5 day(s) ago
之前食過山牛其他分店幾次,都覺得水準麻麻地,已經無乜諗住再幫襯。今日咁啱喺鯉魚門開會,商場入面搵唔到啱食嘅,見到山牛裝修幾靚、睇落企理乾淨,就抱住醫肚心態買個外賣,點知真係有驚喜!今次試咖哩燒肉丼(中盛)$50,外賣加$2,另外叫咗多飯。🍛 咖哩:超預期! 原本以為會係嗰啲出面連鎖餐廳常見嘅袋裝咖哩,點知完全唔係!食落每啖都啖啖肉碎,仲帶住炭燒香味,非常濃厚,配呢個咖喱我可以食多兩碗飯,明顯係自家制,第一次喺燒肉店食到有咁有誠意嘅咖哩,意料之外,值得一讚!🥩 燒肉:濃郁炭燒香味,唔係死鹹果隻,肉質軟腍,表面微焦香,唔會韌,幾有口感。真係估唔到唔同分店水準可以差咁遠,鯉魚門呢間明顯係有用心。🍚 份量:呢間叫多飯真係明顯有俾多,之前喺其他分店叫多飯都同普通份量差唔多,問店員又hea我話已經畀多咗。💁🏻♂️ 服務:外賣速度快,店員有禮貌,包裝盒上面仲有貼製造日期,細節位做得幾貼心。下次會再試,見到佢哋新出咗兩餸飯,有興趣下次試下~希望保持水準!
咖哩燒肉丼
咖哩燒肉丼