Gyuhachi Shabu Shabu & Sukiyaki Restaurant (Closed)

牛八涮涮鍋專門店
5K
workhardforever
第二个半价
workhardforever
2021-02-25
Follow
约了朋友在这里吃晚餐,火锅放题有几个不同的价钱。最重要的是一人一锅,除了干净卫生,还可以只管自己烫喜欢的食物,减少共用火炉的尴尬。火㶽套餐有5个选择,都是90分钟的用餐时间。周一至周四还有第二位客人半价的优惠,涵盖所有放题套餐。自助区的火锅配料有不少选择,单是蔬菜类已有十多种不同的品种。肉是自己向服务员口头下单的,下单后两分钟內送到。由于没选择最贵的套餐,牛肉的质量只是很一般,有少许嚡,但整体的口味还是过得去的。由于第二个是半价,人均消费才150元,在尖沙咀来说算是便宜的。Read More
+ 3
gloria1023
价格吸引@肉質偏瘦
gloria1023
2020-11-30
Follow
一早在附近做完facial, 肚子已不停地叫着, 竟在這裡有火鍋吃, 而介格不算貴啊(在這個地段, 不用想便進去了!可惜, 門口少肥的員工態度不太友善, 問一下都不想答你那種.這裡也是一人一煱的, 日式裝修及佈置, 簡潔而坐得舒服!裡面有一個食物吧枱, 放了自取的食材, 蔬菜配菜選擇蠻多. 後方還有乳酪雪糕機(好味!!), 冷熱飲任配, 喜愛自助餐就是喜歡“自己來”.這次令我發現原來“年糕” 打火煱可以這樣好吃的!!可惜, 肥牛真是太瘦了, 吃起來只嘗到肉的“鞋”, 削弱了添食的動力. 另外, 調味料選擇太少及酱料偏日式.這裡不算太差, 這介格要求不要太高.長者和小童同价. 想吃肥肥肥牛的, 要想想吧!始終价格反應食材用料呢!Read More
+ 8
jacky_wong123
試過便可
jacky_wong123
2020-09-12
Follow
限聚放寬之後即刻約friend出黎食飯,原本想食隔離間大阪燒,不過太多人,所以轉食呢間邊爐。入面既野食選擇認真唔多,同埋基本上大部份都唔好食,例如香芋魚旦,腸仔,對比其他日式邊爐都差:(佢無芝士獅子狗,不過有芝士蟹柳,中間舊芝士食落好似蛋至咁野飲方面都係汽水,提子汁同檸檬茶個啲🧐最主要既肉都係麻麻地,每碟嘅質素都唔同,一係太肥,一係就太瘦。至於乳酪雪糕就普普通通,冰感比較重,建議食原味,士多啤梨味好人工。總結係唔會再去食😖Read More
YeUnG_LIsA
一人一鍋好地方
YeUnG_LIsA
2020-08-01
Follow
餐廳環境舒適,坐得舒服,入面枱與枱之間都有木板隔住,私隱度高,減少格離枱嘅影響,呢點真係好鍾意,個環境都比較靜自己揀唔同價格嘅set,之後任食男朋友食壽喜燒,我就食番茄湯我地兩個人食,第一round會包一盤海鮮,仲有兩款牛+豬+雞,肉類可以任叫自助區選擇都多,亦算齊全菜類、丸類、麵類都有,同埋補充得快調味料區都好齊,放心調味所以野都放得好整齊,重點係keep住入面都係有食物。食物新鮮,好滿意,肉類都高質對得住個價錢,食得好開心,好飽呢到比出面日式火鍋平均價貴左啲啲,整體黎講,會再幫襯!Read More
+ 2
vincent.t.wst
d肉好鞋,超難食
vincent.t.wst
2020-06-30
Follow
見到有優惠叫左$168, 牛肉質好鞋,完全食唔到有味,只係食緊一片又一片既蛋白質,配菜一般,到最後只係食菜煲。$168可以有更好的選擇,冇必要去冒險試。員工服務可以,沒有什麼問題。Read More
dominicj33
只係畀啲肉填飽你個肚嘅火鍋
dominicj33
2020-06-30
Follow
食牛肉放題火鍋牛肉其實間間都差唔多所以今次講呢間肉質都唔算太特別今日又一行三人 叫個中上價錢嘅牛肉放題先講佢嘅配料全部醬汁都好似係現成一啲特別都冇最大鑊係食火鍋點可以冇生辣椒佢哋嘅配料全部都係倒出嚟嘅醬汁要食辣豉油要用乾辣椒粉自助檯嘅食物亦都冇乜特別驚喜都係菜同埋啲肉丸肉嘅質素就見仁見智海鮮就喺冰箱攞出嚟要等好耐先至溶到冰全部都係冰嚟總括嚟講今餐放題就係食飽個肚一啲驚喜都冇 而且仲冇生辣椒醬料極度冇誠意唔會選擇食多一次:(Read More
+ 2
你無辣不歡?
生辣椒係最基本
我對生辣 椒興趣一般😅
😂
2020-07-19
米黃色果種醬 汁係咩醬……?
2020-07-22
好似係胡麻醬
2020-07-23
同我諗嘅「芝 麻 醬」應該差唔多……
我興趣不大所以冇試😅
2020-07-23
但我唔食得太辣,好似芝 麻 醬果啲甜 醬比較啱我多啲……
Addictedtoeating
性價比高仲要唔限時
Addictedtoeating
2020-06-16
Follow
各大涮涮鍋都有唔同嘅優惠,但都係呢間折後最抵。二人同行第二位半價。我哋想上網BOOK位嗰時已經FULL曬,唯有十二點一開門就去WALK IN 好順利第一轉都食到,間隔做得幾好,兩人位空間都好充足,普遍食客都戴咗口罩先出去攞嘢食 我哋嗌咗$128豬牛雞SET,跟胡椒和牛湯同泡菜豬骨湯。胡椒和牛湯比想像中清,胡椒味好出;泡菜豬骨湯濃味得嚟唔會好辣,唔駛點豉油,淨係用胡麻醬撈蘿蔔茸都好夠味牛唔算好有牛味,但勝在夠瘦,切得好薄,淥一淥好快食得。我哋掃咗兩盤,店員好好,一見我哋食完就走過嚟收盤,順便嗌埋REFILL,豬同雞都不過不失,絕對對得住個價錢 配菜種類好多,望落都新鮮,鍾意食瓜菜嘅我就最開心,平時唔會一次過食到咁多品種。因為湯底好精彩,所以任何索湯嘅配料都會好食。推介:白蘿蔔、紅蘿蔔、脆肉瓜、韮菜、芽菜、金菇、兆菜、蒟蒻、南瓜… YOGHURT奶味可以再濃啲,士多啤梨味又有少少太酸,兩溝好食啲 熱飲選擇都好多,淨係茶都幾種(伯爵茶、紅茶、黑茶、普洱) 咖啡偏苦澀未必個個啱飲呢度服務態度都幾好,嗌咗嘅嘢好快到,店員又會KEEP住幫我哋加湯,我哋足足食咗兩個幾鐘,埋單都係$217兩位,超抵!Read More
+ 7
尋找可吞吃的
門口呀姐態度真係好差
尋找可吞吃的
2020-05-10
Follow
好耐無寫,但有咩會令人有衝動再寫返呢,就係中左伏!等大家唔好中埋一份!早一日打去 book, 話無得 book 要 wall in, 我地12 點到,話比人book 爆左,仲要態度超差,唔係無得book 咩?當時望入店內當時仲有50%吉位,無正面回應亦唔想理你咁,真係唔知攪乜,我都明白我地6-8個人你地唔想郁啲位,但服務業就係要多啲同客解釋嘛,喺大商場開啲人唔會 expect 澳牛咁嘅態度。最後總之就要我地1330 返黎,無飛仔排隊無電話留位乜都無,食母親節飯唔想落空唯有1300 返黎。睇下圖見到好多人排隊,但係真係無人理你,亦無貼任何告示:下一轉幾點開始 etc, 有得你排。埋到去留一就霸氣一問,幾位,食咩,埋位,完😐食物就 ok la, 又唔係出色到要受氣食,壽喜燒可以既,豬肉好食過牛肉,豬肉略帶甜肉味。咁點解咁受氣都要食呢?因為 K11 送 coupon 限住你一定要食呢間😂 最後求其食晒coupon 就算,一定無下次😤睇返openrice comment, 原來門口霸氣呀姐出名差態度,疫情期間都係咁,marketing 幫手攪咁多campaign 引人黎食,佢就幫手趕客,真係祝佢好運了Read More
+ 1
EM-RW
門口帶位個丫姐態度不知所謂
EM-RW
Level 2
2020-04-30
Follow
今天大約1710係eatigo訂位,訂了1800兩位,我們二人大約1745到店舖,眼見店內大量吉位,門口帶位丫姐招呼緊客人入店內,我親耳聽到客人是walk in客,丫姐要求他們1915交枱,當丫姐招呼完回來,我就跟她講我訂了1800兩位,佢之後睇app話:已經full booking,我跟佢溝,full booking妳又帶walk in客入店內,咁我有booking就無位丫??佢答我:咁無辦法個喎(態度極之惡劣)⋯⋯我同佢講,咁booking有咩意思丫,我講同佢講,妳E間back list啦⋯⋯佢話好吖,無任歡迎⋯⋯好老實講,請著一個倒米員工,我祝佢早日摺埋。。唔好阻住地球轉。。Read More
Ratings
winniehow
為了準時收工而剝削客人用餐時間
winniehow
2020-04-11
Follow
本身已來過多次,覺得質素與服務還可以!但今晚實在有點不快!本來7:00左右已到,但只淨下板間大枱,我們覺得與其他客人距離不足,所以延遲到8:15左右才入座,入座時職員哥哥已說明8:30 last order, 9:00自助區會收,9:30離座。雖然不足90分鐘,但說明了就沒問題。但食到9:00職員哥哥告知我們到了離座時間,我以為聽錯自助區夠鐘收,繼續食到9:15,店長小姐煞有介事說我們已經過鐘,唯有向職員哥哥對質,最後當然說是我們聽錯,雖然店長小姐說是誤會,可讓我們繼續食。但實在覺得有點不快,決定立即離座。😤這不是少了15分鐘的問題,而是如果職員要清潔,可以提早last order時間或分開區域入座方便你們清潔。而不是剝削客人90分鐘的用餐時間!要知道價錢已說明包括90分鐘用餐時間,要均真一點!🤨Read More
Maggie and Kitty
會員優惠好抵食
Maggie and Kitty
2020-03-16
Follow
其實好多食肆都做咗會員,所以再食既時候都好抵食,入咗會之後有唔同既旗下分店既coupon,如果用曬coupon之後,無coupon就會有九折,價錢都好抵食,不過做埕會員就仲抵食😂😂.............任食任飲:任食牛🐂豬🐷雞🐔⋯⋯各款蔬菜🥬🍆🌶🥕🍠🌽🥦🥒🧅🧄各類食物飲品🍜🍲🍡🍢🍦🍨🍚☕️🥤🍹紫🍠薯年糕我特別喜歡吃,煙靭有口感彈牙好味,不過食物太多,不能盡吃,留番個肚食其他😂😂😂其他蔬菜🥬丸類又係每款食一件都包到吃🐂吃了九盆,雪花又多脂肪😅吃豬都吃了六盤——一嫩滑又有口感仲有雪糕、咖啡☕️⋯⋯咖啡——真係估唔到係濃郁好味道😋座位寛闊,坐得舒適,環境光猛,價錢真係好抵食。Read More
+ 8
ptnice
一人一鍋
ptnice
2019-11-15
Follow
女朋友陪我去打邊爐,我食牛佢唔食,唯有一人一爐分開食,我食嘅就冇乜特別,最緊要係牛同有飯或烏冬,所以都唔特別寫,反而女朋友嗰份幾特別,一盤海鮮有五樣每樣有兩舊,佢仲要攞咗好多菜同瓜塞爆個煲湯底,坐咗喺度半個鐘先煲好,我去攞完嘢食返嚟見到有一碗雜菜湯比我飲,勁想即刻同佢求婚,但係我未坐低,佢又走咗出去再攞雜菜,再煲雜菜湯,今次會加埋海鮮,隔咗一陣我已經食到好飽,佢就遞一碗湯俾我,加咗海鮮好鮮味,仲食到一份愛Read More
wkvvvv
難食到癲!
wkvvvv
2019-10-27
Follow
真係好難食!啲肉勁鞋又無味!食188set 啲牛無牛味豬無豬味,好似食緊呀媽煲湯啲肉片咁!仲要湯底又無味。。。仲要最後未夠鐘關門都熄燈趕客。。真係差到極點!嚴重警戒大家唔好食Read More
SiuLongFung
肉類難食,員工態度差
SiuLongFung
2019-10-26
Follow
今日經過k11見到就試吓晚市放題$188啲肉勁鞋,想像唔到再低一級既$168會有幾難食!求其吉野家同加藤屋都好食過依間野100位,胡椒湯同蕃茄湯無味,岀面無論野食定雪糕都係唔會有人fill,要叫先有最尾去拎雪糕話無哂,完全無事先通知客人雪糕唔會再fill,當時亦無話last order!未食過咁差既火鍋!仲聽到隔離枱比人吹過鐘要走,當時無人等位店都有吉位,職員態度勁差地講: 已經比多左你地15分鐘!!千其唔好幫襯,未食過咁差👎🏻Read More
Li Siu Jei
午市放題!食物質素普通!勝在便宜又不限時!
Li Siu Jei
2019-09-23
Follow
當日是星期一的下午12時,小編與友人去到這間牛八,看到有$108的午市放題(星期一至四是不設限時,而星期五至日、公眾假期前夕和公眾假期就會是限時90分鐘),所以最後小編與友人都在這裏慢慢吃,坐了整個下午,在大約3:30時離開。價錢連同加一服務費是$118.8/位,當作吃了3小時,平均只是大約$40/小時的放題。其實午市放題有4種:最便宜的是$108,只可以點牛肉、豚肉和雞肉。第2個是$128的特選放題,可點特選澳洲穀飼牛、豬肩肉和雞肉。然後第3個是$208的極上放題,可點澳洲黑毛和牛、豬肩肉和雞肉。第4種就比較特別,這個會有限時90分鐘,是午市單點套餐再加自助區放題,即是在菜單上的每款肉類或海鮮都會以每款和每位計算。最便宜的是雞肉,以每位$69計算;最貴的是霜降日本黑毛和牛,以每位$158計算。而自助區放題裡的食物包括有大約10款的蔬菜類、腸和丸類就大約有6款、還有一些菇菌類和大約4款的粉麵類。而調味料就有8-10種,飲品方面就有汽水機和咖啡機。認真要說的話,食物質素是很普通,特別是肉類,但以這個價錢($108)而且不限時,還可以要求是什麼質素呢?如果對食物質素有要求的話,建議不要去放題或自助餐這類型的餐廳。Read More
+ 1