權記車仔面

權記車仔面 (Moved)

New Location
權記車仔面 (Moved)
April shiu
抵食車仔麵
April shiu
Level 4
2016-09-04
Follow
$30有3餸1麵我另加3個餸(每餸$6)外賣加$1$49(6個餸)價$,抵食最怕車仔麵d餸無味道,(這間味道不錯),湯有不同汁揀揀左腩汁),因為多腩汁,變左腩汁湯味道升級選米粉(可以吸收腩汁湯),米粉煮得剛好,不糊身,吸收了湯汁的味道(好惹味)外表可愛的咀唇芝士雙響丸咬開……原來兩片唇都有流心芝士(芝士味道,不算濃郁,勝在外表可愛,流心口感不錯)外表平凡,但味道驚喜的玉米豬肉丸(豬肉丸口感好爽口彈牙,加上粟米的鲜甜,無豬肉的蘇味,好好味)魚蛋(细粒魚蛋係學校小食部必食)很久沒食细细粒魚蛋,魚蛋口感好實,但勝在比大粒魚蛋入味(加左辣的魚蛋)豆腐卜……吸了腩汁(好入味)Read More
+ 3
平凡裡的不平凡
man123041
2016-05-16
Follow
最尾一日響大圍番工,問下同事lunch有咩好野推介。同事二話不說,就介紹左呢間車仔麵比我,話一定要試。其實位置都算唔遠,由港鐵站行過去十分鐘喇,入到去坐低,個位都算闊落,起碼唔洗同隔離位鬥批踭XD,而且望落都好乾淨企理。老闆一見我坐低好快就埋黎介紹下有咩好食,由於本住人一世物一世既心態,我梗係叫晒佢最出名既野黎試下喇,我叫左魷魚,牛腩,瑞士雞亦同埋芝士牛丸加腩汁麵魷魚真係好爽,唔會煮得太耐,而牛腩亦都好入味,個腩汁又唔會好油,芝士牛丸我都係第一次食,幾過癮,個人覺得可以一試。但瑞士雞亦就略嫌唔夠熱,有少少瓊油既感覺。Read More
芝士牛丸
vvlee388
不俗的車仔面
vvlee388
2016-04-16
Follow
第一次食呢間車仔面,有好多餸揀,選擇困難之下最後揀左韭菜餃,豬腸,雞翼尖,牛丸,要油麵,腩汁。幾樣餸都幾好味,韭菜餃皮夠薄夠滑,韭菜餡幾香,每粒都漲卜卜咁 幾足料,好味; 豬腸入面都冇乜肥膏,最重要係佢應該洗得幾乾淨,食落口冇乜異味; 雞翼尖色水好深,一睇都知道好入味,味道唔錯,份量都唔少添,但就略嫌雞翼尖煮得太林,一食落口就已經解體; 牛丸幾爽口彈牙,幾香幾好味。而油麵份量味道都係正常啦。湯底方面,腩汁唔錯喎,幾濃,唔覺得好味精,起碼飲左好多啖湯底都唔會太口渴。:) Read More
Levistoneks
一食鍾情車仔麵
Levistoneks
2015-07-12
Follow
晚行過大圍近車房果邊想食個dinner, 呆左,好幾間都星期二休息,咁岩發現到權記車仔麵,之前無見過呢間野(可能係我好一段時間無行過黎),出面照片賣相不俗,咁就“試新野”喇叫左個麻吉燒,豬油渣,翼尖,麻辣汁,河粉呢個麵有驚喜,有令我念念不忘既感覺。老闆(應該係掛,企係煮麵位,覺得應該叫阿權既男人)特別講話個辣整少左辣,唔夠佢再加。(哈,乜我個樣咁唔食得辣咩~)老闆是對的,其實個汁既味真係幾正,落埋花椒添,不過對我黎講仲係刺激左少少(下次食果時要講少辣先得)。豬油渣,好味呢。肥就肥梗架喇,但肥得黎好味都值。其實我總共食左呢間野兩次,第二次個豬油渣無咁好味,好似失左風咁有d難咬,食好野都要睇彩數。麻吉燒,起初唔知乜東東。原來係d類似魚腐既野包住左舊年糕。嘩,年糕呀!甜甜地又似溶左既芝士既texture, 開心史我呢。呢度既翼尖,……唔太岩我口味,食落散散地咁呢碗麵,特別係個麻吉燒,真係俘虜左我呢~Read More
Ratings
麻吉燒,豬油渣,翼尖
pooh_joey
車仔麵有豬油渣👍
pooh_joey
Level 1
2015-03-06
Follow
豬油渣 脆卜卜好好味 但一個人食會太多 兩個人share就岩曬袐製辣汁又唔太辣 食到辣味但唔會食到咁上下太辣食唔落去雞翼(+2)都唔錯28蚊 三餸一麵 +6/+8 有汽水/凍飲 價錢合理😋Read More
豬油渣
crazyteamhk
特色車仔面
crazyteamhk
Level 1
2015-02-26
Follow
新年流流諗唔到食咩,見到有間車仔面開門,走左入去食!老闆介紹車仔面湯底有秘製辣汁,一試,果然別有一番風味,回味無窮!車仔面餸用料新鮮,份量充足!地方環境清潔!最好食都係個「咖喱蠔皇魷魚」,其他地方真係食唔到敢爽敢彈牙!Read More
車仔面
懷舊豬油渣粉仔