2025-07-08 65 views
天氣實在太熱,唔想煮飯😓落街行一圈,見到一間新開冰室,裝修簡潔光猛有晚餐供應仲有幾款可以選擇,轉特飲都只加8蚊👍先嚟二杯凍飲✨柚子梳打水🥤正到暈,夠凍,柚子酸酸甜甜勁解喝😋✨奶茶紅豆冰🧋夠創意😊但原來又好夾,奶茶夠滑,紅豆夠林,正👍✨京都豬扒🐖豬扒好林,配上洋蔥🧅菠蘿🍍蕃茄汁,酸酸甜甜好惹味,送白飯,開胃😋✨黑椒薯仔牛柳粒🐂即炒,熱辣辣,肯定唔係預製菜😊牛柳粒又林又滑,薯仔又夠粉,吸收黑椒汁,好好味🤤二大碗白飯清盤😂✨香煎牛脷見餐單有煎牛脷,因我勁鐘意食,所以好想試,真係冇失望,估唔到茶餐廳做牛舌做得咁有水準,一啲腥味都冇,煎又香又林,口感一流😋✨公司三文治打包比屋企人食😂份量真係足,仲配上芝士沙律菜做餡,屋企人都話好好味,唔錯👍永輝冰室廚房做得唔錯,價錢又經濟,份量又夠,真心味道好,真係好過自己買餸煮😂
天氣實在太熱,唔想煮飯😓
落街行一圈,見到一間新開冰室,裝修簡潔光猛
有晚餐供應仲有幾款可以選擇,轉特飲都只加8蚊👍

先嚟二杯凍飲
✨柚子梳打水🥤
正到暈,夠凍,柚子酸酸甜甜勁解喝😋
✨奶茶紅豆冰🧋
夠創意😊但原來又好夾,奶茶夠滑,紅豆夠林,正👍

✨京都豬扒🐖

✨黑椒薯仔牛柳粒🐂

✨香煎牛脷

✨公司三文治

2025-07-07 148 views
紅磡~永輝冰室~食晚飯,有個二人晚餐,好抵食架,都係148,份量唔少。二人餐有三款口味嘅雞選擇, 再喺晚餐小菜揀一款,又有上湯浸菜、飲品、白飯,好豐富。我哋揀咗沙薑雞,成半隻,雞件肉質嫩滑,沙薑味香濃,好惹味。中式牛柳微甜帶酸,肉質軟腍; 欖菜肉鬆四季豆炒得惹味,多肉碎,餸飯一流。上湯浸菜,生菜鮮嫩,湯底清甜。趁仲有下午茶,叫多個生炸雞髀,雞脾外皮炸得香脆、肉汁豐富,yummy。紅豆冰奶茶,紅豆夠綿,配上冰涼茶味香濃既奶茶,甜度適中,非常消暑解渴。永輝冰室適合一家大細,朋友聚餐,性價比高。👍

我哋揀咗沙薑雞,成半隻,雞件肉質嫩滑,沙薑味香濃,好惹味。

上湯浸菜,生菜鮮嫩,湯底清甜。

永輝冰室適合一家大細,朋友聚餐,性價比高。👍

2025-07-06 72 views
過來黃埔游水前 先同朋友來醫醫肚😋見到間乾淨企理嘅茶餐廳 決定入來試下溫泉蛋肉醬意粉🍝好味😋!等得唔算耐 個肉醬好惹味 ~我地將溫泉蛋變成太陽蛋 更加好味😋焗芝士雞扒🍱件雞扒好juicy啊😋加買香噴噴嘅芝士 超好味😋西多士🍞開心😃 下午茶時間居然到七點 所以所有嘅下午茶餐都有啊!件西多又邪惡👿又好味蔥花鮮牛肉炒蛋潛艇見到個名覺得好新鮮 決定試一下 有驚喜!牛肉炒蛋多到滿瀉😍見到老闆娘係度寫緊聽日Menu 又多款式又抵食啊 唔掛得之好多街坊日日來

溫泉蛋肉醬意粉🍝

焗芝士雞扒🍱
件雞扒好juicy啊😋加買香噴噴嘅芝士 超好味😋

西多士🍞

蔥花鮮牛肉炒蛋潛艇
見到個名覺得好新鮮 決定試一下 有驚喜!牛肉炒蛋多到滿瀉😍

2K
週末同兩個朋友一齊嚟咗呢間喺紅磡開咗冇幾耐嘅冰室食晚餐🤣$60「星洲炒米」:有好多新鮮爽滑嘅蝦仁、仲有火腿絲、少少雞蛋、少少香蔥等,炒得香口,少少辣但係又唔算好辣,好食🤣$15「上湯浸菜」:係「灼生菜🥬」,要咗兩份因為我哋想食多啲菜🥬🤩,生菜新鮮,幾爽脆,簡單好食🤣$30「脆炸雞扒」:雞扒炸得幾香口🤣$58「豬扒煎雙蛋飯配蔥油」:豬扒大大塊煎得香口,豬扒肉質軟熟,配埋煎雙蛋(要咗全熟),連埋蔥油一齊撈飯食,好夾,好食🤣$32「生炸雞髀」:燒雞髀,我鍾意食,炸雞髀,我更加鍾意食🤣,雞髀皮仲炸到脆脆哋我哋忍唔住都食咗啲😜加 $5「無糖可樂」:凍冰冰嘅可口可樂就梗係好飲啦🤣加 $3「熱檸檬水🍋💦」:熱辣辣大大杯幾清新🤣$20「熱奶茶」:大大杯夠熱夠滑🤣我哋都食得飽飽🤣
週末同兩個朋友一齊嚟咗呢間喺紅磡開咗冇幾耐嘅冰室食晚餐🤣

$30「脆炸雞扒」:雞扒炸得幾香口🤣

加 $5「無糖可樂」:凍冰冰嘅可口可樂就梗係好飲啦🤣

加 $3「熱檸檬水🍋💦」:熱辣辣大大杯幾清新🤣

$20「熱奶茶」:大大杯夠熱夠滑🤣

我哋都食得飽飽🤣
2025-06-14
$90 (Dinner)