可以是一個好吃的奶黃包🤤一疊熱氣騰騰 裹滿醬汁的金錢肚 一份恰到好處 脆爽的唐生菜🥬…一個下班後的夜晚 一頓撫慰人心的美食🍃今天微微小雨,來吃朋友推薦的茶點,種類蠻豐富的,還有燉湯選擇困難症也不用怕,有點心拼盤,蝦餃、粉粿、叉燒包等等一份滿足你幾個願望值得一提的金錢肚底下的芋頭也很好吃!!很綿很粉🤤如果有單蒸芋頭我肯定要再來一份😝粉粿也很大一個 皮薄餡多👍🏻還有我最愛的腸粉包了炸過的蝦肉毫不誇張這個蝦的脆皮不輸天婦羅!!這家店跟今天的天氣一樣,輕輕柔柔的,配料不會很重手,連今天吃的紅棗醬汁糕都很扛打,醬汁味道濃郁,仔細一看還能看出薑絲粒粒!!薑🫚星人最愛😻又不會很甜!!環境也不錯很乾淨!!茶位一個才6️⃣元!!!免加一的寶藏店舖📍東哥點心籠仔蒸飯專門店:大角咀大全街43-59號大滿樓地下4B號舖

今天微微小雨,來吃朋友推薦的茶點,種類蠻豐富的,還有燉湯

毫不誇張這個蝦的脆皮不輸天婦羅!!

今日又帶大家去大角咀覓食,今日近近地就去屋企附近新開嘅 東哥點心籠仔蒸飯專門店。店舖除咗點心款式齊全(有蒸物、炸物、包類、腸粉、甜品)外,另一主打係籠仔蒸飯🥰,今日一於試埋先😋。沙爹金錢肚 $30金錢肚炆得軟腍入味,味道香辣惹味😋。必食鮑汁雞腳 $26果然係必食,雞腳炆至軟腍入味,味道濃郁,充滿膠質😍。點心拼盤 (每款兩隻) $48蝦餃一口一粒,皮薄餡料飽滿,蝦肉🦐爽甜🤗;叉燒包包皮軟熟,叉燒醬汁香甜,肥瘦肉餡比例啱啱好😋;菜苗餃皮薄餡料飽滿,味道鮮香又多汁🥰;粉果皮薄口感煙韌,餡料飽滿,味道鮮香😍。懷舊原籠馬拉糕 $28 馬拉糕非常軟熟,味道微甜帶陣陣黑糖味😍。籠仔蒜蓉蝦蒸飯 $55飯量多足夠2️⃣人食,竟然選用金象泰國香米🍚,口感香滑軟熟,飯香味十足,好有家的感覺🤤。加上蝦🦐的鮮甜味及濃濃的蒜香味🧄,每食一口,都令人回味無窮😋。總括價錢十分親民,而且無加一服務費😍,茶位都只係收$6/位,睇嚟我又多間長期飯堂😊。

沙爹金錢肚 $30
金錢肚炆得軟腍入味,味道香辣惹味😋。

必食鮑汁雞腳 $26
果然係必食,雞腳炆至軟腍入味,味道濃郁,充滿膠質😍。

點心拼盤 (每款兩隻) $48

懷舊原籠馬拉糕 $28
馬拉糕非常軟熟,味道微甜帶陣陣黑糖味😍。

籠仔蒜蓉蝦蒸飯 $55

2024-05-18
$100 (Dinner)
2024-05-27 102 views
好耐都冇飲茶啦,今日決定同朋友來呢間位於大角咀大全街43-59號大滿樓地下4B號舖噶東哥點心籠仔蒸飯專門店飲茶,環境清靜,感覺比較親民,都係做街坊生意茶具幾靚,睇得出係用心挑選。一入去必點嘅香芋豉蒜蒸排骨,芋頭鬆軟,排骨蒜味香濃,肉質嫩滑。燒汁釀茄子,外脆內軟,魚滑彈牙,配上燒汁,食到有少少甜。百醬蒸鳳爪,鳳爪入味,軟軟糯糯,一食就可以將啲骨好出,醬香味十足。點心拼盤,內有蝦餃,潮州粉果,叉燒包,菜苗餃,同朋友一人一個分享,超正,一籠可以食到唔同嘅點心,又唔會太飽,蝦餃菜苗餃真係至愛。砵仔鳳爪排骨飯,比平時食果D一盅嘅飯,咁樣蒸出嚟,米飯更加容易吸收到排骨鳳爪噶味,味道更香。金箔流沙包,表面嗰層金箔好吸引,中間掰開會爆漿,奶奶哋噶鹹蛋黃好香,個包都做得好鬆軟,好值得食。安蝦鹹水角,外層炸到脆脆,裡面軟軟糯糯,一口落去Q彈,內餡還食到蝦米,口感豐富。餐後配上一杯茶去油解膩,今餐超滿足。
燒汁釀茄子,外脆內軟,魚滑彈牙,配上燒汁,食到有少少甜。
餐後配上一杯茶去油解膩,今餐超滿足。
香芋豉蒜蒸排骨
百醬蒸鳳爪
點心拼盤
金箔流沙包
鳳爪排骨飯
安蝦鹹水角
2024-05-14
$86 (Tea)
香芋豉蒜蒸排骨
百醬蒸鳳爪
點心拼盤
金箔流沙包
鳳爪排骨飯
安蝦鹹水角
2024-05-24 63 views
📍#大角咀 #東哥點心籠仔蒸飯專門店#羊羊在大角咀#羊羊在九龍最近到訪了新開的點心店,原來都大有名氣,也有幾間分店呢😄即使過了晚上黃金時段,還是不停有人進來吃呢😙餐廳點評:以卡位為主,坐得比較舒服😌點心花款多,體積比較大😆另外有盅頭湯提供,暖入心🥰✨點心拼盤 $48兩個人吃剛剛好,一次過嚐4款點心,每款都有2件不用爭🤣🐑蝦餃有許多蝦,配了荀在裡面都頗正宗🦐🐑粉果竟然夾了臘味,真的挺香😤🐑菜苗餃大大隻,唯獨蝦肉比例高一點(想吃菜苗😂🐑叉燒包多餡,鬆軟不黏牙😬✨籠仔鹹魚肉餅飯 $48大概是外面2倍都份量,肉餅實在很厚,吃下去又彈牙又滿足☺️順帶一提,用荷葉墊底真的有荷葉香,平常好像裝飾沒作用😎✨金箔流沙包 $28小心燙口,剛剛上桌就夾來吃,一咬開就爆了出來🤭流沙餡不會太甜,包體鬆軟👍🏻✨香茜牛肉腸 $26外皮有點厚,但是軟綿綿入口即化🤪牛肉香口,包著腸粉好吃😋✨鮮蝦腐皮卷 $30滿滿的料,蝦肉彈牙,外皮酥脆😍總價錢-$215 ($6/茶芥)評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)食物:🍀🍀🍀🍀🍀環境:🍀🍀🍀🍀服務:🍀🍀🍀🍀

📍#大角咀 #東哥點心籠仔蒸飯專門店

#羊羊在大角咀
#羊羊在九龍

✨點心拼盤 $48
兩個人吃剛剛好,一次過嚐4款點心,每款都有2件不用爭🤣

🐑蝦餃有許多蝦,配了荀在裡面都頗正宗🦐
🐑粉果竟然夾了臘味,真的挺香😤
🐑菜苗餃大大隻,唯獨蝦肉比例高一點(想吃菜苗😂
🐑叉燒包多餡,鬆軟不黏牙😬

✨籠仔鹹魚肉餅飯 $48

✨金箔流沙包 $28

✨香茜牛肉腸 $26
外皮有點厚,但是軟綿綿入口即化🤪牛肉香口,包著腸粉好吃😋

✨鮮蝦腐皮卷 $30
滿滿的料,蝦肉彈牙,外皮酥脆😍

總價錢-$215 ($6/茶芥)

評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀
服務:🍀🍀🍀🍀

2024-05-24 34 views
不敢相信这是24年香港🇭🇰的物价!旺角的这家店一笼点心20+,味道也十分正宗,太好吃啦!!!虾饺,烧麦,凤爪是每次早茶必点的,这家馅大皮薄很实惠👍🏻⭐⭐⭐⭐四宝滑鸡扎!!!太惊艳了,吃过很多家茶楼不仅很少有这款点心,能做到这么好吃的也是只此一家别人和早茶都是慢慢品慢慢吃,我们遇到这家直接吃到停不下来,扶墙走,下次還會帶朋友們一起來的!!!#香港 #香港生活 #香港美食 #旺角 #美食日常 #旺角美食
虾饺,烧麦,凤爪是每次早茶必点的,这家馅大皮薄很实惠👍🏻

2024-05-22 103 views
今天要去奧運那邊辦事,處理完事情之後就想著去行下街,散下步,就唸住搵d嘢食啦。行下行下就發現尼間店,因為自己也有一段時間沒吃點心了,所以就走進去試試。結果都幾驚喜嘅,出品幾好。叫咗幾籠點心同埋牛肉腸粉,有蝦餃、鳳爪、牛肉球,同埋一個點心拼盤。都系手工點心,唔系預製品!口味好新鮮,牛肉都好好食!我覺得佢地嘅點心拼盤最抵食,48蚊就有4樣嘢可以品嘗!蝦餃個皮放涼了後會有d難咬,個餡好多蝦。牛肉球配上喼汁超正!尼間店都算系真材實料嘅,鳳爪都好好食啊!點心拼盤有潮州粉果、叉燒包、蔥蝦餃同埋蝦餃。潮州粉果嘅皮夠薄,叉燒包個餡夠大。總體情況唔錯嘅,值得一試!

總體情況唔錯嘅,值得一試!
2024-05-19
$100 (Dinner)
Celebration
Anniversary
2024-05-20 71 views
今日經過大角咀, 就同朋友去左東哥點心籠仔蒸飯專門店飲茶, 餐廳除咗點心之外,仲有蒸飯, 環境新淨光猛混醬布拉腸粉腸粉口感好滑身, 配搭麻醬甜醬, 夠晒邪惡蒜香蝦春卷蒜味好濃郁, 春卷皮炸得酥脆香口籠仔冬菇蟲草花蒸雞飯放咗荷葉落去一齊蒸, 飯粒粒粒分明, 蒸雞雞肉嫩滑點心拼盤包括蝦餃,潮州粉果,菜苗餃,叉燒包蝦餃皮薄身, 包住彈牙嘅蝦餃潮州粉果餡料好足, 好飽滿菜苗餃一口既大組吃得過癮叉燒包包身鬆軟, 叉燒香甜鮮嫩香煎綠豆餅咬開超多綠豆蓉, 煎得鬆化香脆,

混醬布拉腸粉
腸粉口感好滑身, 配搭麻醬甜醬, 夠晒邪惡

蒜香蝦春卷
蒜味好濃郁, 春卷皮炸得酥脆香口

籠仔冬菇蟲草花蒸雞飯
放咗荷葉落去一齊蒸, 飯粒粒粒分明, 蒸雞雞肉嫩滑

點心拼盤包括蝦餃,潮州粉果,菜苗餃,叉燒包
蝦餃皮薄身, 包住彈牙嘅蝦餃
潮州粉果餡料好足, 好飽滿
菜苗餃一口既大組吃得過癮
叉燒包包身鬆軟, 叉燒香甜鮮嫩

香煎綠豆餅
咬開超多綠豆蓉, 煎得鬆化香脆,
2024-05-19 56 views
探朋友家的小寶貝後,她帶我去了她家附近近期最愛的「東哥點心籠仔蒸飯專門店」享受下午茶。這家店就在大角咀大全街43-59號大滿樓地下4B號舖,裡頭的環境真是乾淨又寬敞,讓人感到舒適自在。我們先點了一壺「香片」茶,清香怡人,讓人心情愉悅。接著來了一連串的下午茶點心,每樣都讓人垂涎欲滴。首先是燒汁釀茄子,茄子外酥內軟,搭配著香濃的燒汁,美味無比。接著是香芋豉蒜蒸排骨,排骨肉質鮮嫩,香芋的香氣與蒜頭的香辛相得益彰。百醬蒸鳳爪則是入口即化,鳳爪滑嫩多汁,醬汁入味。安蝦鹹水角外皮酥脆,內餡鮮美可口,絕對是下午茶的經典選擇。我們還點了一份點心拼盤,裡面有蝦餃、粉粿、叉燒包各兩個,每一款都是店裡的招牌之一,口感絕佳。最後,我們選了一份孖寶,裡面有鳳爪排骨飯和金箔流沙包。鳳爪排骨飯香氣撲鼻,配上飯粒香糯,金箔流沙包外皮酥脆,內餡流沙綿密,絕對是甜點愛好者的最愛。加上每人6元的茶位費,兩個人吃到撐只花了170多元,真是物超所值!

我們先點了一壺「香片」茶,清香怡人,讓人心情愉悅。
接著來了一連串的下午茶點心,每樣都讓人垂涎欲滴。

百醬蒸鳳爪則是入口即化,鳳爪滑嫩多汁,醬汁入味。

安蝦鹹水角外皮酥脆,內餡鮮美可口,絕對是下午茶的經典選擇。

最後,我們選了一份孖寶,裡面有鳳爪排骨飯和金箔流沙包。

2024-05-19 32 views
朝早飲早茶就試得多,今次搞搞新意忽,夜晚一盎兩件,去飲夜茶。餐廳位處大角咀,標榜籠仔蒸飯同點心。我地一行人點左幾個飲茶必點點心。點心拼盤包含四款點心:蝦餃、菜苗餃、叉燒包同潮洲粉果。蝦餃,菜苗餃同粉果皮薄餡靚,鮮蝦晶瑩通透,叉燒包叉燒肥廋適中,包皮鬆軟,入口滋味。多湯小籠包尤其出色,坊間小籠包以小見稱,一口一啖,呢間餐廳小籠包一反傳統,包竟然有拳頭甘大,餡料十足,一口咬落到,上湯傾瀉而出,認真抵食!腸粉亦是不可缺少的一環,香茜牛肉腸皮滑餡多,牛肉味濃!最出色首推豉汁鯇魚籠仔蒸飯,4字頭有一大籠,鯇魚好大塊,又完全無腥味,數量又多,認真超值!
餐廳位處大角咀,標榜籠仔蒸飯同點心。
腸粉亦是不可缺少的一環,香茜牛肉腸皮滑餡多,牛肉味濃!
2024-05-19 23 views
早幾日出大角咀揾個朋友交收兼食晚飯,突然諗起好耐無飲茶食點心,朋友笑住話夜媽媽仲邊度有茶飲,我就梗係唔忿氣即刻上網search,原來 就有一間響附近,咁就試下啦蝦餃、粉果、菜苗餃都係勁大隻勁飽滿,鳳爪每隻都係肥嘟嘟,個籠仔飯開頭以為係盅頭飯size,所以先諗住叫俾小朋友食,點知係俾想像中大一倍,見到都已經飽咗一大半😂❥ 百醬蒸鳳爪 $26❥ 越式米網炸兩腸 $33❥ 點心拼盤(8隻) $48(蝦餃、潮州粉果、菜苗餃、叉燒包)❥ 籠仔豉油鯇魚腩飯 加生菜 $48 + $10❥ 黑白擂沙芝麻球 $28全部點心同飯上到枱都係熱辣辣又勁足料,真係好彩個籠仔飯合小朋友胃口,幫手食足一大碗,全單連埋茶位+外賣盒都只係二百蚊鬆少少,性價比高題外話因為我想就小朋友,所以叫咗鯇魚腩飯,但係我見到有五六枱客人都係叫籠仔蒜蓉蝦蒸飯,目測都有好多蝦同好大隻,仲偷聽到隔離係咁話好食,下次要再去試下先得

❥ 百醬蒸鳳爪 $26

❥ 越式米網炸兩腸 $33

❥ 點心拼盤(8隻) $48
(蝦餃、潮州粉果、菜苗餃、叉燒包)

❥ 籠仔豉油鯇魚腩飯 加生菜 $48 + $10

❥ 黑白擂沙芝麻球 $28

一間餐廳要看好不好吃,就要看街坊鄰居的客人多不多了,這次來大角咀探店找到了這間裝潢乾淨舒適很適合帶孩子們來吃飯的家庭式餐廳,幾乎桌桌都帶小孩,服務態度也很不錯,我兒這個社牛臨走前還跟姨姨說下次會再來的,可見有多滿意,超級可愛❗️-1️⃣蝦餃皇 💰36只要來吃點心就絕對不會忘了點蝦餃皇,內餡飽滿皮不會太厚,覺得可以閉眼點。-2️⃣黑松露燒賣 💰32燒賣也是點心不可或缺的一道,分量很足滿滿四隻,鹹淡的味道剛剛好。-3️⃣點心拼盤(8隻) 💰48有蝦餃、潮州粉果、菜苗餃、叉燒包,超大一個拼盤但價錢很實惠,其實我滿喜歡他們家叉燒包,尤其點心都是現蒸的,不會蒸過頭踩大雷。-4️⃣原隻鮮蝦腸 💰32蝦大大塊,皮很Q彈且不會太厚,小朋友超愛,一口一口停不下來。-5️⃣籠仔鹹魚肉餅蒸飯 💰48這個蒸飯上來的時候我都傻眼了,好大一盤啊! 這也太划算了吧! 吃不完,真的吃不完,雖然很好吃也很努力吃了,但那個肉餅真的很扎實呀!只好打包帶回去孝敬孩子他爸!-這間💰真的很親民,食物的品質搭配該店的環境,難怪附近的街坊鄰居如此捧場。

1️⃣蝦餃皇 💰36

2️⃣黑松露燒賣 💰32

3️⃣點心拼盤(8隻) 💰48

4️⃣原隻鮮蝦腸 💰32

5️⃣籠仔鹹魚肉餅蒸飯 💰48

香港人成日都會將得閒飲茶掛系咀邊 但一向夜鬼既我 訓醒已經無茶飲😂 最近發現左有一間可以飲夜茶既地方😆 位於大角咀既「東哥點心籠仔蒸飯專門店」🇭🇰🍵 其實佢除左大角咀 香港同地區都有分店架😆 東哥蝦餃皇 $36一籠有四粒 外皮薄而爽韌 蝦肉爽滑弹牙🍤沙嗲金錢肚 $30金錢肚非常入味又夠腍 沙嗲味濃夠惹味😆多湯小籠包 $28一籠有三粒 小籠包飽滿 一咬開又多汁🥟鮮蝦腐皮卷 $30腐皮炸到金黃薄脆 蝦肉餡料夠扎實👍🏻混醬布拉腸粉 $26腸粉熱辣辣超級軟身 淡淡既米香味 配埋豉油 甜醬同麻醬 層次感更豐富😆響螺燉肉排湯 $42螺頭肉質較腍 明入口 而且味道濃郁 加埋肉排 燉出來湯味香甜🍲今次因爲去食宵夜所以嗌得吾多 見佢仲有籠仔蒸飯 下次要再試下!!🤪

東哥蝦餃皇 $36

腐皮炸到金黃薄脆 蝦肉餡料夠扎實👍🏻

混醬布拉腸粉 $26

響螺燉肉排湯 $42

2024-05-06
$102 (Last Night Supper)
  • 東哥蝦餃皇
  • 沙嗲金錢肚
  • 多湯小籠包
  • 鮮蝦腐皮卷
  • 混醬布拉腸粉
  • 響螺燉肉排湯
嗰日喺奧運行行吓去到小區啲嘅地方,見到新開左間點心就去試吓,點知一食之後變咗我飯堂😂😂😂😂😂😂份量勁足,點心仲要超好食,食落覺得係師傅自己整,唔係出面入貨嗰啲蝦餃燒賣,入面啲蝦勁新鮮超爽口,次次嚟都會嗌,唔會食到成口粉 又或者濕笠笠腸粉都係勁好食 我都唔知點形容,反正唔係平時酒樓食嗰啲來貨腸粉咁😂平時想食炸嘢就會嗌埋佢個蘿蔔酥,個皮超酥化🥺🥺仲有佢嗰啲盅頭湯,勁濃藥材味試過佢個川芎魚頭湯 同埋椰皇雞(唔記得叫咩名了😂) 川芎味超級超級濃 鍾意藥膳嘅人應該會覺得好正口味淡一啲嘅可以試佢個椰皇燉湯 一樣係超級高質湯好飲 燒賣好食 呢間真心會得閒就去食(見佢早午市套餐好抵,不過仲未有時間呢啲時間過嚟食)
份量勁足,點心仲要超好食,
食落覺得係師傅自己整,唔係出面入貨嗰啲

平時想食炸嘢就會嗌埋佢個蘿蔔酥,個皮超酥化🥺🥺

仲有佢嗰啲盅頭湯,勁濃藥材味
試過佢個川芎魚頭湯 同埋椰皇雞(唔記得叫咩名了😂)
川芎味超級超級濃 鍾意藥膳嘅人應該會覺得好正
口味淡一啲嘅可以試佢個椰皇燉湯 一樣係超級高質

湯好飲 燒賣好食 呢間真心會得閒就去食
(見佢早午市套餐好抵,不過仲未有時間呢啲時間過嚟食)

鳳爪排骨荷葉蒸飯
鳳爪排骨荷葉飯
蘿蔔酥
鳳爪排骨荷葉蒸飯
鳳爪排骨荷葉飯
蘿蔔酥
收工去了朋友在大角咀的studio,晚飯時間就到附近看看吃什麼!大角咀一向出名多小店,又經濟,又好吃!今天不算太肚餓,看到點心店就覺得很可以,當晚飯剛剛好!這裡乾淨光猛,新裝飾,應該是新開張!-■花膠海皇灌湯餃大大粒灌湯餃包裹着豐富餡料,一口咬下去湯汁迸發超滿足!■黑松露燒賣黑松露香味滿滿,而且皮薄餡料豐富,非常推薦。■燒汁釀茄子 (驚喜!)以為平平無奇的小食,但外脆內軟的口感的確不錯,味道也很OK!■響螺燉肉排湯超足料的燉湯,飲完已經很飽啦~■大良雙皮奶一般點心舖也很少見到的甜品,奶味濃郁,非常香滑!■蝦餃皇大粒蝦餃,蝦咬肉彈牙好吃!■鮑汁雞腳雞腳鮮嫩多汁,而且非常入味。■叉燒腸粉皮薄足料,性價比高! -點心作早午晚餐或是宵夜都很適合,重點是這家的價錢親民,卻款款足料,性價比極高!店內吃的時候很多人來買外賣,看來這家已成為大角咀居民的飯堂了啦!下次來大角咀也要再吃!-#foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkfoods #hkeats #hkblogger #hkfoodblogger #foodblogger #instafood #instagood #hki

花膠海皇灌湯餃

■花膠海皇灌湯餃
大大粒灌湯餃包裹着豐富餡料,一口咬下去湯汁迸發超滿足!
黑松露燒賣

■黑松露燒賣
黑松露香味滿滿,而且皮薄餡料豐富,非常推薦。
燒汁釀茄子

■燒汁釀茄子 (驚喜!)
響螺燉肉排湯

■響螺燉肉排湯
超足料的燉湯,飲完已經很飽啦~

大良雙皮奶

■大良雙皮奶
一般點心舖也很少見到的甜品,奶味濃郁,非常香滑!

■蝦餃皇
大粒蝦餃,蝦咬肉彈牙好吃!
鮑汁雞腳

■鮑汁雞腳
雞腳鮮嫩多汁,而且非常入味。
叉燒腸粉

■叉燒腸粉
皮薄足料,性價比高!

#foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkfoods #hkeats #hkblogger #hkfoodblogger #foodblogger #instafood #instagood #hkig #hkrestaurant #discoverhongkong #食好西 #吃貨 #大角咀 #香港 #香港好去處 #香港美食 #美食 #大角咀美食 #旺角 #大角咀好去處 #大角咀必食 #大角咀餐廳 #大角咀小店 #香港點心 #點心專門店 #點心
花膠海皇灌湯餃
黑松露燒賣
響螺燉肉排湯
大良雙皮奶
鮑汁雞腳
叉燒腸粉
2024-05-13 48 views
一話去飲茶我真係心心眼,因為有得食我至愛嘅流沙包飲茶梗係多人食先開心,所以今日又帶埋姑婆同丈公飲啖茶食個包🥢東哥蝦餃皇 內餡足料,好飽滿🥢百醬蒸鳳爪同平時食嘅味差唔多🥢原隻鮮蝦腸粉皮薄夠滑,蝦肉算大隻🥢四寶滑雞扎魚肚爽口夠入味,雞肉超滑🥢沙嗲金錢肚 煮得好腍好入味,唔洗點用牙力都咬得開🥢炸脆皮鯪魚球即叫即炸,炸皮好似紙咁薄 ,魚肉爽彈,最緊要食唔到有魚骨碎不過呢度唔係俾蜆蚧醬,而係俾千島醬🥢金箔流沙包 一搣開軟綿綿嘅包,香滑濃郁且甜度適中嘅蛋黃流沙湧出嚟,簡直冇得頂見到早市、下午茶精選套餐好抵($38),所以叫左两碗大良雙皮奶加安蝦鹹水角同香煎綠豆餅🥢香煎綠豆餅外層好酥脆,微甜嘅綠豆蓉唔係壓到實的的咁🥢安蝦鹹水角熱焫焫外脆內軟,但係內餡比例就少咗啲🥢大良雙皮奶 好滑,奶味濃郁,甜品度適中呢度價錢比其他茶樓算抵,只收茶錢免加一而職員服務好有禮貌,同我哋仲有其他食客都有傾有講,下次會再食
一話去飲茶我真係心心眼,因為有得食我至愛嘅流沙包
飲茶梗係多人食先開心,所以今日又帶埋姑婆同丈公飲啖茶食個包

🥢東哥蝦餃皇
內餡足料,好飽滿

🥢百醬蒸鳳爪
同平時食嘅味差唔多

🥢原隻鮮蝦腸
粉皮薄夠滑,蝦肉算大隻

🥢四寶滑雞扎
魚肚爽口夠入味,雞肉超滑

🥢沙嗲金錢肚
煮得好腍好入味,唔洗點用牙力都咬得開

🥢炸脆皮鯪魚球
即叫即炸,炸皮好似紙咁薄 ,魚肉爽彈,最緊要食唔到有魚骨碎
不過呢度唔係俾蜆蚧醬,而係俾千島醬

🥢金箔流沙包

🥢香煎綠豆餅
外層好酥脆,微甜嘅綠豆蓉唔係壓到實的的咁

🥢安蝦鹹水角
熱焫焫外脆內軟,但係內餡比例就少咗啲

🥢大良雙皮奶
好滑,奶味濃郁,甜品度適中

呢度價錢比其他茶樓算抵,只收茶錢免加一