Everyday Bakery

Everyday Bakery (Closed)

每一天烘焙店
Everyday Bakery (Closed)
FoodieBoyfriend
大概...紅到三個月吧🤔
FoodieBoyfriend
Level 3
2018-04-02
Follow
髒髒包,在韓台人氣火熱的新款麵包,最近陸續進軍本地麵包店。酥皮麵包加入朱古力醬內餡,表層再灑上滿滿的可可粉,味道濃郁,比想像中好味😂不過真係會食到成手朱古力🤦🏽‍♂️另一走綠茶包🍵以紅豆為餡,但綠茶粉生吞太乾,食到一半就頂唔緊👋🏼Read More
四個轆Look
$18白色髒髒包
四個轆Look
2018-04-02
Follow
髒髒包 嘅魅力真係咁強勁?發跡喺韓國...不斷吹過內地、台灣、再到香港...。。暫時未有銀両去韓國,但韓國嘅麵包係好好食...水份高(佢哋天氣比較乾)、蛋香牛油又香...好多款麵包都做到軟熟口感...諗起都好想食....。。發完春秋大夢...回過神來就動身轆去長沙灣,千里迢迢搵那個髒髒包...睇吓有乜咁大支嘢,搞到FB、IG洗版洗不停...。。一心抱住有就有,無就無嘅心態去買...完全無打電話問貨量呀、早d到呀…之類...結果,最大熱嘅朱古力味賣完lu...阿店員話有機會遲少少可能有返喎hey~是但啦...買住一個 白富美 試吓水溫先~。。白富美 面頭鋪滿白色嘅麵粉..食嘅時候的確做到污污糟糟嘅效果,成咀成手成身都係白粉...內層有d似牛角包類嘅酥皮包,再加吉士餡...hmmn...麵包好乾,無酥脆感,可能係因為凍食啦~吉士醬唯一可取就係唔太甜...但份量太少...無澎湃流心之感,而且完全中和唔到麵包嘅乾涸感....。。心癮了結咗喇...我會比多一次機會髒髒包,但唔係港版…囉…。。呀!麵包店門口有一級...輪椅朋友 可以請店員幫手拎包嘅~Read More
Fion Barbarella
還好,不要期望有大驚喜
Fion Barbarella
Level 3
2018-03-24
Follow
今天突然很想吃麵包,於是跟從某水果報紙的資料,來到大埔道的"每一天"烘培店,嚐嚐他們最近推出的"髒髒包"。我很幸運,兩點四十分到達店面,不到五分鐘,髒髒包就從貨車搬運到來。我看見祇運來十個髒髒包,我因為是第一個排隊等候的,所以順利買到一個來嘗試。一個髒髒包港幣十八元,價錢合理。不過我是有一點小失望,因為臺灣的髒髒包咬下去十分鬆軟,但這裡的髒髒包因為是 Danish bread,所以咬下去是硬的。它外層的朱古力也是硬的,所以對喜歡吃軟包的我有些不習慣。不過我要公道講一聲,髒髒包還是不錯吃的。我相信如果髒髒包是新鮮出爐,一定很好吃。如果大家想嘗試新奇的臺灣麵包,不妨一試。Read More
gourmetfood
麵包總動員
gourmetfood
2018-03-23
Follow
一家人作為麵包怪,見到烘焙店雙眼總會發光,尤其叫烘焙店嘅總係好似多左份手工麵包/手作味。路經長沙灣返屋企見到呢間店就順手買早餐。估唔到開喺長沙灣嘅街坊小店都有啲人,原來因爲佢有號稱髒髒包嘅包賣。左執右執買左一堆返屋企開箱!左起豬仔包5蚊個,焗番黎食都外脆內軟。左一同二係朱古力軟心包,呢個好食,唔太甜但重可可味,中間係朱古力流心,食完一個唔夠喉,$9蚊個 買二送一。然後我揀左送芝士軟心包,呢個包好重牛油味,但冇芝士味。芝士軟心我都係比較鍾意小人魚店出品。最上嘅車輪包係大路野,冇特別。右一同二就係聞名遐邇嘅髒髒包,其實係朱古力夾心danish加朱古力粉?頭幾啖未食到朱古力餡覺得冇咩特別,食到中間都幾好食,好濃朱古力味。順帶一提我係雪左一日先食,質地淋淋地,店員話可以雪三日。Read More
noknokyuen
台灣熱爆髒髒包
noknokyuen
2018-03-23
Follow
台灣熱爆髒髒包話咁快就傳到黎香港🤡識食一定食到污衊哂就至開心🤤🤤🤤原始味髒髒包系朱古力,面頭有一層朱古力粉同朱古力脆皮 🍫朱古力味道尚算濃,但麵包略嫌乾身,而且中間嘅朱古力醬做吾到流心效果!🙈🙈🙈🙈白富美用左忌廉芝士同奶王😋食落芝士味濃,同鬆軟濕潤嘅麵包配合得剛剛好😍食得過!👌👌👌👌👌抹茶裱雖然話用左小山園抹茶粉,而且麵包亦系抹茶味,但茶味就弱左小小🤔而入面就夾左紅豆~Read More
+ 2
waitnigxT
港版髒髒包👅
waitnigxT
2018-03-21
Follow
前排喺長沙灣探完親戚,順路就喺哩間麵包鋪買第二朝早餐,點知發現佢推出左台灣同國內大熱既髒髒包當然要即刻買黎試下啦!本身想買既抹茶錶冇貨,所以就買左朱古力同榴槤味。髒小子...強烈建議焗翻熱先食!翻熱後外層酥皮超酥脆,入面仲有朱古力醬,雖然唔係好澎湃,但由頭到尾都有嫁,而且整體朱古力味都係濃郁既,又唔會太甜太膩,絕對試得過另外我仲自己加多左層可可粉喺面,可可味更濃呀!臭榴芒...第一次食榴槤mix芒果,原來都幾夾啵!唔好榴槤既我都覺得幾好食,榴槤肉鋪滿成個面 入面都有少少肉嫁,而且食到尾都仲有,所以榴槤含量都唔算少,味道算濃郁,可能未滿足到榴槤控 但哩個價算超值喇!芒果只有面頭果塊,但都幾香甜。我覺得焗翻熱好食好多!焗完酥酥脆脆的Read More
+ 8
焗番熱個包,脆脆地,好好味 👍
2018-04-03
852hkfood
髒髒包✨
852hkfood
2018-03-14
1K views
Follow
最近台灣大熱既髒髒包,香港終於都有得買啦🤣經過附近,諗都唔諗即買!👉🏿✨髒小子 Hkd 18 💸📌一共有四款,朱古力,抹茶,芝士同榴連。我去到個陣得番最後一個朱古力,綠茶味都俾人買晒了😭想食要早啲去呀!📌佢既口感同想像中有啲唔同,台灣個啲包係軟既,佢呢款就脆身啲,神奇地唔知點解入面啲cream係榴連味🤦🏽‍♀️係咪搞錯左?😂不過佢既cream既份量又唔多,所以食完會好口乾,同埋可可粉唔夠所以都唔污糟喎😳如果想吸下個熱潮,試下都可以既,但唔好期望有幾好食啦😣Read More
+ 1
eatwhatiwant
鬆軟厚方包
eatwhatiwant
2018-01-27
Follow
身為一個包控,方包係我既好朋友!見到有厚方包,6蚊三大塊食落新鮮軟熟------------------------------食物質素:🤤🤤🤤🤤(5🤤最優)價格水平:💰💰(5💰最貴)環境裝修:✨✨✨(5✨最好)服務態度:🌟🌟🌟(5🌟最佳)整體評分:❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)------------------------------Read More
Venus.VM
間野可否盡快消失?
Venus.VM
Level 2
2018-01-20
Follow
剛才19:15去買個大蛋糕,我排緊隊等叫蛋糕(因為我想要個蛋糕放咗喺出面大雪櫃),咁排到我,個短髮店員(似老闆娘)就話佢幫手拎蛋糕入盒,咁我就乖乖企係收銀台旁邊唔想阻住下一位收錢。點知佢拎返蛋糕過黎,第一句就問收左錢未(都算),我答未呀(同步就遞上100蚊),之後佢話:「下!買蛋糕要排隊架喎」,我話:「我有排呀!一早排到第一啦」。心感委屈,再重覆講多左句「我有排隊」。只可以講呢間野冇服務可言,果然係香港,要平就只有受氣!希望大家都唔好去,上次見到好多蒼蠅飛在麵包上...可能是馬路旁吧~ 大型連鎖店係貴少少,但係味道同服務係正常,起碼唔洗受氣呀!Read More
bigbellyfoodie
買一送一。麵包店
bigbellyfoodie
2018-01-02
Follow
作為一個每日都要食一個包嘅包控,見親麵包舖都要入一入。今次就係長沙灣發現左呢間平價麵包店!舖頭好多款麵包都有做買一送一朱古力軟心 流沙奶皇 菠蘿雞尾包等等通通都買一送一!即係$3-4.5就有個!真係好抵好抵!不過我淨係比紫薯包吸引住,無買一送一都要照買,哈哈!紫薯包($8)麵包整個呈淺紫色,口感軟熟帶點濕潤。表層加左墨西哥包咁嘅砂糖皮,甜甜地又幾夾。入面的紫薯餡份量偏少,但食落係天然的紫薯蓉。個包都幾聚手,唔係空氣麵包,不過如果多啲餡就好了!Read More
yuchiro
而加仲有五蚊一個包
yuchiro
2018-01-01
Follow
行過見大特價,話慶祝新店開張全日買一送一,咁抵又走入去哄下先。啲包雖然係買一送一,但都無偷功減料,改觀靚靚之餘,size都幾大個,拎上手都有啲重量喎。咁平,買幾個試下先,total六個包都係十七蚊,好平呀菠蘿奶黃包($7)即買即食左,菠蘿包面好脆,微甜,奶黃餡香滑,都係微甜,麵包鬆軟好正豆沙包($5)明天早餐食,無叮熱都唔硬,隔夜都ok喎,豆沙餡好多,少少甜都好味。雞尾包($5)隔左一個星期先食,無發霉喎,少少硬啦,叮返熱就ok,雞尾餡幾甜。包有份量又好味,呢個價錢超抵,最衰唔近啦,值得日日去買。Read More
foodsharingdays
平靚正
foodsharingdays
2017-10-22
Follow
屋企人介紹呢一間麵包舖,因為佢有買一送一嘅優惠,深水埗其實消費一般都係比較低,但係買一送一,而價格亦都冇特別提升,真係好難得。最緊要係間鋪頭都幾乾淨,同一般嘅麵包舖一樣,一夾一夾的將不同零嘅麵包分開,除咗一般嘅麵包之外,亦都有手工麵包,都幾多元化。麵包好軟熟,晏晝四點嘅時候,都不停有新嘅麵包出。雖然唔係全部麵包都買一送一,但係買一送一嘅款式都好多,起碼都有20款選擇。除咗麵包之外蛋糕亦都有買五送一,不過一日唔可以買太多啦三人嘅家庭都食唔到太多,唯有下次先再試啦。Read More
+ 6
wai ho pui
長沙灣的A1🍞
wai ho pui
2017-05-14
Follow
此區不計茶餐廳,麵包店甚多,因基層市民有常吃麵包習慣,唯高檔的缺乏。A1麵包店遠在美孚站。此店有很多品種麵包。鮮奶藍莓和芝士包是鄰近麵包店少有,價格比中環平了很多。黑麥合桃包是健康之選。牛油軟包亦頗好。我最常吃是法包和芝麻法包,小小的,很可愛。在此區立足難,現在部份麵包買一送一。我推薦菠蘿紅豆包。懷舊的有奶油包。夏天可吃雪米糍。此店用一半面積賣飲品,中西式餅和健康食材如芝麻,以增加收入。建議善用位置,供應本區少有的中檔健康食品。Read More
+ 7