焼き鳥。来

焼き鳥。来 (Closed)

焼き鳥。来 (Closed)
Co兒女
新店優惠
Co兒女
2023-11-05
Follow
荃灣路德圍多野掃街就係人都知, 今次為大家介紹新開的‘’ 焼き鳥。来" 係一間日式的串燒店, 店舖睇落乾淨企理, 餐牌選擇種類多。為食的我就點選左, 韭菜、洋蔥五花腩肉串、日本雞肝串、粟米芯、日本雞皮串等等, 即落order 佢地就即燒, 等左一陣已經有得食了。 加左醬汁去燒的五花腩味道甜甜地加上洋蔥又唔錯喎, 燒蔬菜又夠爽甜。依家新開仲有優惠, 購買任何食物加1蚊可以有一隻雞全翼,每單可以換兩隻,大家記得like and share 社交平台就可以換呀!Read More
+ 8
Kwaiowo
即叫即燒串燒🔥🔥
Kwaiowo
2023-11-03
Follow
路過荃灣,發現最近新開咗好多餐廳,@yakitorikuru 主打即叫即燒串燒,仲有比較少見嘅雞內臟🤓 雞冠、雞肝、雞心同雞尾等等,不過我就唔算特別鍾意內臟,就揀番啲較大路嘅款式👻✨串燒便當(豬頸肉•牛肉串•京蔥雞肉) $68有前菜有飯有串燒,個人最鍾意京蔥雞肉,雞肉幾香口,調味輕輕點綴,冇遮蓋原本肉味,京蔥清新爽口。✨雞全翼 $18甜甜地嘅醬汁調味,而家做緊$1優惠加購。✨翠玉瓜 $15口感爽脆多汁,燒翠玉瓜一向都冇得輸😝Read More
kostka
荃灣夜繽紛串燒
kostka
2023-10-22
Follow
夜繽紛其實唔使走去灣仔咁遠,喺荃灣悠久以來都已經有個夜繽紛,就喺荃灣路德圍,嗰度餐飲小店縱橫交錯幾條街,選擇非常多, 街頭小食甜品到中日韓美食都有,今日就來試一試新開的”燒烏來” 串燒店. 餐廳坐位唔太多,我諗係主打外賣,啱晒我今日掃街返屋企做晚餐,佢哋日式串燒選擇都好多,野菜肉類海鮮….今日我就簡簡單單叫了燒韭菜,燒菠蘿,燒秋葵,燒粟米,燒大蔥豬肉串。最欣賞佢個燒菠蘿,唔係講笑原隻連皮上,好新鮮菠蘿汁飽滿。燒粟米唔會燒得太燶,保持到粟米嘅水份,粟米夠晒鮮甜。燒秋葵及燒韭菜佩上佢哋比較濃烈的醬汁,好嘢未,喜歡口味徧重的朋友一定喜歡。Read More
jadeanm
即叫即燒 串燒小店
jadeanm
2023-10-18
Follow
原來這間串燒小店已經開左好多分店,以往我吃串燒都是堂食,今次就比較特別,以外賣形式。店面簡潔乾淨,一眼望過去非常容易辨識。餐單種類多,串燒以單點形式,有雞、牛、豬、丸腸及野菜類,另外還有炸物、便當,種類多可以試下一次,下次再試其他款。串燒我就點左3款另外炸物就點左日式炸雞(3粒) HK$28一隻一口,外皮脆薄,炸得剛好不油膩。免治雞肉串配日本生蛋 HK$38一條長方形免治雞肉串好結實,配上配日本生蛋黃,肉質嫩滑,一口滿有包含蛋黃雞肉,正~京蔥雞肉串 HK$15雞脾肉夾帶京蔥,香脆肉嫩滑,以京蔥一口咬落仍保持水份,一點都不乾,配合食完增加層次感,一點也不油膩。紫蘇無骨雞中翼 HK$23這個比較特別是雞中翼是完工無骨,令我比較有驚喜地方,一口就可以食落肚,方便進食,而雞皮香脆肉內嫩。整體味道不錯,下次光顧會試其他種類,點完等大慨5分鐘左右就完成,超快。不過包裝盒沒有保暖功能,所以建議最好盡快食完。Read More
免治雞肉串配日本生蛋
紫蘇無骨雞中翼
Food Corner HK
咩部位嘅雞肉都食到😍
Food Corner HK
2023-10-16
Follow
荃灣一向出名多美食,今次掃街個陣見到間主打不同部位嘅雞肉串燒鋪,發現質素都幾高,同真係由雞頭到雞屁忽都有得食🤩荃灣一向出名多美食,今次掃街個陣見到間主打不同部位嘅雞肉串燒鋪,發現質素都幾高,同真係由雞頭到雞屁忽都有得食🤩日本雞皮串 $15角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗雞皮燒得幾脆同幾香👍🏻食完唔會好油,再食幾串都無問題🥰日本雞腎串 $20角落評分:🌕🌕🌕🌕🌑雞腎份量都幾多,而且嚿嚿都好彈牙👍🏻免治雞肉串配日本蛋 $38角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗雞肉好滑同埋好香雞味,啖啖肉食落真係特別正😋配埋日本蛋真係令成個雞肉串昇嘩咗,滑左好多、所以必叫🤩金菇肥牛卷串 $25角落評分:🌕🌕🌕🌕🌑金菇同牛肉都岩岩好,啲醬汁又唔會太多,所以整體食落口係幾好食🥰Read More
+ 1
natfws
新開多汁好食串燒!
natfws
Level 1
2023-10-15
Follow
豬頸肉同煙肉荔枝都好正好多汁!深夜十二點口痕買埋罐啤酒一齊食簡直一流!平時都有喺路德圍附近覓食開,今次行過見到新開咗一間串燒店即刻去試吓😌店面見到好乾淨,仲有個爐擺喺度俾你見到係即叫即燒 大部分串燒都係醬燒風味 重口味嘅人應該會鐘意 店員都好有禮貌👍🏻今次叫咗四五串 最好食嘅就係豬頸肉同煙肉荔枝卷 肉一啲都唔乾仲好多汁 煙肉加荔枝一鹹一甜都無得輸😆😆佢哋啱啱新開仲要有得like社交媒體送韓式罐裝飲品🫶🏻Read More
ezukokofood
自製醬料香噴噴串燒🍢
ezukokofood
2023-10-13
Follow
————————————————————————焼き鳥。来地址:荃灣荃興徑10-18號富榮大廈地下11號舖(旺角太子九龍城有分店!)焼き鳥是一家以即叫即燒的方式提供日式串燒🍢的餐廳,新鮮的食材使用自家製醬料進行調味,營造出獨特的風味!一定要試試看串燒便,豬頸肉、牛肉串和京蔥雞肉都經過精心燒烤,口感鮮嫩多汁。此外,他們還提供牛油燒粟米🌽和焦糖燒菠蘿🍍等美味的小吃和甜點!🟠推薦食物 Recommended 🔹 串燒便當($68):包含豬頸肉、牛肉串和京蔥雞肉,每一種肉都烤得剛剛好,外酥內嫩,口感紮實且多汁。豬頸肉的脂肪與肉質的比例恰到好處,牛肉串嚼勁十足,京蔥雞肉則帶有微妙的香氣,整個便當的味道非常豐富👌🍢🔸 牛油燒粟米($15):味道濃郁,粟米經過炭火烤燒,外表金黃酥脆,內裡的粒粒粟米鮮甜多汁,搭配上一層牛油,增添了濃郁的風味🌽😋🔹 焦糖燒菠蘿($20):甜度適中,外層焦糖酥脆,內裡鮮嫩多汁,菠蘿的酸甜與焦糖的香脆相襯,帶來口感的層次感和豐富的口味🍍👍🟡不推薦食物 Not Recommended 🔹 無 No🟠員工 Waiters員工態度友善,迅速服務🟡環境 Environment 環境乾淨整潔,是一家外賣店,即叫即燒🟠總評分 Overall (8.5/10)💰$100/person#ezukokofood #ezukokotsuenwan #ezukoko荃灣 #ezukokojapan #ezukoko日式#foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #隱世美食 #荃灣餐廳 #燒鳥來 #焼き鳥 #Yakitorikuru #即叫即燒Read More
+ 6
有幸成為第一篇食評 非常無敵串燒
foot2food
2023-10-09
Follow
焼き鳥。来(荃灣)荃灣荃興徑10-18號富榮大廈地下11號舖路德圍新開嘅日式串燒店,門面乾淨,附近嘅串燒店都係噏噏揼揼咁呢間就唔同,入邊仲有少少位可以堂食堂食area嘅枱用料選用不鏽鋼乾淨,又企理,仲要係即叫即燒,絕無取巧,佢除咗串燒之外,仲有便當,有埋學生優惠附近放學嚟呢度食就perfect 只可惜學生優惠,我用唔到雞全翼串、京䓤雞肉串、雞軟骨串、牛肉串、墨魚丸、牛丸雞肉串,牛肉串都好大份,啖啖肉,牛肉味燶,唔會係平時泰國串燒嗰隻咩肉都係同一仲味墨魚丸彈牙,中間仲有粒粒嘅墨魚京蔥雞肉配上特製嘅醬汁,非常惹味仲有其他各款都好吸引因為即叫即燒,所以要預時間等一等等串燒嘅時候,like social media就可以有飲品送,嘢飲都慳返,正!哈哈Read More
+ 8