Master Beef (Hollywood Plaza)

牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心)
55.2K
Monkey.Hungry
一定要食和牛餐🤤🤤
Monkey.Hungry
2025-09-08
Follow
#🐒😋牛大人最近推出「炎夏椰樂祭」活動,為炎炎夏日增添清涼嘅氣息,我當然都一定要試吓啦選擇咗120分鐘日本和牛A4吃到飽套餐,任食和牛,一於食牛食到飽!── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──ʚ 木瓜椰皇嫩雞鍋/胡椒豬肚雞鍋ɞ 木瓜椰子湯底係期間限定,非常清新,同嫩雞配合好夾,而胡椒湯底都好正,辣辣地好暖胃ʚ 海鮮拼盤ɞ 好大盤海鮮,有鮑魚有生蠔有沙白,樣樣都好新鮮ʚ 日本黑毛和牛A4ɞ 主角嚟喇!靚牛從來唔怕食得多,雪花紋理均勻,一落鍋就熟期間限定「炎夏椰樂祭」好多以椰子為主題嘅特色小食,今如香芋椰漿脆脆等,極具創意酒類飲品仲可以無限暢飲,追蹤牛大人社交平台仲可獲贈「椰奶蓋芒芒爽」一杯!勁抵!牛大人亦為咗慰勞一眾莘莘學子,特別推出「學生狂歡時段」!每位全日制學生憑證於星期日至四21:00後入座,即享有減價優惠!而且牛大人最近仲有非常多優惠活動,有得食又有得玩小遊戲「知識就是折扣」,答啱問題即享折扣,答啱越多就有越多優惠,最多享有套餐全單85折!── ✦── ✦ ── ✦ ── ✦ ──Read More
+ 6
littlelittleice
🥥 牛大人炎夏椰樂祭
littlelittleice
Level 2
2025-09-06
Follow
🥥 牛大人炎夏椰樂祭🔥 120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題,仲送澳洲M9和牛牛丸2粒、海鮮拼盤、任食鮑魚同啤酒一杯!今個夏日,牛大人以椰子為主題,帶來清涼又滋味嘅「炎夏椰樂祭」,從湯底到小食、醬料、甜品,甚至特調飲品,樣樣都充滿椰香驚喜🌴🌟 椰子限定湯底 🥘• 喇沙椰爺仲夏鍋:濃郁椰香撞辣味喇沙,刺激又過癮!• 木瓜椰皇嫩雞鍋:清甜木瓜配濃滑椰皇,養顏又暖胃!
免費選鴛鴦鍋,其中一邊要試限定湯底,雙倍滋味!🥥 椰子小食 😋🐷椰酥跳跳豬:外脆內嫩,椰香爆棚!🍤黃金椰絲蝦丸:鮮甜蝦丸裹椰絲,口感層次滿分!🌋椰林火山脆薯條:薯條控必試嘅椰子新玩法!🍯 特色醬料• 香椰火焰醬:微辣椰香,火鍋絕配!• 椰汁美奶滋:奶香濃郁,肉質更鮮甜!🍭 甜品• 香芋椰漿脆脆:芋頭控尖叫!香濃芋頭配椰漿,酥脆綿滑超滿足!#香芋椰漿脆脆 #口感控必吃 #芋頭控集合🥤 特調飲品🩷粉桃椰香 (Pinku Paloma):粉嫩微醺,夏日約會之選!#PinkuPaloma #粉色系雞尾酒 #夏日約會必點🤍冰檸伴椰 (Malibu Lemonade):酸甜清爽,解膩神器!#MalibuLemonade #清爽特調 #夏日解膩必點🩵藍調微風 (Blue Hawaiian):熱帶風情,派對必備!#BlueHawaiian #微醺夏夜時光 #清爽熱帶風情有A4+和牛任食呀,超抵食仲有鮮甜鮑魚任吃,有3個味道古法醉鮑魚,醉香酒味炭燒鹽蔥鮑魚,炭燒口味柚子燒汁鮑魚,甜酸口味雪糕仲係MOVENPICK,清新芒果雪糕,味道十分清新,迎合夏日鍾意食和牛嘅千祈唔好錯過呀Read More
+ 2
hklch311
旺角超高質台式邊爐🤩🤩
hklch311
2025-09-04
Follow
我哋叫咗日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐(正價時段:$488@1)呢個套餐亦都可以任飲Cocktail同埋酒精飲品首先講咗佢哋嘅湯底先啦佢哋依家做緊「炎夏椰樂祭」嘅主題所以我哋其中一個湯底揀咗要喇沙椰爺仲夏鍋另一個就揀咗要牛大人秘製麻辣鍋我覺得呢兩個湯底都好濃郁💕💕我主要係食喇沙椰爺仲夏鍋(麻辣鍋嗰邊對我嚟講實在太辣😂😂)呢個喇沙湯底飲落去都幾入味酸辣酸辣咁樣食落去都幾開胃🥰🥰而且亦都有啲海鮮喺入面跟住就講吓呢個套餐嘅肉類啦第一時間真係一定要食黑毛和牛A4+~因為佢食落去真係超滑嫩☺️☺️完全做到入口即化嘅效果而且嗰個肥瘦比例都好均勻😍😍伊比利亞黑毛豬梅肉都真心幾高質食落去超煙韌好有口感🤩🤩呢個餐就會附送澳洲M9和牛牛丸同埋海鮮拼盤😜😜和牛牛丸食落去真係好多肉汁😜😜牛肉味真係好濃郁嗰個海鮮拼盤亦都好豐富🥳🥳因為而家做緊椰子主題,所以有好多嘢飲都係關椰子:椰奶蓋芒芒爽、粉桃椰香、冰檸伴椰、藍調微風😘😘鍾意椰子嘅人真係唔好錯過同埋佢哋而家都有一連串嘅優惠活動🎉最後值得一提嘅係冇諗過我哋去嗰日竟然有大量嘅笨Banana😚😚平時喺7-Eleven買唔到,竟然係牛大人食到Read More
+ 4
日本黑毛和牛A4
伊比利亞黑毛豬梅肉
Amelia125
新主題menu都唔錯
Amelia125
2025-09-03
Follow
好耐冇食牛大人啦!最近同朋友試咗120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題見佢最近新出咗黑白養生系列好似好得意咁🤣🤣我哋叫咗黑白湯鍋1.黑金蒜皇土雞鍋 2.雪白御鮮豆腐鍋個人特別鍾意豆腐鍋嗰邊清清地很鮮!肉類方面大部份都質素唔錯特別想讚佢個海鮮拼盤蠔超好食!又大隻又鮮甜鮑魚都彈熟食方面試咗鹽酥髒髒雞都唔錯!特別想推介佢個仙花雙圓超好食🤣🤣唔會好甜用料口感都好豐富見佢另外仲有出其他黑白系列例如有黑白啤酒等等都值得一試!Read More
nonobobo
🌟高質A4+和牛吃到飽
nonobobo
2025-09-01
Follow
偶然都想豪少少叫咗日本黑毛和牛A4+ 120分鐘吃到飽套餐 首先奉上海鮮拼盤,入面有生蠔、鮑魚、扇貝同鱔片款款新鮮,尤其鱔片,肉質彈牙,口感爽脆呢個套餐肉類選擇最豐富,又可以任食鮑魚今期主題係「炎夏椰樂祭」好多款小食、飲品都加入椰子好有夏天清涼感覺不過重點目標係日本黑毛和牛A4+同埋伊比利亞黑毛豬梅肉 兩款肉口感味道一流,大滿足而且可以任點吃到飽,真心抵食🔅日本黑毛和牛A4+片片帶有雪花,油花分布輕輕涮後,入口即溶軟滑又滿有牛脂香味🔅伊比利亞黑毛豬梅肉油花分布均勻,入口嫩滑柔軟就算唔覺意涮耐咗少少依然豬肉油香同肉汁十足,令人回味至於湯底,就揀咗鴛鴦鍋,一邊辣一邊清其中一邊係期間限定嘅喇沙椰爺仲夏鍋椰香喇沙味濃, 少少辣,入面仲有鮮蝦豆卜另一邊就清清地,雪白御鮮豆腐鍋但其實當中放埋三文魚肉,帶出陣陣鮮甜依家仲有「知識就是折扣」優惠活動獎品就根據答中題目數量而定全中5題,下次惠顧吃到飽套餐就可享全單八五折啲問題其實都有少少挑戰性,不妨玩下笑下測試下自己嘅知識 Read More
kate.liu_0415
🇭🇰90後|藏在旺角的夏日續命清爽火鍋
kate.liu_0415
2025-08-30
Follow
今天跟朋友約了在旺角逛街,逛得差不多,經過荷李活商業中心,看到一家有台灣秘制湯底以及和牛的放題火鍋店,而且他們還有一個很照顧夏天食欲的主題「炎夏椰樂祭」🌞😱,所以跟朋友進去了品嚐😋因為是夏日限定,所以想吃的要趁早去哦~我們選了 「日本黑毛和牛A4+」套餐,每位贈送「澳洲M9和牛牛丸」及非常新鮮的海鮮拼盤,最主要是還有無限任吃的日本黑毛和牛A4,真的絕了!還有伊比利亞黑毛豬梅肉、鮮活鮑魚,以及可以熟食吃的鮑魚小吃 等,也是可以隨便點!自助區還有滷肉飯和新鮮蔬菜、冰淇淋🥰吃得太過癮路在「炎夏椰樂祭」下,推出一系列的以「椰子」為主題的夏日限定美食,清爽揭膩!我們都想嘗試有關主題的限定美食,所以有關的美食都點了💕在鍋底方面,我們選了期間限定的木瓜椰皇嫩雞鍋和剝皮辣椒雞鍋的鴛鴦雙拼,鍋底一到,煮開後我立刻先來了一碗熱乎乎木瓜椰皇嫩雞湯,湯帶有清甜的熟木瓜和椰皇水的香氣,口感整體很清新,太適合女孩子喝了,都不需要額外的調味醬料,所有肉類和其他菜有這湯的味道就足夠了!他們家的湯底都是純天然食材燉煮的, 和我平時吃的火鍋很不一樣~ 大家記得要先喝湯再涮火鍋哦!這次的限定主題還有推出了一系列以「椰子」為靈感的夏日美食,我們把有關的美食都點了。在小食方面,我們試了椰酥跳跳豬、黃金椰絲蝦丸、椰林火山脆薯條,三款都很有特色, 夏日風味十足!顏值也很高,這款椰酥跳跳豬真的令人一試難忘,脆皮咬開肉汁爆發,跳跳糖在舌尖蹦迪😆,限定醬汁我們也都試了,香椰火焰醬是有點微辣的,適合自己蘸小吃或豬肉,也很解膩哦吃火鍋當然也少不了飲品啦!點了夏日特飲椰奶蓋芒芒爽每一口都能吸到芒果果粒和Q彈西米,相信大部分朋友們一定很愛喝的。我朋友喜歡喝點小酒~我們還點了海島風的雞尾酒特調:粉桃椰香和冰檸伴椰,香甜果香搭配火鍋更提升美食美食體驗😆在牛大人小幾百吃出千元的感覺實在感覺物超所值,下次放假再來品嚐,已經開始期待下次的新系列限定!Read More
+ 3
fooofoodie
牛大人椰子主題火鍋盛宴🌴🥥
fooofoodie
2025-08-30
Follow
牛大人今個夏日推出椰子主題限定活動,由湯底到甜品都充滿椰香,仲有勁多著數優惠~「炎夏椰樂祭」喇沙椰爺仲夏鍋|木瓜椰皇嫩雞鍋 椰酥跳跳豬|黃金椰絲蝦丸|椰林火山脆薯條 香椰火焰醬|椰汁美奶滋 香芋椰漿脆脆|椰奶蓋芒芒爽 特調飲品任飲(配和牛套餐)|單杯$58 🎓 DSE學生優惠(21:00後入座) 📚 出示學生證即減: ➤ 安格斯套餐減$30 ➤ 澳洲和牛減$60 ➤ 日本和牛減$90 ❓❕知識就是折扣答中2題:即影即有 答中4題:鮑魚拼盤(6隻) 答中5題:下次85折(要登記會員) 📱Follow送飲品追蹤牛大人社交媒體,即送「椰奶蓋芒芒爽」一杯! Read More
+ 3
VenusChan2522
牛大人火鍋吃到飽「炎夏椰樂祭」
VenusChan2522
2025-08-29
Follow
♨️牛大人火鍋吃到飽旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫A&B號舖@masterbeef.hk ❤️牛大人台灣火鍋應該冇人唔識,今次佢哋新推出「炎夏椰樂祭」,以椰子為主題讓食客體驗椰子為夏日帶來沉浸式的清涼,當中包括湯底、飲品及醬汁亦加入了椰子元素。🔷今次我哋叫咗120分鐘日本A4和牛火鍋放題,送澳洲M9和牛牛丸,海鮮拼盤、任食鮑魚及送啤酒一杯,湯底揀咗阿嫲養生濃湯鍋及木瓜椰皇嫩雞鍋,另外叫咗$58一杯粉桃椰香及椰奶蓋芒芒爽,而家只需要追蹤牛大人社群媒體就會送一杯椰奶蓋芒芒爽👍🏻另外為慶祝「DSE畢業季學生狂歡時段」每位學生憑全日制學生證於星期日至四21:00後入座:~美國特級安格斯套餐,即減$30澳洲極上和牛套餐,即減$60日本黑毛和牛套餐,即減$90咁多優惠同特色仲唔快啲約埋屋企人或者朋友仔嚟試吓食物:8.5/10抵食:8.5/10環境:8.5/10。。。#牛大人 #牛大人台灣火鍋吃到飽🐮 #牛大人台灣火鍋 #打邊爐必選 #打邊爐 #台灣火鍋 #炎夏椰樂祭 #知識是折扣 #酒類暢飲 #旺角美食 #旺角 #食在旺角 #hkfoodieblogger #hkfoodies #foodie #foodiesofinstagram #牛大人火鍋 #hotpot #日本a4黑毛和牛 #鮑魚放題 #澳洲m9和牛牛丸 #椰奶蓋芒芒爽 #粉桃椰香 #木瓜椰皇嫩雞鍋 #阿嫲養生濃湯鍋 #吃到飽Read More
foodiez.la
旺角高質台式和牛火鍋放題
foodiez.la
2025-08-26
Follow
作為牛大人的忠實粉絲,特別喜歡最近的「炎夏椰樂祭」,推出多款椰子主題美食,包括椰奶蓋芒芒爽等日本黑毛和牛A4+餐 $488/位選了雙拼湯底+$50:木瓜椰皇嫩雞鍋與紅燒牛骨鍋,木瓜椰皇湯底清甜順口,椰香濃郁,與海鮮搭配完美;紅燒牛骨鍋濃厚,令人滿足海鮮拼盤套餐包含生蠔、扇貝、飽魚及白鱔等,鮮美彈牙,口感一流,質素有驚喜日本黑毛和牛A4+ & 伊比利亞黑毛豬梅肉A4+和牛油花均勻,入口即化,肉香濃郁;伊比利亞黑毛豬梅肉同樣出色,肉質軟嫩特調雞尾酒點了粉桃椰香,味道甜美椰味突出follow牛大人社群媒體 IG,即可獲贈椰奶蓋芒芒爽一杯,酸甜清新Movenpick雪糕甜品提供多款口味,新推出的椰子味清香不膩,朱古力味同樣美味,完美收尾活動優惠入場獲贈2張可愛牛大人貼紙,還有「知識就是折扣」遊戲,答對5題可享下次85折優惠,DSE畢業生憑全日制學生證,於周日至周四21:00後惠顧,享「日本黑毛和牛」套餐減$90等優惠,超划算Read More
日本黑毛和牛A4
伊比利亞黑毛豬梅肉
hkpthomas
夏天打邊爐必身椰黃雞鍋🤪
hkpthomas
2025-08-25
Follow
Happy Friday去咗旺角牛大人打邊爐,揀咗日本黑毛和牛A4+放題🤪 $488就可以任食黑毛和牛真係好抵食😋而家仲有限定活動炎夏椰樂祭🔥好多唔同嘅特色小食、湯底同甜品🥥我哋今次就叫咗木瓜椰黃嫩雞鍋🐥湯底清甜夠晒足料!套餐包咗海鮮拼盤,有蠔、扇貝等時令海鮮🤤連鮑魚都有得任點,非常推薦古法醉鮑魚,好入味✨肉類嘅質素真係冇得輸,和牛嘅雪花好靚❄️牛味香濃入口軟嫩🥰伊比利亞黑毛豬味道甘香,肉質同樣嫩滑💫自助區有多款台灣直送食材,蔬菜、丸類、飲品同甜品應有盡有🤩限定活動嘅小食黃金椰絲蝦丸同椰林火山脆薯條同好惹味❤️‍🔥 Like同Follow牛大人即送椰奶蓋芒芒爽🥭鍾意食椰子嘅大家唔好錯過🫶🏼Read More
+ 5
yuki227
玩遊戲可以贏到獎券
yuki227
2025-08-25
Follow
**🌴【牛大人「炎夏椰樂祭」🌴** **📍今個夏天想打邊爐又怕熱?牛大人旺角店推出「**炎夏椰樂祭**」限時主題,以椰子元素貫穿火鍋、小食、飲品同甜品,仲有超值優惠同互動遊戲,即刻帶大家沉浸式體驗呢場夏日椰香盛宴! ### 🥥 **椰子主題湯底:清爽與濃郁的雙重奏** 免費升級嘅鴛鴦鍋中,必試期間限定嘅「**喇沙椰爺仲夏鍋**」——喇沙湯底加入椰漿,香辣中帶椰香回甘,涮和牛超夾!另一款「**木瓜椰皇嫩雞鍋**」清甜滋潤,木瓜同椰皇燉出黃金比例,雞肉嫩滑,開胃又養生。 ### 🥩 **A4黑毛和牛放題:入口即化の奢華感** 120分鐘任食日本A4黑毛和牛,油花均勻如雪花,輕涮3秒即溶於舌尖!贈送嘅**海鮮拼盤**同**任食鮑魚**鮮味十足,而**澳洲M9和牛牛丸**爆汁彈牙,絕對回本之選~ ### 🌟 **椰香小食×特調飲品:驚喜連環爆** - **椰酥跳跳豬**:炸豬扒裹滿椰絲,外脆內嫩,沾「香椰火焰醬」更惹味! - **黃金椰絲蝦丸**:蝦膠混入椰絲,口感層次大升級~ - **甜品控必點**:**香芋椰漿脆脆**,芋泥+椰漿+脆脆,邪惡但停唔到口! 飲品推薦**椰奶蓋芒芒爽**(追蹤社群即送!)同**粉桃椰香**特調,果香與椰奶平衡,解膩一流! ### 🎮 **互動優惠:玩遊戲送鮑魚+折扣** 參加「**知識就是折扣**」答題遊戲,贏**鮑魚拼盤**或**85折券**(記得問職員拎「炎夏椰樂祭」貼紙打卡!)。DSE學生仲有深夜優惠,**日本和牛套餐減$90**,抵到笑~ **#炎夏椰樂祭**總結**:牛大人今次將台灣火鍋玩出夏日新意,由湯底到甜品都充滿椰香驚喜,加上互動優惠同高質和牛,絕對係旺角打邊爐首選!Read More
+ 1
clui1210
夏天必吃限定口味
clui1210
2025-08-21
Follow
為左呢張炎夏椰樂祭活動貼紙,特登再訪牛大人要貼紙,當然都有口福,終於食到期間限定嘅木瓜椰皇嫩雞鍋,同喇沙椰爺仲夏鍋!今日食左120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題,連啤酒都飲埋,正正正。今期有好多特別嘅椰子小食產品,例如椰酥跳跳豬、黃金椰絲蝦丸。我今日特登叫咗椰林火山脆薯條用嚟煎特色醬料嘅香椰火焰醬同椰汁美奶滋,夏日感滿滿。就連飲品都有好多期間限定嘅特色調製飲品,平時更加有得飲少爺啤,不過今日我哋去嘅時候已經賣晒,所以有得飲sopporo都已經覺得好幸福。呢度嘅牛更加唔使講啦,永遠都咁好食,高質日本和牛都可以任食。Read More
2girls.hkk
N次牛大人香港🇭🇰最高質火鍋放題
2girls.hkk
2025-08-18
Follow
牛大人真係高質火鍋,已經去過n次牛肉質素有保證,值回票價🌟🌟每次去都有吾同主題同活動🤓今次限時活動🌞「炎夏椰樂祭」🥘 椰子期間限定湯底:喇沙椰爺仲夏鍋、木瓜椰皇嫩雞鍋😍🥥 椰子小食:椰酥跳跳豬、黃金椰絲蝦丸、椰林火山脆薯條🥤 特色飲品:椰奶蓋芒芒爽🥭超正啖啖芒果,夠鮮甜,啖啖西米🎉【優惠活動】🎉😆知識就是折扣有吾同主題既相關問題,我挑戰左動漫主題仲答岩左4題😇😇送鮑魚小吃拼盤6隻如果答中5題,全單85折😱😱今次食🇯🇵日本黑毛和牛A4+吃到飽🤤A4和牛好靚,佈滿雪花紋😍超正仲有海鮮拼盤+澳州🇦🇺和牛牛丸M5澳洲🦘和牛都正,好香牛味仲有好多款台式夜市小食,好惹味💓💓飲品好多款,仲有多款台式飲品🌟最後甜品🍮仲有movenpick雪糕❤️❤️Read More
Arella Szeto
黑雨下食火鍋🍲
Arella Szeto
2025-08-16
Follow
牛大人最近推出左炎夏椰樂祭活動,用左我最中意既椰子🥥做主題火鍋,放工即刻同朋友去打邊爐🍲一入座就有知識就是折扣活動,通過答題贏取餐飲折扣等優惠,我地揀咗動漫題目,答中左3條,有一張即影即有相🥰120分鍾任食黑毛和牛、鮑魚、Mövenpick雪糕,仲送澳洲M9和牛牛丸、海鮮拼盤&任食鮑魚☺️湯底揀左期間限定喇沙椰爺仲夏鍋、木瓜椰皇嫩雞鍋,湯底甜美濃郁,日本黑毛和牛非常高質,每碟油花均勻,肉質軟腍,油脂豐富,近乎入口即溶,我地食左3碟,今次真係回哂本🫢另外可以係QR code落單火鍋配料、手搖飲品、限定椰子小食椰酥跳跳豬、黃金椰絲蝦丸、椰林火山脆薯條等,出面自助區有蔬菜類、丸類、樽裝飲品,最後食埋杯雪糕就滿足哂💕Read More
JessicaFung2742
打邊爐也能小清新?
JessicaFung2742
2025-08-15
Follow
夏天打邊爐,最啱係用椰子湯底!牛大人以椰子為主題嘅特色火鍋,清清甜甜啱晒炎炎夏日🌴🥥炎夏椰樂祭當然唔少得椰子期間限定湯底,包括有喇沙椰爺仲夏鍋同木瓜椰皇嫩雞鍋,個人比較鍾意木瓜椰皇,木瓜帶岀湯底鮮甜,雞件鮮嫩仲有一系列椰子食品,椰子控岩晒椰子小食:椰酥跳跳豬、黃金椰絲蝦丸、椰林火山脆薯條特色醬料:香椰火焰醬、椰汁美奶滋甜品:香芋椰漿脆脆特色飲品:椰奶蓋芒芒爽特調飲品:粉桃椰香 (Pinku Paloma)、冰檸伴椰 (Malibu Lemonade)、藍調微風 (Blue Hawaiian) ;所有特調飲品「日本黑毛和牛A4+」晚市套餐任飲,正而家仲有一系列優惠活動,包括學生狂歡時段,知識就是折扣等等。。。好吸引呀!Read More
+ 4
日本黑毛和牛A4+