喺網上見到川味辣蟹串燒烤魚雞煲專門店做緊只要每位食客點菜滿$150就可以用$1蚊優惠價 order 餐廳嘅招牌川味雞煲、花膠雞湯或者椰子雞湯我哋揀咗招牌川味雞煲肉質嫩滑少少辣加埋洋蔥同芫荽風味十足好滋味香辣炒中肉蟹辣辣地好過癮,鮮味之餘又食到爽口翠綠嘅萵筍口感好豐富,邊食辣蟹邊飲番杯冰凍嘅啤酒真係好正脆脘片砂鍋粥,脆脘魚片彈牙有口感,粥底煲得好棉夠晒火候加啲蔥粒更好味百花脆油炸鬼係即叫即炸的,卜卜脆好香口,蝦膠好美味日式燒鮮白鱔串,燒到外脆內軟金菇肥牛卷及蜜糖燒花枝丸味道也不錯招牌金銀蒜燒原條茄子好香蒜茸味餐廳以刻有菜名的木牌及霓虹光管作裝飾,望到另一枱食客食緊豬骨煲大贊好香好惹味,我哋下次一定要叫嚟試吓係咪真係咁好味

百花脆油炸鬼係即叫即炸的,卜卜脆好香口,蝦膠好美味

日式燒鮮白鱔串,燒到外脆內軟

金菇肥牛卷及蜜糖燒花枝丸味道也不錯

招牌金銀蒜燒原條茄子好香蒜茸味

2023-02-20 31 views
週天的晚上,和女朋友在尖沙嘴逛完街又渴又累,隨機找了一家餐館,主要是被店家的1文雞煲吸引到啦菜品1. 砂鍋海鮮粥:印象最深,最最最好吃的一道菜,我們點啦花甲和蝦🦐拌在粥裡,鹹香可口,海鮮與粥充分融合,非常的鮮,連著喝了好幾碗,最後一點都不剩啦。2. 雞煲:香辣味融入雞肉當中,肉質鮮美香嫩,主要是這麼大一個雞煲卻知道1蚊錢💰,非常的實惠。3. 蒜蓉蟶子:很大一個,蒜香🧄十足,蟶子肉質彈牙,很有嚼勁,回味無窮。4. 烤茄子:份量很大,汁水豐富,燒烤香味全部融入到茄子當中。5. 串燒金菇肥牛卷: 肥牛+金針菇是絕配,每次去串燒店必點6. 烤牛舌:牛舌很筋道,香味十足。7. 烤煙肉包鵪鶉蛋:缺少一些創新和特色,但味道尚可。餐館在地底,服務員非常的熱情,喜歡喝海鮮粥,吃雞煲的朋友們一定要來這家

菜品

6. 烤牛舌:牛舌很筋道,香味十足。

7. 烤煙肉包鵪鶉蛋:缺少一些創新和特色,但味道尚可。

砂鍋海鮮粥
重慶雞煲
烤蟶子
烤茄子
金菇肥牛卷
烤牛舌
烤煙肉鵪鶉蛋
2022-12-25
$250 (Dinner)
砂鍋海鮮粥
重慶雞煲
烤蟶子
烤茄子
金菇肥牛卷
烤牛舌
  • 砂锅粥
被一蚊吸引但😂真係好食,好驚訝迷上呢度燒烤😂真係好味道仲有砂鍋粥,價錢抵又大份2個人其實真係太飽,好多蝦好鮮甜送我一份香辣雞翼尖,要like fb 前菜來講都不錯的🥰燒烤一定食:蜜糖司華力腸原條茄子🍆真係多蒜夠好味道仲有大大份韭菜😂禁大份嚇死我而且調味適合唔會太辣本身係見到大大隻字寫住一蚊,以為平野唔好店員話每位食客消費滿$150,就可以$1食到招牌雞煲/花膠雞湯/椰子雞湯,最近仲有新出的豬骨煲真係好抵,原來花膠雞煲都好多料可以有花膠滋陰養顏大嚿同多肉的雞肉,肉質不鞋好滑
被一蚊吸引
但😂真係好食,好驚訝
迷上呢度燒烤😂真係好味道
仲有砂鍋粥,價錢抵又大份
2個人其實真係太飽,好多蝦好鮮甜
送我一份香辣雞翼尖,要like fb
前菜來講都不錯的🥰

燒烤一定食:蜜糖司華力腸
原條茄子🍆真係多蒜夠好味道
仲有大大份韭菜😂禁大份嚇死我
而且調味適合唔會太辣
本身係見到大大隻字寫住一蚊,以為平野唔好
真係好抵,原來花膠雞煲都好多料
可以有花膠滋陰養顏
大嚿同多肉的雞肉,肉質不鞋好滑
2023-02-18 960 views
眨眼間尖沙咀人來人往,食店回復人氣,朋友喜歡食川味辣蟹,我又鍾意食雞煲、串燒;最後行咗陣揀咗川味辣蟹·串燒·烤魚·雞煲·專門店!重點餐廳推廣 1蚊雞大優惠!!我哋見到一蚊雞,咁抵食,即刻試吓先!店員講解同枱食客人均每位消費滿 $150, 即可用1蚊食到餐廳嘅招牌雞煲。簡單啦,食$300就搞掂!我哋嗌咗幾樣川燒已經可以享有 1蚊雞大優惠。一蚊雞煲 半隻足夠我們二人份量,店員即席快炒,熱辣辣香噴噴,bb辣已經好惹味,果然係招牌菜!辣得來好刺激,雞件份量都好多,又可以食到雞嘅鮮味,嫩滑多汁。豬骨煲 細份餐廳新推出的豬骨煲同樣值得一試!豬骨煲勁大份,有幾舊豬骨,鍾意食豬骨嘅朋友,千祈唔好放過骨髓,好正好好味!濃郁的胡椒香味,湯底要飲一碗先!豬骨煲裏面勁多蔬菜,粟米🌽青蘿蔔、紅蘿蔔🥕我都飲咗兩碗豬骨湯。雲吞 豬骨湯底咁好味,再追加多啲雲吞,豬骨雲吞煲~哈哈!大大粒鮮蝦雲吞,鮮甜好味!砂鍋粥絕對有沙田食雞粥嘅風味,今晚我哋揀咗砂鍋粥,粥底軟綿綿。軟滑香綿又好味,我哋追加左兩隻鮑魚 ,鮮甜又彈牙,砂鍋粥的鮮味都提升了。金銀蒜粉絲燒中蟶子朋友話鍾意食燒海鮮,bb辣金銀蒜粉絲 ,吸收晒燒中蟶子的精華味道

重點餐廳推廣 1蚊雞大優惠!!

一蚊雞煲

豬骨煲 細份
餐廳新推出的豬骨煲同樣值得一試!

雲吞

金銀蒜粉絲燒中蟶子
朋友話鍾意食燒海鮮,bb辣金銀蒜粉絲 ,吸收晒燒中蟶子的精華味道,中蟶子鮮甜有彈性,一口接一口就越想食。

招牌金銀蒜燒原條茄子🍆
川菜又點少得串燒呢!原條招牌金銀蒜燒原條茄子,外脆內軟,食落多汁,招牌金銀蒜非常惹味,燒原條茄子連皮都食得,軟軟綿綿的茄子肉,好滑口。

椒鹽炸雞
炸到金黃色,脆卜卜,佐酒一流。

津路路烏龍茶
食咗咁多熱氣嘢,飲番支冰凍嘅烏龍茶,好爽!

總括今次人少少🤏約多啲朋友一齊來就一於試埋辣蟹,下次好快再來。

$400 (Dinner)
  • 一蚊雞煲
  • 豬骨煲
  • 砂鍋粥
2023-02-18 13 views
一蚊有雞煲?真吾真?等我去認證下啦呢一間川菜店 只要每人惠顧$150就可以加$1,食到川味雞煲、花膠雞湯或者椰子雞湯。認真抵食喎烤煮大桂魚 $398酸菜味大大份烤魚盤,入面有好厚肉又大條魚,旁邊十分多蔬菜,有娃娃菜、芽菜、蓮藕、蘿蔔等等,相比起出面嘅烤魚佢哋唔孤寒,食配菜都夠晒抵😆魚肉結實新鮮,今次叫咗唔辣嘅酸菜味食落口幾開胃豉椒炒蜆特別推介!炒得好香 好有鑊氣,無沙😆👍🏻港鐵尖沙咀/尖東站 B1出口,步行約6分鐘
一蚊有雞煲
真吾真?等我去認證下啦

烤煮大桂魚 $398酸菜味
魚肉結實新鮮,今次叫咗唔辣嘅酸菜味食落口幾開胃

豉椒炒蜆
特別推介!炒得好香 好有鑊氣,無沙😆👍🏻

港鐵尖沙咀/尖東站 B1出口,步行約6分鐘

2023-02-13 24 views
細細個嘅時候成日都唱「一蚊一隻雞,一蚊一隻龜,你話雞貴定龜貴」但估唔到大個咗之後,呢個世界上居然真係有一蚊一隻雞😍 一開始見到餐單嘅時候都唔係好相信,直接問老闆先知道原來依度打邊爐食夠指定價錢,就可以叫一品椰子雞半隻,價錢都只係$1🥳 而且一啲都唔馬虎,湯底非常足料!裏面落咗超多椰子肉,而且成個湯底都好香椰子味,非常清甜,淨係湯底已經飲咗幾碗🤣 雞肉都非常新鮮同埋嫩滑,真係攪手求打和🫡🥹另外我地叫咗呢度嘅串燒:燒韭菜兩串,超級超級好食,超級惹味🥹 黑松露墨魚滑必食推介,分量十足!口感好滑,仲有好香濃嘅黑松露味,老闆真係好大方,落足料😛鮮蝦韭菜水餃🥟皮薄餡靚,裏面有大大隻嘅鮮蝦,好鮮甜!黑椒濃汁牛丸都好彈牙,香濃牛味🥰

黑松露墨魚滑

鮮蝦韭菜水餃🥟
皮薄餡靚,裏面有大大隻嘅鮮蝦,好鮮甜!

黑椒濃汁牛丸都好彈牙,香濃牛味🥰
今次要同大家介紹既依間餐廳可以稱之為性價比之王🥳💓 餐廳位於尖沙咀金巴利道,地理位置好方便,一出地鐵5分鐘就到,平時同朋友聚會又多一個地方😆 離到餐廳既坐位好闊落乾淨,食得安心又放心🍴野食方面都好多元化,除咗依度可以食大大半嘅海鮮之外,仲有雞煲同埋小菜等等嘅選擇,啱晒唔同口味嘅朋友😝👍🏻最令我驚喜嘅係依度火鍋居然有半隻$1椰子雞,椰子雞湯煮出嚟嘅火鍋味道好鮮甜,唔使落醬料都好好食😋 而且雞肉嘅份量都好多,好厚肉,亦都鮮味十足!另外我哋叫咗依度嘅手切頂級牛小扒,高質推介!牛小排嘅脂肪同埋肉質比例啱啱好,非常香牛味,幾乎可以做到入口即溶嘅境界,香港數一數二嘅好食👏🏻🫡另外仲叫咗水魷魚、牛柏葉~最後用串燒來作結:蜜糖燒花枝丸,仲可以揀唔同程度嘅辣味,我哋就揀咗BB辣,非常香口彈牙🍴
今次要同大家介紹既依間餐廳可以稱之為性價比之王🥳💓

2023-02-10 683 views
今期又去食D惹味又刺激味蕾嘅美食滿足食慾,首選一定係川菜美食風味夠晒正宗,今晚就來到尖沙咀金巴利道呢間川味辣蟹食肆好好品嚐一番,係門口已被呢盤招牌菜海鮮大咖吸引住眼中,當然美食梗係唔止咁少,仲有豬骨煲、馳名砂鍋粥、招牌炒蟹、烤魚、串燒同多款火鍋配料等,真係未必一次咁食得晒所有口味,我哋都點了幾款人氣美食,家陣做緊$1蚊優惠菜式,平均每人消費滿$150以上就可以食到以下其中一款美食川味雞煲、花膠雞湯及椰子雞湯,我哋首選係川味雞煲份量都有半隻,用Gas爐煲住一邊咁食到啖啖辣味香滑雞肉,配合出色嘅醬汁更份外滋味,輪到有海鮮精選推介,日式燒原隻墨魚筒,肉質彈口鮮嫩多汁,沾上香甜燒醬汁同辣粉提升味道,到另一款招牌豬骨煲用料十足,有蘿蔔同粟米以及大大件豬骨,先飲碗鮮甜美味湯底滋潤一下,滾多一陣先至享用等食材吸收湯汁精華先,再食番串燒鮮白鱔,入口皮脆肉嫩飽滿魚油係口中散發出來,食得津津入味,仲有呢件風味燒黑豚肉,油脂分布平均香脆可口,係時候攞返件豬骨慢慢㗳下先,食到飽滿骨膠原肉粒,再點了其他火鍋配料一邊滾食一邊食夠晒滿足,最後食埋呢碗酸酸辣辣開胃十足嘅四川酸辣粉,咁又享受一餐地道風味美食。
咁又享受一餐地道風味美食。
Dinner
今日返兜一間火鍋雞煲餐廳📍餐廳喺尖沙咀地點好方便~通常朋友話要打邊爐我都會食呢間 只要每人消費$150就可以以$1優惠享半隻雞煲 超抵🤣🤣 除咗雞煲 佢仲有花膠雞 同埋椰子雞,我之前已經食咗雞煲 今日想食清淡啲就選擇左椰子雞。🥥🐓椰子雞半隻$1 👉🏻 個煲超多椰子肉,湯底煲滾咗之後店員話可以先飲湯 再講多陣就可以食雞😌 湯底主要係甜味 真係冇咩其他味道,好清甜!另外餐廳有提供豉油 食雞嘅時候點少少🤏🏻吊下味!我每次黎都會點嘅火鍋配料牛舌心 $88/6片 👉🏻 爽口牛舌心,而且都好大片同埋厚身 打邊爐都好好食😋🦑🦐手打墨丸拼蝦丸 $128/各4粒 👉🏻 份量幾足 手打丸比一般火鍋店大粒,而且好彈牙 好足料💯韭菜餃 $68/6粒 👉🏻 韭菜餃係餐廳自己手工做,大大粒 菜同肉嘅比例一半一半 山岩岩好👍🏻另外我打邊爐必點有薯粉$38 同炸響鈴 $48,響鈴索晒啲湯汁 好鮮甜 好食😋 餐廳既小食都唔錯 我地要左墨魚🦑脆豆卜 $58/8件,反轉豆卜釀墨魚膠 再炸到脆卜卜 配埋椒鹽🤤好食!人均都係2百幾 食到好飽 食物質素幾好,另外見到餐廳新推出咗豬骨煲 見到隔籬枱食 好大煲 好多骨 香噴噴!下次一

人均都係2百幾 食到好飽
食物質素幾好,另外見到餐廳新推出咗豬骨煲 見到隔籬枱食 好大煲 好多骨 香噴噴!下次一定要試吓😌
2023-02-06
$250 (Dinner)
2023-02-07 79 views
呢間餐廳消費滿150蚊就可以加1蚊食雞煲,都幾抵食。因為天氣凍凍地,我哋點咗砂鍋粥,可以自選海鮮配料,揀咗海蝦和脆脘片,海蝦有半斤份量,兩個人好夠食。熱粥再加啲蔥花、菜脯,粥底鮮味清甜。海蝦新鮮、脆脘片肉質結實爽脆。串燒方面:燒蒿荀,爽口清脆風味燒豬大腸,焦脆酥香,呢個口感唔錯燒鮮白鱔串,鱔肉爽脆彈牙金銀蒜原條燒茄子,軟糯拉絲,濃濃既蒜香味一元雞煲有半只雞,份量充足。雞煲醬汁濃郁,雞肉也幾嫩滑人均消費2百幾左右,喺尖沙咀嚟講算抵食!
呢間餐廳消費滿150蚊就可以加1蚊食雞煲,都幾抵食。

串燒方面:
燒蒿荀,爽口清脆
風味燒豬大腸,焦脆酥香,呢個口感唔錯
燒鮮白鱔串,鱔肉爽脆彈牙
金銀蒜原條燒茄子,軟糯拉絲,濃濃既蒜香味

一元雞煲
有半只雞,份量充足。雞煲醬汁濃郁,雞肉也幾嫩滑

人均消費2百幾左右,喺尖沙咀嚟講算抵食!
2023-02-03 21 views
風味燒墨魚咀 $48同平時既墨魚咀有啲唔同,非常爽脆,脆卜卜好得意!辣酒煮花螺 $128 辣得黎幾好味,有啲花螺的色可愛,推介!砂鍋粥 粥底只係$38咋,自由配搭幾好,想食咩就食咩, 田雞$68, 膏蟹$328,膏蟹都幾大隻,有蟹膏令到粥底變成金黃色。一大鍋砂鍋粥 ,3至4個人食岩哂!每枱食客人均每位消費滿$150, 即可用1蚊食到餐廳既招牌雞煲 / 花膠雞湯 /椰子雞湯!呀媽唔食得太多海鮮,所以我地用左呢個1蚊雞大優惠,點個花膠雞湯。日式燒魷魚鬚 $48不錯,我地仲點左風味燒羊肉 (2串) $58,日式燒鮮白鱔串 $78,風味燒BB鴿 $68。串燒們同乳鴿都係濃濃既孜然粉香味,食完串燒當然要叫番枝竹蔗茅根海底椰 ($22)下火啦。
風味燒墨魚咀 $48
同平時既墨魚咀有啲唔同,非常爽脆,脆卜卜好得意!

2023-02-03 87 views
尖沙咀食川菜有好多選擇,今日就來到金巴利道川味辣蟹、串燒、烤魚、雞煲專門店,正正就係諾士佛臺酒吧街下面一條街,鋪面係一個好細既入口,我地book左8:30分,去到已經坐滿哂人,心諗係咪咁好食呀?8點幾仲咁爆場?今日最主要來試下個烤魚同雞煲既首先我地叫左三個川咪小食有尖椒皮蛋、B仔雞翼尖同川味生魚皮皮蛋同生魚皮配上自家制辣油,算係幾好送酒,雞翼尖要讚下,整得幾入味,同幾冧雞煲叫左中辣,辣雞汁將每一件雞件都均勻地包裹,辣味唔係死辣, 每一件雞都好嫩口一啲都唔柴,呢個雞煲係唔錯既烤魚我地選左桂魚,魚身炸過來,都好大條,但 略嫌唔係好夠惹味啦另外海鮮 聖子同 扇貝,大隻d就更好啦整體來講雞煲係好食,串燒就中規中矩啦,想食雞煲既可以過來試下

另外海鮮 聖子同 扇貝,大隻d就更好啦

2023-01-31 65 views
餐廳門前有一大張廣告牌,非常吸晴:1蚊雞大優惠:凡同枱食客人均每位消費滿$150 即可用1蚊食到餐廳嘅招牌雞煲 / 花膠雞湯 /椰子雞湯有三種選擇。廣告牌下還有一大盤海鮮,非常耀眼。砂鍋粥 $38 (膏蟹$328+田雞 $68)膏蟹有膏,田雞很多,粥底軟綿綿,入晒味。花膠雞湯 (半隻) $1雞湯金黃色,濃郁好夠咸,有十幾塊雞和一塊花膠仔,1蚊雞!辣酒煮花螺 $128花螺帶有酒味和小辣,螺肉入口彈牙,好味道!風味燒墨魚咀$48墨魚咀可愛,彈牙,好味。風味燒羊肉 (2串) $58羊肉唔騷,羊肉嫩滑夠入味!日式燒鮮白鱔串 $78白鱔兩大件,鱔肉咸彈牙。日式燒魷魚鬚 $48魷魚鬚有口感,肉質彈牙。風味燒BB鴿 $68bb鴿充滿孜然粉味。

砂鍋粥

砂鍋粥 $38 (膏蟹$328+田雞 $68)
膏蟹有膏,田雞很多,粥底軟綿綿,入晒味。

花膠雞湯 (半隻) $1
雞湯金黃色,濃郁好夠咸,有十幾塊雞和一塊花膠仔,1蚊雞!

辣酒煮花螺

辣酒煮花螺 $128
花螺帶有酒味和小辣,螺肉入口彈牙,好味道!

風味燒羊肉 & 風味燒墨魚咀

風味燒墨魚咀$48
墨魚咀可愛,彈牙,好味。

風味燒羊肉 (2串) $58
羊肉唔騷,羊肉嫩滑夠入味!

日式燒鮮白鱔串

日式燒鮮白鱔串 $78
白鱔兩大件,鱔肉咸彈牙。

日式燒魷魚鬚

日式燒魷魚鬚 $48
魷魚鬚有口感,肉質彈牙。

風味燒BB鴿

風味燒BB鴿 $68
bb鴿充滿孜然粉味。
辣酒煮花螺
風味燒羊肉 & 風味燒墨魚咀
日式燒鮮白鱔串
日式燒魷魚鬚
風味燒BB鴿
2023-01-29 31 views
今天和姊妹逛街,買了一大堆戰利品後就在尖沙咀覓食,這間餐廳位於韓國街附近,一眼就看見了餐廳有很大的霓虹燈和招牌,$1雞煲真的很吸引,詢問了店員就知道原來是每人吃夠了$150,就可以叫$1雞煲😍😍我們聽了這個優惠都決定試一下!店員還推介了新推出的砂鍋粥,有各種不同的配料自選自由配搭,下次一定來嚐嚐😆💗雞煲有三個款式,分別是招牌雞煲/花膠雞湯/椰子雞湯姊妹不喜歡吃辣的招牌雞煲,所以我們選擇了比較養生的花膠雞湯,雞湯底很濃稠,花膠很大片,膠骨原滿滿,女生必點! 雞肉份量挺多,肉質嫩滑,而且才$1真的太化算了吧! 🤪💗 風味燒五花腩(份) $48調味以孜然和辣椒粉為主,肥瘦均勻的五花腩真的太讚,烤過後外脆內軟,一口一口停不下來的吃☺️推介👍🏻👍🏻💗 金銀蒜粉絲燒中蟶子$48/隻蟶子很新鮮,鋪墊在下層的粉絲吸滿了湯汁,很美味,而調味料有大量蒜茸,喜歡重口味的一定要嚐嚐💗玻璃樽裝芬達橙汁 $20 & 無糖可口可樂$20久遺了的玻璃瓶汽水! 很像很久沒有這種汽水,跟以往的味道一樣🥰💗 日式燒鮮白鱔串$78朋友最愛的燒白鱔,我就沒有吃了,但朋友說肉質鮮嫩,香脆可口,很肥美✅ 川味辣蟹·串燒·烤魚·雞煲·

💗雞煲有三個款式,分別是招牌雞煲/花膠雞湯/椰子雞湯
💗 風味燒五花腩(份) $48
💗 金銀蒜粉絲燒中蟶子$48/隻
💗玻璃樽裝芬達橙汁 $20 & 無糖可口可樂$20
💗 日式燒鮮白鱔串$78

✅ 川味辣蟹·串燒·烤魚·雞煲·專門店 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道58-60A號金碧閣地舖
2023-01-28 21 views
凍冰冰除左打邊爐都唔知有咩好做🍲趁琴晚happy Friday就即刻同朋友去左打邊爐😋📍川味辣蟹 串燒.烤魚.雞煲專門店呢間其實主打係圖2呢個海鮮大咖不過我地見到有1️⃣蚊雞煲呢個優惠每人消費滿$150就可以用1蚊食到招牌雞煲 / 花膠雞湯 /椰子雞湯🐔我地就揀左花膠雞湯啲雞都算係大舊同肉滑花膠就得一人一舊不過1蚊黎講我覺得超水準👍🏼✅極上肩胛肥牛片(大)💰$268嗌左大肥牛不過嗜牛嘅美美都有少少唔夠食🤭✅手打雙拼丸(墨丸+蝦丸)💰$128✅雲吞💰$68✅牛骨濃汁牛丸💰$68✅牛柏葉💰$58手打丸都幾彈牙牛丸好驚喜 真係咇啲牛汁出黎💦✅油麥菜💰$28✅萵荀💰$28✅薯粉💰$38食埋啲索湯嘅野就夠哂飽飽喇😌✅百花脆油炸鬼💰$58✅風味燒牛舌心💰$48因為間店都有串燒所以都試下啦燒得好香口🍢bb辣啱啱好有味又唔會太辣其實間店新推出左砂鍋粥不過今次真係太飽下次再黎試啦😇
凍冰冰除左打邊爐都唔知有咩好做🍲
趁琴晚happy Friday就即刻同朋友去左打邊爐😋