Double Star Cafe

Double Star Cafe (Closed)

帝寶星咖啡餐廳
Double Star Cafe (Closed)
Kenneth Hui
不能吃薄餅,感可惜。
Kenneth Hui
2008-06-15
关注
從 OpenRice.com 見到帝寶星咖啡餐廳 Double Star Cafe 有 DBS信用卡的優惠,所以就去試試,結果都是不錯的。我覺得當中的薄餅像是很美味的,可惜只可以叫一個套餐才可以吃,不能散叫,這個令人有點失望,我們叫了幾個飯或意粉一起吃,每叫一個飯就可以加十元要一個餐湯,但只可以選擇「是日餐湯」,而對食物的評價,可能未能吃自己想吃的簿餅的原故,今次我覺得最出色係餐湯的麵包。其中有朋友吃白汁磨菇長通粉時,感覺到磨菇像是有點變壞,不是最新鮮,但我就不覺得了,整體覺得食物還可以的。環境方面亦算是不錯,如果可以坐到窗口位,那就更「正」,最可惜,這裡不能訂檯,不過,亦不用等很久。查看更多
帝寶星 Double Star
野田妹妹
不去也罷!
野田妹妹
2008-05-30
关注
因老公仔今晚早放工,所以去荷里活廣場食嘢,見到呢間有個$188二人餐就入去食,六道菜包括:雜菌忌廉湯--只有雜菌碎粒,碎到好似沙粒咁細,很稀,有兩塊蒜蓉包,唔熱,唔好食.夏威夷薄餅--只有青椒碎及粟米粒,極之普通.主菜揀了堡雲蘇燒厚雞肉扒及帝寶星焗海鮮飯--先講雞扒,好似茶餐廳嗰啲雞扒,完全無特別,稍為可取之處就是夠大塊,同薯條夠熱而已;至於個焗海鮮飯就不錯,首先夠熱,海鮮料亦很足,有一舊幾大塊的石斑魚,一隻帶子,一隻青口,仲有啲雜菌塊,飯又不硬.甜品--士多啤梨蛋糕,無特別.伴碟的小忌廉仲好食!飲品--差差差,熱檸茶啲糖唔熔,熱咖啡仲衰,完全唔熱,以這樣的餐廳來說,簡直不知所謂.查看更多
天平貓貓
普普通通啦!
天平貓貓
2007-10-13
关注
今次叫咗個肉眼牛扒配三文魚扒, 黑椒汁, 薯菜, 跟餐湯、蒜蓉包同餐飲一杯, $88, OK 啦~另收加一, 不過朋友有九折咭。最好食係個蒜蓉包!! 個扒就差少少...另外,只要你坐低, 佢哋仲送個「薯蓉焗田螺」畀你。查看更多
Serina
好差
Serina
2007-09-16
关注
$88+10% 一個扒餐, 揀扒類及一種食物, 包餐湯及飲品.飯前的紅/白湯又唔多得, 最得既係蒜蓉包, 真係....主菜:雞扒好唔掂, 鞋既, 好有雪蔵feel, 帶子又唔得, 有沙的; 我朋友食的牛柳就ok.飯後的熱檸茶都竟然好唔掂, 完全飲唔倒有茶同埋檸檬味, 真係好失敗!呢個價錢唔算平, 但咁既質素, 我唔會再去lor!我終於明白點解呢間餐廳冇咩人, 我同班friend計埋五個人, 果日包場咁滯!查看更多
Angelinus
Double Star in Hollywood Plaza sucks
Angelinus
Level 1
2007-06-26
关注
The service was TERRIBLE, and the waitresses were extremely RUDEQuality of food did not stand out in any particular way.Was not a good experience at all dining there查看更多
ysl
友詛飯~kee
ysl
2006-09-05
关注
同好朋友們黎到呢度食飯飯叫左個set dinnar南瓜忌廉湯:淡..無咩味餐包k啦main dish:鴨胸意粉(好淡,但d鴨胸幾ok)跟set送焗蠔(感覺好抵~)餐飲轉飲mocha jelly~ok:)朋友仔:同friend食咩都好食ka la:)friendship forever呢度都幾好坐但d waiter 可能未熟手...快左d同埋都好抵食查看更多
Isaac0704
沒有壺的茶
Isaac0704
2006-08-01
关注
買完procs後,見有時間,就與友人找個地方來「Hea」一「Hea」,附近環境最好的就只有double satr,落地大玻璃,就算坐邊位亦望到街景。環境幾闊又光猛,好「Hea」好座,見Tea set最平不過是$18,友人不甜不起,就來個芝士蛋糕及藍梅蛋糕,連飲品要$42。對甜品興趣不大,唔太離普的蛋糕都會話好食,但見眼前的芝士蛋糕及藍梅蛋賣相不討好,套用友人的一句,不夠軟滑不夠creamy,幾失敗,幸好打定主意是食環境的,食物水準反而次要,更何況對不懂甜是何物之人如偶者,更是無所謂,無留心杯中物,端上來才知是沒有茶壺跟的「單頭茶杯」,喝慣英式下午茶,都會跟茶壺上,而茶味更是有濃無淡,濃的話加水沖開,午間紅茶就是這樣的一回事,這裡的港式下午茶,不討好。對比最平的炸物,$42的Tea set確實一點都唔平,起碼連基本的規格都談不上,可幸環境環不錯,吹了大半小時無人打擾,是不錯的。查看更多
fatthief
野食一般, 價錢偏貴咁囉
fatthief
2005-08-25
关注
下午黎食佢地既lunch set, 叫左羅宋湯+肉丸意粉d羅宋湯無乜雜菜味, 一味得個咸字... 飲左兩啖就放棄左..反而個肉丸意粉水準唔差, 但都只係一般程度囉..以咁既價錢, 其實都仲有其他幾間同類型既餐廳選擇囉...另外..d沙發無想像中咁好坐囉..我甚至覺得坐得好辛苦...挨落去又食唔到野傾唔到計, 坐係度又無野挨..查看更多
~小寶~
意粉茶餐
~小寶~
2005-08-23
关注
兩個人吃下午茶,叫了兩個茶餐,分別為香草野菌意粉和菠羅火腿薄餅。前者分量足,條條意粉也混和了香草﹐味道很好,只是略嫌油了一點,未知是否下了橄欖油之故。後者有點失望,誤以為是平時所吃的意式薄餅,原來只是兩小塊法式多士鋪上菠羅火腿而已,吃完好像沒有吃過東西,於是多叫了一個蛋沙律牛角酥才飽肚,這個味道不錯。另,沙發幾好坐,唯吃東西時要傾前,有點不太方便。查看更多
菇時
牛扒味道不錯
菇時
2004-06-29
关注
去荷埋活做野,想舒舒服服食一餐便選了這家,叫了燒汁牛扒跟薯菜,跟菠菜湯一客。菠菜湯賣相可以,但味道較淡。牛扒我要六成熟,煎得不錯,沒有過火。本來我並不喜歡燒汁,但跟這個牛扒配起來還不錯。配菜則比較行貨,用水煮西蘭花加甘荀如果加小小心思,用沙津菜,賣相會好一點。可能我叫的是薯菜,加上我只飲了半碗湯,我覺得唔多夠飽.. 同行的朋友則說份量細查看更多
鴨子
麻麻
鴨子
2004-03-27
关注
食意粉,蛋糕都okay,不過佢地d 扒就唔係好掂,好un.查看更多
Cat小黑貓
座位幾窄~
Cat小黑貓
2004-03-14
关注
去過一次食lunch, 價錢唔平, 都五六十蚊~ 食過一個xx辣意粉, 味道ok, 成碟食晒~ 不過環境差o左d, 座位幾窄, 因為間餐廳係半開放式, 都幾嘈~ 所以食完啦啦聲走人~ 查看更多