥥台式仙芋圓等🇹🇼糖果🍬.飲品🥤套餐包含💰有荳奶🍼茶類飲品🍵珍珠奶茶🧋咖啡☕️涼茶飲品🍐果汁🧃清酒🍶梅酒🥃啤酒🍺汽水 、椰青水、甘蔗水等🎋Read More
美國肩胛肉
必食大頭蝦食到飽😍
Carrie1119
2025-08-21
Follow
最近去咗觀塘牛站打邊爐放題😍真係有啲驚喜😋佢哋自助區除咗有齊晒打邊爐配料,仲有熟食,生果,甜品雪糕,汽水任攞,啱晒鍾意食野嘅你哋🥰我哋揀咗鴛鴦湯底,一邊係胡椒豬肚鍋,一邊係蟹黃海鮮鍋。豬肚鍋胡椒味夠濃同埋超足料😋蟹黃海鮮鍋就鮮味十足,啖啖都食到海鮮精華,完全可以提升到食材嘅鮮味🙌🏻🌸SRF美國極黑和牛片油花靚,入口即溶🌸安格斯牛板腱肉味濃郁🌸封門柳就啖啖肉汁🦐海鮮方面🦑爽脆墨魚夠Q鮮甜沙白肥嘟嘟,又鮮甜😍除左海蝦,最近仲有大頭蝦啖啖肉,啱晒打邊爐,口感超彈牙🥰海鮮控必點🥳🌼熟食方面,醬爆糍粑係驚喜之選,外脆內糯,好有特色。仲有乳鴿都係必點項目😎香脆肉嫩😆Read More
avrilk
😋超多選擇嘅火鍋放題
avrilk
2025-08-15
Follow
📍觀塘嘅牛站麻辣火鍋放題位置方便,觀塘地鐵站A2出口,行幾分鐘就到。🐮🥩美國極黑和牛SRF - 超大塊,灼幾秒就食得,軟嫩滿足。🐮🥩美國肩胛肉 - 肉味濃D,有咬口。海鮮亦有好多選擇,🦑魷魚,🐟脆鯇,🐚海螺片,甜蝦,扇貝等等, 其中最最最最鍾意就係滿膏🦐大頭蝦,肉質雪白彈呀,蝦膏香濃👍🏻,非常新鮮,每次落單必點。自助區蔬菜種類繁多,街市少有嘅水蓮,超級食物羽衣甘藍🥬仲係紫色品種,用🥥🐔椰子雞湯灼真係超級好食。👍🏻😋😋另一樣好喜歡嘅食品,就係🐦紅燒乳鴿,雖然唔係好大隻,但外皮香脆卜卜聲,肉質細嫩,而且上枱時仲係熱架,好似大排檔新鮮炸起咁🫰🏻。多種食品滿足到不同人👧🏻👦🏻👨🏻👩🏻👵🏼👴🏼嘅口味,真係大圍聚餐好地方。Read More
+ 7
Wingyy114
✿✿【打邊爐首選|$308任食爆膏大頭蝦!】✿✿
Wingyy114
2025-08-15
Follow
📍#牛站(駅)麻辣火鍋放題 (觀塘)觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓♡人均消費: $730 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️打邊爐最愛一定係牛站,性價比高之餘,又有質素,同fd/屋企人聚會又可以滿足到唔同口味😌 我地揀左SRF美國極黑和牛餐,成人逢星期一至四$308!! 19:30前離座仲有$40 discount $268就食到!呢個價錢包咗又帆立貝、黃喉、海螺片、桂花蚌、大頭蝦同乳鴿等等✨鴛鴦鍋+$48|秘製麻辣湯|胡椒豬肚湯 呢個鴛鴦鍋真係好正,麻辣湯底香辣適中,唔會太過刺激,反而令人食得過癮。胡椒豬肚湯就更加清甜,湯底醇厚,豬肚煮得剛好,口感滑嫩,飲落去好舒服。✨SRF美國極黑和牛|美國安格斯牛板腱 呢款和牛肉質非常嫩滑,每一口都令人驚喜,脂肪分佈均勻,燒出嚟香氣四溢,完全唔會油膩。安格斯牛板腱就多咗一份嚼勁,肉味濃郁,唔需要加太多調味料,都已經好好味。✨乳鴿 乳鴿嘅皮脆肉嫩,肉質鮮嫩,味道自然,仲有一陣淡淡嘅乳鴿香,當日食完之後再order咗兩次,真係唔錯 ✨火鍋配料 海鮮類嘅大頭蝦真係必食,蝦膏豐富,有啲仲爆哂膏,勁正!而蜆都係必叫,無沙又有鮮味。其次最令我深刻嘅係芋泥貢丸,丸內的芋泥香滑,配貢丸都好好食!✨ 自助火鍋配料自助火鍋配料擺放整齊乾淨,經常有職員打理,食得放心。麵類既選擇除左王子麵、岀前一丁,仲有印撈添😍超正!而菜既種類都好豐富,有冰菜、紫椰菜、羽衣甘藍,而且種類仲會不定時更新,每次去自助火鍋配料拎嘅時候都有驚喜。Read More
apv6yr9vn27p
美味選擇多火鍋放題
apv6yr9vn27p
2025-08-11
Follow
晚市嚟到呢度食火鍋放題,食Level 3嗰個($348)選擇好多,而且肉嘅質素都好好,色澤好靚,見唔同款式嘅海鮮都味道好,口感爽彈,食到食材本身嘅味道👍👍湯底叫咗蟹黃海鮮湯,係新出嘅,味道好,可以帶出食材嘅味道。外面蔬菜嘅款式都好多,我比較鍾意萵筍同埋豆苗,其他嘅食材加入去都可以帶起到所有嘢食本身嘅味道。😋😋💕外面仲有不同嘅食物款式,熟食都好多,啱食嘢都可以喺出面揀到唔同嘅嘢食,但係我哋冇試好多,因為本身呢個火鍋set已經有好多嘢要食,兼顧唔晒咁多🙈🙈不過有呢啲選擇都好,可以自己揀自己喜歡嘅嘢食。💪🏻🥳呢一個餐有M5 和牛,佢好大塊,而且色澤都好靚,另外牛小排嘅口感同埋味道都好好。羊肉亦都非常出色,基本上全部嘢食都好味。冇乜食到邊一樣係感覺唔新鮮。應該係因為佢啲流量都快,所以啲嘢食都保持返佢嘅質素。👍👍😋😋海鮮方面蠔、鮑魚嗰啲都有,味道都好好。大頭蝦都好好食,肉質爽彈,味道鮮甜。甜品方面選擇都好多,但係就唔係每一款甜品都好食,都係雪糕比較優秀,雪糕口味都多,Häagen-Dazs嘅夏威夷果仁、焦糖脆餅、藍莓、雲呢拿同埋其他品牌嘅雪糕都有。💕💕🫢🍽️🍨但係佢雪糕有時候就唔係refill得咁快,一開始Häagen-Dazs係見到雲呢拿味,後尾再出去多次先見到有其他口味,咁就即刻攞嚟食埋。😆😆😆🤩其他冰櫃裏面嘅甜品有馬卡龍、布甸、糯米糍等,質素比較參差,馬卡龍就真係麻麻地,其他都還好嘅,睇個人嘅口味。飲品方面都係有啲冷泡茶同埋現成嘅飲品,都有一啲清熱嘅甘蔗汁、椰子水。Read More
+ 4
hydchung
有好多食物可以選擇👍
hydchung
Level 2
2025-08-03
Follow
掛住食,唔記得咗影相🥹大家可以喺佢部機度order肉類同埋海鮮,特別留意海鮮嘅份量,佢哋係一隻一隻咁上。試過叫一份蜆,點知得一粒🤣🤣 佢哋嘅肉類都唔錯,食落有牛嘅香味😋自助區裏面有唔同嘅小菜、炸物、蔬菜、麵。淨係嘢飲都係成埲牆咁多,超級多選擇!甜品選擇都多,但唔太推介布甸同埋馬卡龍,因為味道真係一般。 有超級多嘅雪糕,仲有Häagen-Dazs雪糕😋 特別想同大家推介水蓮,好適合打邊爐,好脆,食落好過癮,我哋連續夾咗好多碟,都清晒!Read More
KathyLcm
觀塘任食火鍋🫶🏻
KathyLcm
2025-07-30
Follow
🌟牛站麻辣火鍋放題位於亞太中心,地點便利,是一間集合多款優質火鍋配料與熟食的火鍋專門店。火鍋食材和湯底選擇非常豐富🍻🌼肉類方面推介特上牛小排、美國安格斯牛板腱和牛肩胛肉,肉味濃郁,配上美味湯底。❤️海鮮方面,大頭蝦新鮮彈牙,沙白鮮甜,而最驚喜的是脆肉鯇魚片,口感爽脆滑溜,非常值得一試。🌼蔬菜、沙律、水果等均整齊地存放於雪櫃中保持新鮮,衛生細心。❤️炸魚皮與炸饅頭則放在保溫櫃內,令客人能隨時享用香脆口感,細節處見用心。🌼熟食方面包括炒小龍蝦、韓式炸雞、炸蝦球與肉燥飯、碗仔翅、推介乳鴿肉質鮮嫩多汁,任吃到飽。❤️甜品選擇也頗有驚喜,包括椰汁西米糕、榴槤糯米糍與木糠布甸等,風味獨特。🌼飲品方面有冷泡茶、汽水、啤酒及自助咖啡機任君選擇,自製美綠咖啡超級好飲😋❤️而最吸引的莫過於任食 Häagen-Dazs 雪糕,及多款式不同牌子雪糕,是甜品控的福音。總結而言,牛站不單食材優質、款式豐富,更在細節上見心思,是火鍋放題愛好者值得一試的好選擇🫶🏻Read More
waisikongcouple
觀塘高質火鍋🍲💕
waisikongcouple
2025-07-29
Follow
對於牛駅呢間火鍋店,真係有種相逢恨晚既感覺!明明都有幾間分店,平時見到都好多人食,點解會咁遲先發現到佢既美好😏。餐廳晚市有3款肉類任食套餐,今次就揀咗中間Level既SRF美國極黑和牛片❤️。🌟湯底湯底選擇都幾多,揀咗鴛鴦鍋- 香辣沙嗲鍋同金湯花膠雞鍋。香辣沙嗲鍋相當惹味濃郁,食材可以掛到唔少湯底精華。至於金湯花膠雞鍋就夠曬足料,花膠仲有滿滿骨膠原。🌟肉類SRF美國極黑和牛套餐包咗SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱、封門柳等唔同牛肉選擇,基本上和牛片同牛板腱都係肉味濃郁,食得出牛肉既甜味,油花分布亦相當平均,食多幾塊都唔會覺得漏。另外亦有豬肉、羊肉片等唔同選擇。🌟海鮮套餐包咗脆鯇魚片、大頭蝦、帆立貝等,當中印象最深刻係鮮甜爽口,爆曬蝦膏既大頭蝦同埋完全冇沙又多汁既沙白。🌟 小食//任食區域估唔到打邊爐都有得食燒乳鴿,仲要係新鮮熱辣辣,皮脆肉嫩夠曬多汁,絕對可以同酒樓媲美!自取區域亦有唔少蔬菜🥬、麵類、丸類、小食選擇。🌟飲品//甜品飲品選擇眾多,汽水、冷泡茶、啤酒就必備啦,就連清酒梅酒🍶,生啤都有真係勁!至於雪糕都有成十幾廿款,仲有Haagen Dazs,絕對係回本之選!Read More
C.Y.L.
大頭蝦🦐乳鴿🐦靚牛🥩放題
C.Y.L.
2025-07-29
4K views
Follow
觀塘🚇呢間牛站雖然入邊超大超闊落✨,但係我每次去到都見到人頭湧湧,👏十分之熱鬧,如果唔係一早訂位😆都唔知要排隊排到幾時。呢度嘅湯底🥣選擇十分之豐富,所以揀鴛鴦鍋🍲就最啱喇,清甜椰子雞鍋🥥入邊有唔少嫩滑雞件🐔十分清香,龍蝦頭鍋入邊用咗原個🦞龍蝦頭去製作,味道又濃又甘香💫。我哋揀咗中價位嘅✌️2號餐,主打嘅 SRF 美國極黑和牛片🥩油花均勻肥美,入口幾有牛味又有咬口😋。美國安格斯🐂牛板腱咬落幾香嫩🍖而且肉味香濃👌。 美國牛肩胛片✨薄切只需輕灼5秒⏱️,嫩滑度滿分💯。而且仲有放題比較少見嘅🥩封門柳,真係幾正👍!呢度嘅海鮮亦都唔錯,海蝦🦐鮮甜殼脆肉爽甜💦。帆立貝厚肉爆汁唔會霉。鮮甜沙白無沙而且充滿海水味🌊。蘭花蚌肉質爽而且好吸湯🥣,同龍蝦頭湯底🦞係絕配! 重點大頭蝦🦐肉質好爽,蝦膏澎湃🧡,鮮甜好味🤤!熟食最正嘅係有燒🐦乳鴿皇,上枱油香十足🔥,皮脆肉嫩🍗爆晒肉汁💦,撕開鴿髀🍖仲滴緊汁💧,正過好多其他酒樓嘅出品!自助區有大量前菜、🥗沙律同埋熱食♨️,最正嘅係有🌶️麻辣小龍蝦🦞任食!而且竟然仲有🇰🇷韓式人蔘雞湯🥣飲添!火鍋配料區🥄仲有唔同款式嘅丸類同埋蔬菜🥬,另外仲有多款台式🍲火鍋配料,風味滿滿👏!飲品款式🥤都好豐富,而且有多款清酒🍶、梅酒🥃同埋生啤🍺任飲添!呢度嘅甜品櫃🍮入邊仲有超多款式嘅甜品🍰,尤其係有台式嘅芋圓仙草凍💜!而且雪糕櫃❄️仲有多款唔同口味😍嘅 Häagen-Dazs 雪糕🍨任你食🎉!總結來講✅可以一過食齊SRF和牛🥩+生猛大頭蝦🦐+脆皮乳鴿🐦,自助區仲有🌶️麻辣小龍蝦🦞同人蔘雞湯🥣加持,環境闊落夠曬 chill☺️,CP值一流呀🌟!Read More
+ 16
TryEat
豐富又高質火鍋放題
TryEat
2025-07-22
Follow
昨晚約了朋友吃火鍋放題,為方便大家,我們便來這鄰近觀塘地鐵站的火鍋店。我們都喜歡這店的放題,因有很多款式的食物,不但火鍋配料,就連小食、甜品、酒類的款式也有不少,不但豐富而且高質!極黑和牛片套餐($308)鴛鴦湯底:胡椒豬肚鍋、蟹皇海鮮鍋 ($48)胡椒湯底十分香濃,蟹皇海鮮鍋很足料,而且有蟹膏香味。有很多食物都是我們很喜歡的!極黑和牛片:薄切很有牛香味大頭蝦:新鮮而且大隻孔鴿:熱辣辣,皮脆肉嫩人參雞湯:足料入味還有麻辣龍蝦仔、碗仔翅、Hagen-Dazs….數之不盡。整體食物、環境、服務也很好!有加一服務費Read More