God of Teppanyaki (Sino Plaza)

板神鉄板燒日本料理 (信和廣場)
33K
imcindyho
$190起食到銅鑼灣鐵板燒‼️
imcindyho
2025-07-18
Follow
最近全港最大型鐵板燒店「板神」係銅鑼灣店推出半價午市鐵板燒!最平$190起就食到鐵板燒套餐,想食A5和牛都係$290起,CP值超高!連周末都可以用到呢個優惠~🔸海鮮鐵板套餐 $290前菜、沙律、大蝦、南非鮑魚、帶子、季節魚🔸特選鉄板燒套餐 - 美國牛肉 $190前菜、沙律、大蝦、帶子兩個餐仲有附季節野菜、炒飯、漬物、麵豉湯、甜品🥗前菜&沙律沙律同蘿蔔漬清爽開胃,打開味蕾之後就開始食鐵板燒喇,師傅會係席前烹調▪️帶子大大粒,煎到表面金黃焦脆,軟嫩又鮮甜,伴上三文魚籽,味道更加鮮味▪️南非鮑魚厚肉爽身,食起來有嚼勁🐟是日季節魚係比目魚,魚皮煎得好香脆,肉質嫩滑,加上香草汁份外香口🦐大蝦好大隻又厚肉,肉質爽彈,配上秘製蝦汁好惹味🥩薄燒美國牛肉灑上蒜片和蔥花,肉味濃郁,層次又豐富🍚鐵板炒飯米飯粒粒分明有鑊氣,係牛肉炒飯,加入蔥花同雞蛋等配料炒香份外香口!同時還奉上漬物同麵豉湯🥪甜品有焦糖多士,充滿焦香甜味!🍦板神最近首次聯成Ganto Gelato @gantohk推出兩款人氣手工意式雪糕,食咗芒果雪葩味,夏日食啱哂,香甜又清涼,用嚟配搭焦糖多士食好夾呢~Read More
bobochow_
CP值超高‼️震撼價$190嘆鐵板燒🔥
bobochow_
2025-07-08
Follow
竟然俾我搵到CP值超高嘅鐵板燒‼️最近板神推出午市「半價優惠」 震撼價$190起就有得食✨食物高水準 仲有師傅席前烹調 推介必食👨🏻‍🍳.📌特選鉄板燒套餐 (一位) $190前菜, 海鮮, 肉類, 主食, 甜品有齊晒🍽️.1️⃣前菜、沙律-先有蘿蔔漬同油醋沙律 清爽開胃🥗.2️⃣大蝦-大蝦真係超大隻🦐肉質爽彈鮮甜 配埋秘製蝦汁 鮮味十足🧡.3️⃣帶子-煎至半生熟 表面金黃焦脆 入口軟嫩鮮甜🦪搭配牛油香同鹹鮮三文魚籽 味道即時昇華💯.4️⃣日本豚肉薄燒-原本諗住得一片豚肉🐷點知係用酥脆春卷皮包住 超有誠意🫔甘鮮豬肉配埋香甜洋蔥 清爽開胃🧅.5️⃣季節野菜-種類都豐富:有雞髀菇🍄‍🟫翠玉瓜🥒角豆🫛甜椒🫑玉米筍🌽.6️⃣炒飯-鐵板燒最期待一定係炒飯🤩米飯金黃有鑊氣 粒粒分明 乾爽唔油膩🍚搭配煙肉, 雞蛋, 洋蔥, 青蔥等 香口惹味🥓🍳🧅🌱.7️⃣漬物、麵豉湯-漬物好開胃🥒麵豉湯香濃唔過鹹🍲.8️⃣甜品-方包灑滿砂糖 煎至兩面金黃焦脆🔥入口鬆軟 濃郁焦香甜味🍞.而家餐廳仲同人氣意式雪糕店Ganto合作🍨試左開心果味 口感綿密軟滑 獨特堅果香味超濃郁💚.如欲查看相關食物相片 可查閱本人已上傳之影片🎦Read More
Siu Kwun
牛肉份量少,整體來講有啲失望
Siu Kwun
2025-07-06
Follow
趁阪神銅鑼灣店做半價優惠,訂咗枱食午餐,味道可以,座位安排到有玻璃窗的八人房間,環境及職員服務不錯,不過食物份量頗少,尤其薄燒牛肉,只得一塊分兩件,厚燒亦只有幾粒細嘅,另外無免費熱茶或水提供,需要另外付費係drink list order,未試過食日式鐵板燒連普通熱茶都唔提供,整體上有啲失望Read More
Ratings
Related Review
Reviews submitted by the same member to the same restaurant within 30 days.
ko918918
美景下嘆高質鐵板燒
ko918918
2025-07-06
Follow
位於銅鑼灣的鐵板燒居酒屋。曾經光顧過餐廳另一側的酒吧,當時已被鐵板燒區域傳來的滋滋聲響與誘人香氣所吸引,心裡暗自決定:下次一定要來試試鐵板燒!結果講得出又做得到,我真的來了!而且聽說這家的CP值超高,幾乎每個品嚐過的朋友都會盛讚,是達到令人讚嘆的水準呢。.餐廳空間寬敞,座位舒適,設有多個包廂,私隱度更高;而坐在席前吧台前,不僅可以觀賞師傅精彩的烹飪技藝,望出窗外銅鑼灣熱鬧的街景,也讓用餐時光格外愜意。⋆__ 鐵板金選▪極上海鮮盛宴 $2680__⋆  ✿ 沙律✿ 雪茄:菠蘿蝦肉春捲前菜以淋上清爽甘荀汁的沙律作為開胃佳品;另一道則是名為雪茄的前菜,顧名思義,是以雪茄造型呈現的蝦肉春卷。蝦膠與蝦肉彈牙有嚼勁,搭配酸甜的菠蘿肉及芝士,外層酥脆,內裡細嫩,加上這個巧思十足的雪茄造型,令人忍不住會心一笑。.✿ 禮物:三文魚籽伴蟹肉及吞拿魚蓉用精緻的小盒子盛載著,打開蓋子後映入眼簾的是三色的刺身蓉:三文魚子、吞拿魚蓉與蟹肉。用小匙一口品嚐,層次豐富、鮮味十足。果然不負盛名,名符其實的「禮物」。.✿ 澳洲龍蝦伴天使麵師傅細心拆肉上桌,鮮嫩彈牙的龍蝦肉,每一口都令人讚嘆其鮮甜,份量十足。龍蝦殼則保留下來,用來熬煮湯底,充分發揮食材的價值。配上龍蝦膏及餐廳特製醬汁,層次豐富、味道更佳。底層的天使麵炸至金黃酥脆,香脆可口,為整道菜增添豐富的口感與滿足感。✿ 日本象拔蚌日本象拔蚌在鐵板燒上快速煎炒至金黃,入口鮮嫩彈牙,帶有自然的海洋鮮甜。.✿ 季節煮物:上湯時蔬✿ 季節魚:白鱈魚配香草醬汁色彩繽紛的時令蔬菜搭配清淡的上湯,展現出季節的自然甘味,清爽又健康。白鱈魚肉質細嫩,帶有淡淡的鮮甜,經過煎制後外皮金黃酥脆;搭配清新的香草醬汁,味道清新怡人,整體口感輕盈不膩。✿ A5和牛薄燒✿ A5和牛牛柳(贈送)本套餐贈送的A5和牛牛柳,肉質濃郁飽滿,五成熟的牛柳色澤粉嫩,細膩多汁。薄燒的和牛片油脂豐盈,香氣四溢,入口即化,搭配大量香蔥與香蒜,層次豐富,展現極致的和牛美味。✿ 加配:鵝肝漢堡 $68造型可愛的迷你漢堡,夾層包裹香濃的鵝肝,脂香豐盈,入口即化;搭配酥脆的漢堡包,一口一個,外酥內嫩。✿ 牛肉炒飯✿ 龍蝦清湯每次的鐵板燒炒飯都令人期待,米粒粒粒分明,香氣四溢,不僅味道誘人,而且令人滿足!搭配用龍蝦殼熬製的濃郁鮮甜湯底,層次豐富,完美的一飯一湯組合,讓人吃得心滿意足。✿ 甜品:焦糖多士最後的甜品是焦糖多士,煎烤至金黃酥脆,香甜不膩,令人越吃越上癮。Read More
bewithyou
ICP 值高慶祝首選🎂I銅鑼灣鉄板燒I
bewithyou
2025-07-02
Follow
第二次到訪板神鉄板燒銅鑼灣旗艦店,好榮幸今次晚餐由日藉大廚Nonaka San親手主理,雖然佢不太識講中文,但係師傅好用心努力嘗試用中文同我哋溝通同詢問我地嘅需要,例如會問下我哋有冇對食物敏感,牛需要煮幾多成熟,仲見到問其他食客小朋友炒飯可唔可以加蔥等,日本師傅真係好細心🫶🏻板神鉄板燒真係好最抵,最平HK$555 已經可以有南非鮑魚同紅蝦🦐,唔怪得每次嚟都咁爆場🤭銅鑼灣旗艦店比觀塘店更大間,部分房間仲係🌃海景房添,全部席前料理,真係好岩慶祝同聚會🥳 𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ板神鉄板燒套餐 $𝟓𝟓𝟓起/位 季節前菜❁ 沙律菜有🌽粟米筍,🍅番薯粒,所有配料撈勻入口好開胃。 新鮮時令刺身三款❁ 間白、赤身、甜蝦  ❁ 南非鮑魚上枱仲好新鮮生猛,肉質緊緻而又爽彈,唔另加調味直接入口已經好好味😋 ❁ 焰の北寄貝 ⭐️Upgrade $128/位大廚係新鮮爽口北寄貝旁邊加上火焰🔥,燒過嘅北寄貝配上昆布汁真係好鮮味更突出,值得點~~❁ 大蝦/龍蝦天使麵🦐🦞🍜天使麵喺阪神招牌菜,先將米粉炸脆,再放上加入有濃郁醬汁嘅大蝦/龍蝦,真係無得頂👍🏻💫 大蝦厚身又大隻,蝦身爽彈,仲有濃郁蝦膏汁。 💫其中一隻大蝦Upgrade🦞伊勢海老 半尾$128同樣蝦肉彈牙,龍蝦殼仲會最後用作烹煮麵豉湯😋季節魚/ 鵝肝/ 牛舌芯  (選一)🌟小編大推鵝肝🌟❁ 鵝肝漢堡 鵝肝煎得表面好香脆, 又肉身好肥厚,一啖咬落好 𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲💦入口即溶。 ❁ 美國牛肉薄燒/厚燒 ($555/$605 set) 配季節旬の野菜🥬師傅精準煮到剛好的三成生熟度,薄燒/厚燒都同樣牛味香濃,薄燒仲會包住炸蒜同埋蔥花進食,口感豐富又肉香。 ❁炒飯, 麵豉湯, 漬物飯粒炒到粒粒分明,仲加入了牛肉粒,好香口。 甜品最愛砂糖多士建議大家預早訂位,因為經常爆滿🙃.Read More
creamfun
高質鐵板燒🔥
creamfun
2025-06-22
Follow
銅鑼灣板神最近做緊午市半價優惠,最平$190/位,好抵食❗️特選鐵板燒套餐有開胃沙律,海鮮部份就有大海老同帆立貝,鮮甜彈牙,超鮮味。薄燒澳洲和牛油花均勻,肉味濃郁,包上蒜片同蔥花,口感豐富厚燒A5和牛油脂超豐富,入口即化,牛香四溢,食完齒頰留香。配埋足料炒飯、漬物、味噌湯同甜品,非常豐富,滿足感爆燈!🥩🔥特選鉄板燒套餐ღ前菜|沙律ღ大海老ღ帆立貝ღ薄燒澳洲和牛 $240ღ厚燒和牛A5 $315ღ季節野菜ღ炒飯|漬物 |味噌湯ღ甜品Read More
food_bearbear
超抵食鐵板燒
food_bearbear
2025-06-21
Follow
唔想太貴又食到好質素嘅鐵板燒,咁就要試下阪神推出嘅午市半價優惠套餐😍最平$190就食到😆✅特選鐵板燒套餐🔸前菜沙律浸菠菜 &柚子沙律味道清新開胃菜🔸帆立貝三文魚籽配帆立貝,帆立貝非常鮮甜,同三文魚籽好夾🔸大蝦蝦肉彈牙又大隻,用咗特製蝦汁調製濃郁又好味🦐🔸A5和牛可以選擇厚燒/薄燒,我同朋友兩款都揀咗,可以試到唔同口感,薄燒中間會夾住蔥蒜,比較香口,厚燒則比較突出肉味,各有特色🔸季節野菜新鮮野菜中和油膩感🔸炒飯漬物炒飯加咗牛肉粒而且飯粒分明,份量啱啱好🔸麵豉湯🔸甜品最後甜品係焦糖多士,外脆內軟,非常滿足😌💛好味指數:4.7/5💜回頭指數:4.7/5📍板神鉄板燒日本料理 (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場1樓103號舖Read More
+ 4
*photo
板神鉄板燒日本料理
*photo
2025-06-19
Follow
收到風板神半價,即刻拉埋男朋友去試吓先😋揀咗最普通嘅午餐Set🧡我哋分別揀咗A5和牛厚切同埋澳洲和牛薄切😝以肉嘅級數去決定價錢,套餐包括前菜沙律、大蝦、帶子、季節野菜、肉類、炒飯、漬物、麵豉湯、甜品🙌🏻-🌟番薯沙律一開始覺得好奇怪,番薯加沙律好似唔係好夾喎😵點知番薯軟糯清甜,配沙律菜酸酸甜甜,好清爽🧡🌟帶子帶子微焦內嫩,煎到半熟,用簡單嘅牛油同醬油去煮,上碟嘅時候加埋三文魚子🧡成件事更加高級😋-🌟大蝦望住廚師神乎其技咁輕鬆幫隻大蝦剝殼😵大蝦用上餐廳自家製嘅醬汁,肉質彈牙,蝦味濃郁,又唔會過鹹,好食-🌟季節野菜有紅椒、翠玉瓜、粟米筍、雞髀菇等等,味道清甜,係大家想像到嘅味😌🌟A5和牛 $315佢半價個位主要係睇你揀咩肉類,A5和牛係基本嘢啦😎揀咗五成熟😋油花多到爆燈,肉汁粉嫩,肉味濃郁,廚師將個熟悉度拿捏得好好😋-🌟澳洲和牛薄燒 $240男朋友揀咗另一款係澳洲和牛薄燒,夾住即場炒香嘅香蔥同炸蒜片,再捲埋一齊😆入口同樣係油香十足,簡單到極致嘅好味👅-🌟麵豉湯呢個中規中矩,係想像到嘅味道,飲落暖暖哋咁啦😗🌟煙肉炒飯主食部份係煙肉炒飯,飯粒炒到粒粒分明,煙肉份量都比得幾多🤪廚師仲會好細心咁問你要唔要大碗啲🥰整體鑊氣十足,係好食嘅🥳-🌟焦糖多士呢個係招牌板神一定要食嘅嘢😆雖然好肥🫣外層用海量牛油同埋砂糖包住多士,香脆內軟,有啲似平時BBQ食到嘅蜜糖麵包,但私心覺得佢再好食啲😝覺得鐵板燒係一個味道同表演同時存在嘅盛宴,以前隆重節日先會去食,但而家已經係稍為出過糧就可以放縱一下😗因為唔算特別好海鮮,始終我哋都比較鍾意食牛為主,所以縱使海鮮款式唔算好多,我哋叫做試吓味就足夠😌廚師一個serve兩台,合共四個人😗overall都滿意嘅😝Read More
+ 1
KaitlynTam
抵食午市半價套餐
KaitlynTam
2025-06-19
1K views
Follow
知道餐廳最近推出午市半價,超級抵食!一於同老公去撐枱腳!首先上場的是前菜和沙律,新鮮的蔬菜搭配上獨特的醬汁,清新爽口。🔸大蝦和帆立貝,大蝦肉質鮮嫩彈牙;帆立貝更是肥美多汁,師傅手勢很好,煎得好香。🔸澳洲和牛薄燒:肉質細嫩,油脂分布均勻,在鉄板上快速煎烤後,外層微微焦脆,內裡卻依然柔軟多汁,包着一些蔥花去食超級美味。🔸A5和牛厚燒:厚實的A5,濃郁的肉香四溢而出,入口後,肉汁在嘴中爆發,每一口都讓人陶醉。🔸旬の野菜:新鮮的季節蔬菜經過精心烹調,保留了蔬菜的原汁原味。🔸炒飯:炒飯粒粒分明,搭配上酸甜的漬物,剛好中和了前面的濃郁肉味。最後的麵豉湯和甜品更是為這頓大餐畫上了一個完美的句號。麵豉湯湯汁濃郁,香氣撲鼻;甜品則是香脆的蜜糖麵包,看到師傅在我們面前烹製,十分享受。Read More
kawanshiu
貴價版茶餐廳 冇服務 唔建議過嚟慶祝節日
kawanshiu
Level 1
2025-06-16
Follow
成個dining experience好差 以前一直去開灣仔板神 覺得好好 而加灣仔店冇左 所以今次係第一次嚟銅鑼灣店 但係由頭到尾都令人非常失望 唔會再嚟 亦都唔會再推薦其他人嚟1. 唔係VIP 唔係包場 所以安排坐大房 但d坐位擺到凳貼凳 客人之間連少少分隔位都冇2. 餐廳唔提供免費水3. 侍應服務差 催落單 對餐廳menu唔了解4. 本身已經係WhatsApp同餐廳講要加tiramisu同寫Happy Birthday 餐廳話remark左 鐵板燒師傅話d野食上完 我地自己等甜品同蛋糕上 等到成間房既客人走淨我地同隔離2位客人 廚房d人都出嚟執野 隔離客人臨時order既tiramisu都上埋 我地依然咩都冇 問侍應 佢先至如夢初醒上返個甜品 我再話我同你地WhatsApp order左tiramisu 佢先醒起接近$3,000.00既一餐飯就好似去左茶餐廳有冷氣既open kitchen度食 唔要求服務 當普通食餐飯既 可以一試 要求服務 慶祝節日就唔建議Read More
yungfoodietwins
板神特選鐵板燒套餐❤️‍🔥午市半價🤩!
yungfoodietwins
2025-06-14
Follow
大癲!最近見到板神嘅半價鐵板燒,真係超抵食啊😋😋! 最平$190(日本產豚肉)就埋到單嘅7道菜鐵板燒真係第一次見🤩!🥗 前菜、沙律首先有個沙律,有柚子醋酸酸甜甜好開胃🤤🦐 大蝦、帆立貝、帶子之後有三款鐵板海鮮,三款都煎得好香,又新鮮又彈牙🥰🥬 季節野菜之後野菜有幾款,鐵板煎嘅菜特別香特別好食😋🐮 澳洲和牛($265)/ 和牛A5($315)肉類方面可面有唔同價位選擇,由半價$190嘅日本產豚肉🐷到半價$315嘅🐮厚切A5和牛都有,每款肉都可以揀薄切或厚切😍 推介厚切A5和牛,油脂好香好好味🤤🍚 炒飯・漬物炒飯加入洋蔥🧅、香蔥🥬、煙肉🥓、蛋🍳等等,顏色豐富又香口,好味😋!🍲 麵豉湯、甜品最後仲有麵豉湯同焦糖多士🥰 女滿足~Read More
thera leung
(付費)素食鐵板燒會唔飽🫣
thera leung
Level 1
2025-06-11
Follow
素食鐵板燒🔥🔥以後可以素肉同歡🤩朋友食素,試吓問相熟師傅能否完成心願!初頭以為唔飽,底估了🤭共有10個環節1️⃣前菜(紫薯羊羹,蕃茄啫喱,長芋伴梅)⭐️2️⃣壽司(包菜牛油果,乾飄,豆紙)⭐️3️⃣炸物 無花果天婦羅⭐️4️⃣季節煮野菜5️⃣檸檬寒天⭐️6️⃣鐵板日本蔬菜 其中鮮露筍👍🏻👍🏻7️⃣洋蔥湯(原個洋蔥上現場放湯)⭐️⭐️8️⃣高菜炒飯⭐️⭐️9️⃣山梨縣桃,沖繩菠蘿⭐️🔟拉絲焦糖多士⭐️⭐️每道菜清甜美味、每個環節都打卡一絕!唯一鐵板燒蔬果可以多D種類高菜炒飯用咗漬物,我忘記了是什麼,加上一隻圓圓太陽蛋,比起用肉炒更出色😋😋可以添飯一邊欣賞師傅的手藝和交流,加埋拉絲焦糖多士的功架🤩視覺口感大滿足!以上是用歺早一晚通知師傅的,下次會早D通知,期待新驚喜🥂🥂Read More
+ 7
前菜
焦糖多士
素食
pollyng1994
食物質素OK,茶水另收費,冇擺碟
pollyng1994
2025-06-08
Follow
今日同爸爸提早慶祝父親節book咗呢間鐵板燒,5人或以上要俾訂金$500,訂位嘅時候職員有提過我哋六個人會比包廂,不過最後去到話要有最低消費先可以,所以就冇揀包廂,坐咗喺出面。座位係坐得幾舒服嘅,但有啲遺憾係鐵板燒嘅面積太細,只有坐喺中間嘅人睇得到,坐側邊嘅就好勉強。一入座嘅時候見到枱面每人擺咗一支sparkling 同Still water, 咁我就估到要收錢,問咗職員係要收錢,仲要唔提供tap water😱,熱茶都要收錢(每位$58),我未試過食鐵板燒茶水要收錢(通常仲要職員係好主動添茶,你會覺得個+1服務費俾得值)呢個位真係覺得呢間餐廳好小家😓整體食物質素係OK既,不過通常食鐵板燒每樣都會有擺碟俾你靚靚咁影相(就算係午市套餐都應該有),呢度就冇囉😥,而且唔係每樣菜式都配自己嘅醬汁,係俾咗兩款醬汁同海鹽你自己點師傅就幾好人,知道小朋友鍾意食粟米都特登整多兩條俾佢,亦都有炒多碗飯俾佢食👍🏻 Read More
henrywzh
和牛龍蝦超好吃,等菜有點累
henrywzh
2025-06-04
Follow
銅鑼灣板神鐵板燒真的很讚,尤其是食物,超有驚喜!A5和牛厚燒一咬下去,嫩得不得了,炭火香氣撲鼻,配上蒜片和蔥花,味道濃到爆,吃完還想再來一份。龍蝦也好誇張,原隻燒得金黃,肉質彈牙又鮮甜,蝦膏醬淋上去,簡直是鮮味炸彈,吃得我心情都變好了。炒飯也很棒,粒粒分明還帶蛋香,連簡單的野菜都炒得超香口。環境真的沒話說,14,000呎的空間寬敞到不行,復古燈光加吊橋裝飾,坐著超舒服,感覺像在度假。服務員態度還行,但上菜真的慢,等得我肚子都咕咕叫了,有點掃興。價格也不便宜,吃完覺得荷包有點痛。但衝著這美食和氣氛,還是會想再來chill一下!Read More
kaki_0919
🥇高端鐵板燒😙母親節打咭成功🙆🏻‍♀️
kaki_0919
2025-06-03
Follow
期待已久嘅母親節午餐為咗慰勞偉大嘅母親大人🥰,早少少同佢慶祝🍾🍾🍾我哋order咗母親節2人前套餐,另外再加$88生蠔 $88鵝肝1)前菜拼盤-日本水雲-小蕃茄醃漬物-蜆肉酸甜清新,開啟味雷👍🏻相對下蜆肉味道一般,較為遜色2)蟹肉沙律 足料啖啖蟹肉3)刺身五點 中吞拿魚刺身有驚喜,估唔到主打鐵板燒嘅餐廳,刺身都非常新鮮肥美,生蠔🦪更加係肥嘟嘟嘅🥳媽媽食到舔舔脷重頭戲4)澳洲龍蝦及澳洲鮑魚-龍蝦啖啖肉配上脆卜卜嘅天使麵又一驚喜原來佢哋係咁夾嘅嘅🥇-鮑魚嘅鮮,味蕾充斥着海水味😂正5)美國牛肉厚燒-有肉味,夠Juice6)仲額外加咗件鵝肝,-充滿油香7)龍蝦頭味噌湯8)特色甜品一次過滿足晒媽媽嘅所有嘅願望,母親節大快樂😁0-10分食物味道:8服務 :8環境:9以上為個人意見 只供大家參考之用,謝謝😊Read More
+ 4
澳洲龍蝦、鮑魚