Restaurant: 澳門咖喱王清湯腩
Info:

今日用keeta外賣,見到清湯腩,心諗試一試。港幣83大元,先不論味道 份量小到🥶🥶得3舊牛,3舊蘿白,11*5.5cm的容量,隔左料,湯半碗都唔夠。我個人就接受唔到呢個cp值。連細食的OL小姐都唔夠飽~~味道中規。有牛味,亦夠淋。堂食份量不詳,但起碼不建議外送!如果你想係寒冷的天氣中,有個熱湯腩做午餐,sorry,只得常溫,無保暖措施,熱都談不上。題外話,凍飲仲送錯變左熱飲,真心成日都emo了。🤯😨
今日用keeta外賣,見到清湯腩,心諗試一試。
港幣83大元,先不論味道 份量小到🥶🥶

我個人就接受唔到呢個cp值。連細食的OL小姐都唔夠飽~~
味道中規。有牛味,亦夠淋。
堂食份量不詳,但起碼不建議外送!
如果你想係寒冷的天氣中,有個熱湯腩做午餐,
sorry,只得常溫,無保暖措施,熱都談不上。

題外話,凍飲仲送錯變左熱飲,真心成日都emo了。🤯😨
2024-01-30
Waiting Time
40 Minutes (Delivery)
2023-04-28 1156 views
食物不好,價錢貴,我都可以接受。但服務態度不好,對不起,我真係接受不到。入去有幾張空枱,走去卡位,一味話有人,坐左冇人會人黎之類既話,咁好啦,我坐埋一邊枱。之後一個食客入來,就俾佢坐,我問點解佢可以,話轉頭會撘枱又成,我就話係先好講。過左陣有人來,之係一個人坐卡位。佢地真係有過去要求佢撘枱,人地就話不吃走之類,點知由佢坐,沒有再出過聲。客人不是上帝,但係咪處理手法要一視同仁,茶餐廳都會有vip及普通客人分類。這間茶餐廳真係好有心咁經營。
食物不好,價錢貴,我都可以接受。
但服務態度不好,對不起,我真係接受不到。
2023-04-28
2023-02-15 989 views
本身啲嘢食已經好普通,座位又唔夠,1-2人座位放滿用品,1-2個人去食要坐3-4人位⋯,最攞命係阿姐安排位比人好似玩咁⋯係咁叫少人既客人讓位枱比多人既⋯移嚟移去,強烈唔建議去
2023-01-11 880 views
lunch食過幾次,名不虛傳,所以咁啱早餐時間經過,都對佢好有信心,行入去試一試嗌咗煎蛋牛腩粒蕃茄湯通粉,配多士同茶走佢個蕃茄湯好重蕃茄味,但又食得出佢唔係落咗好多茄膏,我好鍾意佢夠酸,重有好多蕃茄同洋蔥,牛腩粒唔少,淋身,好易咬,水準保持得好好,早餐同晏晝時間都一樣咁好食,煎蛋就正正常常咁啦,而通粉就偏硬身嘅,佢份量係好多,好大碗,我係食唔晒多士冇影到,都係正正常常,杯茶走茶底唔係話好濃,但都有足夠茶味,如果煉奶落多少少就好啦

嗌咗煎蛋牛腩粒蕃茄湯通粉,配多士同茶走

2022-09-27 943 views
話說有人升職萬歲 請食下午茶,最終 揀咗公司附近嘅依間 黃店,公司上上下下 成40-50人叫下午茶,因為人數眾多,我地已經提早 三番四次打電話去同店員覆單確認數量,27/9外賣員5:00pm 送到黎,點算之下 全部錯晒,真係離晒大譜,於是我地打電話去餐廳問情況,得返嚟嘅店員答案係 「係咁多㗎啦」,服務態度非常差劣,而且味道亦都唔好食,最終結果係:「全公司同事都一肚氣 唔高興」每個同事都話:以後都唔會再幫襯依間餐廳!!!
話說有人升職萬歲 請食下午茶,
最終 揀咗公司附近嘅依間 黃店,
公司上上下下 成40-50人叫下午茶,
27/9外賣員5:00pm 送到黎,
點算之下 全部錯晒,真係離晒大譜,
於是我地打電話去餐廳問情況,
得返嚟嘅店員答案係 「係咁多㗎啦」,
服務態度非常差劣,而且味道亦都唔好食,
最終結果係:「全公司同事都一肚氣 唔高興」
每個同事都話:以後都唔會再幫襯依間餐廳!!!
Delivery
  • 憤怒不再幫襯鳥
2022-06-26 1079 views
今日同朋友去「澳門咖喱王清湯腩」試食下午茶 ,叫左一個吉列魚柳薯條 同 吉列豬扒薯條 、凍檸茶 、熱奶茶,等左十分鐘 吉列魚柳特別細 ,薯條得7條。 吉列豬扒size適中 薯條7條 。 熱奶茶普通 、凍檸茶有酸宿味 。

吉列魚柳薯條
2022-06-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
2022-06-12 728 views
去澳門咖哩王清湯腩叫外賣,仲以為大多數人都會叫咖哩或者牛腩,點知估錯咗,等食物期間,我見最多人叫嘅居然係口水雞飯😮,真係估佢唔到。我呢,身為牛控,見到 menu 寫嘅 “必食獲獎川醬乾炒牛河” 好似好吸引,於是就決定食呢個。咁好唔好食呢?我會話係幾好食嘅:牛河炒得幾夠鑊氣,牛肉唔覺太多鬆肉粉味,河粉條條沾滿醬油,味道偏濃,但唔會死鹹,亦唔算太油膩,加上少少麻辣味,唔錯。配料方面,有芽菜,韭黃,韭菜,洋蔥,椰菜絲等,加埋一齊,令到成個牛河味道更豐富。

2022-03-09 708 views
我都唔想咁樣公開.. 我都想息事寧人…話說尋晚8:09去牛頭角道澳門咖喱王清湯腩 買左2個外賣…我等左半個鐘…阿姐出黎同我講其中一個無叫我轉..轉左啦..再等左9個字…我發現原來我第一個飯9個字前已經整好擺到凍晒…我足足等左個幾鐘頭先拎到個外賣…😤我當時同個阿姐講..其實無既係咪應該一早同人講..我依家其中一個凍晒..佢答我…之前唔知..呢個岩岩整起咖😑我話呢個岩岩整起,但另一個整左半粒鐘有多呢都算啦…返到去…打開….成隻曱甴係度🤬🤬 我打電話落去,無人聽我成盒無食過❌❌❌❌❌❌❌❌今日…經過…忍唔住走入去…一開始我好好態度同佢講..我仲叫佢行埋一邊講..唔想影響d客我同佢講晒成件事,包括尋晚等左成粒鐘..個阿姐d態度全程差到爆…佢問我你講咁多野即係想點呀..我話我本來諗住好好地同你地講聲..但你d態度咁差..我話係咪應該你話我知點解決..唔係我提出呀佢話..梗係我提出啦..我話咁係咪我報食環你都接受呀 😤跟住鬧一輪…😤😤 我話咁你退錢…佢跟住話我要同老細商量下我話咁你要幾耐呀..佢話我唔比時間佢wor我話咁你都要比我知你要問幾耐..幾時覆我咖,唔通我又係度等一粒鐘呀跟住又話依家係我
我都唔想咁樣公開.. 我都想息事寧人…

話說尋晚8:09去牛頭角道澳門咖喱王清湯腩 買左2個外賣…
我發現原來我第一個飯9個字前已經整好擺到凍晒…

我足足等左個幾鐘頭先拎到個外賣…😤

佢答我…之前唔知..呢個岩岩整起咖😑
我話呢個岩岩整起,但另一個整左半粒鐘有多呢

都算啦…

返到去…打開….成隻曱甴係度🤬🤬
我打電話落去,無人聽

我成盒無食過

❌❌❌❌❌❌❌❌
今日…經過…忍唔住走入去…

我同佢講晒成件事,包括尋晚等左成粒鐘..
個阿姐d態度全程差到爆…
佢問我你講咁多野即係想點呀..

佢話..梗係我提出啦..
我話咁係咪我報食環你都接受呀 😤

跟住鬧一輪…😤😤
我話咁你退錢…佢跟住話我要同老細商量下

我話咁你要幾耐呀..佢話我唔比時間佢wor

跟住又話依家係我問題wor.. 頂

跟住佢入左去…同多個唔知係咪老細既人出嚟…個男人話比返錢佢啦…個阿姐話條件係要我刪除張相..

我話你d態度完全係威脅既態度…咁我都要求你地道歉…
個阿姐話佢唔會道歉…我話好..咁你即退錢…

我係佢面前刪除左張相…(我專登WhatsApp 定張相比人)個男人仲話比返佢啦..都預左唔再做仍生意咖啦🤬🤬

最後佢堅持唔道歉

仲要臨比錢我..話要再check我電話有無留底…跟住話我為左百幾蚊係度嘈….

我同佢講我係你面前刪除左..你要check 我電話..你無野下話…我有私隱…

最後仲一路鬧…CLS

黃店又如何❌❌🤬🤬
2022-01-22 648 views
澳門咖喱王清湯腩必食獲獎🏆川醬乾炒牛河講返個牛河先..叫左小辣~唔係好辣,食得辣既朋友可以叫中/大辣🌶應該會更惹味🔥牛肉幾滑~成碟粉唔油..唔會一pat野..👍🏻仲有韮黃菜..椰菜~幾好食😋算係我食過唔油膩又幾好味既牛河👍🏻👍🏻❤️另外屋企人食咖哩牛腩飯😋牛腩都幾淋同入味~咖哩都幾香🔥真心幾好味既茶記😍本來帶左個外賣盒去..點知老闆話太細唔夠裝🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️睇黎下次要用大d 既盒
澳門咖喱王清湯腩

必食獲獎🏆川醬乾炒牛河

川醬乾炒牛河

講返個牛河先..叫左小辣~
唔係好辣,食得辣既朋友可以叫中/大辣🌶
應該會更惹味🔥

牛肉幾滑~成碟粉唔油..唔會一pat野..👍🏻
仲有韮黃菜..椰菜~幾好食😋
算係我食過唔油膩又幾好味既牛河👍🏻👍🏻❤️

另外屋企人食咖哩牛腩飯😋
牛腩都幾淋同入味~咖哩都幾香🔥

川醬乾炒牛河
2022-01-20 427 views
好耐之前係佐教試咖哩牛腩飯感覺唔太好但個陣時見隔離枱清湯腩粉麵好似好正甘隔左幾年,前日係牛頭角角店試佢個招牌清湯點左米粉同番茄湯米粉:普通茶餐廳野,普通清湯腩:😱😱😱😱😱😱😱😱好好味!佢係唔韌唔鞋唔散唔硬唔淋!口感好正!!番茄湯:好味!有番茄蓉!聲稱冇味精,但我飲晒,之後係口渴!不過都唔係渴得好緊要!一定會成日去幫襯!見到好多人點常餐!再望望menu,好抵食!但冇清湯腩!下次黎都會點清湯腩或者番茄湯底嘅粉麵💛💛💛💛
好耐之前係佐教試咖哩牛腩飯
感覺唔太好
但個陣時見隔離枱清湯腩粉麵好似好正甘

隔左幾年,前日係牛頭角角店試佢個招牌清湯點左米粉同番茄湯

米粉:普通茶餐廳野,普通

一定會成日去幫襯!

番茄湯清湯腩米粉
番茄湯清湯腩米粉
2021-11-06 570 views
第一次幫襯嘅街坊小店,衛生環境同食物質素一般都係預計之中,但估唔到服務質素都可以做到咁差,星期六早餐時段食客經已唔係太多食客,叫咗兩份早餐,其中一份係雞扒丁麵加奄列,但食哂所有嘢個麵都未到,唯有叫阿姐幫手催催,阿姐同廚房講完都係例牌話整緊,因為我坐嘅卡位對正佢廚房個窗口,甚至連佢拆丁麵袋都睇到,但一直只見佢整外賣,出堂食嘅麵第一碗唔係第二碗又唔係,第三四碗都唔係,其實我只係想食完個麵快快趣趣走,但估唔到一個咁卑微嘅請求佢都唔比我,連遲過我落單嘅食客食完我都未到,唯有再叫阿姐催同問係咪漏單(其實又點會估唔到你漏單吖),跟住再次敷衍我話整緊雞扒,最終我都敵不過自己嘅耐性決定放棄佢,其實食肆漏單時有發生,本來亦不太介懷,但如果食客第一次催單就認真處理,就唔會要食客相隔十分鐘後再催單至發現漏單,相信以後都唔會再幫襯!
2021-09-16 518 views
唔知係咪換左人定點 之前成日食蕃茄湯牛腩粒通粉 都好好味 但宜家係要睇好唔好彩 有時買左外賣返黎 又油又冇味 唔知煮完咩好油又加埋落個湯度 又冇蕃茄 食緊油浸水通粉咁 牛腩粒又少左好多 係好難食 水準咁飄忽 點會想要幫襯 好嬲 買左外賣午餐但難食到食唔到 😥
唔知係咪換左人定點
2021-09-16
Type of Meal
Lunch
2021-06-21 876 views
這家在牛頭角的黃店, 同樣是有澳門和咖喱王的名字, 同樣主打牛腩, 不知道它和佐敦那一家是否同宗. 沒有點咖喱牛腩, 想品嚐別家沒有或者較罕見的菜式, 於是點了麻辣牛腩飯, 還以為是麻辣湯汁浸着牛腩, 結果是清湯腩上沾著麻辣醬汁, 醬汁麻重度可以, 也帶有炒製過的香味, 辣度適中帶後勁, 只是其味道不能深入牛腩內, 味道有點片面. 牛腩沒有選擇特別部位, 肉香夠但有些牛腩肉質柴口, 幸好筋膜夠多夠腍, 令其口感不會太韌.川醬炒牛河, 夠鑊氣, 夠熱, 麻香味也能深入河粉和牛肉之中, 味道比麻辣牛腩飯更為突出. 可惜的是河粉太幼身, 也炒得有點斷續, 沒傳統吃下去的連貫性, 也許是因為加了川醬的關係, 油膩感明顯較多, 所以吃完之後下一餐要清淡一點就是.

2021-02-15 1426 views
🔹招牌牛腩麵💰$49👅🌕🌕🌕🌗🌑7/10之前係youtube 見到佢好似係用新鮮牛腩,見到佢今日年初一都開,所以就黎左食😛 有5舊牛腩,係筋肉相連嗰種,炆得好腍而且真係食得出牛味🤩 佢仲有送2舊蘿蔔,一舊又腍又甜,另一個未燜得透,入面仲係白色🤣 至於湯唔知係咪因為我要左麵,有啲鹼味撈左落去,我就覺得普通🙈 🔙回頭指數: 7/10🔅同伴食左咖哩牛腩,都幾濃,份量都唔少🔅留意新年黎食會收加一服務費👀
🔹招牌牛腩麵
💰$49
👅🌕🌕🌕🌗🌑7/10

🔙回頭指數: 7/10

🔅同伴食左咖哩牛腩,都幾濃,份量都唔少
🔅留意新年黎食會收加一服務費👀
招牌牛腩麵
招牌牛腩麵
2020-12-07 1065 views
今日放假 陪阿媽看鋪用openrice外賣叫咗兩個午餐蕃茄濃湯鮮牛腩粒通粉十三香豬扒公仔麵落單時明明揀咗脆豬但攞到番嚟打開個盒兩份都係多士不過唔理啦好肚餓 食啦個蛋都炒得OK不過就梗係唔會好似澳牛咁嫩滑正正常常啦片多士烘完好似冇烘咁豬扒公仔麵個豬扒幾好食 塊扒都仲有少少肉汁蕃茄湯牛腩通 湯底都唔錯仲有原件紅蘿蔔同蕃茄食到
今日放假 陪阿媽看鋪
用openrice外賣叫咗兩個午餐