牛牧

牛牧 (Closed)

牛牧 (Closed)
2K
hkfoodnu
【我去買個牛飯,咁d飯有d鵝肝】
hkfoodnu
2021-12-04
關注
🔸鵝肝鹽燒肥牛拼溏心蛋飯 $108 - 本身以為呢個價咪最多比一塊鵝肝,佢竟然夠膽比兩塊!?😱老闆瘋了?😱兩塊仲要個大細比起平時食西餐見到嘅仲大多一至兩成,質素中上夠肥美🤤個性價比已經贏晒啦!個飯仲唔只咁簡單架,除咗牛肉都有水準外,佢仲有啲類似乾XO醬撈飯食,超級餸飯,而溏心蛋有全隻都係一大加分位😎🔸鮮牛肉豬潤配蕃茄湯日式烏冬 $72 - 湯係偏清甜,牛肉豬潤份量多,豬潤保持到適當嘅熟度,水準中上👍🏻🔸足料鳳尾蝦多士 $48 - 以為係細細塊,點知係咁大,仲要炸到似西多士,賣相已經有驚喜🤓而個蝦唔係只係得面頭果隻,而係多士入面都打咗一層蝦膠入去,所以真係必試😍🔸紅牛 $22 (跟餐優惠價) - 抹茶雪糕加紅豆冰,飲飲下會變成抹茶紅豆冰,跟餐呢個價性價比十分高😚查看更多
+ 1
yummyeatate.eaten
牛漢堡一般
yummyeatate.eaten
2021-12-04
關注
🔖以茶餐廳形式提供不同料理😀大月All Day Breakfast, 🍔Burger, 串燒, 日式飯, 一人鍋⋯⋯🍽牛牧首選漢堡set $56 +熱鮮奶今次食完漢堡包後發覺一個漢堡包既sauce都幾緊要!呢個漢堡既sauce只有面層既包塗左黃芥末醬,食落去比呢隻醬蓋左牛肉既味(可能醬塗得唔夠平均)。漢堡整體都比較乾身,肉汁唔算多,入面雖然有塊菠蘿,但可能冇辦法全部料同時進食,所以就覺得乾。薯條都有少少over cook,至於杯鮮奶就正常。不過整體黎講$56既話性價比都算係咁啊😊😋食物:️7/10🤵🏽‍♂️服務:8.5/10🍴環境:8/10💰人均消費:$56🤩性價比:8/10查看更多
+ 1
eatwithjojohnny
特色本地牛🐄
eatwithjojohnny
2021-12-03
關注
通菜街美食應有盡有 今次介紹牛牧Ngau Muk 以木系裝修 環境清新舒服 價錢親民 不設加一主打日式蓋飯 特色漢堡 三文治 港式多士 特飲.滑蛋蒲燒鰻魚飯🍳作為一個蛋控 厚厚的一層滑蛋 加上香濃牛乳簡單用蛋汁 葱絲 芝麻拌飯已經非常滿足好吃蒲燒鰻魚跟坊間不同 外皮燒得脆口 帶點焦香再按個人喜好淋上醬汁 難怪係廚師推介之一.鵝肝免治牛肉漢堡🍔雖然好多人食爆餡三文治 但特色漢堡更吸引分別有鵝肝 手打漢堡扒 芝士 煙肉 太陽蛋 蔬菜一口吃不完 麵包用牛油烘得香脆 牛肉彈牙多汁鵝肝肥美甘香 入口即溶 配搭童年回憶的波浪薯條.特濃沙嗲串燒🍢CP值高的一道小食 $68有六串 共三款口味:🐮孜然燒牛肉 🐔京葱燒雞肉 🐷鳳梨燒豚肉全部肉質都嫩滑不乾 而且非常入味 配搭沙嗲醬另外有沙律伴碟 分量驚人新鮮 整體水準不錯.本地牛🍨除了懷舊港式特飲的黑牛白牛 還有很多可能性用上3.6牛乳雪糕 奶味濃厚幼滑 待雪糕溶化後奶茶就變得更順滑可口 配搭創新 值得一試.朱古力奶🍫店名牛牧 暗示了很多菜式有牛肉/牛乳成份熱朱古力加入牛奶後 比例和甜度都剛剛好跟餐可享優惠 店員態度有禮 重視客人意見查看更多
薇薇安
開心滿足食厚多士
薇薇安
2021-12-01
關注
今次與飯腳食飯,在油麻地地鐵站果面等,最後都係向旺角方向,食左呢間餐廳,好喜歡小舖的門口裝修,文青feel。見到Follow IG 有9折,當然即做啦! 同飯腳都係愛熱飲之人,二話不說就先叫左呢壺叫百味紛陳,有蘋果、百香果、青檸的香味,而且有蜜糖的甜味。 好濃好甜的味道,我自己就覺得略濃了點,愛甜的朋友就一定喜歡。餐廳仲有另一壺花果茶熱飲的,可惜今次飲唔晒,下次要再試。串燒上枱好靚,有特濃沙嗲醬,而且佢一份就有3款串燒選擇,所以多而不會太膩。孜然燒牛肉唔錯,較瘦但有孜然香。京蔥燒雞肉,京蔥是主角啦!鳳梨燒豚肉,應該是鳳梨汁醃製吧,因上枱不見鳳梨,但就幾好食。因晚上去食已經無晒牛角包,但這個賣相很出色,燒牛肉炒蛋多士好好食,多士香脆、蛋香而燒牛肉嫩滑,下次會再來encore. 最後要了吉列魚柳滑蛋飯,生京蔥起了大作用,配吉列魚柳原來好夾,魚柳好大塊,蛋有蛋汁,如果滑蛋再厚身些口感會更佳。飯份量足,我哋兩個都食唔晒碗飯。這餐廳好好坐,可以慢慢同飯腳傾下計,食下飲下,便一個晚上。 服務唔錯,好舒服的一晚下次會早些來試牛角包。查看更多
+ 2
mjqueen7e
有 heart 小店
mjqueen7e
2021-11-30
關注
朋友喺旺角做完 Gym,約我放工出嚟食餐飯傾下偈。去左食店林立嘅女人街,見到有間叫「牛牧」嘅小店, 藍色門框配上落地玻璃,風格幾清新,反正未幫襯過,好有新鮮感,今晚就一於喺呢度開餐。先睇餐牌,食物選擇好豐富,由全日早餐、漢堡、牛角包、多士、小食、甜點,以至沙嗲牛麵、意粉、滑蛋飯、特色飲品等,一應俱全。揀左兩款多士、沙嗲串燒同一客意粉。意粉奉送熱飲、配凍飲+$5,如果想轉特飲就正價減 $10。先嚐懷舊蛋白腐乳多士 ($32),多士新鮮出爐,面層吸滿了牛油、蛋白同腐乳醬嘅香氣,並灑上了白砂糖,送上時熱辣辣,香味四溢。入口果然有驚喜,鹹香中又帶點甜,加上牛油的香滑,比起普通油多好吃得多!另外呢客鳳尾蝦多士 ($48)  亦唔失禮,多士炸至色澤金黃,入口香脆之餘又唔會過份油膩,蝦肉亦十分新鮮,爽口彈牙,絕對係真材實料。特濃沙嗲串燒 ($68),串燒共有三款,分別為孜然燒牛肉、京蔥燒雞肉及鳳梨燒豚肉,每樣兩串。牛肉香氣十足,孜然味辛性溫。雞肉外脆內嫩,沾惹味嘅沙嗲醬吃,好正!豚肉嘅肥瘦比例亦剛好,肉質爽脆,完全不韌,配上自家製嘅沙嗲醬,入口香而不辣。微辣蕃茄羅勒大蝦意粉 ($78)  意粉煮得啱啱好,不會糊成一團,入口酸中帶微辣,很開胃。蝦隻夠大夠爽身,咬下啖啖蝦肉,配埋蕃茄、洋蔥、羅勒葉等,用料豐富,分量十足,兩個人 Share 絕對夠飽。飲品點左鴛鴦侶 (+$24/跟餐),成品用上了抹茶、鮮奶和濃縮咖啡炮製,而頂頭的雪糕更可選咖啡或抹茶。飲落味道相當唔錯,咖啡味濃而順滑,入口帶淡淡抹茶甘澀,配上抹茶雪糕,多重口感,甜而不膩。查看更多
+ 10
Clareylee
即叫即製.店員超有禮嘅小店
Clareylee
2021-11-30
關注
旺角女人街隱藏住好多有質數嘅小店見到呢間有齊Burger.主菜.小食.甜品,一應俱全「牛牧首選漢堡」厚厚嘅burger勁足料,餡料豐富,夾著手打牛肉.菠蘿片.新鮮蕃茄.生菜.雞蛋.芝士.煙肉,一口咬唔哂配埋粗薯條,係完美嘅配搭「燒汁牛扒配牛骨湯日式烏東」有驚喜...勁好味,外表平平無奇,特別係湯底香濃,牛扒唔靭加上燒汁洋蔥,惹味「芝士煙肉吞拿魚多士」全部即叫即製,拎上手暖笠笠,外層多士勁軟熟,加上半溶芝士,好juicy「芝士窩夫配朱古力」冰凍雪糕球伴著芝士窩夫,愛吃甜的,都會喜歡「菠耶菠蘿密」菠蘿粒+呍呢嗱雪糕,特飲嘅賣相好靚又好飲「西部牛」香濃朱古力,加上Oreo雪糕球查看更多
+ 8
誠意ABD
rosie1118
2021-11-23
關注
呢條街不嬲都多野食,今次係呢到搵到間幾CHILL既CAFÉ。黎到已經係2-3點,所以直接叫左個ALL DAY BREAKFAST,呢到既ADB幾有誠意,一黎份量多,都幾飽,二黎係款式多,有炒蘑菇,煙肉,沙律,茄汁豆,薯餅,火腿芝士三文治,黑松露炒蛋,煙三文魚。好豐盛,所以打卡影相都好好睇! 黑松露炒蛋幾滑,火腿芝士三文治仲有烘少少個底。朋友就叫左個微辣蕃茄大蝦意粉。大蝦份量多,意粉有少少辣味,幾好食~我諗呢到另一個賣點係佢D飲味! 叫左杯本地牛,姐係奶茶底配北海道3.6牛乳雪糕,茶底濃,同茶餐廳水準有得揮,雪糕一開始係雪到好硬,去到中間先溶,所以唔洗太快飲曬。查看更多
+ 6
ssstephaniess
有心的小店💕
ssstephaniess
2021-11-22
關注
🍽牛牧▫️行開旺角發現真係開咗好多新嘅餐廳,今次食嘅牛牧都係其中一間新開嘅餐廳,主打飯類同漢堡,飲品種類都好多,推薦大家試佢嘅特飲~另外想講,店員真係超級親切,仲好主動俾碟仔我同朋友𝚂𝚑𝚊𝚛𝚎食物,值得加分😎𝙿.𝚂.餐廳有好多𝚖𝚒𝚛𝚛𝚘𝚛出現😆▪️手打菠蘿蝦漢堡🍔🦐($𝟼𝟿, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟿/𝟷𝟶)超足料!厚到我一啖真係咬唔哂🤣手打蝦餅好彈牙本身嘅調味做得適中,配上菠蘿同其他配菜真係無咩可以挑剔,仲要蝦堡相對比較低卡(呃緊自己🤭)所以食咗半個都無咁大罪惡感🤣另外漢堡仲配咗沙律菜同粗薯條,真係好超抵食!▪️黑松露牛油果蟹肉多士🥪🥑($𝟻𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶)對我嚟講有牛油果嘅食物就係𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚏𝚘𝚘𝚍😆呢個組合絕對係一個𝚋𝚛𝚞𝚗𝚌𝚑會想食到嘅嘢,蟹肉混合咗入蛋沙律入面,黑松露醬嘅點綴為多士帶來昇華💕呢個價錢真係性價比極高,不過我諗牛油果調味上可能可以再落多少少鹽,就更𝚙𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝池了~▪️特濃沙嗲串燒🍢($𝟼𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)串燒有𝟸串孜然燒牛肉、𝟸串京蔥燒雞肉、𝟸串鳳梨燒豚肉,另外配上沙嗲醬自己去點。串燒份量好適合分享!▪️美人梳打🍹($𝟹𝟺, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶)清新之選!葡萄汁同石榴汁加入梳打水再落多球荔枝雪糕~石榴味道幾突出,甜甜酸酸,天氣熱飲呢杯唔錯😚▪️鴛鴦侶🍹($𝟹𝟺, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟿/𝟷𝟶)佢係𝚖𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎再加𝚎𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘🤤就算冇嗰球綠茶雪糕,本身都已經係我的菜🤣我鐘意佢咖啡底比較重,加上無落糖,更加飲得出抹茶加咖啡嘅澀味,呢杯我再嚟食嘅話應該會再叫💕𝙾𝚟𝚎𝚛𝚊𝚕𝚕嚟講,真係好抵食,性格比超高,而且睇得出餐廳好用心去經營,用餐體驗好好❤️下次會有機會再嚟食過😙查看更多
+ 3
小店
Candicelyq
2021-11-21
關注
周末的時光總是飛快,晒晒太陽🌞瞬間就天黑了。日子過得簡單又平靜,這才是放假應該有的樣子。今晚好好吃一頓,明天就又有力氣工作了。 做任何事情都是有一種慣性的,從靜止到運動的轉變,需要很多精力。生活一旦運轉起來,就會很順遂。找準心中目標,然後前進。 餐具很新,店裡面也裝修很舒適。整潔,又日式點的風格。 鮮茄牛肉🐷潤烏東湯很鮮美,烏東勁道配上特製的調味湯,特別入味好吃😋 豬潤也是很鮮美。偶爾吃一些豬潤,可以補充平時少攝入的微量元素,保證身體健康。柚子雞翼烤得很脆,柚子味道很清新,雞🐔翼的味道也變得特別。 鮮熱檸檬🍋水健康飲品,每次必點牛牧旺角通菜街2A-2P號鴻光大廈地下K1-K3號舖查看更多
+ 6
twywlk
旺角性價比之選
twywlk
2021-11-21
關注
牛牧🌟整體: 性價比之選 包類 多士類 都唔錯🏠環境: 小店就當然唔會好大 座位與座位之間偏窄 裝修係文青 乾淨風格 🧑🏻‍🍳服務: 侍應哥哥超級好禮貌☆║.............║☆‼️ 手打菠蘿蝦漢堡 $69好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ $69 可以食到成個set 真係比快餐店更加抵玩 ✅ 配料有 手打蝦肉,菠雞片,蕃茄,芝士,生菜,千島醬汁 蝦肉夠彈牙 可以一戰✅ 包埋 薯條及蕃茄沙律菜 ‼️ 韓式炸雞腿肉漢堡 $69好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 配料有雞腿肉,菠難片,蕃茄,芝士,生菜 ,韓國辣椒醬✅ 呢個雞腿肉夠哂大舊 多汁✅ 韓國辣椒醬唔算好辣 幾夾炸雞‼️ 白牛 +$10好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 跟餐配熱飲+$3/凍飲+$5/凍熱3,6北海道牛奶+$61漢堡配黑牛類特飲+$10/ 特飲跟餐減$10 幾抵玩✅ 白牛= 雪碧+ 沖繩海鹽雪糕 ✅ 隻色真係好靚 粉藍色勁吸引‼️西部牛 +$10好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️✅ 朱古力 and 曲奇雪糕組合📍 旺角通菜街2A-2P號鴻光大廈地下K1-K3號舖Shop K1-K3, G/F, Hung Kwong Building, 2A-2P Tung Choi Street, Mong Kok⏰ 星期一至日12:00 - 22:00☎️ 電話號碼 65090639📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵查看更多
山區麵包王
耳「牧」一新
山區麵包王
2021-11-20
1K 瀏覽
關注
向來都覺得做飲食唔容易,尤其晌香港,香港人食嘢又咀刁,又鍾意貪新鮮,又要多元化、多嘢揀,當然,又想要平啦。所以,好少餐廳單靠賣幾樣嘢,或一成不變就做得落去。最近,晌旺角試咗間餐廳,啲菜式都幾搞嘢,睇得出菜式設計上都花咗幾多心思:),佢嘅名字叫「牛牧」。餐廳嘅方唔大,一字長形,但裝修都幾骨子,一室淺色木系,地方光猛整潔。餐具、糖包都放晒枱側,自由取用。其實,晌門面都寫住喺賣港式美食,但有別一般茶記。查實都喺賣多國菜,不過,就發揮咗好多香港嘅創意精神。好似茶記嘅沙嗲牛麵,都玩好多花臣,而特飲中,更將黑牛、白牛做多好多變奏「牛」特飲,此外,漢堡、牛角包、多士亦大玩創意。沙嗲犇麵 $58老友話沙嗲牛麵食唔少,但一次過試到3款牛(犇:音「奔」)嘅沙嗲牛麵就絕對喺第一次,包括有本地鮮牛肉、本地肥牛、牛仔肉,再配上店家嘅招牌沙嗲,牛肉嘅份量真喺幾十足,頗有亮點。味道如何?老友話個沙嗲唔錯,炒得幾香、幾惹味,而且,俾得疏爽;牛肉就以本地鮮牛最腍滑,肥牛就有陣陣油脂香,牛仔肉就味道濃郁啲。老友忘記轉一丁,然而,公仔麵都OK。美人梳打 $24點個「犇麵」,再嗌飲品,有加配優惠,所以,老友點咗杯梳打,有減$10折扣。咩喺「美人梳打」?就喺葡萄汁、石榴汁、梳打水溝埋,再加球荔枝雪糕,老友就喺貪佢飲落酸酸甜甜,配公仔麵就再爽,襯沙嗲亦喺幾有化學反應,唔錯!唔錯!黑松露牛油果蟹肉多士 $58本來就想試牛角包,剛好賣晒,聽店員講佢哋啲牛角包都幾銷得,唔緊要,多士我都OK。嘩!嚟到嘅成品又真喺幾亮眼,尤其嗰抹黑松露,疏爽得緊要。裡面就以蛋沙律夾有蟹肉做餡,揀呢款多士都喺因為有蟹肉,唔使自己拆蟹咁麻煩,加埋生菜、牛油果,食起嚟頗清爽,味道又富層次。紅牛 $32佢哋凡點主食,都有跟餐優惠,不過,就唔知點解點牛角包 / 多士系列就無。都唔理,見佢咁多款特飲「牛」,都想試番一款。「紅牛」就當然唔喺嗰隻能量飲品啦,喺紅豆冰加抹茶雪糕,先食啲抹茶雪糕,抹茶味幾清幽,剩番半球就等佢溶落啲奶水度,變為抹茶牛奶,飲落都唔錯,清甜嘅紅豆就梗喺邊飲邊食啦,紅豆配抹茶一向都喺黃金組合嚟。試咗幾款嘢食,都好足料,而且,用料不賴,部份菜式真喺幾有諗頭,有種耳目一新嘅感覺,而且,店員都好好招呼,非常有禮貌。不過,呢區競爭都好大,單喺附近一截「女人街」都有十多間餐廳,希望市面經濟回復,做番大個餅,大家都好生意。查看更多
+ 9
Kikivicki
賞心悅「牧」
Kikivicki
2021-11-16
關注
之前與友人吃過牛牧的漢堡實在太好吃了,所以在旺角想不到吃甚麼的時候,我們都直接去牛牧用餐,肯定不會中伏,飽足又味美,是晚我們又再訪牛牧。黃金鰻魚玉子堡這巨型漢堡,不論男女都喜愛,漢堡包塗上蒜蓉牛油香烤,口感酥脆,加上鰻魚,玉子,蕃茄,芝士等配料一起入口,豐富漢堡的味蕾層次。黃金鰻魚玉子堡採用原條厚肉鰻魚,比手掌還要大,鰻魚入口即化,魚肉又綿又細無骨刺,燒汁濃厚,玉子蛋白焦香,蛋黃汁噴發,還有濃濃「芝」味在心頭,教人回味無窮。漢堡旁邊的炸薯條讓食客過過口癮,至於清新爽口的沙律則令人胃口大開,亦有均衡食客營養之用,不可以光吃肉而不吃菜那麼不健康吧。踏入冬季,牛牧也順應寒流推出壽喜燒,愛吃鍋的我當然叫上一鍋。壽喜燒包含本地肥牛,豆腐,生菜,娃娃菜,金菇,鮮冬菇,芋絲和生雞蛋,壽喜燒湯加熱後滾出香氣來,湯頭十分濃郁,還帶著蔬菜的鮮甜。本地肥牛有著豐富的油花,將牛肉放入壽喜鍋中,只需要輕涮一下,大概七分熟就可以享用,本地肥牛肉質鮮嫩又多汁,除了牛肉本身香味外,還多了壽喜燒的鹹香及甘甜滋味,本地肥牛沾點生雞蛋後滑上加滑。百香玉露的綠茶甘香與百香果,檸檬的果香超級合襯,裡面還能看到百香果籽和檸檬在綠茶中漂浮,同時加入蜂蜜,喝起來酸甜清爽,無比解飽膩。石榴裙入口帶有抹茶鮮奶的順滑,尾韻有著石榴汁的甜美,再搭配上細膩濃香的3.6牛乳雪糕,輔以鬆脆的白之戀人餅,石榴裙舒爽好渴。查看更多
+ 14
kenix2
CP 值極低,而我不知道好評哪裡來
kenix2
2021-11-15
關注
朋友介紹話呢間好食點知都係大失所望🙃首先,餐廳環境好窄,我地兩個人要同人搭檯咁要店員拉開張檯先入到去坐,仲要梳化位好高,同張檯既高度係唔match, 食得好辛苦講下食物點左半打串燒$68同一個壽喜燒$98再追加一份牛小排$38串燒有雞,牛,豬各兩串,d 肉係完全冇味,調味料既味都好淡,而且份量好少壽喜燒個鍋勁細又係份量少,個湯底係味精湯材料好普通,肥牛幾片,另外有金菇,芋絲,豆腐,雞蛋,蟹柳,冬菇收$98 但完全係大家樂質素😵‍💫牛小排正常烏冬粉麵類全部額外再收錢如果乜都唔加根本就唔夠飽兩個人食完係唔夠飽,但已經完全唔想再係度嗌野食除左服務態度之外,呢間野係一無是處,真心唔知點解可以咁多好評🥲查看更多
SuiMuiYi
抵食大份
SuiMuiYi
2021-11-14
關注
在旺角通菜街一向也有很多食肆,這個就找了一家小清新小店吃。店舖環境裝修簡約,還有Mirror的裝飾🙈。餐牌上有多款食物選擇,升級飲品有跟餐優惠。-💥香煎豬扒豬骨日式烏冬 HKD$56,這個另有牛角包和炒蛋配著。炒蛋口感滑滑的,牛角包口感酥脆🤤。日式烏冬湯底濃郁,烏冬口感適中。豬扒有點像小熊的模樣😆,豬扒大件口感煙韌。-💥厚切餐肉炒蛋多士 HKD$35,這個另有牛角包可選擇,用紙包著吃起來挺方便的,不用怕弄髒雙手😆。材料大大份,口感較豐富。多士是烘底版本,所以口感微脆。-飲品點了熱摩卡咖啡和熱朱古力奶,加配特飲有減HKD$10 優惠。熱摩卡咖啡面頭有朱古力碎做裝飾,朱古力味不會蓋過咖啡香味,味道濃郁不苦😋。熱朱古力味道香甜,朱古力與奶的比例剛好,口感幼滑甜度適中。-查看更多
yomid
放假下午茶☕️
yomid
2021-11-12
關注
今日放半天假出旺角拎文件,經過晚上繁忙通菜街,見到牛牧 一間小店裝修簡約,價錢經濟,決定坐低試吓。經理有笑容有禮貌招呼又周到,值得加分,推介我們吃下午茶餐,真心平!照燒雞扒日式烏冬 $48照燒雞扒相當惹味,雞扒肉質嫩滑,日式烏冬夠晒彈牙。本地牛特飲用奶茶做底,3.6牛乳雪糕 香滑綿綿,滋味好飲,又有香港特色。足料鳳尾蝦多士 $45嚇我哋一跳,又厚又大件,真係好多士呀!足料鳳尾蝦果然名副其實,蝦膠鮮甜,真材實料,炸得外脆內軟,酥脆可口。紅牛特飲果然夠特別,紅荳冰•抹茶雪糕,最喜歡係甜品同飲品融為一體,回味無窮。壽喜燒 $981人1鍋《壽喜燒》,日本特色湯底,清甜好味,配料非常豐富,明火上檯慢慢滾熱鬧食。本地肥牛、鮮冬菇、金菇、竽絲、豆腐、娃娃菜 、生菜、生雞蛋;材料新鮮又健康,鮮甜美味呀!追加烏冬在吸收埋湯底精華,很滿足的一個下午。FOLLOW IG 中可享有10%OFF ,追蹤9折優惠 更加抵食。查看更多
+ 8
壽喜燒