2022-09-20 168 views
爆辣冷麵元朗西菁街9號富盛大廈地下89號舖今日去左元朗玩 順便入去試下新野先趁依家天氣仲係好熱🔥好想降溫下個人呀去TRYTRY講左好耐既冷麵店先😆西鐵行去大概十幾分鐘左右岩岩好就係元朗千色匯附近門口都好易認既 😋因為有好大塊牌寫住鋪頭名爆多蟹籽冷麵勁多勁多蟹籽 原本有D怕食蟹籽因為好怕腥😶‍🌫️但呢個居然入口蟹籽同冷麵融為一體WO入口凍冰冰 咁熱天氣食好爽皮蟹籽沙律面頭有蟹子、蟹柳、粟米同帶子裙邊青瓜刨成條狀😂好似麵條咁 成盒勁滿如果食食下好辣就食沙律解下辣食落條都清涼😃爆炒烏冬烏冬够多餸又唔會搞成一pat咁🤭每食一啖 又忍唔再食一啖 食落口好辣 好飽啦🤪但忍不住口賽磅蟹杯麵呢個用咗杯裝有蟹子、粟米🌽同蟹柳用蛋白扮蟹肉 似係拉麵口感😀透明袋裝撈麵係童年回憶係旺角或藍田既中學回憶呀姐姐人手撈撈一定一定要勁多蒜 係重蒜既味道😛爆辣炒飯一打開勁多🤩成個盒係【滿哂】炒到好乾身 好足料 入口好惹味同好香口有腸有帶子裙邊粟米都好多料呀😬爆辣雞軟骨雞軟骨食落爽脆🤩仲要岩岩整起 唔係炸既好多蜜糖 甜甜脆脆咁👻
爆辣冷麵

因為好怕腥😶‍🌫️
但呢個居然入口蟹籽同冷麵融為一體WO
入口凍冰冰 咁熱天氣食好爽皮

蟹籽沙律
面頭有蟹子、蟹柳、粟米同帶子裙邊
青瓜刨成條狀😂好似麵條咁 成盒勁滿
如果食食下好辣就食沙律解下辣
食落條都清涼😃

烏冬够多餸又唔會搞成一pat咁🤭
每食一啖 又忍唔再食一啖 食落口好辣
好飽啦🤪但忍不住口

呢個用咗杯裝
有蟹子、粟米🌽同蟹柳
用蛋白扮蟹肉 似係拉麵口感😀

由於朋友超鍾意蟹籽
所以即刻試下
我地4個人都好餓 所以都叫左好多野😂

🎈爆多蟹籽冷麵
蟹籽真係爆多 撈整都仲有 蟹籽份量足夠晒成個麵 真係幾辣 食到流鼻水😂

🎈爆炒烏冬
呢個烏冬又辣又香 炒出黎都好乾身 拎到返屋企都唔會話爛晒

🎈有賽磅蟹杯麵
用杯裝真係好方便 如果趕時間食飯呢個真係揸住周圍都食到 又唔會話整到污糟晒 值得推薦

🎈透明袋裝撈麵
朋友話見到好懷念以前果啲撈撈 即刻要重拾回憶喎~ 😂 入面有腸仔蟹柳呢啲小食 都好開胃

🎈爆辣炒飯
份量超多 我地4個人每人都食到大碗咁既size
一樣都係好辣好香 佢有啲蟹籽係到可以令口感提升👍🏻

🎈爆辣雞軟骨
我最推介既雞軟骨💛好有鑊氣 雞軟骨反而無咁辣仲要好香 呢個真係食幾盒都得 完全爭住食

🎈蟹籽沙律
救世主到 食到好辣好辣 條脷都麻痺晒 估唔到呢個沙律就係發揮作用既時候 食完辣食返啲沙律中和返晒 又繼續食😂 沙律好多好多蟹籽 好好味💛

鍾意挑戰辣既朋友真係可以試下

鍾意挑戰辣既朋友真係可以試下
有驚喜

2022-09-11
2022-09-15 35 views
🌶️🔥好鍾意食辣野嘅我今次試左呢間喺元朗好出名嘅《爆辣冷麵》!呢間店啲野食除左多數係爆辣之外,仲爆多料😱而且仲好好味🥹😋👍🏻🦀爆多蟹籽冷麵招牌食物!爆多蟹籽好正🤩幸福感滿滿🥰啖啖蟹籽好豐富!🥗蟹籽沙律大大盒🤗除左有好多蟹籽之外,仲有青瓜絲、粟米、蟹柳。唔辣,好清甜!🍜爆炒烏冬好辣好惹味😳🥵配料有廚師腸、蟹柳、青瓜絲,烏冬滑嘟嘟好爽口😙🥡賽磅蟹杯麵用透明嘅大杯飲品杯🥤裝麵好特別🫢方便食用!配料有賽螃蟹、蟹籽、蟹柳、粟米、西蘭花,好豐富!好惹味!🍝透明袋裝撈麵(三餸麵)童年回憶😂😆三餸一麵,醬料任裝!我揀左蟹柳、腸仔、粟米。香蒜配辣油嘅味道令人回味🤤🍚爆辣炒飯冷麵店內有飯食… 都幾特別🤣炒飯偏乾,一啲都唔油膩!配料有帶子裙邊、魷魚、蟹籽、腸仔、粟米,辣辣炒飯好香口!🍗雞軟骨大大粒,香辣又脆口😚仲有埋青瓜絲添!送粥粉麵飯一流!
🌶️🔥

🦀爆多蟹籽冷麵
招牌食物!爆多蟹籽好正🤩幸福感滿滿🥰啖啖蟹籽好豐富!

🥗蟹籽沙律

🍜爆炒烏冬

🥡賽磅蟹杯麵

🍝透明袋裝撈麵(三餸麵)

🍚爆辣炒飯

🍗雞軟骨
大大粒,香辣又脆口😚仲有埋青瓜絲添!送粥粉麵飯一流!
2022-08-26
2022-09-15 32 views
今次去開元朗國 終於有機會會一會除咗海量蟹籽 𝟲級非同小可嘅辣度 都係佢嘅招牌<蚊仔辣•小•中•大•爆辣•爆爆爆辣>唔嗜辣又唔太食辣嘅我 當然係揀蚊仔辣🫡______________________________〰️ 爆多蟹籽冷麵 $40同平時人哋影嘅一樣 表面鋪滿海量蟹籽誇張到揭開先見到主角冷麵🤭食落好重辣椒同蒜蓉咸香 惹味又上癮😛蟹籽反而比較淡 增加口感之餘唔會過咸🫡呢個辣到對我來講啱啱好 喜歡🤟🏿〰️ 爆辣賽螃蟹杯麵 $30呢個用上飲品杯 私心好鍾意個presentation🤟🏿呢款就配上 賽螃蟹•蟹柳•粟米•西蘭花 蟹份嘅份量唔多 食落亦都比較淡味要揀的話 我個人會鐘意蟹籽冷麵多啲!〰️ 爆辣炒飯 $58呢款叫左小辣打算挑戰下其他辣度平時食得辣嘅男朋友都表示絕對唔惹少🤣不過食落係好食的仲過分地足料😂完全係塞滿左一整個飯盒 🫡〰️ 爆辣雞軟骨 $38〰️ 招牌蟹籽沙律 $48〰️ 袋裝撈麵 $18/4包你話佢哋仲有好多其他小食同沙律選擇特別推介佢哋嘅袋裝撈麵 除咗係童年回憶個人覺得袋裝撈麵更加濃郁更加惹味

今次去開元朗國 終於有機會會一會

〰️ 爆辣賽螃蟹杯麵 $30

呢個用上飲品杯 私心好鍾意個presentation🤟🏿
呢款就配上 賽螃蟹•蟹柳•粟米•西蘭花
蟹份嘅份量唔多 食落亦都比較淡味
要揀的話 我個人會鐘意蟹籽冷麵多啲!

〰️ 爆辣炒飯 $58

你話佢哋仲有好多其他小食同沙律選擇
特別推介佢哋嘅袋裝撈麵 除咗係童年回憶
個人覺得袋裝撈麵更加濃郁更加惹味
2022-09-11 34 views
今次係第二次幫襯🍻因為好掛住中學嘅回憶 同埋佢又辣得好過癮😂呢排又喺元朗做嘢 就過嚟再食爆多蟹子冷麵 $40 🦀 招牌推介 鍾意食蟹子嘅朋友必試👍打開個飯盒超多蟹籽 仲彈到周圍都係😂我鍾意食蟹子係因為佢咬落去脆卜卜超多嘅蟹子 撈埋落呢個冷麵係絕配蟹子食落都好新鮮 又辣又開胃每條麵都比蟹子痴住😋賽磅蟹杯麵 $38我仲以為係一個拎返去用水淥嘅杯麵😂😂面頭有蟹子、粟米🌽同蟹柳原來係係用一個長嘅杯嚟裝 夠晒特別食落辣味同蒜味啱啱好😛蟹子沙律 $48 話明鍾意食蟹子 蟹子沙律用好多青瓜絲做底好似依家好興嘅青瓜麵咁😆加埋沙律醬食完又係好開胃 涼涼地咁爆辣炒飯 $58 🍚炒飯裝滿成個盒 超級實的的😂如果唔係同一班同事食真係食唔晒😂😂炒飯入面有蛋 煙肉 少少蟹子🍳加埋小辣食落幾香口惹味爆辣雞軟骨🐓 $38雞軟骨係炒得勁香口 食落爽脆 而且好好咬😋辣得咁過癮 加埋杯啤酒就一流🍻袋裝撈麵🍝 $18諗返起中學放學都必食撈麵👭🏻四包份量超多又可揀餸或者麵一食落去啲童年回憶回憶返曬嚟真係好辣 但辣得好過癮🌶🌶都係果句食完爆辣 今晚去廁所…..會唔會難受🤣#元朗 #cafe#台式#聚會 #多國菜#打卡#新餐廳#朱
今次係第二次幫襯🍻

蟹子食落都好新鮮 又辣又開胃
每條麵都比蟹子痴住😋

賽磅蟹杯麵 $38
我仲以為係一個拎返去用水淥嘅杯麵😂😂
面頭有蟹子、粟米🌽同蟹柳
原來係係用一個長嘅杯嚟裝 夠晒特別

一食落去啲童年回憶回憶返曬嚟
真係好辣 但辣得好過癮🌶🌶

都係果句食完爆辣
今晚去廁所…..會唔會難受🤣

#元朗 #cafe#台式#聚會 #多國菜#打卡#新餐廳#朱古力#咖啡#辣野#薄餅#意粉#据扒#台灣#掃街#cafe#pizza#fusion#hkfood#hkfoodie #hkfoodblogger#igfoodie#igfood#igfoodporn #igfoodshare #美食推薦 #美食日記 #美食攝影 #相機先食
2022-09-11 23 views
今日嚟到元朗,一班人中秋節打算叫外賣!由於天氣都比較熱,所以大家都想食啲冰涼嘅食物。之前睇食評見到好多人都介紹呢一間小店,所以今日決定一試😙呢間爆辣冷麵顧名思義,食物係比較辣如果鍾意食辣嘅朋友可以嚟試一試,但佢嘅辣到呢係冇分,全部同一個辣度🌶🌶🌶蟹子沙律除咗有青瓜絲之外、蟹柳絲仲有啲帶子裙邊,食落好爽脆爆辣冷麵呢個爆辣冷麵辣得好滋味,食一啖要係咁飲水🌶🌶🥶爆辣炒飯份量好足!成個飯盒都係粒粒嘅飯,啱晒大胃王!賽螃蟹杯麵、袋裝撈麵爆辣雞軟骨

呢間爆辣冷麵顧名思義,食物係比較辣

蟹子沙律
除咗有青瓜絲之外、蟹柳絲仲有啲帶子裙邊,食落好爽脆

爆辣冷麵
呢個爆辣冷麵辣得好滋味,食一啖要係咁飲水🌶🌶🥶

爆辣炒飯
份量好足!成個飯盒都係粒粒嘅飯,啱晒大胃王!

賽螃蟹杯麵、袋裝撈麵

2022-09-10 614 views
行經元朗,記得好多人都介紹呢間爆辣冷麵, 冷面當中又有我最愛嘅撈麵, 之後又適逢好熱嘅夏天, 梗係要買返去試下啦☺️幾鍾意可以睇住店員去到整你嘅冷麵撈麵同烏冬❤️ 其實我真係好鍾意幫襯呢啲特色小店❤️🤩 今次冇叫到爆撈特選海鮮, 下次有機會一定會試下,送酒正店員好好將呢一樣嘢入好落袋度返到屋企炒飯,烏冬,麵都仲係和暖嘅❤️☺️ 爆辣雞軟骨分量好多,而且粒粒雞軟骨,夠爽口夠嘢味☺️ 透明袋裝撈麵最愛食呢個蒜香味勁重,而且有腸仔粟米同蟹柳,麵底又勁多,食唔停口☺️ 賽螃蟹杯麵賽螃蟹同蟹柳份量都好多, 鍾意佢夠多蟹子, 而且麵身够長, 食落口陣香辣味好濃, 用杯食麵好像除左合味道之外就冇其他🤩☺️ 一打開個蓋過賽螃蟹多到就嚟想瀉出嚟☺️爆辣炒飯炒飯粒粒分明,炒飯有好多餸粟米令到個飯嘅味道更入味☺️ 爆多蟹子冷麵餸如其名, 啲蟹子多到我夾唔到啲冷麵, 其實一路夾嘅時候蟹子好多丫,又感覺好似浪費咗啲蟹子,因為跌咗落枱面度😩☺️ 爆炒烏冬烏冬够多餸,又唔會搞成一撮,每食一啖,又忍唔再食一啖,食落口好辣,但忍不住口☺️蟹子沙律由於麵,烏冬,炒飯太惹味, 一啖又一啖停不了口, 所以一定要食個沙律去減減磅。 青瓜爽脆清甜, 再

🤩 今次冇叫到爆撈特選海鮮, 下次有機會一定會試下,送酒正

店員好好將呢一樣嘢入好落袋度

返到屋企炒飯,烏冬,麵都仲係和暖嘅❤️

☺️ 爆辣雞軟骨
分量好多,而且粒粒雞軟骨,夠爽口夠嘢味

☺️ 透明袋裝撈麵

☺️ 賽螃蟹杯麵

☺️ 一打開個蓋過賽螃蟹多到就嚟想瀉出嚟

☺️爆辣炒飯
炒飯粒粒分明,炒飯有好多餸粟米令到個飯嘅味道更入味

☺️ 爆多蟹子冷麵

☺️ 爆炒烏冬

☺️蟹子沙律
由於麵,烏冬,炒飯太惹味, 一啖又一啖停不了口, 所以一定要食個沙律去減減磅。 青瓜爽脆清甜, 再加上有大量蟹柳,粟米,帶子裙邊同蟹子, 令沙律食嘅時候口感大增

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
元朗地道風味小食, 冇胃口包你食到有胃口, 啖啖爆香爆辣味道
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
  • 袋裝撈麵
  • 招牌蟹籽沙律
  • 爆炒烏冬
2022-09-06 65 views
知道元朗嘅爆辣冷麵好出名, 想食左好耐,今日特登收工搭車去買返屋企食。 店員好細心叮囑我會好辣,仲問我食開三哥食幾辣,雖然我食得辣,但係都只係叫咗中辣試下先,可以試真D味道。打開見到真係好多蟹籽, 顏色好吸引 ,跟住我撈混就開始食, 第一啖覺得唔係好辣, 再食多幾啖就發覺越食越辣, 但係重點我覺得淨係得個辣字唔夠香, 仲有好多辣椒籽影響食麵口感,同埋蟹籽太細粒唔多覺, 其餘就只有幾條紫菜同兩粒粟米,這個冷麵不似預期。

TakeAway
勁中意食辣, 元朗爆辣冷麵勁arm 胃口, 又方便,無論開party 成班人食定做宵夜都非常正~-爆多蟹籽冷麵超爆多蟹子lol~,一打開,D蟹子就爆晒出黎。蟹子同冷麵夾就唔洗多講,而且蟹子粒粒晶瑩剔透好新鮮冷麵叫左小辣, 都辣得過癮~~-賽磅蟹杯麵杯裝的冷麵味道同蟹籽冷麵一樣, 有好香嘅蒜味入面除左有蟹子, 仲有粟米西蘭花同蟹柳份量arm 晒唔大食的女士叫啊~-袋裝撈麵 呢款袋裝撈麵細細包行街食最好, 又辣又開胃!!中學的回憶啊!配料都多粟米香腸蟹柳同螺肉, 啖啖爽口-爆辣炒飯分量多又重, 炒飯裝滿晒成個盒~蛋, 煙肉, 蟹子蟹柳等等, 食落香口又惹味~-蟹子沙律好多好多青瓜C, 仲有大量蟹子蟹柳, 粟米and帶子裙邊~食落唔辣仲好清涼tim~ 解辣一流~越食越開胃,啱晒summer。-爆辣雞軟骨辣得過癮, 食落爽脆~-生蒜油攞黎撈麵炒菜都得, 蒜蓉食落好香口仲唔會太spicy~-爆辣歌C拉雞翼呢個超辣, 超正~香口juicy 唔會柴~~
勁中意食辣, 元朗爆辣冷麵勁arm 胃口, 又方便,
無論開party 成班人食定做宵夜都非常正~
爆多蟹籽冷麵

超爆多蟹子lol~,一打開,D蟹子就爆晒出黎。

蟹子同冷麵夾就唔洗多講,而且蟹子粒粒晶瑩剔透好新鮮

冷麵叫左小辣, 都辣得過癮~~

杯裝的冷麵
味道同蟹籽冷麵一樣, 有好香嘅蒜味

入面除左有蟹子, 仲有粟米西蘭花同蟹柳
份量arm 晒唔大食的女士叫啊~

袋裝撈麵
呢款袋裝撈麵細細包行街食最好, 又辣又開胃!!
中學的回憶啊!

配料都多粟米香腸蟹柳同螺肉, 啖啖爽口
爆辣炒飯

分量多又重, 炒飯裝滿晒成個盒~

蛋, 煙肉, 蟹子蟹柳等等, 食落香口又惹味~

蟹子沙律
好多好多青瓜C,

仲有大量蟹子蟹柳, 粟米and帶子裙邊~

食落唔辣仲好清涼tim~ 解辣一流~
越食越開胃,啱晒summer。

爆辣雞軟骨

辣得過癮, 食落爽脆~
生蒜油

攞黎撈麵炒菜都得, 蒜蓉食落好香口仲唔會太spicy~

爆辣歌C拉雞翼

呢個超辣, 超正~香口juicy 唔會柴~~
爆辣冷麵(元朗)冷麵簡直就係我既童年回憶,以前細個食一包冷麵就當一餐,依家識得賺錢就緊係要食得豐富啲!見到呢間咁出名,忍唔住要食下!好有心既小店💛即叫即整!1. 爆多蟹籽冷麵:真係名副其實嘅爆多蟹籽!撈完之後,都真係每一啖都有仲有好多蟹籽!口感一流!真係好鍾意食蟹籽!2. 爆炒雞軟骨:冇諗過一盒嘅份量多到咁樣,平時去食串燒,呢一個價錢最多只有兩串,呢一盒野我覺得係最抵食嘅嘢!配啤酒簡直係一流!重點佢係炒得勁香之餘,唔會覺得好鬼油!3. 蟹籽沙律:呢個沙律令我好驚喜,因為其實我唔鍾意食青瓜,但朋友係咁話要食沙律!多蟹子粟米同埋一啲餸都唔係重點,重點係竟然佢咁樣撈埋一齊,再加埋啲沙律汁,我竟然唔討厭食青瓜,仲係咁食!4. 爆辣炒飯:辣得好惹味,有好多唔同既餸係入面,每一啖都好似開緊盲盒咁,唔知會配到咩餸嚟食!好好食!仲有…炒到好乾身,正!5. 袋裝撈麵:撈麵汁好唔好味,完全搵到童年嘅回憶!我揀咗中學嘅時候最鍾意揀嘅腸仔、蟹柳、粟米同紫菜,重要嘅嘢要講三次,正!正!正!6. 賽螃蟹杯麵:好鍾意食賽螃蟹,完全冇諗過可以賽螃蟹撈冷麵,及落去神奇地好食,甜甜地鹹鹹地,力推呀!食完覺得自己做返中學生
爆辣冷麵(元朗)

食完覺得自己做返中學生!
TakeAway
想體驗味蕾失去知覺嘅感覺?嗜辣專家可以一戰,佢最gimmick嘅除咗係「爆辣」仲有「爆多」,爆多蟹子喺豔陽下好IGable,爆多蟹子冷麵、爆炒烏冬、爆辣炒飯、爆辣雞軟骨、賽螃蟹杯麵同爆辣撈撈,利申全部只敢叫蚊仔辣。食後感係朋友食到汗流浹背極興奮,而我喺食兩啖後經已崩潰,舌頭宣布陣亡。My top 3🔥🥇爆辣炒飯🔥🥈爆辣雞軟骨🔥🥉爆多蟹籽冷麵最鍾意係個炒飯,都幾有鑊氣同埋多到爆盒咁,配埋個好啱餸飯嘅爆辣雞軟骨食係一流!雞軟骨相當重口味,入口香辣惹味。另外招牌之一嘅爆多蟹籽冷麵就好啱打卡,啲蟹籽多到係咁跌,建議大家要小心撈勻先好食個冷麵,咁就啖啖都食到有蟹籽!Other suggestions 🔥爆炒烏冬🔥蟹籽沙律🔥賽磅蟹杯麵🔥透明袋裝撈麵其次爆炒烏冬都一樣炒得好香,不過傳統烏冬唔係我杯茶,但朋友反而就食到津津有味😂 另外蟹籽沙律一樣份量十足,幫到解辣。至於賽磅蟹杯麵同撈麵就正常發揮,一樣都係辣得過癮。

My top 3

🔥蟹籽沙律
🔥賽磅蟹杯麵
🔥透明袋裝撈麵

2022-08-30 24 views
爆多蟹籽冷麵 💚💚💚 💚 💚最吸引我去食嘅就係呢一個冷麵佢真係好大份同埋爆多蟹子囉🤭🤭就嚟要滿瀉啦!蟹籽沙律 🥗💚💚💚 💚 大大份有啲青瓜絲粟米蟹子蟹柳So fresh啱晒我減肥食袋裝撈麵💚💚💚 💚 蒜味辣味濃加埋蟹柳粟米🌽腸仔 撈埋一齊對上一次食撈麵好似已經係中學嘅時候唔經唔覺已經咁老啦🤭🤭 同以前一樣都係咁嘅味道爆辣炒飯💚💚💚 💚 係好香口嘅炒飯粒粒分明每一粒都有辣醬嘅味道爆炒烏冬💚💚💚 💚 係蟹子配烏冬炒埋一齊有賽磅蟹杯麵💚💚💚 💚 💚除咗賽螃蟹同冷麵仲有粟米🌽蟹柳西蘭花🥦蟹子蟹同冷麵原來都幾夾Mix埋啲辣同蒜味好正同埋個杯都好鬼長🫢爆辣雞軟骨💚💚💚 💚 💚食到太飽啦呢份雞軟骨就留咗宵夜食係用咗秘製生蒜油炒嘅雞軟骨好爽口會食到停唔到配埋酒就一流基本上價錢都係平民價嘅小店雖然平但係每一盒都係塞到爆曬全部都叫晒小辣個店員哥哥話小辣即係譚仔嘅中辣😬🍽爆辣冷麵📍地址:元朗西菁街9號富盛大廈地下89號舖
爆多蟹籽冷麵 💚💚💚 💚 💚

全部都叫晒小辣
個店員哥哥話小辣即係譚仔嘅中辣😬

🍽爆辣冷麵
📍地址:元朗西菁街9號富盛大廈地下89號舖
💖元朗呢間主打超辣🌶️嘅冷麵店幾出名,特別係佢地嘅蟹籽🦀️同芫荽🌿冷麵,睇相足料到鋪滿成個盒。1️⃣爆多蟹籽冷麵🦀️ $40💖呢款佢地嘅招牌,BB辣人士要左蚊仔辣😂都夠曬惹味,彈牙🦷冷麵配上超多爽脆嘅蟹籽,食落好滿足。2️⃣賽磅蟹杯麵🍜 $38💖有賽磅蟹、蟹柳、蟹籽、西蘭花🥦同粟米🌽。份量大,而且口感豐富。3️⃣爆辣雞軟骨🦴 $38💖推薦。軟骨爽脆香口又開胃,攞黎做下酒菜或者小食都啱。4️⃣蟹籽沙律🥗 $48💖呢款唔辣,有好多青瓜絲🥒、蟹籽、蟹柳蟹柳、帶子裙邊🐚同粟米,食落清爽輕盈。5⃣️爆辣哥斯拉雞翼(2隻)🐔 $12💖呢款好辣🥵,想挑戰嘅推薦試下!6⃣️袋裝撈麵🥡 $15/3包、$18/4包💖呢款抵食,而且包裝方便。蒜味辣味濃,配料有蟹籽、蟹柳、腸仔🌭同粟米等。7⃣️生蒜油🧄 $25💖鐘意食蒜嘅朋友要試下🤣,未開蓋蒜味已經勁濃,係屋企配麵、炒菜或者打邊爐食都啱。💖呢間雖然叫爆辣冷麵,但佢地嘅麵都可以自選辣度,真係唔食得辣嘅都可以試下唔辣,或者要蚊仔辣試下!

1️⃣爆多蟹籽冷麵🦀️ $40

2️⃣賽磅蟹杯麵🍜 $38

3️⃣爆辣雞軟骨🦴 $38
💖推薦。軟骨爽脆香口又開胃,攞黎做下酒菜或者小食都啱。

4️⃣蟹籽沙律🥗 $48

5⃣️爆辣哥斯拉雞翼(2隻)🐔 $12
💖呢款好辣🥵,想挑戰嘅推薦試下!

6⃣️袋裝撈麵🥡 $15/3包、$18/4包

7⃣️生蒜油🧄 $25

2022-08-23 21 views
鍾意食辣嘅人絕對不能錯過!🌶去咗元朗好出名嘅「爆辣冷麵」買外賣,老闆好友善,會同我傾偈🤣叫咗賽磅蟹杯麵、蟹籽冷麵、袋裝撈麵、爆炒雞軟骨、爆辣炒飯、蟹籽沙律、炒烏冬(2個人食,嗌咁多好似過份咗🤣因為本身唔係好食得辣,叫咗「蚊仔辣」🤣 接受到呢個辣度!我最鍾意食賽磅蟹杯麵,因好香蒜味,亦唔會太重口味,當食到個口太耐嘅時候,可以食蟹子沙律中和下😋撈麵會比較辣,但都好香口,有兒時回憶!呢間嘅份量好勁呀,好多蟹子,呢度夠食3餐😂 老闆仲係向我介紹買$25 自家製嘅爆辣酒生蒜,好香好重蒜味!食法有好多,用吸炒嘢食、BBQ、打邊爐、撈麵... 都得😋
鍾意食辣嘅人絕對不能錯過!🌶
因為本身唔係好食得辣,叫咗「蚊仔辣」🤣 接受到呢個辣度!
撈麵會比較辣,但都好香口,有兒時回憶!
呢間嘅份量好勁呀,好多蟹子,呢度夠食3餐😂
2022-08-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
呢間元朗名物好耐之前食過一次🍝佢而家搬左去千色附近近市中心更易搵.注意: 小心揀辣度 (爆爆爆/ 爆/ 大/ 中/ 小/ 蚊仔辣/ 唔辣).聽聞真係辣到噴火但又冇可以叫唔辣所以小編叫左🤫蚊仔辣🤫 (食開3小辣都覺得好辣).✴️爆多蟹籽冷麵呢個係主打 爆多蟹籽 係爆多每一啖都有冷麵乾身有咬口夾埋食好爽✴️爆炒烏冬重口味注意 呢個會有濃濃醬油味切碎左廚師腸 蟹柳 青瓜絲 炒埋一齊✴️有賽磅蟹杯麵賽磅蟹變得好清新因為佢係最淡味 食落更加突出✴️透明袋裝撈麵揀左 廚師腸 蟹柳 粟米 充滿童年回憶✴️爆辣炒飯炒得好乾身 平均每粒飯都好入味✴️爆辣雞軟骨建議可以送啤酒 一流 夠哂香辣✴️蟹籽沙律食完咁多辣野 清新解辣超多青瓜絲 都幾乾身 帶子裙邊 夠鮮味.📍爆辣冷麵 📌元朗西菁街9號富盛大廈地下89號舖
呢間元朗名物好耐之前食過一次🍝
佢而家搬左去千色附近
近市中心更易搵
聽聞真係辣到噴火
但又冇可以叫唔辣
所以小編叫左🤫蚊仔辣🤫 (食開3小辣都覺得好辣)
✴️爆多蟹籽冷麵
呢個係主打 爆多蟹籽 係爆多