1K
🤭🤭齋飲個湯底都值回票價
Crystalnnt
2025-09-18
Follow
[新鮮圍煮🥘].作為黃埔地膽😎🥰冇理由唔推薦屋企附近餐廳🍴位於聚寶坊地下的新鮮圍煮深受街坊歡迎有咩甘吸引🤩?.今次試左招牌🌟金裝套餐🌟真心高質with性價比🤑💰由湯底到配料都盡顯心思食到勁飽🤰🏼🫃🫄.湯底: 🌟招牌花膠濃雞湯鍋 🥘一上桌已經聞到濃郁香氣♨️♨️湯底用上大量花膠 老雞🐣同金華火腿熬製湯色金黃透亮 入口膠質感滿滿花膠超巨型 厚身軟糯 雞肉嫩滑唔柴飲一碗湯係唔夠架🥣要飲兩碗🤣🤣飲完已經覺得滋補到不得了~✨.🌟海鮮刺身拼盤🦐🐟🌊有加拿大🇨🇦象拔蚌刺身,帶子,海虎蝦🦐好豐富呀全部都好新鮮甜美 完全冇雪藏味🥰🥰擺盤靚靚 啱晒打卡📸 .🌟手切本地肥牛 🥩 打邊爐當然唔少得肥牛全部有靚靚雪花❄️ 肥瘦分明肉質鮮嫩 牛味濃郁 正👍🏿.🌟四寶丸分別有蝦丸,墨丸,貢丸,芝士鮮牛丸🧀🥩 全部都係手打㗎口感特別彈牙🦷.🌟自選6款火鍋配料🍲有太多嘢可以揀啦。。。我揀咗🔹魚腐🥰🥰🔹炸黑毛豬午餐肉😛😛😛🔹豬肝😎😎🔹冰豆腐🤤🤤🔹響鈴🤗🤗🔹魚皮🤭🤭.🌟 時令蔬菜🥬新鮮爽脆🤗吸收湯底精華後更加清甜.食埋個🌟淮山麵就真係飽到上心口啦🫃🫄🤰🏼.大推薦捱埋個巨大手打香水檸檬真係超超超超超大杯.食咗咁多嘢,每人都係$400多啲咋‼️‼️👀👀👀餐廳環境寬敞 坐得舒服😌食完唔會成身油煙味店員服務貼心 會主動加湯同介紹食法值得比Like ❤️.@market_hot_pot.wp📍紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G26號舖Read More
hermia_mamn
無法抗拒嘅湯底
hermia_mamn
2025-09-10
Follow
我真的超級喜歡喝湯因為住在附近的關係 最近行過才發現這邊原來開了一間火鍋店 而我是完全沒有發現 給他的湯底吸引了 想試試看我對於濃郁的湯底是無法抗拒這家火鍋店 ”三黃雞煲花膠湯"非常建議先喝湯 之後才加湯進行火鍋🍲🤣🤣再加湯之前真的非常濃郁 !有一點媽媽煲湯的感覺 而且喝出來很足料我們這次選擇的是$348每位的套餐🔺套餐包括🔺三黃雞煲花膠湯底職員把半隻雞 和花膠剪細到湯底 這個雞肉質非常鮮嫩,而且很有雞味花膠也吃出來,不是很廉價的 涼拌海蜇(2選1)酒糟鴨舌 我們選擇了涼拌海蜇 加拿大象拔蚌刺身拼盆 不得不說象拔蚌真的很鮮甜時令海鮮 有海蝦和花甲 兩樣都好新鮮手切本地肥牛四寶丸拼(鮮蝦丸、鮮墨丸、芝士鮮牛丸、貢丸)任選六款火鍋配料我們選擇了 自家炸響鈴 牛柏葉 芝士腸 蟹柳 黑毛豬午餐肉和魚腐時令蔬菜 🥬 淮山麵或稻庭烏冬 我們選擇了稻庭烏冬感覺更煙靭🤪 份量是根據我們的人數 我們差點吃不完 真的很飽🤣 整餐下來,我最欣賞的還是這個湯底所以絕對不要錯過 沒有預約也可以 因為他這邊座位很多香水檸檬茶都好大杯 $25 我覺得可以接受!同埋好解渴Read More
花膠雞湯底
象拔蚌刺身
道一
滋味花膠濃雞湯火鍋
道一
2025-09-03
Follow
今天到黃埔花園一間人氣火鍋店用餐。餐廳裝修雅緻,座位以卡位為主,空間感不錯,座位闊落舒適。餐枱上內置電磁爐,清潔衛生。金裝套餐 :雞湯湯底、刺身、自選火鍋配料。“開胃小食”(2選1):涼拌海蜇份量不少,爽口彈牙,酸微微,十分醒胃的前菜。“花膠濃雞湯湯底”一鍋濃雞湯,內有半隻黃油雞,另有一碟大花膠,由店員即場剪開,放入鍋中煮一下。黃油雞大大隻,肥美肉厚,肉質嫩滑,口感有驚喜。“刺身拼盤”:有加拿大象拔蚌、北寄貝、帆立貝、赤蝦,新鮮刺身,肉質鮮甜味美。“時令海鮮”:有生蠔及大蜆,把肥美生蠔在雞湯中灼一灼,份外鮮味可口。“手打本地肥牛”肥瘦適中,肉味突出,有質感。“四寶丸拼”:有鮮蝦丸、鮮墨魚丸、芝士鮮牛丸、貢丸。手打蝦肉丸爽口彈牙,鮮味十足;鮮牛丸能食到牛肉鮮味與質感,而且不韌,好滋味。“火鍋六寶拼”(任選六款):我選了牛栢葉、豬肝、水魷、炸魚角、鮮枝竹及響鈴。當中炸魚角味道口感不錯,自家製響鈴特別大隻,浸泡雞湯之後非常惹味。“時令蔬菜”新鮮翠綠蔬菜,鮮甜爽脆。“稻庭烏冬”最後放入烏冬,吸收了濃味肉湯,美味十足。一頓非常豐富的火鍋餐,材料新鮮,份量十足,下次約同朋友再嚐四人餐。Read More
+ 12
四寶丸拼
火鍋六寶拼
自家製響鈴
時今蔬菜
花膠濃雞湯,刺身拼盆,四寶丸拼,本地肥牛
cupsir
紅磡人的滋潤湯水🐥 花膠濃雞湯打邊爐🥘
cupsir
2025-08-21
Follow
最近我到紅磡辦公,經過「新鮮圍煮」,立刻諗起花膠濃雞湯,即興品嚐了一頓豐盛的火鍋,整體相當令人滿意。餐廳環境寬敞明亮,裝潢充滿港式情懷,桌與桌之間的距離適中,不會有太多的干擾,適合朋友聚會或家庭聚餐。金裝套餐 每位$ 348(2位起)金裝套餐每位$348,份量十足,包羅萬有的菜式,物超所值的滿足感。開胃小食首先是涼拌海蜇,口感清脆,配上特製的醬汁,非常開胃。加拿大象拔蚌刺身拼盆接著是加拿大象拔蚌刺身拼盆,擺盤非常講究,色彩鮮艷,搭配新鮮的海藻和切好的檸檬片,象拔蚌肉質透明,閃爍著誘人的光澤,鮮嫩多汁,令人垂涎。配搭其他季節刺身,鮮嫩口感,豐富海味,讓人回味無窮。花膠濃雞湯湯底特選優質花膠、三黃雞店長即席為我們準備切好三黃雞,視覺的享受,最值得一提的是花膠濃雞湯。湯底用上特選的花膠和三黃雞,湯味濃郁,香氣撲鼻,一口接一口的飲靚湯,停不下來。時令海鮮台山生蠔隨後的時令海鮮、台山生蠔都非常新鮮,鮮美潔白又光滑,肉質呈現出誘人的奶白色,散發著淡淡的海水香氣。生蠔口感滑嫩,清新的海味,伴隨著微微的鹹味,非常鮮美多汁。手切本地肥牛手切本地肥牛肉質鮮美,多汁滑嫩,油花分布均勻,入口即化。手切的方式保留了肉的纖維,感受到牛肉的原汁原味。搭配適量的調味料,更能突顯肉質的鮮美,讓牛肉的自然味道得以充分展現,食指大動。四寶丸拼鮮蝦丸、鮮墨丸、芝士鮮牛丸、貢丸火鍋的必備選擇,肉質非常鮮嫩,咬下去自然彈牙,口感滑爽。搭配一些醬油能更好地提升其鮮味,讓味蕾感受到海洋的滋味。火鍋六寶拼
任選火鍋配料六款,選擇多:白牛柏葉吸收了雞湯的濃郁,水魷鮮味,特別推薦自家製炸響鈴,外脆內嫩,炸魚角 、鮮味炸魚皮 ,金黃酥脆,炸西班牙黑毛豬午餐肉 為火鍋增添了不少風味。時令蔬菜稻庭烏冬最後,稻庭烏冬的口感彈牙,是火鍋的完美搭配。追加巨大手打香水檸檬茶更不可錯過的是他們的巨大手打香水檸檬茶,冰涼爽口,招牌超級勁大杯,特別適合火鍋後的解渴。整體來說,「新鮮圍煮」的火鍋套餐質素高,味道鮮美,環境舒適,非常適合與朋友或家人聚餐,喜歡這裡的滋潤湯底。Read More
+ 26
勁濃花膠雞湯底
Karlos0323
2025-08-06
Follow
呢日嚟到黃埔嘅「新鮮圍煮」食火鍋,晚市座無虛席非常熱鬧👍🏻我哋叫咗金裝套餐,開胃小食叫咗涼拌海蜇,微微嘅辣味好開胃,作為前菜好適合😝加拿大象拔蚌刺身拼盤,除咗象拔蚌之外,仲有北寄貝、帆立貝、赤蝦,刺身非常新鮮,爽口彈牙,帆立貝大大粒🤪花膠濃雞湯湯底,火鍋湯底一上枱,就見到成個湯係金黃色勁濃郁,店員仲會將成塊花膠剪落去湯底,絕對係真材實料🥰四寶丸拼,分別有鮮蝦丸、鮮墨丸、芝士鮮牛丸、貢丸,大大粒新鮮多汁😝手切本地肥牛,牛肉鮮嫩,肉味香濃,放落去淥幾下已經可以食😍時令海鮮,當日嘅款式係蜆以及蝦,海鮮鮮甜,蝦肉紮實,有竹籤穿實完全唔怕整污糟雙手😆火鍋六寶拼,除咗以上咁豐富嘅配料,仲可以自行選擇六款火鍋配料,我哋叫咗牛柏葉、水魷、金紗魚腐、蜂巢冰豆腐、鮮味炸魚皮、炸西班牙黑毛豬午餐肉,魚腐吸收晒湯底嘅濃味,午餐肉外層微脆😍時令蔬菜,蔬菜新鮮翠綠,放落湯底好滋味☺️最後仲有淮山麵,以及勁大杯凍檸茶,成餐火鍋盛宴都好高質🥰Read More
+ 10
Gladys Gladys
超級大隻+嫩滑花膠雞
Gladys Gladys
2025-09-27
Follow
💖 新鮮圍煮 (紅磡)✨紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G26號鋪〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️上次同朋友食完呢一間舖頭之後真係念念不忘,所以今日又帶埋老公一齊去食🤣上一次嚟阿女仲未可以坐BB凳,今次已經可以親子共食了🎀金裝套餐 每位$348(2位起)開胃小食🥗:我記得上次都係叫咗涼拌海蜇🪼,份量都幾足,海蜇好爽口。刺身拼盆🐋有赤蝦、帆立貝、象拔蚌、北寄貝,老公話好好味,有刺身拼盤,勁扺食❣️花膠濃雞湯湯底🍲啲花膠同埋雞系師傅會喺我哋面前剪開😁,花膠仲大舊過老公隻手!骨膠原滿滿🥰。雞脾好大舊😍,我地滾起左啲湯就即刻撈起啲雞🐥所以好嫩好嫩!時令海鮮🦞時令海鮮就系蜆肉同埋海蝦😳,兩樣都比左Bb食,勁快口就食哂😽手切本地肥牛🐃肥牛的脂肪分布均勻,肉質滑膩,咀嚼時能夠感受到肉的鮮美與油脂的香醇。四寶丸拼🍢:
上次我記得係好好食🤘🏻,所以食完雞之後就即刻食晒啲丸先😽。真係全部都勁大粒。我覺得最好味嘅仍然係芝士鮮牛丸😳火鍋六寶拼🤙🏻:除咗餐牌嘅嘢食之外仲可以揀6️⃣款配菜,今次我哋就揀咗白牛柏葉、日式蟹柳、水魷、自家製蜂巢冰豆腐、金妹芝士腸同埋響鈴🫶🏻。我記得上次店員有介紹過佢哋嘅響鈴係自家製,而且係超大嚿,放落湯到索湯好邪惡😈時令蔬菜🥬最後就食埋啲生菜🧏🏻‍♀️,己經好飽!老公比較鍾意食烏冬,所以今次就叫咗烏冬👅想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩Read More
foodiegoodie.hk
真材實料花膠濃雞湯鍋
foodiegoodie.hk
2025-09-26
Follow
餐廳環境舒適 座位寬敞除了單點 主打多款性價比高火鍋套餐是與家人朋友聚會好去處 這次點了金裝套餐2人餐食材新鮮 份量亦很多下次飯與朋友去試試4人餐⍢《金裝套餐》 $348/1涼拌海蜇微辣開胃 作為前菜很不錯刺身拼盤充滿着各式各樣的刺身包括象拔蚌 赤蝦 北寄貝 帆立貝新鮮爽口 豐富海味 更加開胃花膠濃雞湯鍋選用三黃雞 肉質鮮嫩店員即席剪開半隻雞及花膠湯底濃郁 充滿著陣陣雞香味雞件及花膠真的非常入味建議先喝湯 然後再加湯打邊爐手切本地肥牛油花分佈均勻肉質鮮美 牛味濃郁時令海鮮分別是海蝦及花甲蝦肉紮實 好新鮮四寶丸分別是蝦丸 墨丸 貢丸 芝士鮮牛丸4款都新鮮彈牙 自選6款火鍋配料我們點了水魷 自家製蜂巢冰豆腐 鮮味炸魚皮 豬皮 自家製炸響鈴及鮮支竹每款都是打邊爐必備特別推介豬皮 吸了滿滿湯底精華時令蔬菜沒想過蔬菜都是非常新鮮爽脆 淮山麵吸收湯底精華後更加好吃香水檸檬茶即叫即手打 真的超級大杯入口清爽 解膩一流⧐新鮮圍煮📍紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G26號舖Read More
Eathkgirls
抵食二人餐 用料真係幾靚 有海鮮有靚牛
Eathkgirls
2025-09-26
Follow
一直以來呢度嘅花膠雞湯都好出名原來黃埔都有咁高質嘅火鍋店個個都話嚟到一定要食花膠雞金黃色的雞湯 和嫩滑的雞肉還有花膠!飲落去都好香濃我點呢個二人餐都幾抵有象拔蚌刺身 帶子刺身海鮮 手切肥牛 火鍋小食要知道平時如果想食象拔蚌都最少$500一個人 呢個餐乜都有 都幾抵食有個火鍋拼盤揀六款 10幾樣嘢加埋 真係好多蔬菜麵食都有齊晒牛肉厚薄適中 牛味good帶子刺身都係厚切時令海鮮海鮮蠔 和大蜆呢個套餐真係份量好大-打邊爐,最緊要用料好呢個價錢咁新鮮嘅火鍋 性價比真係好高火鍋配料都係幾好食特別係濃汁牛丸Read More
象拔蚌
本地肥牛
花膠雞
msfood__special
新鮮豐富
msfood__special
2025-09-20
Follow
小妹今晚同豬去咗黃埔新鮮圍煮打邊爐❤︎︎呢間火鍋🍲店環境舒適,且裝潢簡約,好岩朋友或家庭聚餐既好地方🤭重點呢度嘅海鮮、肉類🥩都好新鮮,讚👍🏻前菜:涼拌海蜇份量不少,每條Q彈好味😋花膠濃雞湯🍲職員好貼心會花膠及雞肉🍗剪開,湯底非常🥣濃郁,充滿雞味🤗鮮味,雞味濃郁,肉質嫩滑🥰而且不少花膠,絕對真材充料。對女仔黎講真係好養顏又滋補 💕 清甜美味🤤食得很有滿足感!加拿大象拔蚌刺身拼盆超級大盤既刺身😌打卡一流😙當中有赤蝦、北寄貝、象拔蚌、帶子及鮑片等…食落口好新鮮,值得推介😍時令海鮮🦞今晚就係大蝦🍤刀貝😌味道👅好味🤭手切本地肥牛肥牛牛薄片,少少油花,新鮮且好有口感🤗四寶丸拼當中有鮮蝦丸、鮮墨丸、芝士鮮牛丸及貢丸。一次過食到不同款式既丸類,真心正😚時令蔬菜今次係生菜🥬味道新鮮,份量不少😆火鍋六寶拼呢個餐可以自己揀六款火鍋配料😃擇自己鍾意❤️食既款式加餸😚整體黎講,呢間火鍋🍲店食物新鮮,服務良好,且價錢合理,又乾淨衛生,的確物有所值👍🏻Read More
hkfoodkiller_
超足料花膠雞湯底
hkfoodkiller_
2025-09-14
Follow
紅磡新力軍 新鮮圍煮!紅磡街坊朋友叫我黎一定要試佢地既金裝套餐因為真係超抵食,$348勁豐富勁多野食✨開胃小食涼拌海蜇清爽帶脆,非常開胃✨加拿大大象拔節蝦刺身拼盤有象拔蚌/北寄貝同埋甜蝦,每樣都鮮甜彈牙,蝦肉質感細膩✨花膠濃雞湯係真材實料半隻雞咁去煮,再加埋花膠,湯底超濃郁滑順暖胃又滋補。 ✨時令海鮮有沙白同海蝦,兩者都好新鮮鮮甜✨手切本地肥牛肉質細嫩且油花均勻✨四寶丸拼各種丸類口感結實彈牙,蝦丸/墨丸/芝士鮮牛丸/貢丸4款當中,鮮蝦丸同芝士鮮牛丸最有驚喜!✨火鍋六寶拼可選多款配料,我地揀咗白牛柏葉,日式蟹柳,水魷,鮮味炸魚角,芝士腸,自家製炸響鈴,樣鄰樣都有啲,滿足我同朋友咩都試既願望✨時令蔬菜係生菜,新鮮爽脆解膩一流✨烏冬 最尾食埋烏冬就飽飽啦Read More
Keilwk
高質火鍋店
Keilwk
2025-09-13
Follow
紅磡呢間火鍋超高質!$348金裝套餐真心超抵食!開胃小食揀咗涼拌海蜇,一入口勁爽脆,酸酸辣辣好開胃,成個味蕾都醒晒,用嚟打頭陣真係perfect😍花膠濃雞湯湯底好足料,花膠軟糯,雞湯一定要飲😆勁鮮甜!飲完暖笠笠好舒服🥰加拿大象拔蚌刺身拼盤,象拔蚌夠新鮮,口感爽甜時令海鮮有蜆肉同埋海蝦!食得出超新鮮🤭💕手切本地肥牛我哋轉咗黑豚肉!紋路好靚,肥瘦均勻,豬味濃郁!四寶丸拼都好出色,鮮蝦丸彈牙,鮮墨丸好足料,貢丸紮實有肉香,店員見我哋今日唔食牛,連牛丸都換咗魚蛋俾我哋,夠晒貼心🫶🏻火鍋六寶拼揀咗水魷魚、芝士腸、冰巢豆腐、豬腰、豬肝、蟹柳棒🤩水魷魚好彈牙,咬落有咬口😆芝士腸啲芝士會爆出嚟😁勁正~冰巢豆腐吸晒湯汁,咬開爆湯,又軟又入味😋豬腰處理得好乾淨,冇騷味,好嫩滑🤭豬肝好鮮,口感好creamy🤤蟹柳棒配稻庭烏冬🍲吸晒湯底精華一流😋成個套餐食完超滿足😌$348一位食到咁多靚野,CP值勁高啊!Read More
food_bearbear
滋味花膠雞湯
food_bearbear
2025-09-11
Follow
黃埔呢間花膠雞湯好出名,真係一試難忘🥰一個價錢好多野食,款式選擇夠灑多,二人套餐都幾豐富👍🏻✅金裝套餐🔸 花膠濃雞湯湯底湯底味道非常濃郁,未打邊爐先飲兩碗湯❗️ 好滿足😙三黃雞雞肉好嫩滑,店員仲會幫手剪雞同花膠🔸開胃小食涼拌海蜇、酒糟鴨舌二選一,選咗涼拌海蜇爽口開胃🤤🔸加拿大象拔蚌刺身拼盆刺身盤好新鮮,除咗象拔蚌仲有北寄貝、帶子同甜蝦😋店員仲好細心咁提我地呢度嘅wasabi俾平時辣🔸時令海鮮是日時令海鮮係蜆同蝦,蜆肉鮮甜又大隻🔸手切本地肥牛手切肥牛牛肉味比較濃郁,油脂發佈均勻🥩🔸四寶丸拼鮮蝦丸、鮮墨丸、芝士鮮牛丸、貢丸每款兩粒啱啱好,可以食到多啲唔同種類食物🔸火鍋六寶拼任選火鍋配料六款,推薦炸西班牙黑毛豬午餐肉,炸得好香脆🐷🔸時令蔬菜🔸淮山麵或稻庭烏冬💛好味指數:4.6/5💜回頭指數:4.4/5📍新鮮圍煮 (紅磡)紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G26號舖Read More
i_am_foodhunter
新鮮!新鮮!
i_am_foodhunter
2025-09-08
Follow
黃埔又有新嘢食啦!💛👏🏻🦥最近喺黃埔發現咗間超抵食嘅打邊爐店——【新鮮圍煮】🍲!佢哋嘅套餐真係非常抵食,選擇又多,CP值高到爆燈!最重要係所有打邊爐食材都係新鮮到爆,食落鮮味十足,每一啖都係享受!😋特別要大讚佢哋個火鍋湯底!🤩 用新鮮三黃雞同份量十足嘅花膠熬製,湯頭濃郁到不得了,滿滿骨膠原,飲咗幾碗都唔夠喉!先飲啖湯暖暖胃,再開始打邊爐真係一流!👍套餐仲有新鮮海鮮刺身,象拔蚌真係好鮮甜🦐🦑 自家製手打四寶丸,包括鮮蝦丸、鮮墨丸、芝士鮮牛丸同貢丸,粒粒都彈牙有咬口!仲有本地肥牛,肉質鮮嫩,口感順滑,淥幾秒就食得!🥩連配料都好有特色,響鈴都係新鮮自家製,索晒湯汁超正!炸西班牙黑毛豬午餐肉,香口惹味,同平時食開嘅好唔同!飲品都好有誠意,香水檸檬茶超大杯,解渴又夠味!🍋整體嚟講,呢度嘅食材新鮮、湯底濃郁、選擇豐富,絕對係黃埔打邊爐嘅新選擇!Read More
CarrieYip5343
【真材實料 高質花膠雞湯火鍋】
CarrieYip5343
2025-09-04
Follow
最近食咗間好高質嘅花膠雞湯火鍋,湯底金黃濃郁,好大條花膠同嫩滑雞肉🤤 店員會當場剪開花膠同雞,真係同餐廳名一樣,夠晒新鮮!湯底味道清甜唔油膩,滿滿嘅膠原BB😍 滋補養顏,飲完好滿足!加湯時同樣會用原汁原味嘅雞湯,而非清水,保持濃郁口感👍🏼我同朋友點左金裝套餐,套餐有前菜(2選1)🔸涼拌海蜇:微辣開胃🤤🔸加拿大象拔蚌刺身拼盤:有赤蝦、帆立貝、象拔蚌、北寄貝,新鮮爽口!🔸 時令海鮮: 有蜆肉、蝦,非常鮮甜新鮮!🔸 手切本地肥牛(因為朋友唔食牛所以轉左豬)🔸四寶丸拼(鮮蝦丸、鮮墨丸、芝士鮮牛丸、貢丸)丸類新鮮多汁,特別係芝士鮮牛丸,芝士濃郁且拉絲,蝦丸彈牙。🔸火鍋六寶拼:我地揀左炸西班牙黑毛豬午餐肉、鮮味炸魚角、金紗魚腐、金妹芝士腸、蜂巢冰豆腐、自家製炸響鈴。 午餐肉外脆內軟,魚腐吸滿湯汁,自家製炸響鈴成隻手掌咁大😃仲有蔬菜同埋可以揀淮山麵/稻庭烏冬新鮮圍煮嘅金裝套餐以花膠雞湯為核心,食材新鮮、湯底濃郁,配料選擇豐富,性價比高,鍾意養顏滋補火鍋嘅你一定唔可以錯過😍Read More
Vivian.VN
超滿足嘅養顏邊爐套餐
Vivian.VN
2025-09-02
Follow
我哋今次三個人叫咗佢嘅金裝套餐嚟試吓,一入座佢就俾咗張紙仔我哋揀呢一個套餐入邊我哋想食啲乜嘢,我想講呢度真係好多嘢揀🍲湯底 - 花膠濃雞湯呢個湯超好飲,我哋未開始打邊爐已經每人飲咗兩碗對女仔嚟講真係勁養顏呢個湯嘅雞係用咗三黃雞,雞味濃郁,啲雞皮仲超嫩滑(淨係飲湯都已經覺得好滿足)刺身拼盤象拔蚌絕對係一個亮點,超新鮮鮮甜,完全一啲都唔腥;赤蝦好新鮮,👩🏻媽媽大人至愛海鮮🦪蠔:好大隻,好Creamy,超級新鮮四寶丸手打嘅肉丸真係好顯廚師嘅功架,每一粒都好彈牙,好鮮甜,要知道肉丸可以整到咁彈牙真係唔容易Respect默默耕耘嘅廚師們巨大化手打檸檬茶大杯到由頭飲到落尾都飲唔晒🤣Read More
+ 4