Ging Sun Ho King of Bun (YOHO MALL II)

堅信號上海生煎皇 (形點 II)
6K
試試爆茜小籠包
2025-08-13
Follow
見廣告出咗個爆茜小籠包,作為一個芫茜控,梗係要嚟試下啦😋⭐凍豆漿&⭐酸梅湯掃碼落單三分鐘內已經送上餐飲,十分有效率👍⭐堅信號生煎包嚟得堅信號必食佢個生煎包,外脆內邊爆多湯汁,好好味,食足咁多次都冇失望😍⭐紅油韮菜餃跟餐小食韮菜餃,淋上辣油加醋,酸酸辣辣幾好味。⭐秘製豬扒上海粗炒主食之一點咗上海粗炒,麵條軟腍但有嚼勁,調味唔錯夠香口,而豬扒入口鬆軟,甜甜地啱口味。⭐鹹肉炒菜飯主食之二點咗炒飯,係鹹肉菜飯再加簡單翻炒,飯只係輕輕炒過並不乾身,飯粒仲係軟綿綿有飯香,入口帶鹹香仲有菜粒口感,唔錯呀😋⭐京汁茄子呢款跟餐小食意外地大分😳茄子走油外脆內嫩,最正係個醬汁,辣油帶蔥香同蒜香,正到攞嚟撈飯唔好晒😆⭐香茜豬肉小籠包最後登場嘅就係心心念念嘅芫茜小籠包,一上枱見到綠色一片真係夠多茜😍入口係好重嘅芫茜味,入面仲有好多湯汁,皮薄餡鮮好食喎🤤有啲想試埋辣味同紫椰菜味嘅小籠包,可唔可以整個三色混合款😆兩個人真係叫唔到三款嘛,唯有分開三次試啦,唔知佢呢個期間限定做到幾時呢🤔Read More
+ 8
EAT to be JOY
🟢綠色爆茜小籠包
EAT to be JOY
2025-08-08
Follow
堅信號最近推出左爆量級小籠包,新出3款特別爆口味,包括有:香茜豬肉(爆茜)、辣子雞肉(爆辣)、炸菇紫椰菜豬肉(爆菇)。香茜豬肉小籠包 8隻 $75整碟由內到外都充滿住滿滿既芫茜,綠色皮既小籠包好搶眼,食落去味道同一般小籠包差唔多,多左陣淡淡既芫茜香味),比想像中好食。上海排骨炒飯 $62上海排骨即係炸豬排,豬排幾大塊,不過炸粉多左少少。蛋炒飯炒得都唔錯。四川擔擔麵 $65擔擔麵揀左小辣,食落只有好微微既麻同辣,無咩麻醬味,不過份量足夠,晚餐會跟一份小食,配紅油韭菜餃。孜然雞翼 $33孜然雞翼一份有3隻,孜然味幾香,雞翼都唔錯。單戀豆乳仙草凍跟餐加$15,個名有d長,其實即係黑色凍仙草加豆漿!Read More
+ 7
Reeve L
可以試下
Reeve L
Level 3
2025-06-09
Follow
堅信號生煎包喺我心目中一直都幾好食,唔單止餡料好味,仲會爆汁,不過佢嘅價錢都幾貴。今日同屋企人去食下午茶,價錢稍為平少少。四件生煎包下午茶餐$37,另外叫咗豬扒煎蛋菜飯$42再加多兩隻生煎包$15,番茄蛋牛肉螺旋藻湯麵$58。而家關注小紅書有冰粉送!生煎包仍然係外脆,爆汁,但食落唔夠熱,咬出嚟嘅湯汁都只係微溫。豬扒煎蛋菜飯份量十足,豬扒好入味不過唔夠juicy。蕃茄蛋牛肉螺旋藻湯麵都幾好食,而且我覺得佢嘅蕃茄湯底唔算好重味精,都幾適合小朋友或者喜歡淡味嘅人士,牛肉幾嫩,仲有好多螺旋藻,都唔錯。贈送嘅冰粉都ok,有幾粒提子乾同埋好似係黑加侖子味嘅醬汁?食落都幾消暑,唔介意關注佢哋小紅書都可以換領試下。Read More
+ 6
mandycheng0212
紅色小籠包🍅你食過未?
mandycheng0212
2025-05-11
Follow
越開越多分店的「堅信號上海生煎皇」,今日終於有機會來試試!和朋友到元朗yoho逛街,見到這邊有分店就過來醫醫肚。第一次見紅色皮的小籠包,視覺效果好衝擊!肉餡混雜了雞髀肉、鮮甜番茄粒,以及薯仔粒,味道好香,口感豐富。而且還有番茄湯汁在內,入口爆汁,充滿濃郁蕃茄酸甜味道。感覺膩度較平時小籠包輕。湯飯配餸分別有雞絲、滑蛋、螺旋藻,飯量都幾多(可以選湯麵)。雞絲和湯飯都幾搭。而螺旋藻口感就帶點爽身。配上鮮甜的番茄湯底,令人越食越開胃朋友愛吃上海粗炒!粗麵口感帶點煙韌,和烏冬有幾分相像:)。配以豉油、蠔油等炒香,麵條掛上醬油色,味道好香。粗炒伴以豬肉絲、冬菇、椰菜等配餸,但稍嫌油份略多。掃qr code入會,成為會員後獲贈一個生煎包。麵包外層煎到脆身,肉餡都相當juicy。Read More
+ 1
番茄雞肉小籠包
番茄蛋螺旋藻雞絲湯飯
堅信號生煎包
tiffanyancool
蕃茄控必食!堅信號又有新產品!
tiffanyancool
2025-05-02
Follow
堅信號 @gingsunho 同 @delmonte.hk 聯乘餐牌-新出番茄系列!!🍅番茄控必試🍅 番茄Buddy套餐🍜 番茄蛋牛肉螺旋澟湯麵湯底濃郁!麵底掛汁配上牛肉同滑蛋!非常滋味🥟 番茄雞肉小籠包(2個)皮薄餡靚用上番茄皮包裹雞肉餡酸甜清新突破常規小籠包味道另外我仲叫左店內多款特色菜品!味道唔錯!排骨菜飯~排骨酥脆可口孜然雞翼~即叫即烤夠惹味萵筍泡椒魚皮 ~ 微辣醒胃紅糖糍粑~夠哂Q彈單戀豆乳仙草凍~好喜歡濃郁豆乳香📍 堅信號元朗鳳翔路69號建輝大廈地下5號舖(元朗站B出口行8分鐘)#堅信號 #堅信號上海生煎皇 #一口爆湯 #生煎包#元朗 #上海料理 #番茄 #元朗美食Read More
+ 2
kikipug
必食生煎包及小籠包👍🏻
kikipug
2025-04-24
Follow
餐廳位於元朗,主打滬菜同中式小點,裝修簡潔實在,環境乾淨企理,氣氛舒服👍🍜 晚餐四川擔擔麵(加配滷水糖心蛋)擔擔麵醬香濃郁,花生醬同辣油比例剛好,辣度可以隨意選擇。麵條彈牙,掛汁力高,加咗滷水糖心蛋,蛋黃流心、滷味香濃,整體味道層次豐富。🥟 紅油韭菜餃套餐送的,餃子皮薄餡靚,韭菜味道突出,配上微辣紅油,夠香口,做前菜好合適。🍲 砂鍋胡椒豬肚雞湯底有濃郁白胡椒香,夠晒暖胃,豬肚處理得好,冇腥味,彈牙夠咬口;雞件滑嫩入味,飲湯食料都滿足,適合想食得滋補啲嘅人。🥟 生煎包底部酥脆,中間保留咗麵糰嘅厚度,咬開仲有滿滿嘅肉汁,餡料味道偏香甜,係餐廳招牌之一。🥢 灌湯小籠包皮薄但有彈性,湯汁豐富,入口有鮮香味,唔會太鹹。夾起要小心,保持湯汁完整先至有滿足感。🍞 炸銀絲卷配煉奶炸得外脆內軟,唔會過油,配煉奶後帶少少甜香,幾適合食完鹹點後轉口味。🍡 紅糖糍粑外層炸得微脆,糯米煙韌,紅糖漿香而不膩,灑上芝麻後更有香氣,經典嘅中式甜品。Read More
+ 7
joanne ng
新推出雲吞雞好足料
joanne ng
2025-04-11
Follow
又掛住堅信號生煎包!每次都必點,大大粒厚肉多汁,熱辣辣脆卜卜超好味😋今次見到新推出雲吞雞煲,就叫嚟試吓,估唔到咁足料😍真係半隻雞喺個煲度😍大大粒雲吞,鮮味彈牙,仲有娃娃菜,湯飲落暖笠笠,味道濃郁,好有驚喜👍🏻.另外仲點咗四川擔擔麵,辣度十足,糖醋上海排骨我最愛,甜酸口味好開胃,菜飯又健康🥰麻辣小雲耳手拍青瓜🥒和胡麻醬雞絲粉皮口味清新,岩哂而家濕濕熱熱的天氣食!.最重點價錢好親民,咁高質但平民價錢,店員人又好,又坐得舒服,性價比太高了!Read More
+ 5
必食生煎包同小籠包
2025-03-22
Follow
是晚來到形點的堅信號食晚飯,同朋友選了靠後的一張二人枱坐,店內客人唔少,幾乎全店滿坐。用qr code落完單就慢慢等食,意外地上菜快喎,一落完單就有得食😆⭐蟲草花花膠雞配白飯自己點左份暖心湯飯,雞件很多花膠數塊,味道還可以,撈飯食唔錯呀。⭐秘製豬扒菜飯再來有豬扒飯,個豬扒甜甜地,有啲似叉燒嘅感覺,菜飯香口,幾正。⭐鹵水溏心蛋 & ⭐涼拌小雲耳手拍青瓜溏心蛋綿綿滑滑好食,青瓜雲耳酸酸地夠開胃。⭐堅信號生煎包最期待的生煎包來了,熱辣辣咬落爆汁,小心食呀呢個又香又脆又鮮味,真係無得輸😋⭐灌湯小籠包小籠包又係正,皮薄餡鮮又多湯汁,好食。⭐蕉氣十足包仲叫左呢個造形好真實嘅香蕉包,個樣真係勁似bb蕉😆聞落好香蕉味,入面仲有甜甜嘅餡,得意又好食。⭐凍豆漿 & ⭐熱茉香綠茶飲品都幾多野揀,凍飲加三蚊都合理啦。食唔晒包走左,聽晚加餸啦。Read More
+ 8
貓仙人Winnie
生煎包無得輸 & 被耽誤的糖水 ❣
貓仙人Winnie
Level 3
2025-03-13
Follow
生煎包無得輸 & 被耽誤的糖水 ❣呢間係形點既堅信號成日都要排長龍,今日行過下午茶時間唔洗排~ 即時衝入去食個Tea 先 🤣$49 老上海蔥油拌麵$68 上海排骨擔擔麵$37 堅信號生煎包 (4個)$10 灌湯小籠包 (2個)$10 加配手工冰粉$16 十勝紅豆燒仙草老老實實麵就無乜特別記憶點,不過生煎包真係招牌,皮薄又多汁,你要小心既只係太熱個時好易辣親🤣 同埋甜品又真係唔錯,甜度岩岩好,唔會太甜,份量都多!而價錢就好相宜既,不過櫈就有D硬唔算坐得好舒服,餐廳係行平民路線~ 會再幫襯❣🏠店名:堅信號上海生煎皇 (形點 II) 🚘地址:元朗朗日路8號形點 II L1樓A115a號舖Read More
+ 1
aps6n2gsm66y
美味豬扒飯與清爽小菜的完美搭配:一次滿意的用餐體驗
aps6n2gsm66y
Level 2
2025-01-18
Follow
這次的用餐體驗讓我感到相當滿意,從點餐到用餐的整個過程都顯得非常順暢。首先,我通過手機應用程序進行了點餐,選擇了一份秘製豬扒飯,並搭配了一份涼拌小雲耳手拍青瓜。整個點餐過程非常簡單,界面友好,操作流暢,讓人感到非常方便。當食物上桌時,我立刻被其賣相所吸引。豬扒看起來色澤金黃,表面微微焦脆,顯得非常诱人。飯上撒了一些蔥花,增加了視覺上的層次感。涼拌小雲耳手拍青瓜則是綠意盎然,搭配了一些香菜,看起來非常新鮮。嘗試了一口豬扒,肉質鮮嫩多汁,調味恰到好處,既不會過鹹也不會過淡,完美地突出了豬肉的鮮美。飯粒顆顆分明,口感軟硬適中,搭配豬扒一起吃,非常滿足。涼拌小雲耳手拍青瓜則是清爽可口,涼拌的調味汁帶有一絲微辣,非常開胃,香菜的加入更是提升了整體的風味。此外,我還點了一份堅信號生煎包和一杯熱豆漿。生煎包外皮酥脆,內餡鮮美多汁,搭配的醬汁更是畫龍點睛,讓人一口接一口停不下來。熱豆漿香濃可口,喝起來非常溫暖,是一個完美的餐後飲品。總的來說,這次的用餐體驗非常滿意。食物的品質和口味都達到了很高的水準,服務也相當到位。特別是手機點餐的便利性,讓整個用餐過程更加順暢。我會推薦給朋友,並期待下次再次光臨。Read More
or#ta67788177
唔抵食
or#ta67788177
Level 1
2025-01-10
Follow
食物味道已經一般,份量又少。一句唔抵食。希望香港呢啲連鎖餐飲可以用心啲唔係預制菜就呢啲偷功減料,CP值極低料理希望進步。優點係少呢類型中餐,有時真係好想食酸辣湯同生煎包都可以食到,因為近樓下。Read More
raina27t
柔心出發 💓 小朋友最愛兒童餐 👧🏻 堅信號上海生煎皇
raina27t
2024-09-11
Follow
#吃貨心柔日誌 😋 堅信號上海生煎皇今次經過元朗YOHO MALL ☺️ 餐廳超級多選擇不過心柔話想食「兒童餐」😏「兒童餐」的魔力🪄一樣的食材,只要是兒童餐,小朋友就會乖乖進食😝最後決定食「堅信號上海生煎皇」🤭見到有幾抵食嘅兒童餐!一於試下先😎.兒童餐👦🏻👧🏻 「飛」常堅 ✈️反斗樂園豬扒餐 $65小朋友必食的兒童餐!飛機餐盤✈️秘製豬扒甜甜地,小朋友鍾意食!食完還送一份「反斗兒童包」🎁親民價錢,有得食又有禮物!無得輸😉🍜 四川擔擔麵 $62個湯超級惹味!我差不多飲清光😅不過我不太食得辣,小辣就剛剛好👍🏻🥢 堅信號生煎包 $25 (隨餐追加$15)味道不錯,一咬開裏面好多湯!爆汁🤤不過真係要小心燙口🤫每粒都好足料!大大舊肉餡😝📍堅信號上海生煎皇 @gingsunho (元朗Yoho Mall 形點二期分店) @yohomallhk 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹Read More
Joshua_baby
四分音符🎵的樂章·堅信號·堅係生煎包
Joshua_baby
2024-08-07
1K views
Follow
來到元朗,竟然沒有吃牛肉麵,清湯腩,而是選擇了堅信號,皆因兩個字:想吃!這裡馳名的是生煎包,其他好像小龍包,炸雞扒,也是值得嘗試!先來到堅信號,店員馬上安排位置,值得稱讚!這裡,公司的實體餐牌好像又沒有放出來,只有零聲地列出一些新菜式,但又拍攝得不吸引lol,失色了!這個店鋪的設計很有趣,既有二人餐桌「卡位」的包廂,也有可以容納一家大小的多人餐桌,這顯得餐廳持有人在擺放餐桌方面有用心!1)酸辣湯麵$482)個人套餐:黃金雞扒蔥油拌麵$88配紅油韮菜餃+苿香奶茶3)堅信號生煎包$15先說回食物,食物質素可以,爆汁生煎包,一入口即在口爆,一不小心就會弄髒旁邊的人,建議小心,但側面反映貨真價實,皮脆脆的,口感十足!另外我也試了黃金大雞扒,感覺雞扒很好,不是太油膩,但勝在夠啖啖肉,適合我這個食肉狂魔,唯獨是略嫌撈面的份量偏少(跟另一菜式比較起來),這是其中一個失敗之處!最後我老婆點了酸辣湯麵,這裡,我是想如果走餸和面,單單只是整個酸辣湯底就是出色,儘管不知道中間下了多少的元素周期表才能夠如此美味,但就是palatable!筆者覺得整體感覺很不錯,下次會來這裡吃上海粗炒!Read More
堅信號生煎包
aptw8xrxzfgk
Level 1
2024-08-06
Follow
⭐️😆皇牌生煎包真係好好食佢一上盤 我怕熱 所以等咗5分鐘先食 睇落去好似平平無奇同乾身 我輕輕咬咗啖 就見到成個包沖準備湧出黎~大家要小心熱🔥!評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️😚灌湯小籠包都好Juicy 第一粒完全皮 饀分離 掉曬d汁 其他都係一口一粒 勁多汁 我覺得點埋酸醋都幾好食 無咁dry☺️評分:⭐️⭐️⭐️⭐️🔥🥲酸辣湯辣到傻咗有留意一下用咩配料1. 木耳絲 (口感好爽 切得偏長)2. 冬菇(夠曬淋 我鐘意)3.豆腐(滑一滑)4.竹筍(有少少多渣)唔食得辣嘅朋友就可能未必叫lu 同埋嫌唔夠酸嘅一定落多d醋 吃醋時要多吃點😌評分:⭐️⭐️⭐️⭐️ 另外 臨比錢前發現可以買餐飲券 如果食嘅話 大家留意仲有無優惠卷~~Read More
生煎包
lonelyeat
服務有禮,地方整潔
lonelyeat
Level 2
2024-07-25
Follow
元朗呢間堅信號係我第三次幫襯,服務方面員工係幾有禮貌嘅,聽得出佢哋有專登講一啲禮貌用語。不過食物水準依然係唔夠好,可能唔好彩嗌中啲唔好食嘅嘢。好彩今次個主食無中伏,豬扒幾好食嘅。Read More
+ 3