Bryan L Kitchen

Bryan L Kitchen (Closed)

布萊恩·L食堂
Bryan L Kitchen (Closed)
3K
Amana
食過翻尋味
Amana
2019-05-29
2K views
Follow
剛好在附近看電影,上網看到這裡的鰻魚超吸引的,就決定在這裡食完晚餐才去睇戲。舖頭不大,位置坐得有點濟逼。不會食物是非常讚的!小食- 雜菇小食-泡菜豬肉 黑松露大啡菇漢堡 必食必食,看看這爆滿的黑松露芝士醬,十分足料,漢堡扒又多汁又鬆軟,多層口感享受。車打芝士流心蛋牛肉石窩丼 賣相很吸引!啖啖都係芝士牛肉,質感很豐厚。贈送的迷你菠蘿包,  味道不錯的哦,可以再熱一點就很完美了滑蛋鰻魚飯 推介推介!甜甜的鰻魚汁淋在鮮甜的鰻魚上,賣相要給讚Read More
+ 4
kammy1007
性價高!
kammy1007
2019-05-15
1K views
Follow
車打芝士🧀流心蛋🥚牛肉石窩丼($58)+凍餐飲另加$8小驚喜,餐廳細細,而鋪頭面都真係唔特別起眼,但野食真心驚喜又抵食,性價高!牛肉上比你個黎唔係well done的,所以佢之後可以話用石鍋再整煮佢! 重點佢原片芝士比你,而唔係芝士粒或者芝士粉👍🏻👍🏻同埋上比你既時候係真 熱辣辣!因為仲有burger或者其他款式都想試,所以一定會再encore!餐廳唔大,一眼睇曬,不過坐得算舒服,假日兩點幾黎到都唔算好多人。Read More
+ 4
eatwithjojohnny
可以encore
eatwithjojohnny
2019-05-14
Follow
😍深水埗好多好野食啊.黑松露大啡菇漢堡🍔🍟🥤加錢轉餐痴線架🙀🙀🙀好巨大 完全可以2個人食店員好貼心甘比紙袋仔 方便食用包好鬆軟 手打漢堡好厚 大啡菇加埋芝士夠juicy反而黑松露味唔算突出 可以多少少薯條就略嫌咸左啲 同埋偏淋身.左口魚石頭鍋飯🐠冇誇張 啲魚油超正仲有蛋 芝士 紫菜 ⚠️小心燙口 好熱.見到隔離枱食鰻魚飯 勁長🤤好多芝士仲有豬肋骨石頭鍋飯❣️巨到嚇親絕對會再食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)CP值爆燈Read More
fitandfood
無敵芝士鰻魚呀🤩
fitandfood
2019-04-28
Follow
Bookmark左呢間餐廳既芝士鰻魚飯好耐啦 但一直嫌佢唔近地鐵站好遠 今次終於的起心乾黎食😂黎到等左一陣就有位啦 餐牌好多芝士野 但眼闊肚窄 都係食番目標食物!芝士鰻魚丼飯 個飯一黎到我地嚇親 食過咁多鰻魚飯都無見過咁長既鰻魚!份量大到幾乎可以一啖飯有一細舊鰻魚一齊食!鰻魚食落幾厚 多肉 但就唔會話好嫩 骨就視乎食邊個部份~我個人就幾滿意個鰻魚無其他食評既相睇落咁多cheese 芝士既味都唔係好rich 但覺得岩岩好 唔會搶哂鰻魚味!漢堡扒丼飯 另加一份芝士除左芝士仲加左蛋漿 兩份芝士真係拉到絲🤩本身用既芝士唔係特別濃味 唔會話好creamy好overwhelming 扒七成熟 味道唔錯🤩Read More
芝士饅魚丼飯
Foodie_c_diary
過譽的家庭式小店😬
Foodie_c_diary
2019-04-23
Follow
長沙灣的家庭式小食堂風格餐廳✨長沙灣最近開了很多裝潢精美的特色餐廳和cafe,這家「布萊恩 • L • 食堂」於ig也有不少人介紹,所以我決定到訪試試👀叫了滑蛋汁燒鰻魚丼,碗的size其實不大,但材料堆疊得很高👍🏻鰻魚不是原條但非常厚,每一口都很滿足,不過口感較乾,也許是加熱過頭了🤔炒蛋厚實,面層較滑,底部被熱飯烘熟了變硬了一點🤭燒汁份量蠻多的,用來拌飯不知不覺就吃完整碗了😋南瓜湯偏稀,不過挺甜和感覺天然無添加🎃依我觀察,這家店的服務員蠻冒失的🙈首先我叫了少飯,但上桌仍是正常份量;之後旁邊一桌客人叫了漢堡,但服務員下錯單叫了意粉;還有坐我對面的姨姨想叫熱朱古力,店員說沒有,其實牆上黑板是有寫上熱朱古力的😬希望能改善一下🙊其實這個價錢於長沙灣區算蠻貴的,加上ig的好評,我一開始期望也挺高的🙊但親身到訪試過一次之後,發現這家店的食物質素和服務還有不少可以改善的地方呢🤭Read More
Like
原來我地有意粉賣,我都係現在先知
2019-04-27
heixtung
很豐富大份的餐
heixtung
Level 1
2019-04-22
Follow
黑松露大啡菇手打漢堡好juice 嘅漢堡 而且牛味好濃 薯條上枱嘅時間仲係熱同脆 唔係個啲好軟嘅薯條 而且大啡菇都唔會有個陣草味 勁好味 超級推薦 但薯條係要另外加嘅鰻魚飯鰻魚飯係佢地嘅招牌 基本上枱枱都會叫 一個人未必食得曬 兩個人再加多個漢堡就會啱啱好 鰻魚超級大條 加埋芝士真係超級邪惡 但真係好好味 大家嚟到都一定要叫一份 佢嘅鰻魚汁都係好正 加埋芝士唔會話好濃蓋過芝士嘅味 最緊要係芝士唔係個種芝士片 拉唔到絲嘅 用嚟打卡一流 拉絲又邪惡兩個人嚟食就一個飯加多個漢堡啦 叫餐會食太多Read More
黑松露大啡菇手打漢堡
火燒原條鰻魚石鍋拌飯
WYOOPPP
服務員態度一般
WYOOPPP
2019-04-08
Follow
今天黎到呢間試佢既漢堡同鰻魚飯,雖然無點一整條個款,但佢漢堡扒用新鮮免治牛肉整成漢堡扒,7成熟烹調,好juicy一d都唔乾,另外個魚柳勁滑嫩,比起一般快餐店水準還要高!!!但唯獨是店內較狹窄,大多數要搭檯,而且店員態度一般,無表情,語調平tone,但佢店既食物質素拍得住有名而貴少少既外國快餐店,下次都會再黎幫襯既!!!注意午飯時間黎的話可能要等位,因為位子唔多,但一般用餐時間好快所以唔係話等太耐。Read More
魚柳包漢堡包伴薯條
滑蛋鰻魚飯
芝士漢堡扒飯
Foodnfoodnfood
用心制作的 fusion 小店
Foodnfoodnfood
2019-04-07
Follow
這間小店有好多特色石鍋丼會cross三文魚腩 鰻魚等等今次就試下漢堡❌石鍋丼🧀車打芝士流心蛋手打牛肉石鍋丼🐮手打牛肉有驚喜厚身富肉汁 肉質頗嫰 幾重牛味 🍳面頭鋪左隻窩蛋同芝士 🌽撈埋側邊既配菜 芽菜 青瓜絲 栗米粒 爽口清新 口感味道更豐富 🔥加埋泡菜 更加惹味🍚食到最後仲有飯焦呀🤡如果多啲芝士可以拉絲咁就perfect啦⚠佢仲有好多fusion拉麵烏冬 韓式飯卷 壽司超多唔同菜式 當你想食西餐 朋友想食日本菜 去這間小店是不錯的選擇Read More
車打芝士流心蛋手打牛肉石丼鍋
搵緊野食
比錯餐仲要人地食過
搵緊野食
2019-03-30
Follow
今日第一次食真心唔想講但堅係好過份叫個漢堡包餐 隔離台都係人地餐到先 無問題 好野要等到我個包餐到話同隔離交換左問人地介唔介紹 人地表明食過再 問我介唔介紹wtf? 知唔知咩叫食物衛生?知唔知咩叫 衛生問題?第一次等等左11分鐘再上等5分鐘個廚師出黎話重生整過d薯條係凍既 話客多等到凍左wtf? 咁既店我唔會再有下次 味道好都咁話Read More
sweetaholic.hk
超級高CP鰻魚飯!!
sweetaholic.hk
2019-03-26
Follow
● 燒原條鰻魚石鍋丼($138)●係咩驅使我即日食完要即刻出post阿❗係好食呀😍💓行街經過呢間小店 入去發現冇乜人客 本來都冇抱太大期望落單果陣見到menu 寫條鰻魚有30cm 但完全唔知30cm係咩概念😂一上枱嚇到傻咗😨😨足足有我成個前臂咁長 完全符合商品說明條例😂另外仲加咗9蚊追加半熟蛋 呢個必叫!! 加左蛋醬撈飯好好食😍鰻魚好厚肉!!食落啲油脂會咇哂出嚟 撈埋啲燒汁食好好味!!價錢算好抵!!!大家快啲快啲去支持下佢哋啦!💭💭💭好味(⑩/⑩)抵食 (⑨/⑩)💭💭💭Read More
燒原條鰻魚石鍋丼
hakunamatatabb
地道特色小店
hakunamatatabb
2019-03-07
Follow
今日Lunch 朋友介紹黎呢間小店食!雖然鋪頭比較細但枱數唔多所以都坐得舒服,而且店入面有提供書本同埋益智board game,等野食都唔怕悶。我地叫左個他他鯛魚柳漢堡,一上菜嚇左一跳!真係好大個漢堡!塊魚柳長到突晒出黎!而且炸粉薄,咬落去好脆口又食到嫩滑魚肉既鮮味。配上他他醬同生菜味道好Fresh!薯條新鮮炸起味道都不錯另外我地叫左個辣辣壽司拼盤Order時候侍應會問你要幾件辣我地貪玩叫左一半辣,黎到發現真係好大舊wasabi 係入面,好彩唔算太攻鼻,食落都好好味架。呢個價錢有得食有得玩,仲要大件又抵食,值得支持一下嘅小店Read More
my.foodsthetic
價廉物美!很滿足的晚餐😭
my.foodsthetic
2019-03-04
Follow
🇭🇰 長 沙 灣 ....ヾ(๑╹◡╹)ノ整體分數:◆◆◆◆◇⋯終於嘗到收藏很久的小店!🥺❤️ 食物質素真的很好 而且價錢相宜 名乎其實的價廉物美!唯小店的座位比較狹窄 有點坐得不舒服~😣.碎鰻魚芝士燒蛋卷 $58推薦分數:◆◆◆◆◆這款卷蛋雖然賣相沒有韓式食店的誇張 但味道卻令人驚喜🤩 雖說是碎鰻魚 但很足材 是切到一顆顆的鰻魚粒 很香蒲燒味 很出眾‼️ 芝士就融在帶點流心的蛋卷內 倒是有點被鰻魚搶了風頭哈哈🤭 唯一缺點是蛋卷沒有切好才上菜 大概因為蛋卷是微微流心的關係吧!這點吃起上來不太方便~.黑松露大啡菇手打牛肉漢堡 $38推薦分數:◆◆◆◆◆(另跟套餐+$14跟🍟🥤)滿分是理所當然的好不好‼️‼️🥳 一上菜的瀰漫著黑松露香氣~ 要不一層層說起吧!麵包是塗上了牛油然後烘到上軟下脆的🥺 大啡菇沒有草青味 很juicy 也很軟身 為整體都刪減了肥膩感 中和了整個漢堡~😌 重點是手打牛肉也很juicy很重牛肉味!一點都不乾身而且肉質鬆化!這個價錢這種質素!回頭率很高耶!🥰.車打芝士流心蛋手打牛肉石鍋丼 $58推薦分數:◆◆◆◇◇這個手打牛肉味道和質素跟上面的漢堡差不多吧 不多說了~ 心動的地方是石鍋丼有不少飯焦 香脆可口的🤤 但這個不太推薦是因為配菜味道有點怪怪 泡菜是酸味比辣味重 有些不知道是長蔥或者青瓜絲 就是格格不入的東西🤔 醬汁是夠濃郁 但份量不夠拌飯呢~ 再多一點就了好~Read More
碎鰻魚芝士燒蛋卷
cl.1204
值得一試
cl.1204
2019-02-14
Follow
今日2月14情人節同男朋友黎食晚餐•我叫左個芝士漢堡紫菜飯卷男朋友叫左個鰻魚飯+芝士試左佢個飯幾啖都好好食芝士正🧀然而我嘅飯卷仲未到問左職員好似話因爲手整所以要耐啲但係menu又冇寫明🤥•環境方面坐正冷氣位吹到好頭痛同埋啲音樂🤭不過有得放書包係枱底係幾好嘅•整體黎講味道係真係幾好食呢個價算合理Read More
foodiecyyyyy
有值得一試的小店
foodiecyyyyy
2019-02-11
Follow
之前網上見到介紹呢間小台,啲圖又幾吸引,決定同朋友一試🥳我地叫左:1. 100%純牛漢堡太陽蛋石鍋純牛漢堡都幾juicy,有啲驚喜~夠汁,啲飯唔會好乾2. 火燒原條鰻魚石鍋+芝士條鰻魚真係好長好抵!芝士控嘅我覺得加左啲芝士真係唔錯!總括嚟講,都幾抵食,係鰻魚石鍋飯的價錢相對貴少少,但價錢都合理!會再去嘗試的小店,想試下佢嘅漢堡😋Read More
twinstar0501
熱心招待的日本料理
twinstar0501
2019-02-04
Follow
當天點了一個火炙鮮嫩三文魚石鍋拌飯,三文魚、魚子同埋飯都非常大份量,賣相好吸引,飯焦都很好吃,仲叫咗一個左口魚裙邊沙律,左口魚有分好多,我第一次食好特別。服務員態度好好熱心招待,可見服務員同埋廚師都好用心。Read More