Kennedy 7 PO

Kennedy 7 PO (Closed)

堅離地 7 PO
Kennedy 7 PO (Closed)
10K
YankieWong6755
D飯硬過石頭
YankieWong6755
Level 1
2022-10-12
Follow
中東米D飯硬過石頭粒,完全唔夠水未熟,生米一樣,同個黑面侍應講,換餅俾你,D飯係咁。之後仲有一碟飯,唯一女侍應話加咗水,正常係硬,我們四人無言。奶茶無茶味無香味。我們見到openeice此店無一個😭,以為好野,點知入了此店。此質素此服務set lunch成舊水根本吾值。最不能接受唯一女侍應慢手慢脚的工作態度,愛理不理,極之唔願意招呼客人嘅面口,好似欠了她債務,咁不願意返工就不如不要開門招呼客人,客人比錢去食野不是看你面色。Read More
ChristineWong5437
服務超超超超差,趕客
ChristineWong5437
Level 1
2022-10-12
Follow
見到食評吾差,就想試下。入面只有幾張枱,女侍應好似都應付吾到咁。叫左4個午餐,等左超耐。來第二個午餐時,女侍應竟然係經我朋友頭頂遞上枱,枱上有碟餸,女侍應可能覺得阻住佢放低,「嘖」左聲。乳酪黃叻喱雞配飯,飯係凍的,又生水,同女侍應講,佢好不屑地講,硬左D咋?幫你換餅啦。另一個羊也是配飯,佢端上來時講,呢個加左水煮,平時仲硬啊。又係生米,不過比第一碟熱少少,你估我未食過中東米咩?生同熟都吾識分?到叫野飲,又係等好耐,叫3杯奶茶,又先來2杯,問先知另一杯煲緊水喎,幾枱客咋。又不會主動俾糖,問先有。全程個侍應係黑面,冇禮貌,舖頭名可以改「堅離譜」啦Read More
852.hk.foodie
🤩超有氣氛中東fusion菜
852.hk.foodie
2022-09-24
Follow
#堅離地7po餐廳裝修同環境好有土耳其特色有好靚嘅馬賽克土耳其吊燈餐具碗碟都好講究墊枱張枱布都好有中東嘅感覺 好有異國風情feel🍢中東串燒 配中東皮塔餅 $148特色典型中東菜串燒有雞同羊各一串仲有啲燒雜菜皮塔餅煙煙韌韌將肉加埋醬汁夾入皮塔餅一齊食好有中東風味🌶水牛城辣汁雞翼 $78聽店員推介叫咗水牛城雞翼嚟試下 上到枱熱辣辣真係做到外脆內軟 外皮連埋醬汁都仲係好脆果然做得好出色🥗牛油果石榴沙律 $78雖然材料都係生菜加牛油果 有紅石榴一粒粒喺面但食落同普通沙律到有啲唔一樣成個配搭好夾芝士味都好香小編唔對沙律冇咩興趣都覺得好食🥘乳酪黃咖喱雞 配中東皮塔餅 $136黃咖喱唔太辣 雞肉都算嫩滑 唔鞋中東皮塔餅啱曬用嚟點咖哩汁一齊食性價比指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 (5分為滿分)好味指數 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 (5分為滿分)Read More
水牛城辣汁雞翼
Yellowcouplepigs
😍🤤高質土耳其風餐廳
Yellowcouplepigs
2022-09-18
Follow
🗽 堅離地 7 PO 7️⃣一直都好想黎呢間餐廳影靚相(〃ω〃)睇見好多人黎影靚靚相再睇下個名咁奇怪而留左個深刻印象點知個名細思極正叫堅「離」地但唔係堅離地城其實佢係位於柯士甸站附近造價近853億港元既西九龍膠鐵站個邊大家食完飯之後可以過去參觀吓呢個耗資咁多咁宏偉嘅大工程(ㆀ˘・з・˘)西班牙腸片芝士拼盤 $98Ham, Chorizo, Camembet/Pecorino CheeseChorizo 味道較濃郁配埋下面既火箭菜一齊食 味道再好可以中和番個鹹度Ham 都正常鹹度芝士口感較軟身 味道偏淡叫埋白酒一齊飲係唔錯既配搭乳酪黃咖喱雞 配中東皮塔餅 $136黃咖喱唔算辣 咖喱雞都好嫩滑(食呢啲中東菜好驚啲雞肉好鞋)點埋中東皮塔餅一齊食再望吓間鋪啲土耳其裝飾同燈勁有feel呀(≧∇≦)烤雜菜 $98好想食菜所以叫左雜菜有白菌、蘆筍、西蘭花落少少蒜蓉做調味啲蔬菜都烤得爽口啦有皮粗薯條配黑松露醬 $68為咗唔想快測先入到酒吧最後叫多咗幾杯Cocktail直落下場所以叫咗個粗薯條chill下一路吹水一路食 ╰(*´︶`*)╯♡白酒 $48Long Island Tea $88Salty Dog $68Read More
+ 5
宜寧
2022-09-06
1K views
Follow
伊比利亞黑毛豬火腿配哈密瓜 108hkd 🌕🌕🌕🌗🌑Iberico Ham 質素不算絕佳,勝在哈密瓜新鮮,還配上漂亮的竹籤。香煎鵝肝野菌意大利飯 188hkd 🌕🌕🌕🌕🌗鵝肝乍看煎得非常乾身至縮水,吃起來卻是剛剛好,完全沒有問題。意大利飯吸滿濃濃的野菌汁,粒粒飽滿彈牙,野菌也處理得很好,鮮甜、彈牙,沒有草青味。若醬汁能更濃郁的話就更完美了。燒墨魚 98hkd 🌕🌕🌕🌕🌕乍看之下,平平無奇,一吃竟然是非常新鮮、嫩滑、彈牙,卻易咬,味道亦調得非常好,超級美味,是我目前吃過,味道及口感皆最好的燒墨魚。芒果大蝦沙律 128hkd 🌕🌕🌑🌑🌑芒果新鮮,而且整條肉的切法非常大氣,可惜大蝦卻不太新鮮,更有一點點「霉」,失望。沙律菜的新鮮度亦一般。水牛城辣汁雞翼 (4件) 98hkd 🌕🌕🌑🌑🌑醬汁完全不是水牛城辣汁,較像是燒烤醬汁,而且雞翼煮得太軟淋,亦沒有配上藍芝士醬。串燒(6串) 78hkd 🌕🌕🌕🌕🌑餐牌沒有寫明是甚麼串燒,最後來到的是雞肉串燒。味道不錯👍🏻只看表面,以為燒得太乾,吃起來惹味、多汁,燒得剛剛好。調味用了非常多香料,也像是中東的串燒。中東串燒 158hkd 🌕🌕🌕🌕🌑燒烤雞肉、羊肉粒,味道不錯,亦烤得剛剛好,肉質尚可而多汁👍🏻搭配的中東皮塔餅香甜、彈牙,不過只配烤肉粒的話,稍嫌有點乾,若果有咖喱之類的醬汁蘸着吃的話,應該會不錯。💕味道 🌕🌕🌕🌕🌑包裝 🌕🌕🌕🌕🌕性價比 🌕🌕🌕🌕🌕回頭率 🌕🌕🌕🌕🌕💰人均429hkd(包括每人1hkd外賣平台費,2人食用)Read More
串燒
HeileyChau
走進土耳其世界🇹🇷
HeileyChau
2022-08-28
Follow
佐敦中東菜餐廳-堅離地 7 PO,帶你走進土耳其嘅世界🇹🇷有一排色彩繽紛嘅馬塞克吊燈💡而餐具、餐墊、牆上嘅毛氈、掛飾等等,都係來自土耳其🤩餐廳提供有中東特色嘅fusion菜,因應返香港人口味調節過,所以特別好味😚食物選擇好多,好似有薄餅、意粉、飯、沙律、小食、海鮮等等😍樣樣都好吸引😚🍢串燒六串分別有雞同豬🤩用香料燒過特別香,而且好惹味😚雞肉同豬肉都好嫩滑同juicy😛🍝香辣蒜片蝦扁意粉一送上嚟香噴噴😍有好多蝦🦐仲有蘑菇同紅椒等配料,唔會好辣😛意粉彈牙入味😚蒜香味濃😚🦑燒墨魚墨魚彈牙😛而且好大隻🦑加咗香料後更香口,好好味😙啖啖墨魚肉好滋味🥳🍟有皮粗薯條粗薯條炸得好香口😚份量亦好多,會配黑松露醬,點埋一齊食都好正啊🥳Read More
kgigi
正常😅
kgigi
2022-08-28
Follow
裝修幾有土耳其風情地點其實都幾容易搵喺柯士甸站過條天橋 附近都好多嘢食~下午茶時間,冇咩人,直接包場叫咗中東串燒 配皮餅~ 但係我分唔到係羊定雞味道好似一樣😂😂😅 正常味道,個菜/沙律幾好味甜品叫咗 乾果乳酪 同埋開心果千層酥唔知點解佢擺咗個Oreo 蛋捲🤣林既..甜甜地幾得意中規中矩可能因為我未食到招牌菜?下次有時間就再試吓職員話下晝淨係收現金。我呆咗心諗好遠啦去atm…只有夜市收卡,好彩後尾都payme Staff 都幾nice Btw 佢播緊嗰啲音樂係我中學嗰啲歌許紹洋 花香 全世界的人都知道心諗啲職員咁後生有冇聽過😆😆😆Read More
kwyiu
好味😋
kwyiu
2022-08-23
Follow
我未去過土耳其,所以正唔正中就唔知,但野食令我回味😋有驚喜味道忍唔住寫個食評分享下😆餐廳唔係單一土耳其菜式,有意粉,有意大利飯,我同朋友點左三個菜,有燒烤,有餡餅, 有咖哩,款式偏向東歐,三個都覺得好味,三個各有特色1. 燒墨魚鬚入口爽口鮮味😋面有少少調味粉(類似孜然粉)調味,調味適中2. 牛肉芝士夾餅餅皮少少脆感,食到一淡一淡芝士口感 ,牛肉都唔太乾,鬆軟,碟邊有sour cream 配搭好襯3. 咖哩雞配薄餅配這款薄餅軟身,食落略有咬口,餅只有微微喊味,配咖哩味道微辣,咖哩包裹曬每塊雞肉夾餅一起食岩岩好Read More
燒墨魚+牛肉餡餅
fat.hkfoodie
2022-08-12
1K views
Follow
小編平時好少去佐敦食嘢通常都會行多陣去尖沙咀搵好西😆點知機緣巧合下發現有間中東菜好出名💓入面裝修好異國風情 有幾盞土耳其吊燈💡打卡good📸 不過店舖比較細 位置唔算多建議食之前記得book位😝📍墨西哥牛肉芝士餡餅 ($98)呢個餡餅小編超級推薦‼️啲芝士係多到爆炸 遇熱又溶溶地✨係勁有拉絲效果🧀外層餅皮烘得微燶少脆 整體唔算好厚咬唔到啲芝士又包住啲牛肉 有口感有味道😎如果食到覺得太膩~可以點埋酸忌廉 中和膩味👍🏻📍香辣蒜片大蝦扁意粉($128)小編覺得個意粉都幾辣下😀可能真係唔食得辣😅意粉炒得幾乾身+大約5至6隻蝦🦐🦐都幾彈牙 隻數多都抵食~整體味道偏濃 又辣又重蒜味🧄鍾意重口味又或者鍾意食🌶嘅朋友可以叫📌📍串燒 6串 ($58)串燒來講係三串雞🐓三串豬🐷兩款都好好味😋 肉質好Juicy又唔「鞋」最主要係佢好濃味 有好多孜然粉真係有嗰種原味道hahahaha😙同埋又係即叫即整 熱辣辣嘅嘢食最好食😍📍黑松露薯條 ($68)薯條🍟即叫即整 熱辣辣🔥份量都幾多兩個人share食唔哂黑松露醬勁濃味 落足料~係會令人不停想食嘅小食🌈—————————————————————味道😋:8/10抵食🥳:7/10環境🥂:8/10Read More
+ 3
holunhungry
💛良心土耳其菜💛
holunhungry
2022-08-11
Follow
Bob叔介紹完呢間《堅離地7PO》一直都好想試,今次生日一於去試下!餐廳裝修好有土耳其氣氛,座位唔算好多,但唔會迫。第一次食叫左最受歡迎既菜式,叫左蟹餅,芝士牛肉餡餅,燒墨魚,中東串燒。蟹餅十分有驚喜,size大約一個拳頭闊,成舊蟹餅都係純蟹肉,蟹味濃,如果鐘意食蟹既朋友一定要試。芝士牛肉餡餅,芝士味濃有拉絲,牛肉味香,但肉質有少少鞋,餡餅唔會因為芝士而變濕變淋。燒墨魚就正正常常,冇咩特別,勝在夠大隻,肉質新鮮鮮甜結實,但我同男朋友本身好鐘意食海鮮,所以我地都鐘意。中東串燒就相對上性價比較低,份量少,當中羊肉較為出色,肉汁多,但個醬汁好食,點薄餅食一流。overall嚟講幾值得食,大部分價錢唔算好貴,而且用料新鮮,對得住價錢。Read More
weisikmuimui
💛CP值超高💛
weisikmuimui
2022-08-10
Follow
呢度既裝修好靚, 掛左幾盞土耳其燈, 牆上面都擺左啲土耳其特色裝飾同用品🇹🇷 呢度既食物選擇都幾多, 不過今次我地好快已經鎖定左想食既野😍 串燒🍢($58)3串雞肉3串豬肉, 燒得相當好食幾嫩口一啲都唔乾👍🏽 豬既調味胡椒味比較重再帶啲孜然既味道, 雞方面就帶少少辣相當惹味😋黃乳酪雞配中東皮塔餅🐓($136)加左乳酪既黃咖喱食落更加惹味, 配上嫩滑既雞肉, 粟米芯, 洋蔥等等既配料擺落塊好香牛油味既中東皮塔餅度超級襯, 好食到連啲汁都想食曬😂鵝肝黑松露意大利飯🥘($168)超香黑松露同牛油味既意大利飯有大量菇類係入面, 最驚艷到我地既係香面不膩既鵝肝煎得好好食, 完全一啲都唔騷, 反而係鴨香, 呢個飯超正🤤呢間小店除左裝修靚之外食物質素都極高, 食物都係即叫即整, 保証你會食到熱辣辣既菜, 真心推薦大家黎食😎堅離地 7 PO (佐敦)📍佐敦文苑街25-47號文輝樓地下31號舖🚊柯士甸站A出口⏰MON-SUN 11:30-00:00Read More
中東串燒
黃乳酪雞配中東皮塔餅
鵝肝黑松露意大利飯
Friesandchips
特色土耳其菜🇹🇷
Friesandchips
2022-07-29
Follow
喺香港真係好少見土耳其菜嘅餐廳🇹🇷上次就試咗個乳酪黃咖喱雞配中東皮塔餅乳酪咖喱 咖喱好濃郁 仲有乳酪嘅香味 好特別🍛點埋個酥脆嘅皮塔餅 都唔錯🤩入面嘅雞肉都幾嫩滑又入味🐔Read More
christycho
原來土耳其菜係好好味😝
christycho
Level 2
2022-07-27
Follow
一直都有啲怕食中東菜🥲因為我唔太鍾意食一啲香料好重既野🥲今日黎到附近OpenRice 一下見到呢間有咁多好評😂土耳其菜又比較少見所以就試試佢啦😚😚因為有lunch set既關係所以就無單點😚1️⃣秋葵燴羊🐑配中東米佢個燴羊望落去有啲似咖喱咁😂😂😂有一刻都以為自己叫錯但食左第一啖就知道原來係叫岩左既😂食得出佢落左好多唔同既香料落去燴左好多個鐘🥰掩蓋左羊既so味🥰羊肉又淋而且仲有4大舊好抵食😝上面配既乳酪中和左油膩既感覺👍🏻中東米顆粒纖長而質地帶有硬度無黏性😚配上呢個醬汁簡直係一流👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻2️⃣中東串燒配中東皮塔餅2串都揀左雞🐔串燒係即叫即燒所以一上到枱都感受到一陣熱氣雞肉已一早調味好👍🏻燒到岩岩好 咬落去好超juicy😍😍😍中東皮塔餅就好似印度薄餅既感覺😚夾住啲雞肉一齊食就岩岩好😍呢間雖然係小店 得幾張枱但服務都好好👍🏻如果繁忙時間可能要預多少少時間上菜😂路經佐敦既朋友如果想試下一啲特色菜絕對係大推👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Read More
燴羊配中東米
中東雞羊串燒配皮塔餅
NITH
良心店中東菜
NITH
2022-07-19
Follow
一聽個名就知係一間有良知既店鋪, 睇到佢D 相又好似幾有特色食中東菜, 最啱一班朋友飲下酒食下野, 餐廳有紅白酒, 手工啤酒供應,,同朋友試左個乳酪咖喱雞, 黃咖哩唔會太辣,  雞肉好彈牙,  仲有個皮塔餅, 夠薄身同香, 配埋咖喱好正一路食, 一路試地中海既LEMON 啤, 都係一大享受, 黑松露醬既薯條好夠香脆, 配啤酒一流, 炸豬手好夠咸番, 整得好香脆, 好食, 餐廳整體環境舒服, 老板娘有禮, 食物好食, 值得再去,.!.....Read More
+ 1
Feed me foods
🇹🇷🇹🇷令你一試難忘特式土耳其🇹🇷中東菜式
Feed me foods
2022-07-18
Follow
朋友生日一齊食好小小😋😋惹味中東菜充滿特色嘅土耳其餐廳香港真係比較小🌟芝士牛肉烤餅😛好味味道都唔錯,價錢亦合理,幾十蚊-百零蚊。😆🌟 乳酪黃咖喱雞配中東皮㙮餅🐔咖哩偏辣,配乳酪係面,好似冇咁辣👍🏻惹味,想再食💛燒羊份量不小👍👍🍴🍴餐廳的餐具都好靚好特別💛美國牛扒💛🎪堅離地 7 PO佐敦文苑街25-47號文輝樓地下31號舖港鐵柯士甸站 A 出口, 步行約5分鐘68593701中東菜 / 薄餅 / 漢堡包 / 咖啡店Read More
墨西哥牛肉芝士餡餅
無花果石榴沙律