5 day(s) ago 0 views
紅磡呢間外賣店絕對係平民恩物!$29就買到兩餸飯,價錢抵到難以置信,但質素完全超出預期。餸菜選擇多到眼花繚亂,目測超過20款,每日新鮮輪換,由經典家常菜到特色小炒應有盡有。今次試咗咕嚕肉同豬肚,兩款都極有驚喜!咕嚕肉外脆內軟,酸甜汁開胃醒神,絕對唔係求其翻炸貨色;豬肚清洗得乾淨,炆得入味又爽彈,醬汁濃郁送飯一流。$29有咁高質素,真心抵讚!性價比爆燈,絕對會encore。如果你追求平靚正,呢間絕對係隱世寶藏!

2025-08-16 0 views
紅磡街坊真係有福啦,最近發現蕪湖街又開多咗一間抵食之選,仲要好早就開門,今日大概10點經過嘅時候本身諗住食早餐,點知聞到真係勁香,望入去所有嘢都係新鮮即煮,就決定買兩餸飯返屋企食。朝早啲店員哥哥同姨姨都好有禮貌,超有人情味,而且見所有新鮮即炸嘅嘢都好酥脆,我自己就叫咗兩餸,兩個都係又有蔬菜又有肉類,直落唔會覺得太多味精,南瓜同埋蘿蔔都炆得好入味,肉類亦都唔會太嚡,而且有住家味,所以真係勁推介。 呢度嘅價錢亦都相當抵食,最正就係有得淨叫餸。

2025-08-15 0 views
小妹經過紅磡蕪湖街見到一間兩三餸飯店😆 兩餸飯都係$29,3餸就$35,仲有淨餸$39😍價錢親民,超抵🙂 唔掛得keep住好多人排隊買飯,人流超旺☺️ 南瓜排骨🎃🐖絕對營養及豐富,口感既餸菜,南瓜🎃非常鮮甜,排骨既新鮮味道👅相輔相成🤩加上南瓜有咬口,帶黎多重口感😊豬肉釀節瓜脯🐖🥒真係好少見呢款豬肉釀節瓜脯,節瓜切片燜,保存不少營養,加上食落口好腍不爛,非常多汁,面頭豬肉嫩口爽滑😀紙包:維他檸檬錫蘭紅茶🍋🧃素豆腐🫔平時既二三餸飯店好少見,一定要試吓,呢款色靚味道佳😍 不錯冬瓜火腩🥒🐖冬瓜配搭火腩滲出陣陣清新,減去肉的油膩,加上冬瓜釋放清新香甜味道,而火腩帶來鹹香既味道👅絕配~不愧男人的浪漫👯‍♂️紙包:道地綠茶🧃呢間兩三餸飯店絕對係人龍店,因為真係幾抵食,而且環境讓感到乾淨衛生,而且可以堂食或外賣🥡真心不錯😆👍🏻

南瓜排骨🎃🐖

豬肉釀節瓜脯🐖🥒

紙包:維他檸檬錫蘭紅茶🍋🧃

素豆腐🫔
平時既二三餸飯店好少見,一定要試吓,呢款色靚味道佳😍 不錯

冬瓜火腩🥒🐖

紙包:道地綠茶🧃

2025-08-13 0 views
紅磡新開了一間兩餸飯,晚上都有唔少人排隊,店舖很乾淨企理,而且是開放式廚房,見到里面廚房也很乾淨!$29可以有兩餸飯,$35有三餸飯,都幾便宜,今晚一於偷懶不煮飯😜😜有好多唔同種類的餸,可以選擇,之前比較怕食兩餸飯是因為通常兩餸飯都很油膩,但這間一點也不油!很又在家裏煮的感覺👍👍👍叫了兩盒飯,一盒是酸菜魚和豆角,另一盒是西芹炒雞和豬肉釀節瓜。豬肉釀節瓜,真的超級大件,我也喜歡他的米飯🍚,硬度很適中!

2025-08-08 62 views
見新開張既兩餸飯 經過幾次都想試 今日到飯點又係附 終於可以試下淨兩餸39蚊 排隊有d亂,我到既時候篤左口水牛肉同咕嚕肉 諗住咁樣係$39跟住哥哥問我分唔分盒,原先以為佢驚口水牛肉有汁整辣個咕嚕肉,所以我不以為意,就同佢講話分盒。點知收錢嗰陣佢收我$78 ,直頭o左如果收我$78呢個價錢係完全唔值 兩盒又唔係裝滿晒,比呢個價錢不如食其他同區嘅兩餸飯同埋如果分盒就要收我Double錢嘅話 佢好應該問我嘅時候就已經同我講 而唔係收錢嗰陣先同我講收$78 搞到覺得好唔抵肯定唔會有下次
點知收錢嗰陣佢收我$78 ,直頭o左

肯定唔會有下次
口水牛肉咕嚕肉
2025-08-05 54 views
依家兩餸飯真係開到總有一間在附近 勝在當然係平 但係質素會較為參差 朋友話佢屋企附近開咗間又平又好食的兩餸飯 去到見到舖頭光鮮明亮 最緊要係門口揀餸位置夠闊落 方便客人排隊等候 呢間兩餸飯只需要$29😱 如果淨餸無論單或雙拼都係$39 價錢真係完勝餸菜款式都不少 有驚喜嘅係除咗普通一定會出現嘅咕嚕肉、蒸肉餅、豬扒雞翼呢啲之外 竟然仲有䱽魚(姐姐力推 不過價錢有分別的)同埋有釀節瓜脯呢啲比較特別的菜式我們點了比較特別的蜜椒骨、釀節瓜脯同釀豆腐 另外仲有個炒西蘭花 幾款餸味道和份量都很好 特別係店員推薦嘅蜜椒骨 肉質唔差 味道甜甜地幾惹味

Type of Meal
Dinner
2025-07-28 116 views
經過見到呢間兩餸飯幾抵食,兩餸$29,3餸$35,價錢親民,keep住都有生意,人流好旺我嗌返經常食的蕃茄炒蛋、紅燒豆腐和蒸肉餅,蕃茄酸酸甜甜,配飯一流,蛋炒得幾嫩滑,紅燒豆腐個芡汁煮得剛剛好,不太厚重,肉餅好考功夫心機,啖啖肉最正🤩整體而言是水準之上,價錢取勝,希望開多嘅呢類親民小店~我嗌返經常食的蕃茄炒蛋、紅燒豆腐和蒸肉餅,蕃茄酸酸甜甜,配飯一流,蛋炒得幾嫩滑,紅燒豆腐個芡汁煮得剛剛好,不太厚重,肉餅好考功夫心機,啖啖肉最正🤩

整體而言是水準之上,價錢取勝,希望開多嘅呢類親民小店~

2025-07-28
$35 (Lunch)
2025-07-28 101 views
紅磡係平民美食地區,真係一條街都有好多間小食店,而我最近愛上咗蕪湖街,蕪湖居地下嘅呢間家之味美食,佢同個名一樣,食完真係覺得有家嘅味道,同細個喺媽咪屋企食開嘅家庭飯餸味道好累近。加埋係外賣店,買完之後即刻返屋企食,返到去都可以保持到啲餸熱辣辣咁樣,感覺新鮮又健康,加埋呢度每一樣嘢嘅調味都恰到好處,唔會太鹹唔會太味精,大家都可以食得安心!最重要就係呢度啲店員個個都好親切,好有禮貌,嚟咗幾次其實大家已經認得我,每次一嚟到就已經會問係唔係係要平時嘅嘢,同埋都會介紹吓今日有咩特別新嘅菜式,感覺真係好溫馨。今日叫咗個四季豆,顏色清脆,口感都有少少脆,食得出好新鮮,另外苦瓜炒蛋都做得好出色,條味一流,苦瓜唔會太苦,蛋亦都唔會煮得過老,正。

兩三餸飯已經深入民間,廣為人知。我哋最近去咗紅磡新開嘅飯堂——家之味美食,買返屋企食!發現呢間飯堂超足料又大份,多達30款不同菜式,兩餸$29、三餸$35、淨餸$39,價錢非常親民,性價比極高,絕對係街坊和學生日常飯堂。啊姨和叔叔都很有善,亦都好照顧街坊,仲同我哋推薦咗一啲好食嘅菜式!除了外賣,店內還設有座位,可以給客人在店內進食。外賣返到屋企,飯餸依然新鮮,米飯粒粒分明!蒸肉餅係必點美食,充滿肉汁帶鹹香,配飯一流!另外,椒鹽豬扒、炸雞翼製作得非常香脆又惹味,蒜蓉炒雜菌西蘭花🥦健康又有營養!推薦飯菜蒸水蛋、蒸肉餅、椒鹽豬扒、魚香茄子、蘿蔔炆牛腩、炸雞翼、蒜蓉炒雜菌西蘭花、冬瓜火腩

推薦飯菜

2025-07-13 96 views
次次唔知食咩好就會去買兩餸飯,因為性價比太高啦,唔使自己煮又唔使煩,最緊要快靚正。今次經過紅磡見開咗間新嘅兩餸飯店,有兩餸飯三餸飯或者淨食。中午時間到貨都幾多人排隊,食物款式大同小異,因為屋企住咗飯,所以叫咗兩個淨食Share。粟米魚柳,口感上算係幾滑,魚肉新鮮,配上香脆的外層,唔會太油膩。雖然冇特別突出嘅味道,但食落去有啲淡淡嘅甜味,係粟米帶出嚟嘅,感覺幾舒服。至於椒鹽豬扒,豬肉嘅質感都幾好,切得唔算厚,咬落去有啲嫩。椒鹽嘅味道適中,唔會太重,帶出肉嘅原味,適合配飯食。