King Fook Kung Korean Restaurant (Closed)

景福宮韓國餐廳
katycat12
不會再來
katycat12
2013-10-26
3K views
Follow
幾年前吃過KT景褔宮也不錯所以今次到元朗這間一試,網上看過食評後,知道這裡宵夜只是$98,便打電話預約,電話通了,侍應生接過電話,未說完被人掛線。8時57來到,還有3分鐘才入座,眼見很多空置座位,侍應堅持要門口等3分鐘才入座。食物尚算多選擇,可以在鐵板上打便爐但鐵板邊很多油積,有些食物有苦味和不新鮮,鐵板很快焦黑,眼看椅子,地板,電制佈滿污積令我們食慾大減,整體來說,價錢合理,食物有些唔新鮮,衞生唔太好。最後走時發現收錯了正價,不是9時入座的價錢,算吧,沒有下次,而且我都不會推薦朋友來了:(Read More
Gum Kam
只此一次
Gum Kam
2013-03-31
2K views
Follow
見佢可以任飲任食韓燒+火煱,就諗住試,先唔計個地下好滑,點知火鍋湯底係水,而啲肉應咸嘅淡,應淡嘅就好咸。韓燒肉類選擇不多,只有雞翼、牛肉、魷魚同金沙骨。臨走老闆娘送上啫喱,諗住可以加返分,點知啫喱勁似藥水味,難以入口。坐低咗成粒中嘅評語,就係要另外加錢買嘅可樂最好味。 Read More
可樂
T^T
為服務而寫的食評=]
T^T
2013-03-05
2K views
Follow
元朗有2間韓燒,近年都係去韓舍。今日同家人突然想食,便來了這裡。1830 walk in, 等左幾分鐘佢check下有無位就入得。見佢好認真對下位先比入,讚!開始食野,同以前都無咩分別。不過有位侍應伯伯印象好深刻,面帶笑容,叫佢拎野嗰d轉頭就拎左黎,又主動、快捷收拾。。個感覺真係好好,讚!Read More
朱古力脆脆
不過不失,價錢同質素成正比
朱古力脆脆
2011-09-26
1K views
Follow
一大班人最好食放題/韓燒..星期六晚大概18:30去到果度..個阿姐本身好熱情問我地幾多位..因為未齊人既關系..問佢可唔可以訂位..但佢一見我地問野就即刻black面係度睇電話紙(正常)~佢話因為星期六所以滿哂冇得訂..仲話之後會愈來愈多人...一陣冇得入座~fine,18:30入座..有人提醒食到20:30..對佢都冇咩期待...因為價錢較低...開始食啦...衛生情況頗差,有客人用一隻夾夾哂所有食物....之後再放返去唔係原本果樣食物度...職員見到直行直過...有夾餅機...不過整一次等好久..如果係星期5,6日呢d時間...我諗到你走都未食到...除非你一開始就食呢樣啦...雪糕機附近都幾多水...因為果日係坐房..經過拎野食同野飲果時都幾怕會跌到...同樣係冇職員理+冇放個牌小心地滑之類...因為d職員好似好唔夠人手咁...但又唔多覺眼佢地去左邊...?最後...明明話食到20:30...咁佢20:15黎話埋左單先...好正常啦...但20:20一找左錢就催我地走..."你地差唔多就離開啦,因為呢度有人book左房.."20:25 有個人走黎熄左我地個火..."其實時間都差唔多架啦..唔該你地........"我地話:我地食埋d野就走...(因為有d已經燒好左,你冇理由唔食埋佢)跟住佢即刻black面行開左....其實一開始已經話食到20:30架啦...點解一埋單就催人走呢?我比較注重服務,雖然佢價錢算ok....但無論價錢高低,我覺得做飲食業係唔應該有d咁既服務態度...ps: d座位同"木台"好多油...好似冇清潔咁... 坐房入面地下有塊膠,好多黑媽媽既野... 本身佢係痴住係張"木台"度...但佢會甩落黎... 唔小心隻腳會痴到好多黑色一達達既膠..............................Read More
豬扒
牛扒
woainic
同預期差好遠...
woainic
2011-08-03
Follow
今日同男朋友黎左呢間又有得韓燒,又有得打邊爐,價錢亦相對平既地方食野.因為之前都有朋友食過,加上看左呢到既食評,所以都抱有好大既期望,但結果就....我地準時六點就去到,系第二台既客人.坐正系甜品櫃隔離.抵贊既系距張台真系幾大下,放到好多野食,坐低無耐就出去拿食物..結果令人失望..原來唔係有好多野揀,比起旺角果d韓燒距絕對算五上多野食,燒野食方面魷魚: ok既 幾入味.雞腎: 五穩定-.- 一d ok. 但多數都咬五開牛仔骨: 完全五掂 咬五開牛扒: 普普通通雞翼: 距有分幾只味. 有只味好酸-.-個人接受五到.三文魚: 距擺出黎既三文魚完全唔係比人韓燒既!!系魚頭魚骨果d位.試問有邊間韓燒系無三文魚肉比人燒?出面仲有多春魚.羊肉.豬扒.紅腸.仲有大約十樣野左右.但唔係d特別好食既野.打邊爐方面鮮蝦: ok.算系海鮮方面最好食果樣.賴尿蝦: 開頭先到都幾開心.但點知d蝦原來五新鮮,d肉梅既青口: 都算幾大只下.味道ok.冬瓜: 切得幾好. 亦都快熟.金菇肥牛: 普通豆卜魚肉: 腥仲有翠肉瓜.南瓜.其他菜啊瓜啊果d. 好小型既公仔面,芋絲同其他既面類.一兩樣丸.熟食方面老火湯: 好咸 無味. 完全得個咸字!!薯仔魚蛋 炒粉面飯 燒賣 豬腳姜 普通韓燒有既熟食.無特別.野飲方面(全場最難頂)豆漿: 淡而無味五花茶: 甜到想死酸梅湯: 難飲真系飲冰水好過飲距d野飲.甜品方面最贊既系芒果布甸.真系好滑朱古力mussy: 太甜.泰國喈哩: 都系一句 太甜.五同味既喈哩: d味五真實.自製雪條味勁怪-.-其他仲有龜苓膏 豆腐花 其他.五值得介紹.日本料理方面三文魚刺身: 完全無魚味.鰻魚壽司: 夠飯好酸炸天婦羅: 一d都五脆..其他仲有三文魚壽司 玉子壽司 仲有一樣唔知炸咩-.-一入座就講明食一個半鐘.但如果無人等位就可以繼續食落去.雖然開頭六點至七點都無乜人.但七點後就開始多人上黎.不過都未至於爆人.所以其實七點半果陣可以繼續食落去.但真系無胃口再食呢間野.同場加映; 有個啊姐既態度真系極之差!!話說我拿野食果陣拿住個夾生野既夾.一時大頭蝦拿住果夾行左過熟食果到.個啊姐即刻好大聲加好惡甘鬧我: 個夾 夾生野架wor!!!雖然系我既錯..但距都五使甘惡啊?另外廁所的問題.一去到門口男女廁一齊開住曬對門.洗手盤勁爛==廁格對住民居.仲要開住個窗.真系乜都可以比人看曬-.-一句而言. 對呢間野好失望.以後都五會再黎.幾平都假.今次系小妹第一次寫食評 寫得唔好請見諒:)Read More
芒果布甸
oscar1225
有D好食,,有D勁難
oscar1225
2011-08-01
Follow
我見呢間韓燒咁平我地就去試下啦我地早去,都有好多野食呢到D豬扒好唔店,太甜我最不滿,係我地個爐得左面有火我覺得最好味係青口我地拎左好多青口另一樣受歡迎就係壽司到甜品最好味就係芒果布丁Read More
青口
芒果布丁
DF 9534
平得黎又好食
DF 9534
2011-01-01
Follow
暑假去韓國都無食到韓燒,返到黎香港勁後悔適逢有個fd約食飯聚下舊,我就推介左依間當日晏晝先book位,但係都仲有位7點準時到達,就俾左張4人卡位我地張凳超闊,拍得住張單人床ge闊度張枱都幾闊落,食自助最忌就係張枱擺唔到幾多碟野食物方面:韓式薄餅 味道都ok,不過擺得耐凍哂無咁好三文魚刺身 同超市果d差唔多,都幾好食韓式炒粉絲 太油喇...五花肉 人人讚好,不過肥肉條邊un到咬唔開韓式牛肉 味道一流,甜甜地咁又有牛味,食完再食肥牛 我覺得用黎火鍋比較好,燒反而好un龍脷柳 我覺得係唯一唔好食的,一pat野咁口感太散魷魚 又係un左d慕思(原味,朱古力味) 又係個個都讚好格仔餅 自己整都幾過癮,味道同出面果d差唔多韓燒以咁ge價錢來講都算抵食,味道又唔差,款式都夠多下次有d咩聚會食飯都會再去Read More
五花肉
五花肉(韓式叉燒)
韓式牛肉
family day好去處
2010-12-24
Follow
今次要同大家分享吓韓國料理:一家大細去元朗探朋友,順便組織親子同樂日,行完街、玩完成日非常肚餓,一於唔蝕底擦餐勁.揾到間韓國料理,一爐兩食適合一家大細、大人鍾意打邊爐、細路鍾意鐵板燒.雖然間嘢唔算靚、服務只屬一般、但勝在可齊娃娃、任飲任食Read More
kit_lalala
9點後韓燒!
kit_lalala
2010-09-09
Follow
平日9點入去食,間餐廳都唔係好多人!入到去仲俾左張大檯我們,D位好闊,可以半訓都得!我們揀左鐵板加打邊爐!可以食多D野! 食物種纇基本上都算多選擇!生熟都有!!有刺身、壽司、沙律等等!!甜品亦有窩夫、O者O厘、涼粉、雪糕等!不過果度員唔多理人,有時要叫幾次先應人!!同埋要自製窩夫果度都幾污糟,D油,蜜糖瀉哂出黎,都無人清潔!Read More
+ 1
好多野食!!
夠鑊氣!
ICYJane
好難食 又冇咩選擇
ICYJane
2010-07-26
Follow
:( 入到去坐 d位既空間又唔多夠 攪到燒野食好煩 d人既態度唔多好囉 最主要都係d野 好難食食黎食去都係食果d野而且d味道又怪怪地真係選擇唔多 我覺得d海產好難入口而且個環境都冇咩特別 Read More
熟食都唔錯
達‧文西
完全唔多店
達‧文西
2010-07-26
Follow
我同屋企人去呢度食12點ge韓燒自助午餐,一去到有個waiter話要幫我個妹度身高(佢係小朋友),我地問點解,佢話要度身高黎計大人定小童- -結果計左佢係大人,有無搞錯咁個個都係大人啦之後就去拎野食啦,點知佢地又話差一個字唔比拎,驚死我地會生食咁D野係勁難食low豬腳薑D豬腳係有豬毛嫁又話有得整格仔餅,點知連部機都無,要問佢地就黎完個陣先拎出黎真係比我都唔要Read More
有豬毛ge豬腳薑
紫龍
服務九流,食物勁差!!
紫龍
2010-06-22
Follow
約咗6:00開始,早十分鐘到達都正常呀,上到去竟然燈同冷氣都未開,D員工仲要坐係客人坐位上"攤抖",直到6:00先開冷氣同燈。我哋一行六人,其中一人較胖,所以我們便要求較大嘅枱,但對方態度勁差,話八大一小都係坐呢張枱咖咋,我咃都算,期望D食物好味就得啦!.....可惜食物難食到庳:香茅豬扒 : 梅到入口即溶即食豬腳薑 : 豬腳勁多毛打邊爐嘅蝦 : 十隻有八隻係梅嘅鐵板燒魚柳 : 又係入口即化太多唔得嘅食物啦,總結: <無樣得>Read More
愛菁菁所以食好啲
~一間唔錯的韓燒~
愛菁菁所以食好啲
2010-06-15
Follow
之前睇完食評唔抱太大期黎到試試,但真係估唔到比想像中好好好好好多^^一入到去就覺環境唔錯,幾有氣氛已經+左唔少分!食物既款式好多.....有排你諗食物味道都唔錯GOOD呀~!!!!!!!!!!Read More
唔錯啲墨魚
多款式
愛吃零食的鈴
17人的生日派對
愛吃零食的鈴
2010-04-03
Follow
唔夠20個人無得使用佢間房所以17人分開左兩張8人枱...另加搵人坐主家席...加埋先夠17人坐環境唔算好抽風唔多得好大煙有熟食有生食for燒最開心莫過於有甜品,中華沙律lee d冷盤食物雖然刺身丫三文魚壽c都係出得一次半次...但其餘甜品都會出幾次燒ge野食都新鮮青口蝦個d唔會爛溶溶睇得到係有光澤ge但d丸唔知係d人夾得快定點有d仲有雪係上面未解凍每個爐可以免費換一次鐵板而佢有得打下邊爐唔要爐會加返塊圓板比你多d位置燒可能油煙大啦佢側邊d位都油油地...唔介意整"污joe"d野先好放我地有自己帶蛋糕去唔洗加服務費佢同我地雪而且送多個蛋糕比我地食...不過我地無人食...個樣請睇相片...加上我地帶左兩個蛋糕去因此"佢"更乏人問津17人合供洗左$1459每人$86Read More
小kitkit
得意韓燒~
小kitkit
2010-01-08
Follow
只要好想食好多雞肉就會來LE度,雖然係得卡位或者房會坐得舒服,而多人坐既位會較迫,但係佢好多得意甜品點都要來既~每次必食:1. 雞肉- 用香料調味,又滑,又無雪味,好過銅記某店好多,因為食完唔口乾,無咩味精既~2. 雪條- 佢有一大個座放左係度,你要食自己扭個座,係個鐵桶仔度拎雪條出來既~ 有芋頭、PINEAPPLE同橙味架~3. 軟雪糕- 好搞野,成個機放係度任你自己搞~個PINEAPPLE味好正架!佢仲有幾款飲品比你自助飲同埋自整格仔餅,佢一晚出三四次既魚生同SUSHI,雖然份量少,不過都無霉既~不過個熱葷真係唔得,D燒賣就冧得滯,魚蛋唔入味... ...所以你想燒肉既一大班人吹下水既都OK既,係嘈D同迫D咁囉...Read More