2023-01-01
荃灣超人氣煲仔飯🍚 [江湖小棧]天氣凍凍地最啱食碗熱辣辣嘅煲仔飯🍚呢間喺荃灣出晒名要有耐性先食到既煲仔飯上個星期五排咗兩個鐘先成功試到😆如果大家想試就要俾啲耐性喇😂聽個名就知餐廳以武俠小說黎做主題連Menu都係武林秘笈🤣🌟窩蛋牛肉煲仔飯($83)牛肉好滑身 份量仲好多🙈蛋汁配埋豬油嘅香味簡直係冇得輸 火候控制得好好飯焦脆卜卜仲唔會過燶添🔥大量嘅蔥花令到食落去口感唔會太滯 配上佢哋自家煉製嘅豬油保留鮮味之外令成個煲仔飯更惹味豬油香味簡直令到煲仔飯提升至另一個層次🐽🌟馬拉盞排骨煲仔飯($83)排骨肥瘦適中啖啖肉食落去爽口嫩滑 🐷帶有馬拉盞嘅香味同咸香🐟有飯焦效果但略為有少少濕濕地如果水量少啲嘅話我相信會粒粒分明會更好食🤭🌟錫紙花甲粉🌶️($108)好惹味🤩粒粒花甲都好大隻啖啖肉,仲要冇沙添 粉絲同金菇吸收晒花甲嘅鮮甜食落去小小辣好開胃面頭仲配上炒過既洋蔥同埋蔥段 味道層次昇華左🥳🌟招牌燒通菜🥬($48)食落去唔會好乾身 大量嘅生蒜蓉同乾蒜🧄重口味得黎又唔會太咸👍🏼而且仲好香口添Btw 餐廳只接受現金,記得帶定cash去喇💰味道 9/10環境 8/10推介程度8/10 📍江湖小棧 (荃灣)荃灣
天氣凍凍地最啱食碗熱辣辣嘅煲仔飯🍚
呢間喺荃灣出晒名要有耐性先食到既煲仔飯
上個星期五排咗兩個鐘先成功試到😆
如果大家想試就要俾啲耐性喇😂
聽個名就知餐廳以武俠小說黎做主題連Menu都係武林秘笈🤣
🌟窩蛋牛肉煲仔飯($83)
大量嘅蔥花令到食落去口感唔會太滯
🌟馬拉盞排骨煲仔飯($83)
排骨肥瘦適中啖啖肉食落去爽口嫩滑 🐷
帶有馬拉盞嘅香味同咸香🐟
🌟錫紙花甲粉🌶️($108)
🌟招牌燒通菜🥬($48)
食落去唔會好乾身 大量嘅生蒜蓉同乾蒜🧄
重口味得黎又唔會太咸👍🏼而且仲好香口添
Btw 餐廳只接受現金,記得帶定cash去喇💰
味道 9/10
環境 8/10
推介程度8/10
📍江湖小棧 (荃灣)
荃灣鱟地坊30號寶成大厦1號地舖