2024-03-23 55 views
約左朋友去左葵芳行下街、都好耐冇去啦、多左好多小食店、見到一間手抓餅、好似好吸引、就買黎試下😂有吞拿魚同蟹籽、食落有三層口感、吞拿魚架gel感、蟹籽嘅爆破脆感、加上生菜、清脆可口、最完美的配搭😆我叫咗火腿雞蛋芝士加埋豬柳、咬落啖啖肉,加埋生菜中和油膩感、爽中肉感、是一個五錯的選擇😆

蟹籽吞拿魚手抓餅

火腿雞蛋芝士豬柳手抓餅

TakeAway
蟹籽吞拿魚手抓餅
火腿雞蛋芝士豬柳手抓餅
2024-02-05 235 views
⭐️芝士蟹柳手抓餅 $27明明自己係屋企都會整到,但係總會覺得出面食嘅好食啲🤣 呢間煎得幾香脆又唔會好油!而且唔係落椒鹽五香粉而係特製醬汁!芝士蟹柳呢個組合其實一定好食🤪

⭐️芝士蟹柳手抓餅 $27
2024-01-31 248 views
平時都係老細喺度先食,今次得兩個女職員喺度見冇乜人食唔洗等又買黎食下……………………………………………..叫完之後冇耐就無端端好l串咁話 你唔行過黎又點攞啊?叫完野食緊係行埋一邊等啦?我地都係企喺隔離個夾公仔機度好l安靜咁企係度等,唔通塞喺你鋪頭前面左住曬咁等咩?行埋過去又原來未整好,完全唔知條女做乜春,更年期下話?整得又唔好食,勁鹹,完全唔係老細整嗰種味,一肚火食l到……………………………………………….
……………………………………………..
叫完之後冇耐就無端端好l串咁話 你唔行過黎又點攞啊?
行埋過去又原來未整好,完全唔知條女做乜春,更年期下話?
整得又唔好食,勁鹹,完全唔係老細整嗰種味,一肚火食l到
……………………………………………….
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
星期日黎到葵廣掃街,葵廣出名多平價小食檔,經過見到呢間舖仔細細又隱閉,但係店前企滿人,原來係食手抓餅,之前係旺中都見過,不過果次食飽野無食到,今次就試下啦呢度係先同店員落Order講要邊款先,然後10-15分鐘之後再返黎,拎食物既時候先俾錢點左招牌火腿雞蛋肉鬆手抓餅($26)饀料勁豐富仲有生菜同蕃茄餅皮勁酥脆,加埋啲醬料,勁夾勁好食難怪真係咁多人,隔左一個鐘再經過已經見到佢放左塊手抓餅已售罄既牌出嚟果時先係下午三點左右,證明呢間手抓餅真係好受歡迎下次再黎試埋其他口味先

點左招牌火腿雞蛋肉鬆手抓餅($26)

饀料勁豐富
仲有生菜同蕃茄
餅皮勁酥脆,加埋啲醬料,勁夾勁好食
果時先係下午三點左右,證明呢間手抓餅真係好受歡迎

下次再黎試埋其他口味先
2024-01-16 165 views
今次行過慧食貓,望到成堆人哩啦哩啦嘅順手就叫咗份火腿雞蛋肉鬆手抓餅。食貨我當然唔會放過美味攻擊啦!心諗,呢卷可愛嘅手抓餅會有啲咩驚喜呢?手上嘅餅熱呼呼、熱氣腾腾嘅,拎住感覺都熱浪滾滾。咬落去,千層酥皮🍞鬆軟得嚟又不失彈牙,每啖都得到滿滿嘅滿足感!嗰肉鬆,估唔到居然咁豐富、咁有層次🌟。細細粒肉鬆粒粒都入味,同火腿嘅咸鮮成為味蕾上嘅絕配。至於雞蛋🍳嘅話,嫩滑得令人擋唔住,夾在酥脆餅皮同鮮嫩肉鬆之間,整個唔會覺得過於乾巴。仲有啲芝士嘅香濃,打咗個滾,不經意咁流淌出嚟。加埋爽口生菜🥬,食落爽口得嚟又清新,咬落啲生菜仲脆生生,解嘅悶。總括黎講,個人覺得慧食貓真係嚟到美食界添咗把活力🔥。從外觀到口感,再到價格,呢間都算係值得一試!有機會過嚟呢邊,唔好錯過啊!👀👍🏼✨

每次去葵廣必食次次都係叫火腿雞蛋肉鬆肉鬆完全冇同你客氣咁落比得超足即叫即整脆卜卜熱辣辣餅皮係有層次嘅火腿雞蛋肉鬆夾埋一齊好match食完一個基本上已經好飽大滿足😋
每次去葵廣必食
火腿雞蛋肉鬆夾埋一齊好match
食完一個基本上已經好飽
大滿足😋
2023-12-05 231 views
這個肉鬆芝士火腿手抓餅真的太好吃了!它的外皮酥脆金黃,一口咬下去就能感受到那滿口的肉鬆香氣和芝士的濃郁口感。火腿的鮮嫩和鹹香更是與其他配料完美融合,每一口都讓我回味無窮。而且這個手抓餅的份量十足,一個就能填飽肚子,真是太實在了!不管是作為早餐還是下午茶的選擇,這個手抓餅絕對能滿足你的味蕾和飽腹感。我真心推薦大家去試試這款肉鬆芝士火腿手抓餅,相信你也會愛上它的美味!如果經過葵涌廣場,真係好值得走過黎試試佢!
2023-11-09 282 views
雖然看到好評如潮,但我之前並沒有期待太多,結果卻出乎意料地超級好食。買的是招牌雞蛋火腿肉鬆口味,現場基本10個有8個都是買這款,店員做到無停手,店外長期大排長龍。本來以為雞蛋火腿口味普通,但肉鬆是神來之筆,將平平無其提升了N個層次,甜甜的,加上微脆的餅皮,超好食。唯一缺點是份量很足,女生食完基本飽了7成,接下來想掃街的話大概會心有餘而力不足。

雞蛋火腿肉鬆手抓餅
2023-11-04
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
雞蛋火腿肉鬆手抓餅
2023-10-11 349 views
每次嚟慧食貓,都一定會叫鹹牛肉手抓餅但係真係要講運氣每次嚟都淨係得依個C餐係有時有,有事無但係一有嘅話,我就一定會叫‼️未講食物之前首先超級欣賞老闆嘅隨性佢係超級信任客人由得客人自己俾錢同找續亦都會同客人傾偈不過因為之前佢多數都係一個人自己做所以都好忙碌但係態度都依舊係好好嘅💰價錢嚟講真心平,只係$25每次嚟食,一定係超級飽因為本身個手抓餅好大份,餡料亦都好足手抓餅係脆嘅基本上去得葵廣嘅朋友仔都係掃街所以依份手抓餅一定要share食極度推薦👍🏻手抓餅性價比高去得葵廣一定要食
每次嚟慧食貓,都一定會叫鹹牛肉手抓餅
但係真係要講運氣
每次嚟都淨係得依個C餐係有時有,有事無
但係一有嘅話,我就一定會叫‼️

未講食物之前
不過因為之前佢多數都係一個人自己做
所以都好忙碌
但係態度都依舊係好好嘅

💰價錢嚟講真心平,只係$25
每次嚟食,一定係超級飽
因為本身個手抓餅好大份,餡料亦都好足
手抓餅係脆嘅
基本上去得葵廣嘅朋友仔都係掃街
所以依份手抓餅一定要share食

極度推薦👍🏻手抓餅性價比高
去得葵廣一定要食
TakeAway
2023-09-01 414 views
火腿雞蛋肉鬆手抓餅餅皮入口酥脆,有一層層分別的酥層肉鬆的份量很多配料很多很豪華,包到滿寫的狀態口感豐富有芝士但不能拉絲,整塊溶化在其他配料中整體鹹鹹甜甜邊吃邊掉渣同爆漿
火腿雞蛋肉鬆手抓餅
餅皮入口酥脆,有一層層分別的酥層
肉鬆的份量很多
配料很多很豪華,包到滿寫的狀態口感豐富
有芝士但不能拉絲,整塊溶化在其他配料中
整體鹹鹹甜甜
邊吃邊掉渣同爆漿
  • 火腿雞蛋肉鬆手抓餅
2023-08-30 379 views
葵廣美食真係應有盡有🧇🍗🫔🍢🍮帶住兩隻化骨龍掃街🦖🦕 真係無得輸只要係好食嘅嘢 佢哋都可以食得哂 咁就可以食到更多嘅款式😆💛火腿雞蛋肉鬆手抓餅 $26入面好足料有蕃茄 生菜 火腿 雞蛋 肉鬆肉鬆嘅份量同樣好多 每一啖都咬到 而且佢嘅雞蛋 仲要係流心㗎🤩鹹鹹甜甜真係好好味 招牌必食 真心推介😋💛蟹柳手抓餅 $23即叫即做 拎上手 手抓餅底係熱辣辣唔會太油膩 而且薄餅底咬入口仲好酥脆入面餡料有蟹柳 蕃茄 生菜 沙律醬 蟹柳份量都唔少 食完一個忍唔住要買多個🤭💛慧食貓 @creamybabe1314 📍葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01C號舖📍旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F85號舖#慧食貓 #手抓餅 #葵芳 #葵芳美食 #葵廣 #葵涌廣場 #相機食先 #食好西 #kwaifong #hkig #foodblog #hkfoodie #foodie #foodieblogger #foodiehk #hkblogger #hkbloggerlife
葵廣美食真係應有盡有🧇🍗🫔🍢🍮

💛慧食貓 @creamybabe1314
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01C號舖
📍旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F85號舖

2023-08-28 226 views
今日阿京去咗慧食貓朝聖,聽講呢間有時會提早關門,所以專程早少少到,大概夜晚6:30就到咗舖頭。間舖頭就喺電梯旁邊,非常易搵,我到咗門口嗰陣已經有10個人左右等緊。呢間嘢叫嘢食比較特別,所以容許我長氣少少講下叫餐流程😂:你直接向店員哥哥講食咩,佢就會望一望你,再叫你大概幾點鐘返去搵佢,唔使俾錢,而今次阿京我就試咗最高人氣嘅🔥火腿蛋肉鬆手抓餅🔥。店員哥哥話畀阿京聽15分鐘左右返去,我就去行下街,大概10分鐘左右就返返去(因為第一次去驚漏單,不過原來係我諗多咗!🤣)店員哥哥一見到我就講得出我要B餐。佢做到我張單先至需要俾錢,我等多幾分鐘,真係15分鐘左右就可以攞到食物,另一位幫手包裝嘅店員會問你外賣定即刻食。如果外賣就有膠袋,即刻食就有兩張紙巾包住熱辣辣即刻食🤩,風味十足!🥳好啦,廢話就講完啦,正式講吓食評啦:阿京我今次我叫咗火腿蛋肉鬆手抓餅,手抓餅即叫即做嘅關係,夾埋配料熱辣辣,隻雞蛋仲要有流心,連埋生菜肉鬆一齊食,一啖裏面有唔同嘅味道同口感層次😋。手抓餅嘅粉一啲都唔厚,一梳梳咁,又唔油膩又夠煙韌,連埋生菜嘅爽脆,絕對係代表住「街頭」小食!😍佢地嘅配料俾得非常慷慨,基本上啖啖都食到,食完一

呢間嘢叫嘢食比較特別,所以容許我長氣少少講下叫餐流程😂:

好啦,廢話就講完啦,正式講吓食評啦:

佢地嘅配料俾得非常慷慨,基本上啖啖都食到,食完一個已經好夠飽,不過真係意猶未盡,下次一定會再試下其他嘅味道。

阿京我見到有唔少客人會另外加芝士🧀,睇嚟呢種食法會再加多一重層次,下次一定要再試下!😜

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 火腿雞蛋肉鬆手抓餅
好久沒吃了 每次去都好像 買彩票一樣 不知道哪天有開哇~~當天真的是幸運的一天 本來沒安排去吃的 誰知就吃到了~火腿雞蛋芝士豬柳煙肉蟹柳肉鬆 $38小孩🧒才會做選擇 要點的話 當然要點個總匯的~~~什麼都有好吃😋好吃 蔥抓餅的酥酥脆感 有讓人馬上想到台灣一趟了𥚃面的餡快滿到溢出來了 豬柳跟醬汁都不會過份 不會覺得太鹹太人工反而是由肉鬆成為調味的角色 每位材料 都搭配得洽好吃到不同的位置 每個位置的材料都發揮應有的特色 亦不會過於突出這份量 真的可以當成一份午餐🥣了😌 或是兩人分 再加杯飲料🥤都已經很夠 葵廣還是個學生👩‍🎓、小資女、掃街的天堂
火腿雞蛋芝士豬柳煙肉蟹柳肉鬆
火腿雞蛋芝士豬柳煙肉蟹柳肉鬆 $38
小孩🧒才會做選擇 要點的話 當然要點個總匯的~~~什麼都有
好吃😋好吃 蔥抓餅的酥酥脆感 有讓人馬上想到台灣一趟了
反而是由肉鬆成為調味的角色 每位材料 都搭配得洽好

都已經很夠 葵廣還是個學生👩‍🎓、小資女、掃街的天堂
2023-08-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$19 (Tea)
火腿雞蛋芝士豬柳煙肉蟹柳肉鬆
hi
2023-08-19 142 views
「慧食貓」的蟹籽吞拿魚手抓餅絕對是一個讓人驚喜的美味選擇。這款手抓餅集合了吞拿魚的鮮美和蟹籽的豐富口感,帶來了令人難以忘懷的味覺體驗。首先,餅皮的製作相當用心,外層酥脆而內層軟嫩。一口咬下,能感受到餅皮的層次感,給予食物更多的口感變化。而餅皮的烘烤恰到好處,保持了酥脆的質感,同時不會過於乾燥。這款手抓餅最令人驚豔的是內餡。吞拿魚的鮮美滋味在口中盡情釋放,質地鮮嫩,帶有淡淡的海味,絕對是海鮮愛好者的不二之選。而蟹籽的加入更是為整個味道增色不少,它們的鮮甜和微妙的鹹香交織在一起,令人回味無窮。此外,慧食貓對於食材的選擇和搭配也相當講究。吞拿魚和蟹籽的組合雖然不常見,但卻確是一個成功的創意。這種新穎的組合不僅滿足了食客對於味覺的探索,同時也展示了店家對於美食創新的用心。「慧食貓」的蟹籽吞拿魚手抓餅絕對是一款值得品嚐的美食。從餅皮的酥脆到內餡的鮮美,每一口都帶來了滿滿的驚喜和滿足。這款手抓餅不僅在口味上令人滿意,其創意的組合也讓人印象深刻。無論是想要一頓美味的小吃,還是想要嚐試新口味,蟹籽吞拿魚手抓餅都是一個不容錯過的選擇。

2023-07-26
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
  • 蟹籽吞拿魚手抓餅
2023-08-12 133 views
經過葵廣入黎行下睇下有乜好野食,見呢間特別多人就買黎試下,落完單等十五分鐘就羅得,等緊既時候向附近行下時間都好快過。簡單的小食,但食落真係好驚喜,勁滿足的味道,超正
簡單的小食,但食落真係好驚喜,勁滿足的味道,超正
芝士蛋火腿豬柳手抓餅
芝士蛋火腿豬柳手抓餅