2023-08-22
😈新蒲崗邪惡宵夜食堂😈-住附近嘅街坊或者夾開玩studio或party room嘅朋友都應該知道新蒲崗呢一區好多賣宵夜嘅舖頭😉 不過要有心即叫即做嘅comfort food真係買少見少🤣 今次就搵咗呢間專門整錫鍋飯同鐵板燒外賣嘅宵夜舖 同班friends一齊分享深夜嘅脂肪😍-🎏特色脆鰻錫鍋飯 $98佢其實係用錫鍋造嘅外賣石鍋煲仔飯 份量以宵夜嚟講 算幾大份😝 加上飯上面放滿咗肉鬆都脆米粒糕 口感同層次都幾豐富😚 最驚喜係鰻魚 真係超大條 佢係蒲燒鰻魚再去炸 味道好足之餘 炸粉好脆😛-🐷玻璃燒爽脆豬頸肉炒烏冬 $70另外我灺仲㨂咗佢哋嘅炒烏冬 好有份量 叫去party room 一人一啖就最啱啦😋 豬頸肉燒得幾入味 外層有少少烤到乾身而入面仍然幾軟嫩😎 而炒烏冬都唔會太淋 仲有幾㨂辣度 幾高質🥳-🐙章魚小丸子 $45/12粒夜晚有得食章魚小丸子真係好幸福😂 佢係一口一粒外皮脆身路線 加埋醬汁一齊食 唔錯😙-🥐流心芝士豬扒牛角包 $45呢個值得一讚 除咗牛角包有預先用牛油烘過所以好香 佢嘅豬扒大大塊 仲會包住芝士拎去炸到熱辣辣 咬落有流心嘅拉絲芝士 係邪惡宵夜嘅表表姐🤓 -🐥蒜辣雞軟骨 $
🎏特色脆鰻錫鍋飯 $98
🐷玻璃燒爽脆豬頸肉炒烏冬 $70
🐙章魚小丸子 $45/12粒
🥐流心芝士豬扒牛角包 $45
🐥蒜辣雞軟骨 $60
軟骨好香口 配埋蒜辣醬 少少辣唔係太鹹 送酒一流
🥭樂而芒返 $35
另外我地叫咗啲嘢飲都唔錯 第一杯係「樂而芒返」用咗乳酸 芒果奶同爆爆珠 可以配埋爆炸糖一齊飲 好有料
🍍黃金甜夢 $35
另外呢杯有百香果 菠蘿 蜜糖 爆爆珠同梳打 配上爆炸糖 螞蟻人最愛
📍心燒町 (新蒲崗)
新蒲崗衍慶街56號衍慶大廈地舖