Starbucks Coffee

Starbucks Coffee (Moved)

New Location
星巴克咖啡
Starbucks Coffee (Moved)
hoie
踩車中途去新港城Starbucks
hoie
Level 4
2013-06-03
Follow
第一次來,原來鋪位正正係戲院隔離,鋪位都算大,不過坐位又唔算好多,枱又細,越坐越多人添,我地剛好搵到個電梯下面的邊位泊好車就去買野飲喇,好熱呀!平時來到Starbucks睇報紙歎啡食甜品,起碼都hea兩個幾鐘,不過呢日踩車呢,所以食完睇咗陣報紙,一小時後都閃喇。特濃亞洲風味咖啡 Asian Dolce Latte ($32)朋友揀飲"Asian Dolce Latte",奶味太重,加咗佢標榜亞洲特色的特製糖漿又太甜,蓋過所有咖啡味,我同朋友都覺得麻麻。雜莓軟芝士蛋糕 Mixed Berry Cheese Cake ($30):)雜莓果醬只有微酸,忌廉芝士軟滑也唔甜,唔膩,感覺冇咁肥幾好吖。雜果沙律 ($20)呢細細盒的沙律材料有菠蘿、西瓜、橙、奇異果和桃,共有5種,都算係雜果嘅,生果款款都新鮮冇爛,最好係菠蘿唔係罐頭貨,都算係咁啦。Read More
+ 4
Like
雜莓軟芝士蛋糕
helen^^
同事送的coffee coupon, 行過飲杯~~~~
helen^^
Level 3
2013-05-06
Follow
由於同事於4月24日睇到我去starbucks為了響應環保杯而送的免費咖啡後, 佢就送咗張coupon比我.............咁啱今個星期六, 同阿媽食完tea後, 行下商場又想座低飲杯嘢, 所以我就想起這張coupon了~~~~~~嘩, 一問之下, 原來係無限價錢和種類的咖啡券嚟, 所以我就要大杯庄Iced Cappuccino, 依杯多冰, 咖啡唔夠濃, 唔夠甜, 淡.............too bad~~~~~~~Read More
Like
herbert
星月神話
herbert
Level 4
2013-01-06
Follow
這個商場進行了大變身, 其中的一個轉變就是加入了這個電梯下的位置, 變成了Starbucks這家店子. 每次經過也發現有很多客人, 或許區內真的沒有甚麼同類型店子, 大家也實在對這裡有一定的需求. 是晚就跟文迪在這裡坐坐, 輕鬆一下. 我們坐在沙發位, 是幾舒適的.雪芳脆蜜蛋糕 $30: 7分, 想不到質感是幾鬆軟的, 不會太甜, 配上的脆蜜不算太脆, 不過跟雪芳蛋糕同吃, 還是不錯的.抹茶忌廉星冰樂 $39: 7分, 小時候也很喜歡喝frappuccino, 最喜歡買一杯上堂喝, 是晚就來一次重溫舊夢. 抹茶幾香的, 但不會太濃. 開頭喝的時候是比較冰的, 但當冰慢慢溶掉的時候, 是會更易入口.其實間中來這裡喝一杯, 也是為繁忙的生活加加油的好方法.Read More
+ 1