Restaurant: 屏山老地方
Info:

2024-02-01 356 views
番工醒起好耐無黎食肉餅, 所以就同一班同事走過來試下睇下有無新menu~午餐都係普普通通包一個肉餅飯同熱飲, 凍飲加3蚊。之前已經試過佢D肉餅漢堡包, 覺得唔錯, 今次就試下肉餅飯啦~我叫左個蒙古辣孜然牛肉肉餅飯配熱檸水, 等左一陣就上了, 熱辣辣同埋聞到幾濃的孜然粉味, 肉質正常, 唔會太散, 牛肉味不太出(可能畀孜然粉遮住左), 少少肉汁咁啦, 食落少少辣辣地, 再配埋餐廳D豉油撈埋黎食, 都算幾惹味, 呢塊肉餅我覺得如果配漢堡包應該會好D~
2024-02-01
$60 (Lunch)
2023-12-14 296 views
🍔🍔🍔一個茶餐廳既地方食肉餅飯出色!但同時都幾熱賣既BURGER SET🤣$55-$70 有combo set w/ 薯條or脆薯角 +杯COT呢個質素真心性價比高到癲( ¯ᵕ¯ )♡去左兩次試食左三款burger真的沒有失望🥹🫶🏻✨Ordered:• 吉列蝦堡牛角包🦐🥐 (4.5/5)呢個配搭咁普通差極都有個底既~蝦堡要油炸但油炸得黎乾身上*同時間都保持到牛角包既脆卜卜🥹痴線架~Lunch Hours 都保持完美水準💯+完美配合既千島醬~真係要讚( ᵒ̴̶̷̤◦ᵒ̴̶̷̤ )!• 芝士珍寶菇柚子醬竹炭漢堡🧀🍄🍔 (5/5)可以話大纜都扯唔埋既芝士同柚子醬(‪ᯅ̈)竟然有種互補得黎又會有啲夾✨柚子酸酸甜甜既味中和左芝士既膩感🤏🏻OH MY OH MY GOD仲要係拉絲芝士( ˃ ᵕ ˂ )珍寶菇是信心保證就唔洗講🤣唔太中意食肉但又想食burger一定係揀佢ദ്ദി ˉ͈̀꒳ˉ͈́ )✧• 牛油果香草煙肉肉餅竹炭漢堡🥑🍔 (5/5)呢個真心完全有啲驚喜~肉餅出名就唔講啦~點知牛油果加埋落肉餅到真心估你唔到不按理出牌吖🤣但牛油果切左粒粒就冇咁有感luuu肉餅煎得香+保持肉汁😆**額外提一下佢既跟餐脆薯角先!又係香脆而不
🍔🍔🍔

一個茶餐廳既地方食肉餅飯出色!
但同時都幾熱賣既BURGER SET🤣
呢個質素真心性價比高到癲( ¯ᵕ¯ )♡
去左兩次試食左三款burger真的沒有失望🥹🫶🏻

✨Ordered:

• 吉列蝦堡牛角包🦐🥐 (4.5/5)
呢個配搭咁普通差極都有個底既~
蝦堡要油炸但油炸得黎乾身上*
同時間都保持到牛角包既脆卜卜🥹痴線架~
Lunch Hours 都保持完美水準💯

• 芝士珍寶菇柚子醬竹炭漢堡🧀🍄🍔 (5/5)
可以話大纜都扯唔埋既芝士同柚子醬(‪ᯅ̈)
竟然有種互補得黎又會有啲夾✨
柚子酸酸甜甜既味中和左芝士既膩感🤏🏻
珍寶菇是信心保證就唔洗講🤣

• 牛油果香草煙肉肉餅竹炭漢堡🥑🍔 (5/5)
呢個真心完全有啲驚喜~
肉餅出名就唔講啦~點知牛油果加埋落肉餅到
真心估你唔到不按理出牌吖🤣
但牛油果切左粒粒就冇咁有感luuu
肉餅煎得香+保持肉汁😆

**額外提一下佢既跟餐脆薯角先!
又係香脆而不膩✨🫶🏻

#土記美食#土瓜灣美食#tokwawanfood
2023-09-17 510 views
下午茶餐43蚊,大家估下呢三塊係咩?係炸魚柳!打開外賣的時候我自己都嚇一跳,第一次遇到炸魚柳唔係成條,係三塊碎料!係唔係食剩俾我架?真係好恐怖,完全係欺騙客人!唔會再幫襯呢間,食過無數間餐廳都係第一次遇到咁樣的炸魚柳,塊塊細過麥樂雞,咁樣的出餐品質都敢出俾客人食,仲要收43蚊,真係好黑心!..............................
炸魚柳炒蛋多士
TakeAway
2023-08-07 417 views
打電話落去叫外賣,一個廣東話唔正嘅阿姐聽電話,完全唔知佢講乜,叫嗰樣冇嗰樣,其實已經叫過好多次,同一樣嘅嘢,之前叫都仲可以,今次個阿姐話唔可以加野,態度非常差。落到去拎嘢發現漏咗一個飯,個阿姐嚟收錢都唔識,收錢都搞到5分鐘,收咗錢先講漏單,一早講漏單就唔要啦。聽電話落單啲咁重要嘅野,應該搵返個識廣東話嘅人聽。唔會再幫襯。食物冇元朗嗰間做得咁好,啲服務又差差差,唔會再幫襯,亦都唔需要特登過嚟土瓜灣食。
2023-08-07
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
本身想入元朗食完行山,忽然醒起近近地土瓜灣有得食就去咗試 😂我覺得佢都係避唔過分店唔夠總店好食嘅魔咒 🧟好食嘅但唔夠元朗店整嘅好食🙈👨🏻‍🍳🤳🏻六重芝士煎肉餅飯👨🏻‍🍳🤳🏻蒙古辣孜然羊肉煎肉餅飯❤️‍🔥都係嗌返我地2個最鍾意嘅飯 孜然羊肉係keep到水準,好香偏重口~😚🔥但個六重芝士就麻麻地,元朗堂食/外賣到覺得佢嘅cheese同肉味係混埋一體,而且有肉香!但呢個略嫌欠奉🫠

👨🏻‍🍳🤳🏻六重芝士煎肉餅飯

👨🏻‍🍳🤳🏻蒙古辣孜然羊肉煎肉餅飯❤️‍🔥

都係嗌返我地2個最鍾意嘅飯

孜然羊肉係keep到水準,好香偏重口~😚🔥
2023-03-29 501 views
下午四點幾先來到食,超級肚餓啊只要正常都應該會覺得好好食,不過叫咗兩個聽落好似幾好嘅升級六重芝士肉餅飯。但出嚟個味道真係冇想像中咁好,係唔夾嘅,感覺係甜品LO 飯局果種,分開可能好啲!不過榴連搞咗好耐,等咗足足四個字先有,所以你哋可以留意番,而且價錢$73唔係便,雖然肉都多,算係一分價錢一分貨啦我估都係叫返D正常嘅豬牛羊再試下(如果下次有機會)總括嚟講呢啲花臣嘢都係一般般,值得一提的是所有男女員工服務都好好,贊
下午四點幾先來到食,超級肚餓啊

2023-03-18 408 views
喺附近睇中醫,未夠鐘就喺附近搵嘢食,見到一間茶餐廳居然有竹炭漢堡包食,就膽粗粗試吓點左個洋蔥咸牛肉芝士竹炭漢堡配薯角等咗十分鐘左右就有嘢食買相都好吸引,仲有用完即棄手套,等食客唔駛食到成手汁醬,以茶餐廳嚟講真係好貼心味道方面都ok, 略嫌D酸菜等配料太搶味食唔到咸牛肉嘅味道薯角應該係即叫即炸,唔會霖晒佢仲要唔係配茄汁而係配泰式酸辣醬,反而更加夾見到個餐牌原來全部都係肉餅飯,仲要係你估唔到嘅做法配料都有,下次有機會真係要試吓

點左個洋蔥咸牛肉芝士竹炭漢堡配薯角
等咗十分鐘左右就有嘢食

味道方面都ok, 略嫌D酸菜等配料太搶味
食唔到咸牛肉嘅味道

薯角應該係即叫即炸,唔會霖晒
佢仲要唔係配茄汁而係配泰式酸辣醬,反而更加夾

洋蔥咸牛肉芝士竹炭漢堡配薯角
2023-03-18
$69 (Tea)
2023-01-20 641 views
土瓜環有好多美食。呢間屏山肉餅飯,呢以為平平無奇,但係你食完就知此肉餅不同彼肉餅,今次叫了個牛肉肉餅飯,外表香脆, 內裏嫩滑,一食就停唔到口!下次要試更多不同的肉餅飯。

牛肉餅飯
2023-01-05
牛肉餅飯
2023-01-18 389 views
每年新年前夕都會去土瓜灣辦年貨,上年路過一試難忘,今年雖然受疫情影響,但人流也不減,但為免接觸非必要人,所以選擇外賣,職員教路番去叮熱加熱再食,味道水準依舊,真心不錯,值得推介,性格比很高值得encore
羊肉肉餅
2023-01-17
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$70 (Lunch)
羊肉肉餅
2022-12-05 437 views
唔好睇呢間小店只係茶餐廳既外表,一睇佢個menu真係會嚇親😂大大話話有超過1️⃣0️⃣0️⃣款口味既肉餅選擇😂😂😂🐷馬拉盞翠玉瓜吊片煎肉餅飯 因為第一次食,食完之前完全想像唔到翠玉瓜係點樣可以同肉餅撈埋😂原來肉餅始終係主角,翠玉瓜同吊片都係切得好碎咁混入肉餅😲肉餅肉質真係冇得輸,睇返餐牌先知原來用左新鮮豬肉🐷即叫即煎,外面煎得好香口,咬落啲肉汁都出晒黎,啖啖肉,唔會似出面果啲實的的既口感😍呢次揀左馬拉盞味令到肉餅勁香,唔辣但超惹味😍🐏土耳奇風味羊肉卷因為同行朋友唔太餓,驚食唔落面咁大塊既肉餅😂就叫左呢個羊肉卷試試,真心有驚喜😲😲羊肉調味唔算太濃,好怕食到成口都係調味粉果陣味,都仲食到羊肉味,卷中有生菜🥬蕃茄🍅口感幾清新!🐷麻辣豬耳拌粉皮呢碟都比想像中好食!😍豬耳正常發揮,份量都唔少,粉皮係我最愛爽口果隻質地!😍比較得意既係粉皮係切成圓片,初時想放豬耳同青瓜係中間夾住食,但因為塊皮太彈,會自動彈開😂最後都係乖乖地一塊塊食🙈🙈好耐冇一間餐廳入到翻兜之選,呢間真係想下次再黎食😆六重芝士肉餅同芒果肉餅都好想試下😍

馬拉盞翠玉瓜吊片煎肉餅飯

🐷馬拉盞翠玉瓜吊片煎肉餅飯
原來肉餅始終係主角,翠玉瓜同吊片都係切得好碎咁混入肉餅😲
呢次揀左馬拉盞味令到肉餅勁香,唔辣但超惹味😍
土耳奇風味羊肉卷

馬拉盞翠玉瓜吊片煎肉餅飯
土耳奇風味羊肉卷
麻辣豬耳拌粉皮
2022-12-01 304 views
相比起北帝街個頭土瓜灣下路一向都唔算好多野食大部份都係茶餐廳食到你唔食🙈🥲.呢間肉餅專門店叫做有啲新嘢嗰日走入去因為唔係好肚餓所以入咗去叫咗個漢堡本身係想叫竹炭牛油果肉餅漢堡佢話得返粉紅色冇黑色然後我問佢有咩分別 佢話冇 係顏色嘅分別😂嚟到買相就真係麻麻哋本身我已經唔鍾意粉紅色個包唔知點解好皺皮咁但係食落去嘅話又好正常🤔牛油果好足料~.但係真係要吐槽佢啲嘢飲搞唔掂叫咗個薏米檸檬水甜到癲咗 好似糖水唔使錢咁😅完全飲唔到 飲咗兩啖就放低喺度可能我個腦覺得薏米水應該係冇咩味🥲.老公叫咗個肉餅就一切正常煎得幾香口但係佢杯凍檸茶都係甜到黐線🥲希望水吧可以改善一下😔
相比起北帝街個頭
但係佢杯凍檸茶都係甜到黐線🥲
希望水吧可以改善一下😔
2022-11-13
2022-10-20 401 views
升級版六重芝士肉餅升級版加左紫菜 個人認為唔太夾芝士可以焗/火炙得干身滴味道品質同屏山老店有差距希望餐廳見到可以改善反飲品奇異籽番石榴汁附送南瓜豬骨湯無味精.👌
升級版六重芝士肉餅

奇異籽番石榴汁

附送南瓜豬骨湯
無味精.👌

2022-09-29 369 views
是日例湯:紫菜豆腐豆卜鹹魚湯茶走:第一杯勁濃懷疑擺得太耐 店員幫我換過杯新嘅店員服務好好,好有禮貌但環境有啲唔乾淨 成餐飯有隻蚊子飛來飛去1️⃣芝士肉餅好正 香煎味好濃 夾埋芝士不過食得多有啲漏2️⃣醬爆京蔥牛肉餅 本身應該係辣既但走咗辣 所以冇咁惹味不過京蔥味有既但就食唔到牛味 較前者弱包湯同飲品 值得一試 仲有好多款選擇👏🏻👏🏻
是日例湯:紫菜豆腐豆卜鹹魚湯

茶走:第一杯勁濃
懷疑擺得太耐 店員幫我換過杯新嘅

店員服務好好,好有禮貌
但環境有啲唔乾淨 成餐飯有隻蚊子飛來飛去

但就食唔到牛味 較前者弱
包湯同飲品 值得一試
仲有好多款選擇👏🏻👏🏻
2022-08-23 416 views
原來近來興起了食肉餅熱潮,中意肉餅既我見到一定要試一試。裏面有中式或西式選擇,唔該嚟個各一!😀😀先講下衛生情況: 不論枱面和地下都係乾淨,沒有塵同油跡👍👍由於即叫即製,所以要耐心等待喔⌛️佢哋既員工都好勤力,做事快💁💁由於小編自稱係肉餅王,所以對肉餅都有一定既要求。鹹魚雞粒煎肉餅飯-來到時候比我想像中靚,我想像既肉餅係用鐵器皿煎完再同白飯另上😂😂但事實上靚係指,成碟鋪排得層次,菜唔會淨係得一條,白飯我相信男士們都夠食😘✌️味道-肉餅配白飯既味道啱啱好,唔需要加豉油,而且肉質好彈,為了表示我對餐廳既支持我最後食哂成碟飯🤣🤣洋蔥威生肉芝上竹炭漢堡+薯角-小編坦白的說,我未見過肉餅專門店可以破新嘗試性以漢堡包肉餅挑戰。味道-其他餐廳食漢堡包,包底會被肉汁浸淋咗但我係呢度食沒有🤣🤣👍👍依然好好吃。千祈唔好以為影到個包好細,其實佢內裏分量十足。食完都會好飽飽😍😍
原來近來興起了食肉餅熱潮,中意肉餅既我見到一定要試一試。

裏面有中式或西式選擇,唔該嚟個各一!😀😀

先講下衛生情況: 不論枱面和地下都係乾淨,沒有塵同油跡👍👍

由於即叫即製,所以要耐心等待喔⌛️

佢哋既員工都好勤力,做事快💁💁

由於小編自稱係肉餅王,所以對肉餅都有一定既要求。

2022-08-16
Type of Meal
Lunch
2022-08-01 380 views
好耐之前有個吃貨朋友介紹去咗呢一度食嘢🤩睇到喺IG有好多人都話呢一間餐廳真係好好食,就走咗去回一回佢!朝聖一下👍🏻💯鐵板肉眼扒我很喜歡這個,口感好嫰滑,香嫩多汁,十分惹味,超推介!
💯鐵板肉眼扒
我很喜歡這個,口感好嫰滑,香嫩多汁,十分惹味,超推介!