Best BBQ (Kwong Fuk Road)

Best BBQ (Kwong Fuk Road) (Closed)

最掂燒味 (廣福道)
HoichingChan8642
加餸首選
HoichingChan8642
2023-04-06
Follow
《😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie 》呢日放工去朋友屋企食飯上去之前去咗附近睇下有咩買上去加餸😌行過見到呢間燒味好多人排隊😲原來因為自設加工場保證燒味質素色香味美叫咗個梅子醬燒鵝(下庄)外皮色澤均勻、燒得好靚;食落鵝皮香脆,肉質嫩滑唔鞋一咬就有鵝油流出嚟好有鵝味 好香又juicy!仲有佢個秘製醬汁好惹味梅子醬酸酸地可以中和肥膩感👍👍另外叫咗個雙併最掂叉燒併燒腩仔叉燒肥瘦啱啱好燒到有少少燶邊 略帶焦香個蜜汁仲好香 鹹甜適中燒腩仔都無令人失望外皮咬落脆卜卜痴住外皮係半肥瘦腩肉🤤🤤🤤味道: 8/10回頭率: 8/10📍 最掂燒味 (廣福道)地址: 大埔廣福道11號地舖電話: 28122668Read More
+ 1
GOKOUWONG
燒腩仔!正!
GOKOUWONG
2023-04-04
Follow
有朋友到訪屋企😙就去附近斬料先呢間燒味係以前都幫襯過 最近係大埔又開返見到店內有一部燒鵝烤爐 即時製作 可以預訂我地叫咗一斤燒腩仔同半斤腩叉☺️仲有一盒油雞飯🍚幾個人一齊分享 食到好飽~✪ 燒腩仔(一斤) ⌫💲148燒腩仔外皮好香脆,咬落脆卜卜,好滋味!脂肪同腩肉層層相間,口感好鬆化軟腍,調味剛好,亦有油香。✪ 懷舊腩叉(半斤) ⌫💲74呢道有兩款叉燒,平時食開的梅頭叉燒同我今次叫嘅腩叉。用豬腩肉做的叉燒,肉質豐腴,口感爽彈,蜜汁好香甜,有少少焦邊。✪ 頭抽豉油雞飯 ⌫💲37飯盒份量好多。油雞位置係接近髀位,肉質非常滑嫩。豉油味道入味,香甜不會過鹹。【 最掂燒味 】📌大埔廣福道11號地舖Read More
tachoi
掂過碌蔗•難得高質燒味
tachoi
2023-04-04
Follow
今晚難得喺媽咪屋企聚首一堂咁多人食梗係要 #加餸 返屋企我就一向都好鍾意食 #燒味啖啖肉又好送飯大人細路都鍾意食所以今次就去到呢一間位於大埔墟#自家工場製 的 #燒味外賣店 「 #最掂燒味 」 @最掂燒味聽個名好似好有氣勢好掂咁實質上真係樣樣燒味都掂過碌蔗❣⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨❤️【 #梅子醬燒鵝 】️本身都好鍾意食髀位呢度除咗有得買,一隻半隻仲有上庄下庄選擇想食比較鮮嫩嘅位就要揀燒鵝下庄見到師傅一邊切燒鵝一邊冒煙原來每一件都係熱辣辣㗎攞到返屋企好彩仲能夠保存溫度我都忍唔住即刻食返一嚿估唔到燒鵝脾皮除咗好香脆之餘底層嘅脂肪好少甚至係冇配上有咬口嘅燒鵝肉越食越有嚼口喔點少少梅子醬酸酸美美好開胃🧡【 #脆皮燒腩仔 】️一條長長的燒腩仔切成小件聞到咁香即刻要即場食返件好少食到燒腩仔皮係咁脆口加上猶如五花腩嘅肉質半肥瘦確實好滋味呢🤎【 #滷水食品 】️另外再配搭滷水豆腐、滷水蛋以及半條滷水紅腸豆腐非常滑溜而且好入味味道唔會太鹹而姪仔們都大贊紅腸好食外皮爽口肉質猶如實心嘅香腸同樣是送飯一流之選❣️Read More
Aster3301
燒味又真係幾掂
Aster3301
2023-04-03
Follow
大埔新開燒味外賣店 平時經過見到掛哂係門口已經好想試今晚唔知食乜就去左斬料店後面有工埸自家制 連醬汁都係自己調味😬即叫即斬,可以wts預訂 又幾方便🫣我星期一去買有優惠叫左半隻貴妃雞🐔雞好嫩滑呀姐姐仲送左麻辣汁比我 話加落雞到食仲可以變成口水🐔 1雞2食😻個汁麻麻辣辣 好味😋燒腩仔小朋友嘅最愛皮超脆卜卜梅頭叉燒 個醬又幾正我唔中意太肥 叫左要瘦d ge夠腍身 好入味梅子醬燒鵝色澤靚仔 肥瘦勻稱自家制醬料 酸酸甜甜 比普通甜酸醬更惹味Read More
+ 3
kitming120
即場燒製燒味外賣店
kitming120
2023-04-03
Follow
燒鵝下裝(有脾) $148每天即場新鮮燒製,將醃料塞入鵝肚12小時,再風乾8小時,做出皮脆效果,燒鵝每日限量並可以預訂,燒鵝燒得皮酥脆而豐厚味道濃郁,鵝肉嫩滑多汁,脂肪比例岩岩好,貼埋自家製的酸梅醬汁,慢慢慘進滲透骨肉,食落口齒頰留香,令人回味無窮叉燒拼腩仔 $120叉燒選用沙梨篤,即係臀部位置,肉質瘦但肉味濃,略帶焦香,肉質彈牙,充滿肉香燒腩仔肉質鬆化、軟腍無渣,肥瘦相稱均勻,入口即化又唔沒油膩,食到肉香,外皮脆卜卜,咬落好似食薯片咁脆,皮下唔好太多脂肪Read More
+ 3
joannalovefood
果然好掂!即烤燒味
joannalovefood
Level 3
2023-03-31
Follow
晚餐加餸好選擇~ 經過見到這間燒味舖好多人,招牌設計搶眼,裝潢新淨,價位合理,決定試一試😋 原來自設工場,每日新鮮製造,質素有保證,大埔街坊必試!除了傳統燒味外 亦有各款滷味,選擇豐富,份量好多,質素很不錯,絕對是抵食又美味之選,每天都有特別優惠價👍🏻梅子醬掛爐鴨 ($160/隻)推薦!師傅刀工純熟,好快手就將一大隻鴨切件😍 份量好多,裝滿兩個外賣大盒,燒鴨香味四溢,聞到都流口水😆 皮脆肉嫩,配上自家製梅醬更加香口惹味😄 脢頭叉燒 ($69/半斤)份量多,肥瘦比例適中 肥而不膩,肉質軟熟 醬汁入味,食落好滋味😋 滷水紅腸 ($30/半條)肉質爽口結實,鹹香味十足👍🏻Read More
jeffhkhk
大埔靚燒鵝
jeffhkhk
2023-03-27
Follow
之前行過見到呢個最掂燒肉,見到佢個烤爐真係掛住一隻隻鴨、鵝同燒肉自己燒平時食開啲燒味店其實都係喺出面攞貨多,自家烤焗真係冇幾多間,所以今日就嚟幫襯吓!梅子醬燒鵝(下庄) 賣相都幾對辦,外皮挺直,色澤光鮮;食落鵝皮香脆,肉質嫩滑軟腍,肥瘦勻稱一咬就有鵝油標出嚟,鵝肉味突出,好香好juicy!除咗梅子醬,餐廳重有特製嘅鵝醬,酸味比坊間嘅梅子醬更突出,可以中和肥膩感。最掂叉燒(半斤) 叉燒半肥瘦,做到少少燶邊,略帶焦香;肉質鬆軟,蜜汁幾香,鹹甜適中。貴妃雞(半隻) 雞皮爽口,冇咩多餘脂肪;雞肉非常嫩滑,夠新鮮、有雞味,略帶酒香,簡簡單單噉點啲蔥油已經好好食,送飯一流。Read More
+ 4
梅子醬燒鵝
貴妃雞
SleepyMZ
加餸斬料好選擇😜
SleepyMZ
2023-03-25
Follow
•大埔| 最掂燒味今日收工屋企人齊食晚飯諗唔到煮咩 附近見到依間燒味鋪頭見到佢寫住話自家工場製 見到個價錢又唔算話太貴 一般燒味鋪正常價錢脢頭叉燒 叫左一斤仲專登叫半肥瘦,食唔曬仲可以第2 日拎黎炒蛋叉燒食落去肥而不膩 肉大概8成 肥2 成 岩岩好😜頭抽豉油雞🐣🐣 半隻見到師傅手勢好好 唔會話斬到碎曬開頭睇個樣以為會好老 好鞋食落去原黎係好滑 有雞味佛山燻蹄 半斤依個比我想像中好食得多 燻蹄配搭自家製醬汁好夾 下次如果再經過我會再幫襯佢😍Read More
ichibanfoodhk
自製工場燒味
ichibanfoodhk
2023-03-24
Follow
是日屋企人生日,路過呢間「最掂燒味」,見到脢頭叉燒今日做緊優惠,一於斬料上去加餸。餐廳睇落雖然唔大,但店舖後面有自設工場,客人可以用whatsapp預先落單,店方就會即時製作,保證新鮮。餐廳每日都會有一款燒味特價,除咗傳統燒味外,亦有各款滷味,夠晒多選擇。脢頭叉燒 :叉燒有分脢頭及腩叉,見今日特價就揀咗脢頭,半斤份量都幾多,叉燒色水都幾靚,入口軟熟多汁,半肥瘦比例剛剛好,沾埋蜜汁食更加惹味。柱汁貴妃雞 :貴妃雞望落相當肥美,肉質夠嫩滑,味道微鹹,配埋秘製薑蓉仲好味。滷味拼盤 + 豆腐 + 紅腸 :未開盒已經聞到好香滷水味,滷味拼盤有一隻鹵水蛋加四款自選滷味,我揀咗豬肚、豬大腸、豬耳及五花肉,當中最喜歡豬大腸,肥美得黎亦相當入味,另外五花肉保留咗少少軟骨,食落有咬口;而滷水一定要配埋豆腐,淡淡嘅豆腐更能顯出滷水嘅香味。Read More
+ 6
小豬脾多多
傳統燒味原味溢道
小豬脾多多
2023-03-18
Follow
最掂燒味(廣福道)😘😘😘傳統燒味原味道大埔廣福道紅色招牌被吸引「最掂燒味」、原來是自設工場、自己燒味自己烤、店前攞放製成品、店後係加工場、自我檢測品質質素、真係佢最掂!😄店舖整齊👍🏻燒味必有之外、唔少🉐️鎮店之「梅子醬燒鵝」!工序繁複、成品🈶️驚喜😄仲有滷水食品添!🙃款式多元化😊*每日斬料特價*日日款式不同銷售🈶️創意!👏🏻👏🏻即塲燒製、歡迎預訂Whatapp 6939 4033*皇牌四寶飯$50最佳之選、冇頭痕、可以食勻咁多種味道😜脢頭叉燒..用脢頭、夠腍身、🈶️嚼口燒腩仔..外皮脆卜卜、冇🉐️輸豉油雞..肥大肉厚、夠嫩滑、自製薑蔥蓉、夠濃香鹹蛋..夠鹹、出哂油、顏色奪目⋯飯餐送紙包飲品(送完即止)、加$4轉汽水(可樂、冇得可樂、忌廉、雪碧、芬達橙汁)店主特別送贈祕製口水雞的香辣汁、果然特色、不單止辣咁簡單、仲帶點麻香、又不會覆蓋食物嘅味道、將食物帶出層次口感、yeah 👅*滷水拼盤(細)$78-滷水雞蛋1隻另選4款-滷水豬肚-滷水豬大腸-滷水豬耳-滷水紅腸款式多選擇、大大碟!加餸一流、滷水夠腍夠入味、入口軟綿綿、滷水味、清香撲鼻、配埋自家調配白醋汁、甜甜酸酸、味道剛好、不太酸、帶出味蕾口感!yummy yummy 😋 💪🏻💪🏻重頭:梅子醬燒鵝(上庄)$128自家醬汁、咬一口、外皮脆、內肉嫩、肥瘦均勻、入口爆汁、齒頰留香、沾上梅子醬、更滋味!能尋回久失的味道👏🏻、外脆已難求!😋店主透露梅子醬;主要材料烏梅、話梅、山楂、自家調製、特色出色🥰👍🏻#大埔#廣福道#自設加工場#最掂燒味大埔廣福道11號地舖港鐵太和站A出口、步行約8分鐘Read More
Ratings
梅子醬燒鵝(上庄)
滷水拼盤(細)
皇牌四寶飯
梅子醬燒鵝(上庄)
皇牌四寶飯
梅子醬燒鵝