2009-08-27 41 views
AUG 23, 2009 (SUN) DINNER $162鐵板牛柳餐 $40 配凍奶茶牛柳跟黑椒汁,跟往常一樣兩塊,夠軟腍!薯角好脆,蕃茄煎得好香,配菜好新鮮!抵食之選!鐵板西冷扖餐 $40 配凍檸茶未喺呢度叫過西冷扖,好大塊,睇落6成熟,食落亦夠腍,但不及牛柳好味!楊州炒飯 $26 配凍檸茶 +$2材料豐富,蝦、火腿、叉燒、蛋絲,飯炒得一粒粒分開,有咁嘅水準真係算驚喜 la !咖喱雞意粉 $26 配凍奶茶 +$2 (飯轉意粉配餐飲無湯)本來想食炒麵,不過今日有咖喱雞食,忍唔住叫咗個咖喱雞意粉食,呢度D咖喱雞整得幾好味架,不過第一次配意粉,咖喱汁夠多熱辣辣,用嚟撈意粉好好味!本來一向叫開凍檸茶,不過聽弟弟話呢度D奶茶好味,所以我今晚專登試吓,不過天氣太熱,都係試住凍奶茶先!不過都好好味,茶味濃,OK架,真係無介紹錯喎!咖喱雞意粉 $26 配中湯 (唔飲餐飲配大湯)老黃瓜煲瘦肉比較清淡,但還是OK,最欣賞係無味精!『是日晚餐如果選配飯 (送湯 & 熱飲)』係唔駛另加錢,算好抵食 la !

鐵板牛柳餐 $40 配凍奶茶
牛柳跟黑椒汁,跟往常一樣兩塊,夠軟腍!
薯角好脆,蕃茄煎得好香,配菜好新鮮!抵食之選!

鐵板西冷扖餐 $40 配凍檸茶

楊州炒飯 $26 配凍檸茶 +$2

咖喱雞意粉 $26 配中湯 (唔飲餐飲配大湯)
老黃瓜煲瘦肉
比較清淡,但還是OK,最欣賞係無味精!

2009-08-23
$32.4 (Dinner)
2009-08-19 37 views
AUG 9,2009 (SUN) DINNER鐵板什扖餐 配凍檸茶 $40有薄牛扖一大塊,真係好大塊,不過都幾鹹!豬扖一塊,同樣屬大件,味道仲幾好添!一塊煙肉、一條腸仔切得好靚、一塊火腿、一片牛脷蠻不錯,好少見到牛脷呢個配搭在什扖餐出現!配菜有半個蕃茄,煎得幾靚仲好新鮮、好多薯角好脆、一啲椰菜 & 一啲金荀片!餐飲仲唔駛另加錢,超多嘢食超抵食!鐵板牛柳餐2份 配凍檸茶 $40/PER ONE兩塊厚切牛柳,肉嫩無跟肉味濃,加上黑椒汁好好味!配菜同什扖餐完全一樣,多料!西炒飯 $24 配凍檸茶 ( 凍飲 +$6 )蠻多材料:有蝦、火腿、蛋 & 洋蔥,味道一般般!老闆今日親自招呼,仲傾咗好耐,頗親切!
AUG 9,2009 (SUN) DINNER
鐵板什扖餐 配凍檸茶 $40
有薄牛扖一大塊,真係好大塊,不過都幾鹹!

豬扖一塊,同樣屬大件,味道仲幾好添!

餐飲仲唔駛另加錢,超多嘢食超抵食!

鐵板牛柳餐2份 配凍檸茶 $40/PER ONE
兩塊厚切牛柳,肉嫩無跟肉味濃,加上黑椒汁好好味!

配菜同什扖餐完全一樣,多料!

西炒飯 $24 配凍檸茶 ( 凍飲 +$6 )
蠻多材料:有蝦、火腿、蛋 & 洋蔥,味道一般般!

老闆今日親自招呼,仲傾咗好耐,頗親切!

2009-08-09
$37.5 (Dinner)
2008-12-30 30 views
有日跳完舞肚餓行過德興食碗面先<3食飽飽想食甜野..見到有豆沙燒餅好奇買黎試下一拎上手仲熱熱地架xD個皮好煙und餡都幾足!!!!綠茶皮個個唔單止只係得隻色..綠茶味好香濃勁好味而且雖然話係燒餅但係佢冇煎冇用油冇咁肥xd之後會再買!

有日跳完舞肚餓行過德興食碗面先<3
食飽飽想食甜野..
見到有豆沙燒餅好奇買黎試下
一拎上手
仲熱熱地架xD
個皮好煙un
d餡都幾足!!!!
綠茶皮個個唔單止只係得隻色..
綠茶味好香濃勁好味
而且雖然話係燒餅
但係佢冇煎冇用油
冇咁肥xd
之後會再買!
有綠茶豆沙餡,普通豆沙同奶皇
$2 (Other)
2008-09-23 33 views
八號風球的晚上,外面吹著橫風橫雨,到蛇王輝蛇羮的念頭就打消了,就獨個兒改在巴倫紐商場內的飯堂吃個快餐飯吧!$29 粟米石班飯:這裡碟頭飯的粟米石班是用上西式龍俐魚的,相比起貴 $10 小菜套餐粟米班塊用上中式班塊的材料不同。縱然西式的龍俐魚柳是肉厚多汁,但欲缺少了那份香脆的感覺。話雖如此,我在不太肚餓的時候仍喜愛點這裡的粟米石班,因為份量很多,而且粟米汁更令人十分回味。當然,附上的例湯,就是一般的中湯!
當然,附上的例湯,就是一般的中湯!
粟米石班飯及附上的例湯
粟米石班大特寫
$29 (Dinner)
粟米石班飯及附上的例湯
粟米石班大特寫
  • 粟米班塊
2008-07-16 23 views
早上間中都會買些面包, 時常都新鮮熱辣辣, 好平又大個, 水準幾好的. 很喜歡食它的腿蛋包, 忌廉包及燒餅, 尤其是綠茶同紅豆燒餅, 煙煙un un, 好好食的.

2008-07-15 40 views
喺屯門好嘅餐廳唔多、呢間值得一試。佢地嘅魚旦新鮮彈牙同埋炸魚角都係一流﹕至於小菜同奶茶咖啡都ok,最緊要抵。
喺屯門好嘅餐廳唔多、呢間值得一試。佢地嘅魚旦新鮮彈牙
同埋炸魚角都係一流﹕至於小菜同奶茶咖啡都ok,最緊要抵。
$35 (Dinner)
  • 魚旦,鐵板餐,可樂骨
2008-06-17 54 views
2008/6/10午餐前兩天就推介了翠林茶餐廳的酸辣米線,今次再推介德興的酸辣米線先。有四款材料,我鐘意食雞翼,當然是吃酸辣雞翼米線啦。賣相很好的,紅紅綠綠外,還有一片檸檬和幾條小辣椒仔做裝飾。米線十分之滑;煎雞翼有三大隻,肉嫩又汁多;已經指明要少辣,點知越吃越辣,湯裡頭有很多酸菜和芽菜,加埋就變得超級惹味爽口了!酸辣米線只得單售,$19,質量做到足,這個價錢絕對可以一試。2008/6/16午餐今天點了午餐B--鮮茄牛肉蛋飯,還以為是款好普通的碟頭飯,原來味道也不錯的。汁是由鮮茄煮成,質地是稀稀的那種,不過是自然的甜酸味,撈飯好吃;牛肉有些un有些煮得幾淋有些有咬口,味道淡淡地,無添加;蛋原來是炒蛋,一舊舊一粒粒,分佈整碟飯,質地就硬了少少,不過好過吃煎蛋。
2008/6/10午餐

有四款材料,我鐘意食雞翼,當然是吃酸辣雞翼米線啦
,湯裡頭有很多酸菜和芽菜,加埋就變得超級惹味爽口了!

2008/6/16午餐

2008-05-10 40 views
2008/5/5午餐寫明是中式的咖哩雞,咁得意﹖未試過就試下。咖哩色較為深沈,質地也較為傑,味道和普通咖哩沒多大分別,不過多了幾分惹味;雞件勝在夠多又夠肉;配菜就用上西式薯角,中間位實了點,煮得未夠時候。
2008/5/5午餐

寫明是中式的咖哩雞,咁得意﹖
未試過就試下。

$24 (Lunch)
2008-04-26 38 views
2008/4/24午餐款式好似幾特別,加上收銀說泰皇醬是不辣,才放心一試。泰皇醬裡面有些辣椒碎粒粒,味道直頭和甜酸醬沒分別,對正我口味﹗豬仔骨樣子瘦猛猛,原來圍繞舊骨有很多肉,肉的邊邊帶點脆口,正中間就很林很入味,好吃到連骨我也要啜多幾啜才肯放口。茶餐廳而言,這骨確是出色的。配餐的青紅蘿蔔湯未飲已有成層油響面,當然掂都唔敢掂。
2008/4/24午餐

配餐的青紅蘿蔔湯未飲已有成層油響面,當然掂都唔敢掂。
2008-04-12 39 views
2008/4/9午餐上次在美食坊未能吃到炸脾飯,今日去到德興,午餐A就正正是炸脾飯,雖然B餐的椒鹽肉排飯我也想吃…不過還是吃炸脾飯,了結個心願先。^^燒汁炸脾飯:光顧次數也不算少,今次的碟頭飯竟然有配菜﹖(紅蘿蔔片﹑椰菜),份量是飯量的一半,開心﹗炸脾不是太大隻,脾肉較為硬及乾,不過有得吃我覺得已經好足夠。跟餐有青紅蘿蔔湯,是油了些不過好味,湯渣我全都也吃掉。
2008/4/9午餐

跟餐有青紅蘿蔔湯,是油了些不過好味,湯渣我全都也吃掉。
2008-03-30 74 views
2008/3/26午餐本來想吃炒粉麵,但加多杯飲品的話沒有$30也埋不到單(窮~~~),還是乖乖點午餐去﹗洋蔥雞扒飯:洋蔥汁有數條洋蔥條(很多時在這邊餐廳吃到的是只有汁沒有那種料,如蒜蓉汁﹑蘑菇汁),質地傑了點點喇,至少沒有擠出過多的油(突然想起某日在太興吃到的油汪汪蒜蓉汁);雞扒肉實實地,淡淡的,配返濃味的汁加白飯,就剛好。跟了鱆魚什麼什麼的湯,不是太油,味濃郁,有'老火'跡象,不錯;再跟熱飲,總共$24,抵吃喇﹗
2008/3/26午餐

2008-03-11 27 views
早餐來不及吃,到了中午當然餓過鬼=_=“先來一碟白灼菜心,$8其實也蠻細碟(只有5-6棵菜);然後主菜是味菜牛柳絲炒麵(見隔離阿叔吃就吸引了我),收$27當然份量有返咁上下,味菜牛柳好好味,撈埋脆卜卜的炒麵(雖然有幾條麵炸燶了),一啖裡面有林有卜卜脆,很快就給我吃清光了。最後,當然是,很飽呀~
早餐來不及吃,到了中午當然餓過鬼=_=“

最後,當然是,很飽呀~
2008-02-23 43 views
開工後每天的午餐也可光顧返久違了的食店,今日這間也差不多有半年沒來了...這裡的炒粉麵飯不錯啊,不過今日想吃湯粉,所以要了水餃米線+$5拼牛肚,但出來的份量很少啊...水餃2粒和牛肚10條左右。以前吃單拼的水餃粉$13(現在是$15)有4粒﹑牛肚粉多達20條的。不過味道依然很好,湯底混了牛腩汁,再加大量紅醋XD...惹味好渴;水餃餡雖然吃不到有蝦肉,不過木耳和荀很多;牛肚又林又入味。不過水吧沖給我的凍OT,冰佔九成,我好好禮貌請他換杯少冰,他不情願之餘,還說''這杯是即叫即沖給你(我想:不應該嗎﹖),冰溶掉後味道就剛好啦'',不過我堅持,最後也有再沖過給我。飲完少冰的這杯後,也是半小時過後了,也有些冰未完全溶掉呢﹗

2008-02-19 63 views
整體係唔錯!味道唔錯!D野食又夠份量!魚蛋又幾好食!特別係個早餐…有波羅油…煎蛋加牛肉面…都係二十二…都正…
整體係唔錯!味道唔錯!D野食又夠份量!
魚蛋又幾好食!

特別係個早餐…有波羅油…煎蛋加牛肉面…
都係二十二…都正…