Shin Mapo BBQ (Tai Po Mega Mall) (Closed)

新麻蒲 BBQ (大埔超級城)
3K
chanwingchan11
味精湯扮牛骨湯
chanwingchan11
2023-08-11
Follow
見有韓國餐 諗住清清地食個牛骨湯飯湯份量很大 上到枱仲係滾緊嘅 但一飲落去超級鹹 味精很重 沒有很清的牛骨味食完喉嚨痛足全晚沒有下一次一開始覺得70幾蚊食到一個牛骨湯飯很抵,最後加埋一都是八十幾,但換來的是味精湯仲要搞到喉嚨痛 這餐真的很貴很貴:(很後悔 Read More
寻找美食呢
不好吃+服务差+等太久
寻找美食呢
2023-08-09
Follow
1. 点餐时说15-20min出餐,结果等了半小时,问可不可以催一下厨房,服务员拒绝,并且很不耐烦;2. 不好吃、非常咸;3. 服务人员非常少,找不到人,而且服务态度极其差,一副他才是上帝的样子;4. 完全不把客户放在眼里,承诺15-20min,但是半小时没消息,客户说一句再不出可不可以退了?先说可以退,之后又不给退,反复无常,完全看他心情;5. 韩餐做的不地道,比hungry korean差很多;6. 排队点餐和排队结账都没有人理会,服务生和收银员都是走来走去,对客人视而不见;7. 收银员也不知道有多大权力,脾气又暴躁,服务业差动作也慢,一副爱吃不吃,爱搭不理的样子。Read More
Eat Siu Yee
韓式燒烤,時限9 0分鐘
Eat Siu Yee
2023-07-09
Follow
2月頭嘅星期日,同父母一行三人去咗超級城食飯,間間餐廳都係好多人,最後決定食韓燒。係大埔住咁耐第一次幫襯,因為星期日晚飯時間餐廳多人等位。我哋等咗約1 5分鐘就有位啦,佢哋入座前,會問你淨食菜式定韓燒,因為有部份枱沒有烤爐。入座時間9 0分鐘起計就要還枱。我哋叫咗個2人套餐,有一大盆肉'為不同部位嘅牛肉,水準合理啦,仲有啲菇,瓜菜及豬肉。個餐包二杯飲品,不過唔包啤酒。另外我哋再叫多個泡菜豆腐湯,酸味重的泡菜,不太辣。佢哋啲前菜係食完可以再加,我哋都食咗唔少,不過好快就冇曬某一兩款。烤爐旁邊的雞蛋都係任食嘅,當日我哋冇再添,因為個烤爐壞壞哋,燵著都搞咗三四個字,而烤雞蛋好耐先熟,冇乜時間食。Read More
LhcCrystal
好大份嘅lunch set
LhcCrystal
Level 3
2023-06-24
Follow
今次去咗新麻蒲食lunch,12:30pm到,因為係紅日等咗半個鐘至入座。我叫咗一份lunch set,無食bbq。lunch set選擇都幾多,我叫咗芝士炒年糕伴拉麵,嘢飲叫咗杯蜜桃梳打。嘢食黎到好大份,味道唔錯,年糕份量都唔少。另外仲有4份伴菜免費提供。整體黎講,lunch set味道唔錯不過小貴。Read More
Aristopeto
你唔識聽廣東話㗎!🫵
Aristopeto
2023-06-04
Follow
在一個炎熱的星期四出街閒逛,想享受一個輕鬆的午餐。中午十二時前到達大埔超級城的新麻蒲韓國餐廳。以前來過兩次因為容易有座位🤔,之前都唔明白,今日的遭遇使我恍然大悟,悔之已晚😓。各位顧客網上所見的差評真的要認真看待。原來這店已經有多次服務態度的差評。我兩次點的都是牛排骨午餐。感覺那個燉排骨比湯排骨較好吃,今次打定主意再吃那個燉排骨。在餐廳門口等了一會沒有人招呼,只好請那個身材健碩的便服男店長安排。‘係咪食燒烤?店長問(口氣並不友善,好像我們比麻煩佢)。我有啲奇怪但不以為然。當然上座後沒有人來招待。等了很久只好主動多次揮手,最後再請到那便服店長來落單。驚訝的事正式開始…我指著餐牌說想吃這個燉牛排骨和韓式烤牛肉,跟著叫埋飲品。便服男店長聴完後,口中念念有詞說甚麼蜂蜜乜東東,聲音太小我們根本聽不清楚,當然沒有回應。跟著上菜,先來韓式烤牛肉,再來一大碗裏面有牛排骨的湯。😳我立即通知便服店長,我是要燉牛排骨的。店長說:我覆咗你係風味牛排骨(原來他說的蜂蜜就是風味的意思)。我說:但我是指著餐牌給你看的啊。店長:我係唔會睇你指的餐牌,我覆給你的就是最後決定。你自己聽錯咗(語氣很差和欠友善)。我強調:我真係指住比你睇。店長說:我唔會睇,我覆咗比你聽。你係唔係唔識聽廣東話😠。店長店長你咁樣講嘢,我哋真係冇嘢講😒。最後雖然換返燉牛排骨,食物真心好吃,地方也不錯。但係成個午餐的經驗已經一文不值。一個字「差」。替投資的老闆,努力的廚師及食客可惜。Read More
grace11238
食物算正常,服務普通
grace11238
2023-06-02
Follow
公司聚餐,因為老闆話想食燒肉,又唔想離公司太遠,所以係大埔區揀,今次就試下呢間單點同拼盤都有點,感覺上單點的肉好食啲🤭有酒精既shark attack,完全飲唔到酒味,影相用🤣至於服務,我地一行9人,分左2枱,6人同3人。因為黎到餐廳好肚餓,無詳細睇就叫菜,由於無熟讀餐牌,侍應哥哥因為要重覆講,所以就有少少黑面,我哋未叫完酒精類飲品就閃走左😂另一個小插曲,我地飲完一支啤酒,就叫多一支啦,等左一段時間,都未黎,心諗開個蓋要幾耐,以為未落單,所以再叫多支,結果個侍應捧住一盤野飲送過黎,原來佢哋係等埋一次過先送😞衛生方面,侍應間唔中會將出單的紙仔,飛左去d食物上面😯如果再係大埔食韓燒,呢間唔會再試🫣Read More
+ 4
LionMum
買三送一的午餐優惠
LionMum
2023-05-05
Follow
上星期掃墓完畢,一班親友揀在大埔超級城吃午餐希望多啲餐廳選擇,最後揀選咗新蔴蒲韓式烤肉。一行十人本來要分開坐,幸好另一職員協助下可以調到一排位置坐。比較驚喜喺當天星期六都仍可以有買三送一的優惠,經過精算師計揀左最貴和最平的組合然後加錢叫食物。一坐低已經有預早放好的韓式前菜 芽菜紫菜泡菜等小碟,正有點肚餓可以先吃,每人都要消費我地就加錢叫了食物,飲品送來都好大杯味道適中。韓式餃子刀削麵份量夠,韓式牛肉飯也不錯,整體食物質素還可以,比較欣賞烤豬頸肉味道好吃,另外鍋邊有蒸雞蛋小朋友伴著紫菜飯吃得開心。因為有買三送一的優惠,我地平均人頭衹約$110午餐價錢好抵,不過職員的服務態度就有改善空間,解釋收費未夠清晰,多點培訓。Read More
豬頸肉
1amfoodie
【大埔區】【新麻蒲BBQ】
1amfoodie
2023-05-02
Follow
【大埔區】【新麻蒲BBQ】大埔區係一個好區,美食同美女都相當充足。就好似我行去大埔超級城 B 區試呢間韓燒嘅時候,就見到身邊有唔少美女。佢個位置都幾方便,一田超市對住行到尾就係。嚟到之後店員就殷切安排入座,有三款套餐可以揀嘅。三款都係「90 分鐘放題」,一款係 $148 嘅「香脆炸雞」,有十四隻味可以揀,另一款 $166 嘅唔止咁,加上七樣「燒烤豬肉」,第三款係 $186 嘅,除上雞同豬仲有埋六樣「燒烤牛肉」,包飲品同甜品,都係任叫任食,正喎。攪乜韓燒會有埋炸雞,原來新麻蒲韓國烤肉店破天荒聯乘人氣炸雞品牌 NeNe Chicken 推出任飲任食優惠,喺指定時段可以任食多達十三款燒烤肉品同十四款炸雞。仲有全新嘅大蔥烤豬腸、牛板腱肉以及煙燻紅寶石炸雞添喎。咁就要試吓啲炸雞喇,「韓式甜辣」味係佢哋招牌菜,我朋友話好正,而「煙燻紅寶石辣醬」味係幾濃嘅甜辣味,不過真係好辣,辣過譚仔十小辣,我頂唔住。爭啲唔記得講,我同一位朋友一齊去嘅,但好可惜唔係女同事。到主角韓燒,豬嗰方面,幾款都好食,尤其豬頸肉,只係豬皮個口感有啲特別,食唔慣。而個烤腸佢哋咁啱冇貨所以試唔到。牛方面,六款各有特色,味道都相當好而口感都正。最有印象係個牛舌,我哋都估唔到會咁好食。飲品方面可以揀七喜同百事,不過我哋一場嚟到就試要 $28 嘅「水果梳打無限追加」,朋友飲西柚味我就飲熱情果味,都係正正常常,唔錯嘅。總括而言,呢間嘢集韓燒同炸雞於一店,位置又唔差,都好可能會再去多次喎。。。「香脆炸雞」味道:招牌韓式甜辣白郡主蒜香醬油初雪芝辣初雪大蔥秘楓糖大韓廚師青陽辣椒白郡主隊長辣咖喱青芥末白郡主煙燻紅寶石辣醬「燒烤豬肉」名單:招牌護心肉秘製豬頸肉厚切新麻蒲五花肉秘製豬排骨秘製豬皮大蔥烤腸「燒烤牛肉」名單:秘製牛肋排肉秘製極級牛排骨薄切特級牛舌LA 牛肋骨牛肩胛肉牛板腱肉(地址:大埔安邦路9號大埔超級城B區2樓287-295號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #foodies #globaleats #followforfollowback #love #eat #1am大埔區 #大埔 #大埔墟 #大埔超級城 #新麻蒲BBQ #韓燒 #大埔韓燒 #韓國菜 #新麻蒲韓國烤肉店 #nenechicken #大蔥烤豬腸 #牛板腱肉 #煙燻紅寶石炸雞 #大埔炸雞 #1am0945 #1ambackupRead More
+ 6
源源想養一隻aiba兔
😡午市要休息就唔好大大個廣告叫人去消費喇🤬
源源想養一隻aiba兔
Level 3
2023-04-09
Follow
真係勁想講粗口🤬🤬🤬🤬門口勁大個廣告牌,寫明「買2送2」,優惠時段係15:00-18:00,16:30前去到,店員居然話「宜家係放飯,要5點半再開門」😡😡😡內心真係想問候10000句🤯既然你有午休時間,就應該清晰列明,咩野時段內暫停服務!而唔係等顧客無辜感摸門釘🤬🤬🤬🤬Read More
eatingfoodd
燒肉+炸雞放題
eatingfoodd
2023-04-04
Follow
同朋友們慶生日 想食炸雞就去左呢間 咁岩見埋佢可以燒肉+炸雞放題 好正咁!我地仲加錢轉左任飲~有果啲熱情果梳打 士多啤梨梳打等等 因為同朋友一齊黎 唔想阻佢地食野 求其影左兩張相😂炸雞都好香脆 不過唔食得辣唔好叫佢啲辣炸雞 真係好辣😂辣到我同我朋友都話唔再叫 但食2-3舊就好夠 好濟🤣再食已經食唔落 同埋佢啲味道我哋都麻麻地 叫左咁多隻都係得一隻味我地覺得好食啲🤔燒肉唔錯 上菜都好快 ~我地燒左好多肉 好飽 值得一贊職員服務態度好殷勤~Read More
人渣雲
份過十足味道一般
人渣雲
2023-03-10
Follow
朋友生日飯,得2個女人,諗唔到食乜,但求方便好坐,星期一嘛(第二日要返工)!呢度都真係幾好坐,座位寛落,不過地方油笠笠,要小心睇路。用餐後,難免全身都有燒烤味。無論,幾人入位都會得到一大堆韓式前菜(唔記得影,只記得食),最欣賞係個海藻。上菜時間算合理叫咗一客海鮮蔥煎餅及一客韓式炒粉絲。呢2樣餸夾埋應該足夠3-4個女仔食,好彩最初選擇"睇定啲先"煎餅淡口,無乜味道;炒粉絲味道似我自己屋企整咁。生咗好多水,牛肉少少乾,最討厭係隻碟崩到咁都仲用。全單連埋加一$200Read More
MartianOnTheRoad
夢到自己去了馬場洞吃韓牛
MartianOnTheRoad
2022-09-18
1K views
Follow
🍊夢到自己去了馬場洞吃韓牛,然後醒了。今日決定來個韓旅吃過韓燒和大醬湯繼續我們人生旅途人這一生,活得越清醒,越容易不快樂,幸福,許多時候藏在“糊塗”二字裏。祝 大家新周快樂也祝 我們都身體健康🌿 最近消化了很多韓劇,決定來一餐韓國料理。點了特級降霜牛肉,肉質嫩滑,油脂平均,肉汁豐富,想像自己去了馬場洞呢。今天下雨天,想來碗熱辣辣湯,點了大醬湯,有大葱、豆腐、牛肉,喝完很暖心,這個午餐吃得十分滿足!🍊 新麻蒲 BBQ • 特級降霜牛肉• 大醬湯______________________________Read More
+ 4
chin8384
大埔韓式餐廳
chin8384
2022-08-14
1K views
Follow
今天同老公坐屋苑的免費巴士去了大埔超級城搵食, 終於搵了一間韓式餐廳(新麻蒲)食午餐。 我們叫了兩個套餐,一個芝士炒年糕伴拉麵同 柚子青檸檬梳打凍飲 ,一個鮑魚蔘雞湯同蜜桃 梳打凍飲。 餐前送上四款前菜, 涼拌青瓜, 韓式泡菜,涼拌茄子和涼拌海帶, 都很醒胃芝士炒年糕伴拉麵 煙韌的年糕,爽滑的拉麵配上香濃的芝士本是很美味, 可是那韓式辣醬汁對我這種不太喜歡甜的人來說,略嫌甜了一點。鮑魚蔘雞湯真係有一隻鮮嫩彈牙的大鮑魚; 粘粘的糯米和嫩滑的雞肉浸在帶有微微参味,且清而不肥膩的雞湯裏, 再加上大量的蔥花, 真是滋味無窮。Read More
+ 2
why playing
🎈午市套餐
why playing
2022-08-02
Follow
今日行過超級城諗唔到食咩見到呢間唔使等位其實佢係半間nene chicken 半間新麻蒲諗咗好耐食邊間好啲不過怕熱氣最終揀咗新麻蒲午餐叫咗一個辣炒豬肉飯同埋烤肉冷麵一開始上小菜 分量都大方 兩個人食都夠食 辣炒豬肉飯其實都唔係好辣不過炒得幾香普通午餐來講都不過不失$78包一杯嘢飲 不過凍嘢飲全部都係甜嘅冇得走甜呢度有啲失望 始終最近都係健康飲食為主可以加番啲Menu係無糖烤肉冷麵佢都有得俾你揀辣同埋唔辣最後我都揀咗辣辣都係放咗少少辣醬落去俾你再撈勻佢所以我都係覺得唔辣不過天氣比較熱食冷麵就會開胃啲韓式冷麵其實都係食佢啲汁麵嘅份量都幾多 個麵幾好食不過個烤肉就爭啲 好油同埋好鹹我建議可以唔使咁重手因為真係幾鹹食到咁上下人開始多冷氣就唔夠成個過程半個鐘左右我就已經要走因為真係出晒汗🥲Read More
i_am_foodhunter
牛魔王必選!
i_am_foodhunter
2022-06-25
Follow
大埔韓燒✨牛魔王必食推薦,全牛的組合拼盤。🐮《皇牌牛肉組合》$408內含4款嚴選牛肉,包括:極級霜降牛100g、秘製牛肋排肉80g、秘製極級牛排骨80g、L.A.牛肋骨100g及牛板腱肉100g,份量足夠兩人吃,其實三人都可以😂兩人吃會滿足,飽飽!⚡️極級霜降牛的肉質非常粉嫩,燒好後更十分軟腍和嫩滑,質素好好!👍🏻此拼盤雖然全部都是牛,但有分醃製的和非醃製的。秘製牛肋排肉和秘製極級牛排骨就是醃製的,但不會太鹹,味道剛好,能吃到牛味!份量足料,肉質鮮嫩!此外更點了一份湯品類。《牛胸肉大醬湯》$78很有韓國風味的湯,微辣,有菜、豆腐、牛胸肉等食材,很豐富!前菜也很大碟!爐邊更可以煎蛋,很滿足呀!✨總結:牛魔王必選!Read More
+ 6