2007-12-12 20 views
想要寫的並不是燒烤屋而是同屬匠工房秀吉及燒烤屋美味非常的Crepe以前旺角盛行Q餅的時候就深深愛上了..猶記得最愛的味道乃芝士辣肉腸溶溶的芝士充滿著整個餅香濃美味非常去日本旅行的時候遇見了日式的crepe..但覺更加美味…很喜愛那薄薄的..充滿柔軟口感的外皮..這裡的亦一樣..滿有口感但又薄薄的外皮咬下還是熱熱黏黏的內裡的生菜吞拿魚餡料是冰冰涼涼的冷熱交雜分明的對比..給予雙重的享受就是喜歡吃鹹味的餡料這是愛甜吃的我一個奇怪的喜好..
想要寫的並不是燒烤屋
而是同屬匠工房秀吉及燒烤屋
美味非常的Crepe

以前旺角盛行Q餅的時候
就深深愛上了..
猶記得最愛的味道乃芝士辣肉腸
溶溶的芝士充滿著整個餅
香濃美味非常

去日本旅行的時候遇見了
日式的crepe..
但覺更加美味…
很喜愛那薄薄的..充滿柔軟口感的外皮..

這裡的亦一樣..
滿有口感但又薄薄的外皮
咬下還是熱熱黏黏的
內裡的生菜吞拿魚餡料是冰冰涼涼的
冷熱交雜
分明的對比..給予雙重的享受

就是喜歡吃鹹味的餡料
這是愛甜吃的我一個奇怪的喜好..
2007-12-03 16 views
食完紅螞蟻,唔太飽見周末都係食大佢﹗找到呢間燒烤屋,見佢即叫即燒好似好好味咁,忍唔住又買幾串食下﹗點了原隻魷魚、煙肉年糕卷、雞胸骨、帶子及墨魚咀,在玻璃前睇住肥哥哥係咁燒,個感覺都幾期待同埋得意﹗不過燒得真係幾耐,企到腳都軟﹗魷魚味很清,沒有太多醬汁,原味切片咬落彈牙爽口,正﹗年糕卷好heavy不過好鬼死罰味,日式年糕由於燒過溶成半漿狀,入口即時霸住哂成個口,滿口煙肉米香﹗不過食兩件已經好漏,建議一人一件就岩岩好﹗帶子好大粒,0的燒汁令佢食落甜甜地好鬼好食﹗雞胸骨都係第一次食,感覺似雞軟骨不過大舊0的同埋佢連左少少雞肉,所以食落既脆口又有雞肉味,不錯的燒物。墨魚咀無咩味道,食落係爽口不過好似有少少唔熟,一咬落去覺得唔對路吐左﹗整體上都好味,因我買外賣如果即場食可能更正呢﹗
食完紅螞蟻,唔太飽見周末都係食大佢﹗

魷魚味很清,沒有太多醬汁,原味切片咬落彈牙爽口,正﹗

帶子好大粒,0的燒汁令佢食落甜甜地好鬼好食﹗

整體上都好味,因我買外賣如果即場食可能更正呢﹗
大部份串燒都係$8 - $12,都算抵食!1) 免治雞肉串2) 串燒墨魚咀3) 串燒豬頸肉4) 串燒鴨舌基本上味道都唔錯,尤其係鴨舌,我好鍾意食。
大部份串燒都係$8 - $12,都算抵食!

1) 免治雞肉串

2) 串燒墨魚咀

3) 串燒豬頸肉

4) 串燒鴨舌

基本上味道都唔錯,尤其係鴨舌,我好鍾意食。
(Non-member)
2007-11-05 3 views
搞到成個廣場都好大煙、好心整整個抽油煙La