新東榮火鍋私房菜館

新東榮火鍋私房菜館 (Closed)

新東榮火鍋私房菜館 (Closed)
cherryl0715
高質私房小菜👍🏻😎
cherryl0715
Level 2
2019-07-21
1K views
Follow
這次已經是我第2次到這裡用餐,但並沒有沈悶的感覺,反而每次都有驚喜!😱我們一行十人到這裡farewell 朋友既然是farwell,定必要食得好,食得滿足!🤤🍴首先來一個豬肺燉湯,我本對湯品沒什麼大興趣,但今次的燉湯鮮甜不油,有滋補的感覺。接著便到冰鎮鮑魚出場,在炎炎的夏日,冰涼又爽口的鮑魚令人胃口大開!每次必食的椒鹽剝殼懶尿蝦,最適合我這種懶人食,不用剝殼又能食到新鮮彈牙的懶尿蝦!清蒸海斑,魚肉剛剛好熟,魚肉夠滑,配上大量葱絲加上熟油豉油,鮮味無窮!這味蘆筍炒帶子是常見的酒樓小菜,不過師傅加入象拔蚌,口感更見豐富。咕嚕肉用上梅頭豬肉,食落口啖啖肉,不會滿口肥肉,加上有炸得剛好,連平時不吃咕嚕肉的朋友都讚!大辣雞煲,一出菜便聞到辣味強勁,適合食得辣的朋友。袐製東坡肉,我本不太好豬腩肉,但都嘗試了一小塊,果然入口即溶,瘦肉部分亦好腍身,不會太韌。奇味蟹飯,朋友極力推介!蟹肉鮮甜,飯粒分明帶點蟹的鮮味,如果喜愛飯焦的朋友一定可以吃上幾碗飯!最後一道菜以酥炸芋蓉球作為完美的句號,入口有綿密的芋頭蓉,加上size適中,不會太飽滯。而且不會太油,所以不知不覺便會一口接一口!Read More
+ 7
燉豬肺湯
phylliswu0714
朋友聚餐
phylliswu0714
2019-07-07
Follow
今次朋友介紹這間私房菜聚會晚飯有新驚喜,我們6位朋友對食物都頗有要求,叫了10款菜餚都清倉!特別推介兩款下酒菜,豉油王我腸和避風塘三寶必食,其次東坡肉也十分推薦口感層次一流,其實款款都好好味。Read More
+ 4
打邊爐最佳之選
UchaedmoCheung
2019-06-11
Follow
有驚喜之地,湯底味道好,皮蛋及麻辣鴛鴦鍋底非常足料。海鮮新鮮爽口!從來沒有想過隨便進入一間都可找到有誠意的店家!而且地方整潔,食物質素與服務態度也非常不滿意,價錢公道合理,一定再encore!Read More
Ipwingwing
輕鬆聚會 火鍋小菜一流
Ipwingwing
2019-05-08
Follow
終於搵到夜晚新浦點兩個女仔係九龍城,收咗工想食啲嘢飲番杯酒。入咗九龍城廣場一樣野都唔吸引,出去慢慢行下,行經Tony Wong 望一望對面突然間想打邊爐!入到去老細同員工都好好招呼,直到我哋食完大家已經好熟啦最鍾意食嘅牛肉,叫老闆推介,老闆問我地鍾意食生定係熟啲,識食嘅我哋梗係唔好淥咁熟啦!老細即刻推薦左牛頸脊。新鮮又好味,好咬口重牛味真係要推薦頭盤有芝麻醬秋葵,我哋真係秋葵精去到邊都一定要食秋葵,生同熟都叫左。可能你覺得咁樣好普通,但係呢一款涼拌秋葵用咗比較大隻嘅秋葵,真係覺得好好食仲想叫多一碟。其他火鍋菜式就唔特別講啦,因為招呼一流,而且大部份菜式都中上,我哋開始食咗一半先記得影相希望下次可以多啲人嚟,因為老闆極力推薦我哋試吓小菜。Read More
+ 1
Happy Gathering
dequdine
2019-04-08
Follow
今日Farewell好朋友,揀左呢間位於九龍城的私房菜館。菜館環境舒服,招呼熱情周到,氣氛愜意。菜式方面亦沒有令人失望:青芥末鮮蝦:wasabi的香味濃郁,但不攻鼻,蝦殼鬆脆微辣,蝦肉鮮甜彈牙;拔絲咕嚕肉:醬汁酸甜平衡,十分開胃,咕嚕肉面衣厚薄適中,外脆裡嫩,食得出係用新鮮豬肉炮製👍豉椒聖子煎米粉底:聖子鮮甜爽脆,豉椒汁惹味,撈埋煎脆的米粉底一齊食,連吃幾塊;砵酒焗桶蠔:桶蠔新鮮大隻,砵酒香甜;椒鹽鮮魷:魷魚新鮮,面衣酥脆;上湯浸皇帝菜:爽脆無渣,連平時不吃皇帝菜的朋友也食得津津有味。今日的窩心小菜食得十分滿意,下次再來要試下火鍋。Read More
+ 3
青芥末鮮蝦
bigeye_fhk
Happy Birtherday Dinner Gathering
bigeye_fhk
2019-01-04
Follow
12/29, 一早已經約左成班朋友仔去新金榮 "十下十下".咪講笑, 為左慶祝亞邊個生日, 緊係要食好D...湯底, 我地就叫左個胡椒豬肚湯底, 豬肚完全無臭"鴨"味. 個湯底仲有大大個豬肉, 又有豬肝, 豬腸..勁多料..超足料...絕對真材實料未開始打, 班友仔已經飲晒人地D湯, 要加湯啦...跟著來的食物, 牛肉夠大碟, 又新鮮丸類 .. 全部係手打, 新鮮夠彃牙, 又有肉.. 豬潤..乃正宗黃沙閮, 夠新鮮埋單, 仲有甜品送.....個馬豆糕.... 夠奶香味, 又不太甜每人夾錢都位位300多些, 價錢公道Read More
豬潤
胡椒豬肚湯底