2018-04-14 181 views
住開荃灣咁多年,咩都食勻咁滯,食飯都係不外乎路德圍、各大商場食店,男友好細心咁發現到呢間野,係屋苑裡有間日藉夫婦開的日式住家飯堂。講真係屋苑開得多數係街坊生意,呢間店定嘅價位絕非街坊價,或會令人卻步,但綜觀食評一面倒都係好評,曾經懷疑係打手所為,直至起筷進食個刻,我先後知後覺呢間真有料到,套餐送飲料,餐湯同沙律就二揀一。是晚揀了豬肉雜菜湯,入口好香好和味,主菜揀了日式雞肉薄餅同滑蛋豬扒飯。薄餅好薄脆,日式雞肉似雞肉串味道,從無諗過可以同芝士咁夾,好正!至於招牌滑蛋豬扒飯,豬扒炸得剛好有肉汁,滑蛋嫩滑又夠味,絕對值回票價!翌日再戰,叫了自家製漢堡扒咖哩飯同原條燒花魚配柚子汁,兩碟都有驚喜,眼闊肚窄,花魚份量大,沾少許柚汁好提鮮!自家製漢堡扒觀其外表以為略乾,但咬下係有肉汁而且入口鬆軟,同日式甜咖哩好配!我只希望佢長做長有,因為實在係荃灣好難食到咁原汁原味嘅日式食堂。

• 咖哩漢堡扒飯
  • 滑蛋豬扒飯
  • 薄餅
沒有豪華的裝修 卻換來難尋的日本地道風味 經常問朋友,荃灣邊到有好野食呀﹖答案通常都係個兩三個地方,你唔厭我都厭!所以,今次我決定深入荃灣,俾我發現到呢間由日本人主理的餐廳! 餐應空間不大,座位都不太多,但係食好野就無乜所謂啦!一坐底,就問下老闆娘有咩好介紹先,佢就介紹左『自家製漢堡扒拼日本香草腸定食』 同 『美國西冷牛扒定食』定俾我地,咁我地就乖乖地坐係到等野食啦。 先講個漢堡扒,可能係自家製的關係,非一般雪藏漢堡扒可以相比。肉質不但好緊緻,放入口中更有很強的黏韌感,可以話係試過之後,返唔到轉頭!其次,所配的汁味道恰到好處,不會太濃以致搶過漢堡扒之肉味!配合熱辣辣既飯一齊食,實在十分開胃! 至於朋友所食的西冷牛扒,肉質都有保證,不溫不火不韌,在口中咀嚼數下便可吞下,也是水準之作!能夠係屋村地方食到咁樣的級數,今次深入荃灣總算是有收獲而回。這間餐廳,值得推薦!
沒有豪華的裝修 卻換來難尋的日本地道風味

餐應空間不大,座位都不太多,但係食好野就無乜所謂啦!
一坐底,就問下老闆娘有咩好介紹先,佢就介紹左

這間餐廳,值得推薦!

Dinner
-依間餐廳係最近新開的,係荃灣屋邨商場內,依家仲係試業期間☺️係由一對日籍夫婦👫經營的,佢地用日文溝通,而老闆娘十分有禮貌招呼客人,每次有人入嚟或食完離開餐廳 就會而老闆係大廚,負責煮美食👨🏻‍🍳店內唔算太大,大約坐到16個人,而餐廳外都枱櫈可以坐🤗-自家製香辣肉絲披薩🍕(9 inch)($88)(Spicy pork pizza)新鮮出爐嘅pizza真係好正🤤,pizza係薄批,批底和批邊都十分香脆❤️,pizza上面鋪滿左成層芝士🧀切開pizza果陣有拉絲嘅效果🤤,但食落唔算油膩,而且依個pizza好足料,除左芝士🧀,仲有洋蔥,木耳,紅蘿蔔🥕,冬菇絲☺️,紅椒和辣豬肉 😎食落有小小辣,口感和味道都唔錯😍-和風滑蛋豬扒飯定食🍛($88)(Deep Fried Pork Chop Rice Bowl)依個賣相十分吸引,未食都香氣撲鼻,白飯上有好多滑蛋🍳同埋大大塊炸豬扒🐷豬扒炸到外脆內軟😍滑蛋炒得嫩滑和蛋味好香❤️仲有洋蔥嘅香味,原來係用左日本九州嘅雞蛋❤️食落好驚喜,一啖食曬炸豬扒+滑蛋+白飯🍚,真係好滿足🤤-New York cheese cake (跟餐+$15)依個芝士蛋糕🍰真係好好食,加

自家製香辣肉絲披薩🍕(9 inch)($88)
(Spicy pork pizza)
和風滑蛋豬扒飯定食🍛($88)
New York cheese cake (跟餐+$15)
依個芝士蛋糕🍰真係好好食,加$15就食到,抵食啊🤤芝士蛋糕係冷的,餅底較硬,芝士味十分濃郁🧀❤️質感比較扎實,口感幼滑、味道香濃幼滑🤤
迷你沙律🥗(定食附送)
蔬菜好fresh, 味道唔錯😚
豬肉雜菜湯🍲(定食附送)
個湯十分足料,有好多蔬菜和豬肉,飲落好健康😋
GP 100% Orange Juice🥤 ,GP 100% Apple Juice🥤
味道唔錯☺️
-依間餐廳食物質素都唔錯,服務十分好,感到好親切🤗充滿人情味嘅一間屋邨餐廳,餐廳都幾滿座,好多人幫襯😎
自家製香辣肉絲披薩
和風滑蛋豬扒飯定食
New  York  Cheese  Cake
迷你沙律
Orange  juice  and  Apple  juice
豬肉雜菜湯
自家製香辣肉絲披薩
和風滑蛋豬扒飯定食
New  York  Cheese  Cake
迷你沙律
豬肉雜菜湯
2018-04-10 132 views
平時都去開荃灣食野 因為平靚正 ☺️D小店通常都好有驚喜 😋 今次去試係荃灣中心試業中既日式洋食店❤️ 係日本人主理架!星期日大概12點幾差唔多坐滿 睇黎係主打街坊生意!老闆娘態度好好 介紹返野食 聽講西冷同漢堡扒係推介!所以先叫個漢堡扒肉醬香草腸飯 $88🍚 漢堡扒好淋好厚身超有口感 肉醬撈飯好味😍 另外叫左個肉醬意粉 都估到同漢堡扒似 但少少意粉變左飯😂 最唔同條有滑蛋 🥚 撈飯又係一流🤓 $68見到pizza 都好吸引 食左個spicy pork 唔係好食得出辣味 但好好食!個皮好脆 $88跟餐有野飲 同沙律或湯 都唔錯😊 唔少食客都大讚食物質素 算係隱世小店 幾高質😋 下次會再試下其他野食!
平時都去開荃灣食野 因為平靚正 ☺️

自家製漢堡扒拼香草腸
肉醬煎蛋配香草腸
自家製香辣肉絲pizza
2018-04-10 86 views
荃灣平時都多好野食 今次去荃灣中心新開既日式洋食店 見到有日本人做廚 感覺正宗!座位唔算多 係開放式 店員同食客都幾多交流🙂食物方面有飯 🍚pasta 🍝 pizza 🍕 通常都跟野飲 🥤 沙律 🥗 或湯 🍲 價錢$68-118不等 幾合理 選擇都唔少 不過有少部分野食係晚餐限定🤓叫左個漢堡扒肉醬香草腸飯 $88🍚 漢堡扒比平時食到既厚 仲好軟熟 撈飯正wor 幾驚喜!叫左個肉醬煎蛋飯 同漢堡扒個飯好似!只係 無漢堡扒同變左滑蛋 🥚 叫漢堡扒可唔叫哩個 $68食左個spicy pork pizza 個皮好脆 好多芝士 $88小店黎講食物質素好好 下次會試下其他野食!特別係晚餐限定既🧐服務又好 感覺親切 ☺️ 大家有機會就試下啦!
座位唔算多 係開放式 店員同食客都幾多交流🙂

不過有少部分野食係晚餐限定🤓

2018-04-09 144 views
今日約了朋友到荃灣中心行街!咁岩見到有間新開店的日式+洋式小店,就和朋友入左去食首先黎左南瓜濃湯,好濃好creamy 而又唔膩!又唔會有好重味精,好fresh 好健康!我們叫左個和風滑蛋豬扒定食個蛋炒得剛好,半熟狀態,豬扒肥瘦適中,唔會炸到無哂肉汁,呢個好味!店主係日本夫婦,老公主理廚房,太太負責樓面,感覺真係好溫馨而食物真係好高質素,美味しいね!如果係市區一定賣成百幾蚊以上一個set大家試過就知係好味同好抵食!

我們叫左個和風滑蛋豬扒定食

店主係日本夫婦,老公主理廚房,太太負責樓面,感覺真係好溫馨

而食物真係好高質素,美味しいね!
如果係市區一定賣成百幾蚊以上一個set
大家試過就知係好味同好抵食!

2018-04-06
2018-04-08 107 views
有個住喺荃灣既fd話荃灣有平靚正好西,我一聽到就即衝啦。點知佢帶我喺個商場行黎行去 (其實佢應該唔識路囉~) 行到腳斷終於到,fine!! 為左好西,我咩都可以忍! 只要真係好西既話😂😂點知e間野的的骰骰,出到黎d野又真心ok 喎,至少對得住我對腳先!!個南瓜湯就ok既,南瓜味同口感都好夠,唔會d大餐廳咁溝好多奶/有舊粉咁之後真係正餐,個手打牛肉漢堡扒,無論配咖啡汁定肉醬,都係送飯一流,個漢堡係綿滑唔會好彈牙既,真心ok!!!至於最正既,就係個pizza同條燒花魚。個pizza多芝士(利申芝士拉絲控)+好足料,重點係勁脆口,真係卜卜聲好正。 條魚亦係一樣我覺得一定要有下次既野,條魚既肉質爽口少少彈牙,唔會鬆散,同埋佢跟既柚子醬油汁堅match🤤🤤又係送飯一流既好西,真心係必嗌,打打下e段野已經開始肚餓想再食🙈總結黎講,e間野除左地點隱世之外,d野食都真係衝able既,係可能多人既時候要等耐d,完。

2018-04-04 167 views
位於荃灣中心的翔,是一間隱藏在屋村內平民餐廳。聽說餐廳老闆是日本人,我便找我位愛日本的男朋友來嚐嚐吧。餐廳位置有點遠,幸好是男朋友中學附近,有人帶路,順便可以了解一下他的童年,也是個不錯的體驗哦。和風滑蛋豬扒定食$88聽聞餐廳的滑蛋飯好好吃,我們就點選一份吧。日本人做滑蛋向來出色,不然日本的炸豬扒丼怎會如此好吃呢。這裡的滑蛋有濕潤的部份,也有熟透的塊狀熟蛋部份,帶有淡淡醬油味道。吉列豬扒頗結實,脆皮被滑蛋沾濕後,味道更好。米飯不是珍珠米,相信若是珍珠米和加上日本甜醬油,會更好吃哦。$10 抹茶雪糕$15 北海道布丁芝士蛋糕兩個甜品之中,我較推介芝士蛋糕哦。蛋糕甜中帶鹹,濃而不膩,奶香味超濃,結實但會溶化在咀裡,是意想不到的美味。
位於荃灣中心的翔,是一間隱藏在屋村內平民餐廳。

和風滑蛋豬扒定食$88

吉列豬扒頗結實,脆皮被滑蛋沾濕後

$10 抹茶雪糕

$15 北海道布丁芝士蛋糕

兩個甜品之中,我較推介芝士蛋糕哦。
2018-03-29
唔知大家有無試過去日本旅行,走進一間無遊書介紹,唔係連鎖式經營既小店,成間鋪可能就係得店主一個或者兩夫婦打理,食物唔係好華麗但就好精緻,食材係大家去街市都買得到,煮出黎好有家庭風味,最重要係味道相當好食.最近就畀我地發現荃灣中心居然就開左一間咁既日式小店,店鋪小小,只靠夫婦二人經營,老板負責廚房,老板娘就負責店面。由於佢地係日籍夫婦,我地點完菜之後,聽到佢地同返日文黎溝通,真係好似覺得自己去左旅行咁。.老板娘待客都好有日本feel,有禮貌得黎,講野非常斯文,同香港一般食肆非常唔同。你知平時啲阿姐就算好好人,講野都係粗聲粗氣架麻.食物方面,我地揀左兩個定食。定食配有白飯,湯同飲料,定食更配有和風迷你沙律。等主食既時候,湯會先黎,今日個湯係豚肉野菜湯,我一路影一路聞到好香,飲落味道好鮮甜,相信餚左唔少時間,而且非常足料,有好多煲到好淋好入味既青紅蘿白,又有不少豚肉。.未開始正餐已經有一碗熱辣辣香噴噴既湯打頭陣,好肚餓呀!! 好在無幾耐主食就黎啦^^______________________________🔹日式咖哩炸豬柳定食 $68食過日式咖哩既朋友都知道,佢無平時啲咖哩咁辣,同埋通常都

🔹日式咖哩炸豬柳定食 $68
食過日式咖哩既朋友都知道,佢無平時啲咖哩咁辣,同埋通常都帶一點甜味,但又保留到咖哩既香味!
呢個都唔例外,佢既咖哩好香好濃味,有少少杰身,咖哩裡面仲有啲洋蔥蘿白粒,口感相當豐富,講真,只係汁都已經夠我送幾碗飯!!

咖哩配既係炸豬柳,口感會無豬扒咁硬,鬆化好多,而且佢因爲分成好幾件逐件炸,又炸得好香脆,啖啖都可以食到外脆內嫩💕
🔹美國西冷牛扒定食 $118
西冷估佢唔到都幾大塊,無咩加特別醃料就咁鹽,黑胡椒煎都已經好好味

牛扒唔會煎得好老好柴,咬落仲有啲juicy, 如果都係嫌唔夠味可以點埋餐廳自製既醬汁,咸咸香香

📣呢個價錢以屋村黎講,唔係特別好平,不過可以食到咁地道好食既日本洋食,感覺一切都值了!附近既街坊都好識食,餐廳keep 住都滿座!
2018-03-27
  • 餐湯
  • 咖哩炸豬柳
2018-04-03 129 views
Thanks for the invitation😎🤟🏻所以話日本人真係做咩都好有心機🤔🤓-荃灣中心的日式洋食屋 翔 的地方非常隱蔽開放式廚房可以見到入面一舉一動👫老闆和老闆娘是夫妻檔從日本來香港🇯🇵從老闆娘的態度感覺到日本人好好客的態度😫好想去日本呀-日本風味燒雞pizza(HKD98)餅底好脆😳全部都係即叫即做吃幾塊都唔覺漏芝士份量都好足👍🏻pizza鹹鹹甜甜 口味好特別🤔好有fusion的感覺質素絕對拍得上出面好貴嘅西餐廳😍-巴拿馬生火腿香蒜辣意粉(HKD98)不得不說老闆真的好細心由於生火腿味道偏鹹 所以意粉味道偏淡之餘 亦沒有加入重口味的醬料 反而用淡淡的蒜香調味中和了火腿的鹹味雖然是辣意粉 不過辣味不重怕辣的朋友點這個也不怕好辣的人就不要有對傷心酸辣粉的期望了-自家製漢堡排日本香草腸定食(HKD88)漢堡扒不像快餐店吃到的乾乾的漢堡扒相反地濕潤而且香口🧐香草腸亦有濃郁的香草的香味👍🏻飯用了珍珠米😋不過可能水加了太多的關係所以令米整體偏軟 做不到粒粒分明的效果🙁-飯前包括餐湯➕飲料南瓜忌廉湯不像是外面的罐頭湯南瓜味好濃郁😍😍encore多碗都唔怕🤤
Thanks for the invitation😎🤟🏻
所以話日本人真係做咩都好有心機🤔🤓
荃灣中心的日式洋食屋 翔 的地方非常隱蔽
開放式廚房可以見到入面一舉一動👫
老闆和老闆娘是夫妻檔從日本來香港🇯🇵
從老闆娘的態度感覺到日本人好好客的態度😫好想去日本呀
日本風味燒雞pizza(HKD98)

餅底好脆😳全部都係即叫即做
吃幾塊都唔覺漏
芝士份量都好足👍🏻
pizza鹹鹹甜甜 口味好特別🤔好有fusion的感覺
質素絕對拍得上出面好貴嘅西餐廳😍
巴拿馬生火腿香蒜辣意粉(HKD98)

不得不說老闆真的好細心
反而用淡淡的蒜香調味
中和了火腿的鹹味
雖然是辣意粉 不過辣味不重
怕辣的朋友點這個也不怕
好辣的人就不要有對傷心酸辣粉的期望了
自家製漢堡排日本香草腸定食(HKD88)

漢堡扒不像快餐店吃到的乾乾的漢堡扒
南瓜味好濃郁😍😍encore多碗都唔怕🤤
Dining Offer
Tasting Event
2018-04-02 69 views
行開荃灣中心探朋友,行行下就肚餓啦(好易肚餓😂)~係個商場見到有日本野就試下,點知好有驚喜!餐廳係由日籍夫婦經營,餐廳好warm 好有人情味既感覺Menu 有pizza🍕,飯麵set🍛,甜品同沙律🥗叫左香辣肉絲pizza, 自家製漢堡扒香腸飯同埋和風滑蛋豬扒飯好香啊個pizza 🍕⼀上枱!!!個賣相好得😍一咬,個pizza 底係好薄好脆,加上辣辣地既肉絲同芝士真係好夾好好味!個芝士仲焗到有拉絲效果🤤🤤🤤自家製漢堡扒香腸飯睇得出係心機菜個漢堡扒真係手搓架!!即叫即煎,夠哂新鮮!配上老闆自己特調既肉醬汁,真心誠意推薦大家一定要試!和風滑蛋豬扒飯真係美味しい!個豬扒炸得夠酥脆,個洋蔥同滑蛋炒得好嫩!一絕!最後甜品時間試左抹茶雪糕,唔太甜適合我口味啊~香港呢種日式小店真係賣少見少,咁有人情味既小味我一定會支持☺
行開荃灣中心探朋友,行行下就肚餓啦(好易肚餓😂)~
係個商場見到有日本野就試下,
點知好有驚喜!

餐廳係由日籍夫婦經營,
餐廳好warm 好有人情味既感覺

Menu 有pizza🍕,飯麵set🍛,甜品同沙律🥗
叫左香辣肉絲pizza,
自家製漢堡扒香腸飯同埋和風滑蛋豬扒飯

好香啊個pizza 🍕⼀上枱!!!個賣相好得😍

自家製漢堡扒香腸飯睇得出係心機菜
個漢堡扒真係手搓架!!即叫即煎,夠哂新鮮!
配上老闆自己特調既肉醬汁,真心誠意推薦大家一定要試!

和風滑蛋豬扒飯真係美味しい!
個豬扒炸得夠酥脆,個洋蔥同滑蛋炒得好嫩!一絕!

最後甜品時間試左抹茶雪糕,唔太甜適合我口味啊~
2018-03-29
2018-04-02 103 views
試業中老公是超級日本FANS,得知在荃景圍有日本人開業的風味小店,便急不及待帶一家人來試新口味。舖內不大,只有約六張枱,因我們沒有預約,所以坐出了走廊去。帶日本女性溫柔的老闆娘招待我們,很細心的推介細妹想吃的PIZZA。因妹妹不要波蘿,所以要問清楚食材內容。另家姐點了意粉,爸爸點了茄喱豬扒飯,飲品可選餐湯和樽裝果汁,我們要了一份湯和兩瓶果汁。餐湯每人試了幾口,很重忌廉味。PIZZA 超好味,餅底厚薄適中,肉質鮮味,不黏牙。卡邦尼三文魚意粉三文魚大大片,卡邦尼汁味重,我們吃不停口。加喱豬扒飯加喱味香,豬扒外脆內軟,珍珠米煙煙韌韌,連不太吃白飯的爸爸也吃了半碟。總的來說,親切、美味、適合喜歡和風口味的大家。
試業中

PIZZA 超好味,餅底厚薄適中,肉質鮮味,不黏牙。

卡邦尼三文魚意粉三文魚大大片,卡邦尼汁味重,我們吃不停口。

總的來說,親切、美味、適合喜歡和風口味的大家。
餐湯
雞肉PIZZA
卡邦尼三文魚意粉
加喱豬扒飯
Other Info. : 附近有寵物美容店,坐在走廊有源源不絕的狗吠聲,不怕狗才坐出去吧。
2018-03-24
餐湯
雞肉PIZZA
卡邦尼三文魚意粉
加喱豬扒飯
  • 雞肉PIZZA,卡邦尼三文魚意粉,加喱豬扒飯
2018-03-31 4140 views
幫朋友侄仔補完習,佢就帶左我去佢屋企附近既商場食飯,話係新開無耐,但質素相當唔錯!呢度原來係由日藉夫妻一齊打理,當中有定食、意粉同薄餅三大類既食物可以揀,定價大多都唔過百元就包埋飲品、餐湯/沙律,價錢好親民當日我地揀左一款定食、一款意粉同一客pizza齊齊食個日既湯係雜菜湯,夠熱夠味仲好足料,好多蔬菜喺入面,感覺好健康意粉揀左個“日式香蒜煙三文魚意粉”HKd$68意粉熟道剛好,蒜香十足,煙三文魚份量不少,入面仲加入大量雜菌,很對口胃呢而pizza就要左“自家製香辣肉絲陂薩”HKd$88即叫即焗既pizza香氣撲鼻,拉芝拉絲不在話下,而批底焗得香脆不油膩,輕易吃光也不會漏定食方面朋友就話一定要試下呢度既“和風滑蛋豬扒飯”HKd$98呢個豬扒飯果然係無介紹錯呀當中既豬扒炸得香脆鬆化,炒蛋滑溜有蛋汁,配埋香軟既珍珠白飯一齊食,比起一啲專食吉列豬扒既店舖更出色每一啖都用得出用心製作既誠意雖然已經填飽咸胃,但見呢度有跟餐加配甜品啵,價錢又唔係貴.....咁我就緊係唔想放過啦朋友加左10蚊食左個抹茶雪糕,而我就加左15蚊要左件cheesecake 甜品既味道都無令我失望,芝士味濃而不過甜,食落實在

當日我地揀左一款定食、一款意粉同一客pizza齊齊食

意粉揀左個“日式香蒜煙三文魚意粉”HKd$68

而pizza就要左“自家製香辣肉絲陂薩”HKd$88

呢個豬扒飯果然係無介紹錯呀

每一啖都用得出用心製作既誠意

咁我就緊係唔想放過啦

甜品既味道都無令我失望,芝士味濃而不過甜,食落實在而幼滑,呢15蚊絕對值得加配

最後飲返啖清甜自然既蘋果汁情一清,正

食物質素的確幾好,老闆娘仲好親切,喺度用膳既感覺非常好,有heart既小店真係好值得支持下
2018-03-31 105 views
荃灣有間新開既小店由日本人主理,聽說質素挺好,這天中午在荃灣附近完了工作,就特意來嚐一嚐當天選了滑蛋豬排飯定食,先餐湯和沙律,簡單但味道不錯而豬排飯是滿滿的一大碗,賣相經已很吸引!吃下則甚有驚喜,豬排厚切,炸得一點也不乾,肉汁依舊保持,滑蛋嫩滑有蛋香,加上洋葱的香甜,的確讓人吃得滋味喝罷潤喉的柚子蜜後還是忍不住跟餐追加了一球濃滑的抹茶雪糕,這午膳怎會不滿足又滿意呢------------------------------食物質素:🤤🤤🤤🤤(5🤤最優)價格水平:💰💰(5💰最貴)環境裝修:✨✨✨(5✨最好)服務態度:🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)整體評分:❤❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)------------------------------

當天選了滑蛋豬排飯定食,先餐湯和沙律,簡單但味道不錯

而豬排飯是滿滿的一大碗,賣相經已很吸引!

食物質素:🤤🤤🤤🤤(5🤤最優)
價格水平:💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)
Lunch
2018-03-31 60 views
尋日去荃灣中心朋友屋企gathering,佢帶我地嚮荃灣中心一期商場試嘅左間剛開業既日本人主理既日本洋食屋,小店家庭式經營,由一對親切既夫婦一手一腳打理,感覺温馨,唔係我朋友住嚮度都唔知有尼間日本人情味濃厚既穩世小店。我地個日去食午餐,有多款午餐選擇,有扒餐、pizza、意粉,價錢由$68至$118不等,午包括餐湯及飲品,原本餐湯係日式南瓜湯,但剛剛售罄,只有麵豉雜菜湯,麵豉湯味道濃郁,由豐富既白蘿蔔、紅蘿蔔同豚肉淆製而成,十分好味。自家製漢堡扒拼日本香草腸定食$88尼個定食除左餐湯仲包括一個迷你沙津,沙律菜新鮮配合柚子沙律汁味道一流,係可惜份量迷你;自家製漢堡扒非常厚實,配上秘製肉醬,真係食多兩夜碗白飯都仲得;日本香草腸味道似肉丸,口感彈牙,響第二度比較少能夠食到。另外當日見到有好多食客點“原條燒花魚配柚子醬定食”,原條燒花魚大大條,見佢哋個個都鑽好食抵食,坐隔離都聞到香味,下次再去一定要試試。雖然店舖不太,但食物質素一流,好有日本小店feel,位置可能有d唔太方便,但去開荃灣絕對值得去一試。

自家製漢堡扒拼日本香草腸定食$88