2014-08-12 480 views
去官塘辦事做到好夜就來到情濃坊吃飯十點得一檯客連埋我兩檯隨便叫了個晚餐,泰皇骨跟凍檸茶好快到,泰皇骨一碟,跟一碗白飯泰皇骨十分香口,稍甜,味道香脆算唔錯嘞我個人覺得加少少洋蔥效果更好不過就骨多肉少,好在份量搭夠飯就反而細碗咗,用一個日式麵鼓湯碗上飯身亦吾夠乾爽,欠缺飯香凍檸茶冰同甜度適中呢度以前都曾經幫襯,現在應該重新裝修過所有牆壁十分清潔,傢俱亦是全部新的重有部特大電視可以一路食一路享受電視總結就是有機會路過一定再幫襯
去官塘辦事做到好夜
就來到情濃坊吃飯
十點得一檯客連埋我兩檯
隨便叫了個晚餐,泰皇骨跟凍檸茶
好快到,泰皇骨一碟,跟一碗白飯
泰皇骨十分香口,稍甜,味道香脆算唔錯嘞
我個人覺得加少少洋蔥效果更好
不過就骨多肉少,好在份量搭夠
飯就反而細碗咗,用一個日式麵鼓湯碗上
飯身亦吾夠乾爽,欠缺飯香
凍檸茶冰同甜度適中
呢度以前都曾經幫襯,現在應該重新裝修過
所有牆壁十分清潔,傢俱亦是全部新的
重有部特大電視
可以一路食一路享受電視
總結就是有機會路過一定再幫襯
2011-12-27 94 views
沙嗲牛肉麵 - 賣相真的錯,估吾到麵是超淋,真係比賣相騙到,沙嗲汁都算OK,沒有多餘洋葱煙肉、蛋 - 煙肉太乾身,少見這類煙肉出現快歺店和茶歺廳 這件牛油方飽,見到都唔想食,但估吾到又吾係好難食福建炒飯 - 這個顏色和配搭,絕對身平第一次,本應以為沒有炒底(雞蛋炒飯,沒有加鹽,所以飯底較淡),食時才發覺有炒底,用超市、凍肉舖的雜錦海鮮包,加上鮮菇粒、肉粒和醬蟹柳,再加少少咸魚...真係得了應該只叫福建炒飯,應該另改名....是讚的...要誤会那味道是有咸魚味,並太咸,海水味較重(來自雜錦海鮮),其實用再加蟹柳也可以,泡泡咖啡 - 一般水平,泡泡是否茶歺廳標記?不太熱...凍檸茶 - 兒時常見的凍飲杯,估吾到重有舖用..70元左右

煙肉、蛋 - 煙肉太乾身,少見這類煙肉出現快歺店和茶歺廳
這件牛油方飽,見到都唔想食,但估吾到又吾係好難食

應該只叫福建炒飯,應該另改名....
是讚的...要誤会

泡泡咖啡 - 一般水平,泡泡是否茶歺廳標記?不太熱...

凍檸茶 - 兒時常見的凍飲杯,估吾到重有舖用..

70元左右
咖啡
煙肉、蛋
沙嗲牛肉麵
凍檸茶
2011-11-27
$35 (Lunch)
煙肉、蛋
凍檸茶
2011-01-25 46 views
放工後要去官塘買點東西順便同位住官塘同事在情憹坊吃宵亱呢間雖然說是台式餐廳除了門外見到擺放了台式珍珠奶茶但看到餐牌內的東西都是好地道的港式荼餐的菜式早餐,午餐,常餐和特餐,還有晚餐各式炒粉麵和小菜套餐都有我地坐了一個半卡位隨便叫了個星洲炒米粉同一個楊洲炒飯不到十分鐘炒飯即到都好大碟,料都好多,飯夠乾身且不會油有少許火煺粒及叉燒粒都Ok而蝦仁算大隻,係好爽但無味星米同樣都好大碟,配料同炒飯一樣所以不用多講,咖哩粉配合得幾好吾會太辣,味道都幾好連兩杯凍飲都係七十蚊食物份量多,兩個人食得七成已經飽環境係特別在幾盞吊燈賴有情調,比一般茶餐廳暗暗服務一般般
放工後要去官塘買點東西
順便同位住官塘同事在情憹坊吃宵亱
呢間雖然說是台式餐廳
除了門外見到擺放了台式珍珠奶茶
但看到餐牌內的東西都是好地道
的港式荼餐的菜式
早餐,午餐,常餐和特餐,還有晚餐
各式炒粉麵和小菜套餐都有
我地坐了一個半卡位
隨便叫了個星洲炒米粉同一個楊洲炒飯
不到十分鐘炒飯即到
都好大碟,料都好多,飯夠乾身且不會油
有少許火煺粒及叉燒粒都Ok
而蝦仁算大隻,係好爽但無味
星米同樣都好大碟,配料同炒飯一樣
所以不用多講,咖哩粉配合得幾好
吾會太辣,味道都幾好
連兩杯凍飲都係七十蚊
食物份量多,兩個人食得七成已經飽
環境係特別在幾盞吊燈
賴有情調,比一般茶餐廳暗暗
服務一般般
2010-06-27 41 views
回到觀塘,想喝杯甜的令自己開心一點,本想買貢茶,但看到此平一點,又幫下街坊店,點了一杯珍珠奶茶 ,茶味不錯,不過甜了一點;怕珍珠比別的賣得少,以為不太新鮮美味,但也是不俗,8元有交易,不錯不錯
2010-06-27
2010-02-27 44 views
二月二十六日 (星期五)有一陣子沒有吃過情濃坊的美味雞蛋仔了,是日媽媽因為工作沒有晚飯吃,我就自己吃完才回家見到情濃坊,就吃一底雞蛋仔作晚餐吧,因為胃口不佳雖然不是剛整的,但是仍然暖和脆的表面是脆,內裡蛋漿多,很實在的感覺!
二月二十六日 (星期五)

見到情濃坊,就吃一底雞蛋仔作晚餐吧,因為胃口不佳
雖然不是剛整的,但是仍然暖和脆的
表面是脆,內裡蛋漿多,很實在的感覺!
2010-02-26
$8 (Dinner)
2009-07-16 21 views
要係觀塘行到和樂村搭巴士番屋企行到身水身汗 好乾乾又熱係度買左杯細既珍珠奶茶 $7我覺得好過happy lemon果d-0-個奶茶調較得都ok 得宜=)係珍珠少左d囉!
要係觀塘行到和樂村搭巴士番屋企
行到身水身汗 好乾乾又熱
係度買左杯細既珍珠奶茶 $7
我覺得好過happy lemon果d-0-
個奶茶調較得都ok 得宜=)
係珍珠少左d囉!
$7 (Tea)
2009-05-30 20 views
五月廿八日(星期四)看完了<老婆大人>後要回家了,老公送我到車站,途中有格仔餅吃情濃坊的格仔餅和雞蛋仔都好味!今次選擇了格仔餅!內裡有牛油,花生醬,煉奶和炒糖,雖然每檔都是這樣的涵料,但是它好吃在於餅弄得香!雖則凍了點,但是仍然鬆軟^.^吃飽後回家了,接著又來一個工作天
五月廿八日(星期四)

情濃坊的格仔餅和雞蛋仔都好味!今次選擇了格仔餅!

吃飽後回家了,接著又來一個工作天
2009-05-28
$9 (Last Night Supper)
2009-04-09 10 views
琴日放學經過E度見有新野飲咪買左杯試下囉~杯野好似叫藍莓玉露哈~又真係唔錯喎藍莓味好重,加埋D酸酸地,類似菠蘿既野感覺上好清新整體上黎講都唔錯等緊果陣,個短頭髮既阿姐都有同我傾下計仲好有笑容添~服務態度好好我仲試左E度D雞蛋仔熱辣辣咁~仲外脆內軟添呀咁平既價錢,買倒咁正既野食,抵呀
琴日放學經過E度
見有新野飲咪買左杯試下囉~
杯野好似叫藍莓玉露
哈~又真係唔錯喎

藍莓味好重,加埋D酸酸地,類似菠蘿既野感覺上好清新
整體上黎講都唔錯
等緊果陣,個短頭髮既阿姐都有同我傾下計
仲好有笑容添~
服務態度好好

我仲試左E度D雞蛋仔
熱辣辣咁~仲外脆內軟添呀
咁平既價錢,買倒咁正既野食,抵呀
2009-04-07
$18 (Tea)
  • 雞蛋仔
2009-03-23 23 views
平時多數買這裡的雞蛋仔, 但最近食過一次格仔餅, 味道都OK。其實格仔餅間間都做得差不多, 總難說得上特別, 但這裡的格仔餅一定保持那『熱度』才給人客, 算是有誠意的做法。 聽說, 如果雞蛋仔和格仔餅出爐了某個時間沒賣出的話, 為了保持食物的水準, 就會掉進垃圾箱了, 但究竟是否確實呢? 我就不知了, 因為這裡的格仔餅和雞蛋仔銷貨很快, 亞姐做也做不停, 所以都能保持那熱度。9元一抵格仔餅, 價錢尚算合理。 但我覺得格仔餅很飽肚, 吃後有點滯的感覺。

格仔餅
2009-03-17
$9 (Other)
行去巴士站想搵D野咬下就去左買雞蛋仔啦雞蛋仔岩岩整緊熱辣辣佢冇吹凍!整好就即刻入袋比左我雖然個袋有D洞洞可以抖下氣但係個雞蛋仔仍然咁熱D雞蛋仔係實肉唔係空心蛋味都夠!個人認為個味同食蛋糕冇嘜分別最衰就係食落去冇外脆內軟既感覺淨係覺得似食緊舊熱蛋糕唔脆既雞蛋仔唔好食
行去巴士站想搵D野咬下
蛋味都夠!個人認為個味同食蛋糕冇嘜分別
最衰就係食落去冇外脆內軟既感覺
淨係覺得似食緊舊熱蛋糕
唔脆既雞蛋仔唔好食
本來好地地一底開始分裂....
2009-03-08
$8 (Tea)
2009-02-24 9 views
二月廿四日(星期二)放工後到了觀塘,可以吃情濃坊了!我說了多遍,最終可以被approve了!雖則不是新鮮滾熱辣,但是都算暖的雞蛋仔都有水準,上次吃過格仔餅不錯蛋漿濃!而且吃完有一陣的蛋香!面層脆,內面似蛋糕!正!
二月廿四日(星期二)

雖則不是新鮮滾熱辣,但是都算暖的

雞蛋仔都有水準,上次吃過格仔餅不錯

蛋漿濃!而且吃完有一陣的蛋香!

面層脆,內面似蛋糕!正!
$8 (Tea)
2009-01-02 19 views
昨晚的宵夜是格仔餅, 因為晚飯食得唔飽! 行過情濃坊, 門口有格仔餅和雞蛋仔賣, 見到有人買緊, 可能都唔錯吧! 就買一件啦。格仔餅包著沙糖、牛油和花生醬, 我覺得沙糖太少, 花生醬都太稀, 味道唔夠, 唔夠滋味! 但都算厚身, 所以總括來說, 只是一般啦!$8元一件, 價錢和味道都係一般, 無驚喜!
昨晚的宵夜是格仔餅

$8元一件, 價錢和味道都係一般, 無驚喜!
$8 (Last Night Supper)
2008-11-25 11 views
十一月二十日(星期四)回家途中,老公仔帶我去吃好味道的雞蛋仔呢!原來就是這裡!!本身他叫了兩底格仔餅,不過因為格仔餅太漏了!所以轉做格仔餅,雞蛋仔各一呢!格仔餅真的好吃呢!由雞蛋漿到用料!都十分之好!不過要盡快吃完,否則,漿汁會漏了出來呢!雞蛋仔亦出色呢!不太厚,而且我們吃的那底比較脆身,別有一番滋味呢!!
十一月二十日(星期四)

回家途中,老公仔帶我去吃好味道的雞蛋仔呢!

原來就是這裡!!

本身他叫了兩底格仔餅,不過因為格仔餅太漏了!

所以轉做格仔餅,雞蛋仔各一呢!

格仔餅真的好吃呢!

$9 (Tea)
2008-11-09 11 views
情濃坊哩間唔起眼既餐廳,做既係街坊生意,平時都係貪就手先會食.但係我好想問,係咪想連街坊生意都唔做呢?常餐- 雞翼麵永遠都係冇味既,叫佢雞翼分開上永遠都唔分!火腿奄列d 蛋係老既,好難食.最慘係連牛油多士都可以整得唔好食,上次去食見到個牛油多士賣相差到好似俾人踩扁左咁,同個老細講佢居然話 : 烘左係咁架啦.我好想講,烘左唔係咁架囉.我叫佢換佢都唔肯換,結果唯有擺係度唔食,食哩間野食到好嬲囉真係,服務態度又差,野食又唔好食,憑乜野留客? 雞蛋仔賣得幾多先夠佢賺呢?真係好想佢識上黎openrice睇下d食評係幾差,我覺得做生意應該憑心做,如果唔好食又唔改既你開黎做咩...?
情濃坊哩間唔起眼既餐廳,做既係街坊生意,
平時都係貪就手先會食.
但係我好想問,係咪想連街坊生意都唔做呢?

常餐-
雞翼麵永遠都係冇味既,叫佢雞翼分開上永遠都唔分!
火腿奄列d 蛋係老既,好難食.
最慘係連牛油多士都可以整得唔好食,
上次去食見到個牛油多士賣相差到好似俾人踩扁左咁,
同個老細講佢居然話 : 烘左係咁架啦.

我好想講,烘左唔係咁架囉.

我叫佢換佢都唔肯換,結果唯有擺係度唔食,
食哩間野食到好嬲囉真係,
服務態度又差,野食又唔好食,
憑乜野留客? 雞蛋仔賣得幾多先夠佢賺呢?

真係好想佢識上黎openrice睇下d食評係幾差,
我覺得做生意應該憑心做,
如果唔好食又唔改既你開黎做咩...?
$30 (Other)
2007-12-30 7 views
呢間係屋企附近既台式茶餐廳門口兼賣雞蛋仔同格仔餅...每次經過都見好受附近既街坊同學生歡迎...而且見賣相吸引...香氣撲鼻...好似幾吸引...可借每次唔係食飽就係要留肚...所以始終都未幫襯過...不過因為今日要成9點先有得食飯...6點左右就已經好肚餓...又禁岩經過...所以就買底雞蛋仔頂住肚先...雞蛋仔($7):因為都幾多人排緊隊...所以都等左一陣先有得食...即製的雞蛋仔...新鮮熱辣...仲係實心...不過蛋味好淡...無咩味...而且d邊位好硬...記住.係硬唔係脆-_-真係唔好食...無下次雞蛋仔係小弟最愛的港式小食...所以平時間唔中都會買底黎食下...我放假試過為左一底雞蛋仔突登出大澳食...官塘總共有3擋賣雞蛋仔既地方(其實只係大約...開係當眼地方既)...一檔係呢度...一檔係裕民坊佳餚坊旁邊...一檔係輔仁街德豐酒家門口...個人意見官塘以輔仁街果檔最好食...全港既就係大澳石仔街果檔同埋由細食到大果檔係牛頭角既炭爐雞蛋仔