Thai BBQ Shrimp Chuang's London Plaza, 219 Nathan Road, Jordan (Closed)

泰.夯蝦 (莊士倫敦廣場)
6K
KristyTTang
好多人話難食識食一定食佐敦呢間
KristyTTang
2022-05-21
Follow
好耐無得去旅行🧳我已經3年無翻過家鄉😭好彩係香港都可以懷念下泰國既流水蝦一解相思之苦🥺不過,呢間既質素真係唔錯,每隻蝦都爆膏😚又多野食揀,仲有蠔食‼️至愛呀,連甜品都咁多款,有選擇困難症既我,當然每樣都要食🤣食野咁開心,點可以俾佢停呢😆原來呢間餐廳係香港TVB藝人開既,態度仲要鬼咁好,望住靚仔食飯,開心加倍🤣最正係啲蝦真係好新鮮,一夾彈曬起身,下次可以再encore!希望快啲開關啦!Read More
Like
蝦無味, 坐得舒服, 冷氣唔多夠, 要贊吓啲員工服務態很好。其他食物質素幾好, 不停有REFILLED。
2022-06-28
TVB?不了
2022-07-20
yaness1218
好食又多膏😋😋
yaness1218
2022-05-20
Follow
因為疫情關係 飛又要隔離😮‍💨 但又好掛住泰國🇹🇭既美食所以決定去呢間正宗曼谷流水蝦既餐廳試下🙈每個缸入邊都有好多隻勁生猛嘅大頭蝦😳當想夾隻蝦佢哋都會跑跳咁游走咗🫣 好生猛係自助區度攞粗鹽 當燒蝦嗰陣加鹽上去一齊燒 別有另一番風味😋每隻大頭蝦都好多膏😳 好彩嘅話有埋蝦籽 正👍🏻👍🏻同埋每隻蝦口感唔會話好梅 每隻都爽口彈牙一定會再幫襯😋Read More
+ 1
NgaHiuTai
有得玩又有得食嘅泰式自助餐
NgaHiuTai
2022-04-06
Follow
今日黎到呢間好出名嘅流水蝦,可以自助夾蝦燒,又有得玩又有得食蝦既供應都算係好充足,隻隻都好生猛,夾上來不斷生蝦咁跳另外仲有提供熟食同其他海鮮串燒比客人享用,味道都算唔錯飲品選擇亦好多。店員亦好細心,怕我哋第一次嚟唔識夾,主動幫我哋夾蝦仲幫手擺啲粗鹽上去Read More
+ 1
4月6號 開返啦咩?佢老細堅持21號 先全線開業bor
2022-04-22
yuk_tamhy
癲狂夾新鮮彈彈下嘅流水蝦好好食
yuk_tamhy
2022-01-26
Follow
今日超爽去咗泰.夯蝦食燒燒流水蝦,可以任食2.5小時,每個座位旁邊都有蝦缸,可以即夾即燒新鮮泰國流水蝦,有得食又有得玩,同埋係因為好新鮮,所以啲蝦肉全部都好彈牙,好食!裝修感覺開揚,雖然好多一齊燒緊蝦,油煙都幾多,但係都有通風, 同埋我食到差唔多10點幾之後,個冷氣勁凍,所以證明裝修真係有開行冷氣!任食海鮮例如帶子、沙白、蠔等,個人覺得一般,因為唔算好新鮮!所以大家都係落力啲燒流水蝦食品吧!另外亦有燒烤肉類,包括蜜汁雞中翼、香茅豬扒、牛仔骨、豬頸肉、等等,仲有多款熟食,如無骨海南雞、泰式炆豬手、泰式無骨鳳爪、吉列炸蠔等等,非常豐富!我個人覺得啲泰式熟食都真係幾好,佢個無骨海南雞好滑,同埋泰式炆豬手又幾淋,不錯!任食2.5小時其實都幾夠飽,因為我自己減緊肥,加上其他燒烤肉類都唔算好吸引,所以我同男朋友食得最多就係燒蝦,真心好彈牙,又好食!一邊燒緊嘅時候已經講話要帶埋屋企人再嚟過!Read More
+ 9
安琪1221
好吃又好玩
安琪1221
2022-01-20
Follow
由於禁晚市堂食關係只能在平日訂位時間下午三點半到現場時沒想到人爆多的😱幸好有訂位活跳跳的新鮮蝦子⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️吃多少夾多少來烤很棒的體驗烤生蠔肥美多汁又鮮甜超推薦的!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️烤蛤蜊大顆又飽滿⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️烤干貝可能時間掌控不好🥲硬硬的涼菜類的有黑木耳、雞爪、小黃瓜、青木瓜絲,個人覺得都很好吃😋特別推薦青木瓜絲爽口清甜。熟食區跟炸物區的每個泰式料理都在水準之上冬陰公湯好喝又不會太鹹👍可惜沒吃到包生菜跟菠蘿炒飯😩店家不怕被吃的一直貨👍👍👍店員姐姐們也都非常友善(溫馨提醒不要把火開太大)好玩又好吃絕對有想下次🥰Read More
+ 8
烤生蠔
JoelleMan
可以再encore
JoelleMan
2022-01-04
Follow
第一次去佢呲嘅佐敦分店,地方比起銅鑼灣更加闊落!食物嘅品種同樣地多,我好欣賞佢哋嘅炒蜆辣味同鮮味十足!其他熟食嘅款式都好多👍🏻阿女就鍾意食佢哋嘅海南雞飯,雞肉夠哂滑。仲有可以不停encore嘅芒果糯米飯,依個甜品非常一流!超飽嘅我都忍唔住食咗幾碗🤣除咗芒果糯米飯仲有不同味道嘅雪糕。除咗熟食,就梗係講佢哋嘅海鮮啦!全部蝦都好生猛同埋大隻。職員仲會不定時走過嚟教你燒蝦同check 下蝦池夠唔夠蝦。非常細心❤️Read More
MichaelChan2343
想試好耐嘅泰式流水虾
MichaelChan2343
2022-01-03
Follow
聖誕節去食,人頭每位388加一,好在特別節日唔會加價。早左差唔多一個月book,佢當日下午先叫我比$200留位,三個鐘內冇俾會取消。唔明點解得三個鐘頭通知,好彩有睇手機姐,如果唔係咪唔使食晚餐?早咗少少去到,但係都有位入,喺門口服務態度幾好。之後佢哋帶我到最入,坐低咗之後發現得勁少虾,仲要大部份死晒,仲有啲發咗毛,啲水勁污濁,唔知做咩事。之後出去中間嗰度睇,見到好多虾,啲水都好清澈,係咪因為最入門口啲人見唔到所以唔理?不過之後叫佢加虾佢哋都有加咗幾轉。自助吧仲有海鮮拎,不過扇貝拎晒就冇,唔會再加😅有好多調味料自己揀😋嘢食就正常,可以食兩個半鐘,可能因為我最後一轉所以過咗鐘都冇趕我走。因為燒嘢食需時,所以兩個半鐘其實都唔係好夠。買單嘅時候問佢嗰$200留位費係咪會扣翻,佢話唔會喺張單扣,但係之後會用返相同方式俾返我,不過過左個幾星期都無聲氣。Read More
Victoria Y
喜歡流水蝦
Victoria Y
2022-01-02
Follow
食過幾間流水蝦餐廳, 我最喜歡都是泰.夯蝦👍🏻, 今次到佐敦分店, 之前已經食過尖沙咀和銅鑼灣的分店。 佐敦店更加大間, 場內光猛, 每張枱都有流水蝦池,非常方便。 自助區有海鮮類、 肉類、熟食、雪糕、甜品和飲品 , 啤酒我們另點了1664,$200半打好抵飲。 海鮮類我推介蠔🦪, 燒起來唔會縮水原汁原味。 鮑魚每人一隻, 新鮮美味。肉類方面,最喜歡豬頸肉厚切爽口。 熟食我試了泰式生菜包、台灣腸和船麵, 船麵的湯底🍜如果可以再濃些就更好。 當晚的蝦🦐🦐🦐大隻又多膏, 爽口甜美😍, 無限量供應, 食得非常滿足😋✌🏻。Read More
+ 8
minienen
聖誕lunch🎄成缸都係蝦
minienen
2021-12-30
Follow
同朋友聖誕當日黎食lunch,午市7折,即日book竟然都仲有位,心諗好似伏伏地,但去到有驚喜!我地坐四人卡位,所以張枱都夠大。見到有其他圓枱,嗰啲睇落就細咗少少。啲蝦多到佔滿個缸,而且好生猛夾完之後放佢入冰桶凍暈佢。啲職員會定期換過啲冰,都換得幾密。然後就拎去燒啦出面仲可以拎其他海鮮:蜆、生蠔、帶子、魷魚、螺。我就覺得都係蝦最好食!啲肉好彈牙好新鮮,個蝦頭仲有好多膏啲蜆同蠔都唔差,好鮮甜。但要注意唔好燒過頭,如果唔係就會乾哂😂至於帶子就麻麻地,太細粒,冇乜肉食。想要啲調味嘅,可以自己喺出面拎。特別啲嘅有泰式辣醬其實出面仲有其他熟食、肉類、丸、菜咁,但我地就冇食到,淨食蝦都夠哂飽😌燒燒下兩個半鐘巿真係好快過,大食嘅就要燒快啲啦🤣最後就食埋雪糕先走總括黎講,啲海鮮都幾鮮甜,有折嘅話都值得一試Read More
JeffereyChor
愛蝦人必到
JeffereyChor
2021-12-30
Follow
聖誕後相約三五知己食蝦,第一間諗到就係呢度!價錢相宜但食物質素頗佳,第一次到佐敦莊士倫敦廣場店,環境清潔整齊,略嫌座位偏窄,一行四大一細的卡座需要另外放一座位+一張椅子放袋;比起錦田店坐起來較辛苦。愛食蝦的人都應該不會太介意座位問題,蝦的質素能保持良好,而且本人喜歡食有膏的蝦頭,正合本人心意!加上其他海鮮及熟食味道也頗吸引,如果可以加入其他香口食物如炸物或韓式食品,必定更吸引顧客!最後使用已提供的折扣優惠及OR PAY價錢更平,平均約三百蚊的價錢有相對高的食物質素,可謂性價比高之選!Read More
鮮蝦
好玩好食泰式燒烤放題
GeorgeTsang4611
2021-12-28
Follow
泰夯蝦地址 :佐敦餐廳:泰式燒烤放題價錢:$238起今次同大家去到佐敦食流水蝦放題, 裏面有好多款唔同嘅泰國美食, 一路燒烤一路捉蝦,大人小朋友都會玩得好開心😀現場地方很大,有超過100個座位。 流水蝦放在 座位旁邊, 另外出面有自助區可以自取個樣食物。 有 泰式海南雞/生菜肉碎包/ 冬陰功湯等等... 另外自助海鮮區有生蠔/帶子/ 墨魚 自己攞返嚟慢慢燒😋https://youtu.be/1UY8bMYtQ98#本地遊 #香港美食 #香港好去處 #foodie #foodietrip #foodies #放題 Read More
+ 6
泰國
Joshua_baby
四分音符的樂章•好玩好食夾蝦蝦
Joshua_baby
2021-12-25
Follow
早一秒想跟女朋友釣蝦做拍拖活動,下一秒就在openrice看見這個餐廳,任釣泰國生蝦,所以我們就在紀念日過來這邊吃蝦。釣生蝦果然是一個不錯的體驗,整個過程也是很好的,店員/老闆會細心地介紹如何把蝦弄熟,值得一讚。大量的生海蝦在舞池中躍動,任你釣,只怕你吃不完。每一隻也是新鮮生猛。紮紮跳,真係「生蝦咁跳」。除了蝦以外,還有扇貝,青口,蜆等海鮮。任君選擇,還有大量串燒,全部都好好味。可惜那個冬陰功的味道有待改善,不夠辣。飲品櫃也有一點不足,選擇不夠多,只有一些冷門飲品,最好喝還是康師傅的涼茶。但整體來說是可以吃到你肚滿腸肥,整個釣蝦體驗我還是很欣賞的,跟女朋友渡過了一個很好的晚上。幸運是一陣子幸福是一輩子能夠遇到你是我的幸福。日期:2021.11.22Read More
micchan777
真係只可以食…蝦
micchan777
2021-12-19
Follow
環境方面:枱面細,完全放唔到食物,冷氣超凍,令你坐唔得耐果種,油煙大到你食完最好立即返屋企沖涼果隻;食物方面:眼見除咗蝦,出面可以任食任飲的搵唔到一樣值得讃,refill速度已經超慢,仲要唔好食,連碗碟都唔fill,真環保👍🏼👍🏼(我已經係黃金時段食,not宵夜特惠時段)由於店內全部都係4人枱,多人食飯千祈千祈千祈唔好去,根本傾唔到計,坐又迫,完全趕客feel如果你認為你一個人食到3斤蝦以上,又唔介意俾緊三百幾蚊一個人頭,連啤酒都要自費的話,就可以去試吓,多謝。性價比低,失望而回···Read More
bobo.lee94
流水蝦任捉任食😊😊又好玩又抵食😋😋
bobo.lee94
2021-12-17
Follow
今日細佬生日 正好他十分喜歡燒烤,我便網上搜尋相關食店 發了一片食物圖給他看 誰知他一看便拍板吃這間泰。夯蝦👌👌是日訂座7:30pm,我們準時到達 很快便安排入座,店員還詢問是否需要圍裙 感覺好細心😇而全部座位隔離有一個水缸養滿大大隻流水蝦 一坐下便急不及待在缸裡挑選了幾隻又大又有膏的 出面還有其他海鮮 例如 元貝 象拔螃 仲有我最愛既生蠔 😍😍全部都好新鮮 另外每人送了一隻鮑魚😊再來還大量熟食 ,有炒蜆,咖哩蟹,冬蔭功,生菜包,泰式粉絲,蝦醬炒飯,炸紫薯地瓜丸.....食物種類太多 樣樣食左d,最後吃了幾串串燒 已經七七八八 🤣🤣🤣甜品一定要試埋芒果糯米飯,粟米雪條。。。今次主角對食物都十分滿意🥰呢間值得encore👍👍👍Read More
+ 2
流水蝦
TeriCheung5414
拍拖好去處-流水蝦
TeriCheung5414
2021-12-08
Follow
因為有咗件細路,同隻佬好耐都冇二人世界拍吓拖喇經朋友介紹,我哋就人去我去心態咁book位嚟試吓一早同隻佬夾假期佢亦預早打嚟book位叻佬店面比想像中企理遠處可見流水蝦……缸卡位坐位旁邊 望落去可見大大隻蝦剪晒d蝦鬚就可以燒幾大隻最驚喜係隻隻蝦都有蝦膏燒香咗+蝦膏= 一流唔好講笑,海鮮真新鮮留意:鮑魚係每人一隻蜆係好鮮甜仲有蠔真係唔夠皮整體:拍拖真係唔錯又有得玩 又有得食價錢合理Read More