PARADISE DYNASTY (New Town Plaza Phase III)

樂天皇朝 (新城市廣場三期)
peggykan
味道很好的上海菜😋
peggykan
2025-09-06
Follow
好耐冇食過上海菜,見沙田開咗呢間新舖,即管去試吓!八色小籠包,個個也不同味道,皮薄餡料足,味道很好,我覺得有驚喜!根據店鋪指引,順着程序食落去,但是問兩個人怎樣跟程序食落去?難道一人一啖咩另外話梅排骨同條魚都很好味!檸檬茶很有鴨屎香味,酸辣湯亦都很足料很夠味道,是我至愛最後食豆沙窩餅作一個完美句號!整體來說食物質素很好,食物很夠熱,味道亦都很好,唯一我覺得就是價錢不算便宜,兩個人食以上菜式,食了八百幾蚊,不過不是常常吃也值得但有機會亦會再來食,希望繼續保持水準Read More
+ 3
特式皇朝小籠包
Apple Chong
食物幾好食
Apple Chong
2025-09-05
Follow
沙田而家真係開左好多特色餐廳。食飯有超多選擇。呢晚想食係上海菜,去左呢間新開既樂天皇朝,未到6點半已經滿座。真係好旺。叫左小籠包,皮算薄又幾多汁,$78有6粒都食得過。風味醬鴨係幾入味不過分量少左D。春捲$48非常出色,外脆内juicy,好食到要encore。炸饅頭都推薦,炸得好脆,點埋個煉奶不得了。不過好飽肚。味道真係不錯。茶位貴D咯,要$18/位。🥢樂天皇朝 (新城市廣場三期) 🌏沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期1樓A132號舖Read More
lra_yi
小籠包皮薄juicy
lra_yi
2025-09-03
Follow
好多年前響銅鑼灣食過最近原來都響沙田開左分店今晚即刻去食返個小籠包先門口等位期間可以見到師傅一路整緊小籠包響門口見到佢寫反應熱烈加推所以趁呢個期間限定即刻試下先食落去時, 就好似食緊分子料理咁..明明食緊小籠包, 但又滿滿嘅沙嗲牛肉味味道完美複製左茶餐廳沙嗲牛肉麵嘅味道而且肉汁好多,皮薄是重點之後再叫左個川味小籠包食落帶有花椒麻香唔係太辣,超juicy上海生煎包熱辣辣, 包皮底煎到好脆出面食過好多都係成個包都好硬但係呢個仲係好軟熟蝦仁酸辣湯拉麵好香辣, 食落好有後勁冬菇木耳同埋荀食落都好有口感成碗食落酸酸辣辣好開胃上海炒年糕好入味, 年糕軟滑好煙韌味道偏濃小食係花生栗子好耐都冇食過熟花生味道唔錯人均200零,服務很好店員成晚都幫我地加左幾次茶香港人真係要加點留港消費阿Read More
saruka
🥢上海味道出色小籠包🥟
saruka
2025-08-31
Follow
最近去完台灣食咗好多小籠包,返到黎香港都好想食,所以去咗---🌟樂天皇朝🌟有好多分店,主打上海菜式,當然有好多唔同口味嘅小籠包選擇,非常吸引😍平日夜晚都幾full下,好好彩唔洗點等位👍🏻._.🥟| 招牌原味小籠包 |🥟小籠包實在有太多味道選擇,每隻味都有佢嘅顏色,我哋今次揀咗原味,即叫即蒸,熱辣辣上枱,一籠有六粒,每一粒都有湯汁,皮薄餡料飽滿,配埋醋同薑絲,令味道提升。·🥕| 蘿蔔絲酥餅 |🥕炸到外層非常酥脆,裏面係滿滿嘅白蘿蔔絲,口感好惹味可口。.🦆| 上海風味醬鴨 |🦆小食菜嘅份量,鴨肉鹹香風味,肉質夠味,份量兩人食適合點黎作為餐前小食,餸茶食。.🦐| 紅油鮮蝦抄手拌麵 |🦐點咗啲個拌麵作為主食,幼麵口感,索滿辣椒油汁,少少辣道幾過癮,拌麵都好夠味,紅油鮮蝦抄手有三粒,粒粒都有飽滿嘅鮮蝦肉,為拌麵增添啲鹹味。._.Read More
TiffanyMMc
創新獨特小籠包
TiffanyMMc
2025-08-29
Follow
同friend行街行到肚餓剛好下午茶時間。朋友本身係上海人,所以我哋就揀咗食「樂天皇朝」餐廳樓底高空間感大,裝潢華麗、座位寬敞舒適,坐得非常舒服。餐牌內種類繁多,不過最吸引都係特色皇朝小籠包,有八種顏色埋藏住八種唔同嘅味道。另外叫咗我最愛嘅蟹粉鍋貼、炸小饅頭,同埋蔥油餅。呢度店員服務親切效率快,我哋一坐低就送上熱茶同甜甜開胃小食~栗子炆花生(花生炆到超腍、栗子非常香甜),我哋兩個一粒又一粒數分鐘就清碟。Read More
Ratings
刀切小饅頭(炸)
特式皇朝小籠包
聞香蔥油餅
蟹粉鍋貼
swifties123
值得encore的餐廳🥰
swifties123
2025-08-24
Follow
最近樂天皇朝進駐咗沙田,即刻帶埋屋企人去嘆下😌招牌原味小籠包(6粒) ($78)食過八色小籠包,但我都係最鍾意食原味😋,皮夠薄、內餡鮮美多汁,記得要趁熱食先唔會一夾就穿,搭配醬油和姜絲,更加提升了味道,是必點之選。蘿蔔絲酥餅(3個) ($55)👍蘿蔔絲酥餅外酥內嫩,餅皮酥脆,而內餡的蘿蔔絲好清新,下次會再encore!🤤揚州糟溜滑魚片 ($120)🐟大片又厚身嘅魚片同糟醬、蔥同薑一齊炒,入口嫩滑而且有獨特嘅酒香及清爽口感,食完唔會口渴😋上海炒年糕 ($95)🇨🇳年糕彈牙,炒得好均勻,每片都沾滿醬汁,味道濃郁~餐廳員工好有禮貌,服務態度友善,令人感到有賓至如歸👍,而且座位舒適,環境闊落,下次會再同親友黎~Read More
招牌原味小籠包
小籠包必食!
popcorn55
2025-08-21
Follow
新城市開了樂天皇朝!超級盛事!至今依然每天有長長的人龍今天終於可以吃到了,非常想念他們的小籠包~新店推出限定「沙嗲牛肉風味」$58/6隻超級想試的~~可惜晚了一步已售罄!沒辦法了,今天先回味一下原味其實原味已經好好吃,一口咬爆肉汁我說他們的小龍包的皮不會太厚也不會太薄最棒(你懂嗎?有時候太薄,夾起已爆開根本是浪費) 肉餡調味剛剛好,神仙級享受!另外我也很喜歡這裡的紅油抄手紅油抄手皮會比較薄一些,肉餡好像差不多大小薄且軟的皮可以吸收更多辣油麻麻的非常刺激,辣度其實沒有看起來的辣一客同樣的6隻,好吃好吃為了把紅油抄手的辣油吃光我通常會點一碗淨麵開陽蔥油拌麵是不錯的配搭蔥油本身也很香的另附一碗拌麵的湯(我直接喝)最後也吃了點蔬菜,愛辣如命的我點了樂天秘製福花是福建椰菜花炒雲耳,辣椒,蒜片,臘肉還加了孜然粉,增添香氣加了臘肉炒起來多一分脂香兩個人吃了約四百多一點,新張期8折優惠真心不貴!服務和環境有新城市廣場應有水準廚房更是開放給客人「觀賞」,衛生程度不容置疑看到廚師們一直不停的製作點心中~趁8折多吃幾遍吧!Read More
+ 6
Beautylionbb
✨創意沙嗲牛肉小籠包🤩
Beautylionbb
2025-08-21
Follow
沙田新城市新開張既樂天皇朝人氣好強勁呀~晚市6點已經坐滿7-8成, 比起好多餐廳真係超旺丫!!!新店環境舒適, 裝修得優雅別緻~服務好好, 用餐體驗非常愉快呢菜式選擇非常豐富!!餐前小食花生同栗子都炆到好淋入晒味, 一咬就溶化咁沙嗲牛肉小籠包 $58/6粒將港式茶餐廳嘅沙嗲牛肉同上海點心小籠包結合埋一齊, 創意十足丫!!!小籠包皮薄, 內裏充滿湯汁~~沙嗲牛肉餡咬落去有沙嗲嘅香味之餘, 又有牛肉嘅鮮味, 非常惹味呢~~瑤柱芙蓉賽螃蟹 $98蛋白炒到鬆軟好似一絲絲蟹肉咁, 口感滑嫩~~而瑤柱絲更令到成道菜更加鮮甜連埋蛋汁同醋一齊食滋味無比 木樨肉炒拉麵 $95山東傳統菜改良版~~豬肉絲炒到嫩滑, 仲加咗黑木耳絲、黃花菜同炒蛋碎~~拉麵炒到乾身有鑊氣, 索晒醬汁精華, 結集左蛋香同肉香, 味道好豐富Read More
沙嗲牛肉小籠包
瑤柱芙蓉賽螃蟹
木樨肉炒拉麵
hazel96
小籠包必食
hazel96
2025-08-19
Follow
呢間我已經第二次食,次次去都勁多人排隊,不過為左食佢嘅特色小籠包咩都值,呢度嘅小籠包真係好好食,即叫即蒸,每種口味都好特別,超推薦 🌟特色皇朝小籠包有八款唔同顏色嘅小籠包,色彩好鮮豔,見到勁有食慾。每一個皮都好薄,湯汁好足,大家食嘅時候要小心,因為啱啱出爐湯汁好熱,其中黑松露一咬開,陣黑松露味出曬來🥟成個口充滿濃郁味道,好深刻。紅色川味係清淡同麻辣嘅結合,撞出好特別嘅火花。其他味道都好特別,各有千秋,都係一個好新奇嘅體驗,激推比來食嘅朋友仔🌟川味涼皮涼皮食落去冰冰地,好似啫喱甘,好滑,撈咪d辣椒醬又辣又香,超惹味🌟竹炭流沙包成個包都係黑色既好特別,入面一打開係流曬d奶黃出來,又濃郁既奶香同奶黃香味,包又好鬆軟🌟刀切小饅頭炸完既小饅頭又香又脆,入面就好鬆軟,點咪煉奶簡直是小時候既回憶🌟百香果檸檬茶超大一杯,好濃既百香果味🍹加上檸檬既清香,依家夏天飲係好清爽Read More
joeychung1212
2025-08-18
joeychung1212
2025-08-18
Follow
最近發現新城市都開咗樂天皇朝,而且平日下午茶同新開幕都有優惠。//沙嗲牛肉小籠包 $58 新開幕優惠第一次見沙嗲味入小籠包,心諗會唔會太奇?結果一咬落去,牛肉餡料香濃,沙嗲味係點綴而唔係主角,湯汁微辣微甜,唔油膩。皮薄但唔易穿。有驚喜。//口水雞 用咗花椒油+熟芝麻+醋香,雞肉係冰鎮過,口感緊緻但唔韌。食完唔會口乾,反而有種開胃感。//酸辣麵 份量夠晒大,湯底係重點,酸味唔係死酸,辣味唔係火辣。麵條係手拉款,煙韌得嚟唔會糾結。配料有豆芽、花生碎、青蔥,咬落去有脆有滑,唔單調。//糖醋魚 炸得外脆內嫩,糖醋汁唔係嗰種橙紅色膠感,而係偏深色、帶梅香Read More
+ 5
吃貨小茹
新推出沙嗲牛小籠包!🤤
吃貨小茹
2025-08-16
Follow
經過見到沙田新開幕,仲有舖頭首創沙嗲牛肉小籠包‼️作為沙嗲牛肉愛好者,一定試下先🤤【沙嗲牛肉小籠包】$58沙嗲牛小籠包組合幾新穎,味道夠特別,有驚喜!牛肉餡肉香濃郁,仲帶少少沙嗲醬嘅微辣同花生香,幾有層次~ 無點醋,就咁食都覺得好似食梗沙嗲牛!【招牌原味小籠包】$78經典之選,皮薄餡靚,一啖咬落去湯汁四濺!豬肉餡新鮮唔鞋口,調味啱啱好,唔會過鹹~【蝦仁酸辣湯】$65味道夠酸夠辣,飲落好開胃!蝦仁份量唔算多,不過勝在彈牙新鮮~而湯底後勁辣味偏勁~【李白醉雞】$93雞肉滑溜,酒香十足,入口冰涼!黃酒味突出,飲酒嘅朋友應該會鍾意。如果加$10轉雞髀應該仲出色!Read More
japjaphead
沙田都開咗樂天皇朝喇!
japjaphead
2025-08-15
Follow
最近去咗沙田都開嘅樂天皇朝,餐廳夠大、座位舒適、服務唔錯!個人覺得必食呢度嘅小籠包。招牌原味小籠包,呢款小籠包皮薄餡多,湯汁超級豐富,一咬落去,鮮美嘅肉汁馬上爆開,真係好滿足!搭配醬油同薑絲,味道更加提升。蟹粉鍋貼🥟外皮金黃酥脆,入面係鮮美嘅蟹肉同豬肉混合,口感超級好!每一口都可以品味到蟹肉嘅鮮甜。而紅油鮮蝦抄手拌麵,紅油香氣四溢,鮮蝦抄手大隻,拌麵嘅調味啱啱好。雷沙湯丸外皮Q彈,入面係香濃嘅芝麻。Read More
+ 7
or#Tm65564477
味道,服務皆不錯
or#Tm65564477
2025-08-10
Follow
之前路過見樂天皇朝在新城市廣場三期開店,但等位的人都幾多。 今日早d來試試。 但未到6點已經要等位, 其中4人位又等得特別耐, 差不多半小時才有位。 用餐時間90分鐘都合理。 叫了兩個湯麵, 湯年糕和點心。 上菜都算快, 食物份量ok. 雞湯拉麵鮮甜, 但豬肉卷湯麵偏淡。 湯年糕不錯,生煎包好味。 最後叫了薑茶湯丸, 都幾煙韌。 價格跟翡翠拉麵差不多。 環境舒適, 服務態度好。 仲送左coupon 俾我哋下次用。 見到外賣有8折, 下次會試點外賣。Read More
+ 2
為食小妹丁
小籠包出色
為食小妹丁
2025-08-08
Follow
一想食小籠包就諗起呢間,原來沙田開咗分店,對我嚟講都好近,新店開張梗係去試吓先😉裝修都係一罐舒適嘅擺位,都有唔少嘅卡位,二至四人都有好多座位選擇,服務員好好禮貌,坐低嘅時候配上普洱茶加埋栗子花生小食。🍴招牌原味小籠包(6粒) 招牌菜,一籠有六隻,皮透薄餡靚,提提如夾起嘅時候要小心,好多湯汁灌滿湯包,一咬開爆汁😆順便提下新出左沙嗲牛肉味😉🍴上海媽媽烤麩 算係上海招牌家常菜,但唔係間間好食,呢度顏色吸引,烤麩吸哂所有汁,仲有啲冬菇仔好爽口,整碟味道既汁係好出色。🍴菜肉雲吞豬骨湯拉麵 呢度最出名嘅另一樣嘢就係拉麵,菜肉雲吞皮薄餡靚,入邊啲餡都好多,雲吞皮好滑,配上爽口嘅拉麵。🍴皇朝擔擔拉麵 經典淡淡面醬汁,唔會好多花生味,所以唔會好膩,拉麵爽口彈牙。Read More
+ 5
imcindyho
期間限定沙嗲牛肉小籠包
imcindyho
2025-08-08
Follow
沙田新城市廣場最近開咗樂天皇朝,主打食上海菜,好適合同家人去食飯!呢度嘅招牌菜係小籠包,幾乎見到每枱都會點呢~▪️沙嗲牛肉小籠包 $58為慶祝沙田分店開幕,更推出充滿港式風味嘅沙嗲牛肉小籠包,食落幾有驚喜,鮮嫩多汁,肉餡充滿沙嗲香氣,皮比較薄,夾嘅時候要小心啲▪️上海生煎包 $50一客有三件,面層麵包鬆軟,底部煎香形成雙重口感,肉餡鮮美多汁▪️雪菜鹹肉炒年糕 $95年糕炒至軟身,口感帶點煙韌,沾上雪菜食好滋味,加上幾片鹹肉更增添幾分咸香▪️蝦仁酸辣湯拉麵 $78拉麵份量都幾多,適合同家人分享,酸辣湯酸酸辣辣,非常開胃,配料有蔥花、筍絲、豆腐條、木耳絲及蝦仁Read More
+ 7