Lok Tin Seafood Restaurant

Lok Tin Seafood Restaurant (Closed)

樂天漁港
hellodoodoo
非一般傳統
hellodoodoo
Level 1
2016-12-20
1K views
Follow
朋友邀請吃飯,來到這家開業不久的酒樓吃飯,聽說要一星期前預訂,六點多到來已坐無虛席先來點叉燒及脆皮燒鵝,叉燒鬆化,燒鵝皮脆肉嫩滑,可惜忘了拍照芝士龍蝦脆伊麵,芝士味香濃,帶著大大件龍蝦味的鮮甜,一上枱要給我們掃清光了,芝士迷不要錯過山炒骨,伴著甜酸的糖伊包著,入囗即溶化,送飯必備!正蒸魚,肉質鮮嫩,推介海膽炒飯,驚喜呀!新鮮的海膽,伴在石頭鍋飯一起上,單是賣相已經滿分芝士蝦多士,啖啖鬆脆蝦肉,甜品,楊枝甘露糕,杧果布丁,薑汁棗糖,甜味適中,喜出望外多謝友人邀請,這個價錢超值,真感嘆令人覺得生意不易做!下次一定再試下其他菜式Read More
+ 7
Level 4
2016-12-19
1K views
Follow
悠閒的星期日,同家人去飲茶,試下新野,幫襯左樂天漁港。 環境唔算好大,簡約的白色牆身,掛有水晶燈,用上白燈的光線,好光猛,但不夠柔和,中午時段,好快有位呀。 水仙,色澤好綠,浸左好耐先出味。 茶壺咀崩左,見個痕跡似係崩左好耐,要注意呀。 點心及小菜上算多選擇。 叉雞飯,叉燒偏瘦,冇乜肥膏唔夠香口,味道普通,白切雞,肉質滑,味道正常水準。 蔘湯蝦餃皇(3粒),特別的點心,人蔘湯味濃郁,蝦夠鮮味,都不俗呀。 蔥花炸兩腸,腸粉好滑,油炸鬼香脆,好味呀。 醬皇蒸鳳爪,好入味,正常水準。 流沙奶皇包。 奶黃餡太少,味道普通。 鮮蝦雲勝餃(3粒),好大件,有勝瓜、雲耳及鮮蝦作餡料,感覺比較健康。 順德煎魚餅,味道香口。 食物正常水準,環境普通,可能新開同位置比較偏遠,唔係好多人幫襯,呢餐大約$200內,都算幾抵食呀。Read More
+ 11
食而不肥
好多選擇既酒樓
食而不肥
Level 4
2016-10-11
Follow
見到門口有個大廣告,幾吸引,就入黎試下吧:一入門口感覺好頹廢,得一枱食客。服務員叫我地上樓上坐。搭"車立"上去,好恐怖,部LIFT好古老咁,震震下,有啲驚 上到去都有好多食客,先安心啲。 點菜紙竟然有好多選擇:免費送的人參湯鮮蝦餃,一人一隻。個湯幾好味,有少少人參味,蝦餃好大隻又足料。但用湯煮蝦餃既方法有啲怪,蝦餃皮冇左原來既煙韌度。燒鴨瀨$13.8。好大碗,好多肉,仲幾好味。好抵食自選孖寶(蟲草花棉花雞+翡翠叉燒腸)$24.8。棉花雞都足料,墊底既南瓜好甜好甜,好食。叉燒腸味道OK,合格有餘。加埋$6/位 茶錢,埋單$56。好抵食!! 呢個位置既舖頭,生意都麻麻,希望今次樂天漁港可以做到落去~ 加油吧Read More
+ 9
紗夢淺月
美味爆肉糯米飯蒸蟹
紗夢淺月
Level 2
2016-10-10
Follow
踩完單車經過,想食小菜就黎咗依度,叫咗蒸蟹糯米飯 ,胡椒豬肚湯,拔絲咕嚕黑豚肉,金銀蛋小白菜。$198 糯米飯蒸蟹糯米飯 可能係吸咗蟹汁既關係,唔太乾身,同埋有荷葉放籠底食落好香甜,隻蟹就好多肉,同埋酒樓好細心,預早已經整到啲蟹殻好易拆,好耐都未試過係酒樓食到爆肉、鮮甜易食既蟹! $98 胡椒豬肚蜆湯個湯好暖胃,辣度剛好,酸菜好食,蜆新鮮另外仲 食咗 拔絲咕嚕黑豚肉 ! 超級驚喜!掛著食唔記得影底神奇既一刻😑不過好快會再黎食,除了性價比好高,仲比我發現有「塔門海膽炒飯」😍下次會再試!Read More
糯米蟹
拔絲咕嚕黑豚肉