HEERETEA

HEERETEA (Closed)

東喜茶
HEERETEA (Closed)
朱麗莎
芝士瓜瓜頂呱呱
朱麗莎
2018-10-13
Follow
好久無踏足元朗,一下車,見到東喜茶已忍不了叫杯冰飲的快感。芝士瓜瓜42芝士是叫人滿意的兩吋厚,咸味濃郁芬芳,是種永不嫌飽膩的滋味,滿足的🧀喝起來倒很輕盈,西瓜🍉味道好清新,超解渴,滿滿西瓜果汁挺香。OREO芝士可可45面層餅碎樣子(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)美美的,芝士同樣不少卻不過杰身,下面其實是凍朱古力,味道甜甜的,因為上面少少咸而無咁過份甜呢!飲後感:大大杯的解渴冰涼,滿意的芝芝,讓人不得不抓緊夏天的尾巴!P.S.岀品很快手,店員也有禮😊Read More
+ 3
lingling.tong.5
好重芝士味
lingling.tong.5
Follow
元朗新開了一間東喜茶,今日一於帶著盧太的女兒~霖霖小朋友,去飲一杯。一入東喜茶大門,就有好多人在等候。餐牌上有茗茶配芝士,混合茶配芝士,純茶,傳統奶茶,超級水果茶,和季節限定等.......霖霖一走入去,就指着要芝士芒芒,所以就叫了一杯芝士芒芒給她。而我就叫了芝士石榴。一邊等飲品的時候,旁邊有長櫈,霖霖好順手就坐了上去,哈哈,我覺得設計得幾好,可以讓人一邊坐,一邊等(≧▽≦)拿著2杯飲品(有一個外賣紙袋)用急速的時間回家,然後打開來飲,兩杯都有好多芝士在上面。芝士石榴($45)就食到有一粒粒好細粒的石榴核,我叫了微甜,所以甜度最適合我,清清的,有石榴味。我先食上面的芝士,芝士味好濃,好滑。飲到一半時,我將芝士和石榴淆在一起飲,別有一番味道,同樣好夾,好飲。霖霖叫的是芝士芒芒($42),上面的芝士和我那杯一樣。下面的飲料不太甜,甜度適中,都幾好飲。有茶香味。霖霖小朋友自己一個都飲了大半杯,利害。下次再叫其他飲品(o^^o)Read More
+ 22
芝士芒芒
芝士石榴
Littlemama
厚厚芝士
Littlemama
Follow
最近元朗好興台式飲品, 開到周圍都係, 仲好多人排隊, 我都唔例外, 潮聖下。見到佢外面poster , 影到果層芝士, 點忍得住。原來Menu 在counter 有。 好多「芝士」選擇。芝士綠茶, 我跟足‘’溫馨提示‘’教點飲。 果層芝士好濃好smooth. 無糖漿, 唔甜。下次走埋冰仲好。 芝士火火, 只講外觀已經夠吸引。 火龍果汁, 真材實料, 唔似加左chemical, 又唔似有糖水, 起碼唔會甜到漏。下次叫都要encore 芝士。 學生們有仲有折Read More
+ 4
virginialai
元朗都有東喜茶
virginialai
Follow
近期真係愈黎愈多唔同嘅飲品店,而元朗新開嘅除左街知巷聞嘅黑糖珍珠奶茶外,仲有東喜茶啊。位於元朗又新街十分方便嘅位置,可以買完小食再買杯飲品。元朗東喜茶人流唔算好多,但係質素絕對唔遜色於其他飲品店,而且店鋪設有企位比大家買完飲品後,有個位置飲完再繼續行程,又可影下相。由於我近期飲左唔少種類嘅珍珠奶茶,所以今日就試下飲d水果系列,包括芝芝芒芒同芝芝火火,$42一杯。我就飲芝芝火火,芝士加上紅色火龍果。我要左少甜,水果加上芝士嘅好處係可以中和一下芝士嘅「漏」,而且由鮮果製作,唔會太甜。$42 一杯係有原因嫁,因為都幾大杯,有機會會飲唔哂啊。下次再黎試下珍珠奶茶先。Read More
+ 2
catcatying
勁重密瓜味
catcatying
2018-10-09
Follow
今天經過元朗又新街,看見了一間門面是新開的叫東喜茶,原來入面有生果茶飲的,我便選擇了蜜瓜先生,這個蜜瓜先生原來是用新鮮蜜瓜再加鮮奶來製造的,估不到這個配搭也很新鮮,在飲完整杯鮮奶後,下面有很多新鮮的蜜瓜, 蜜瓜的份量也很多,又有新鮮蜜瓜的味道, 而且冰的份量也很少,不會因為有冰太多,吃不到蜜瓜!這杯蜜瓜先生也很特別Read More
Ameee
元朗又有新茶飲店喇!
Ameee
Level 2
2018-08-30
Follow
現時實在太多茶飲店充斥市場喇,要你試哂噤多間都真係有d難度😂今日路過就見到正在試業嘅東喜茶。其實係被佢超級乾淨嘅門面同大堂吸引。深灰色牆身,加上產品廣告掛喺牆上,令到d飲品更加吸引😍😍大型不銹鋼工作台又係好乾淨,令人感覺好舒服,一眼亦望到哂後場工作的員工。叫了芝芝哈哈,即係芝士奶蓋哈蜜瓜😋好好的是其他地方飲類似產品都不能選甜度,但東喜茶可以!叫了微糖。教我先45度飲芝士奶蓋,不用飲管。奶蓋質地唔厚,打得好滑!亦飲到淡淡芝士香。哈蜜瓜沙冰甜度剛剛好,飲到綠茶香亦有回甘😌不錯。不過沙冰就較稀(個人較喜歡冰感重嘅沙冰)可能係東喜茶特色吧,間間不一樣的😂😂😂個人口味個個唔同,但總結係幾好的,大家不妨一試,比較下🤗🤗🤗Read More
+ 2
芝芝哈哈