2024-05-07 215 views
突然想食車仔麵男朋友就帶咗我去一間佢話一定要試嘅平民version車仔麵車仔麵對我黎講都幾有要求係除咗有好多款餸揀之外就係每款都可能會有各自嘅調味呢度最出名嘅係雜錦麵樣樣都有少少不過我就order咗3餸加牛腩因為牛腩冇包到喺雜錦入面所以我就再on top加豆卜、魷魚、豬腸男朋友就order 咗雜錦加雞腎同豬腸想講牛腩十分入味同出色豆卜吸曬腩汁嘅精華真係好好味魷魚爽口冇洗水味豬腸唔係入面冇肥膏啱曬佢地嘅腩汁係甜甜地加上食河粉完全吸曬成碗湯嘅精華以咁平嘅價錢真係好出色
突然想食車仔麵
男朋友就帶咗我去一間佢話一定要試嘅平民version車仔麵
車仔麵對我黎講都幾有要求係除咗有好多款餸揀之外
就係每款都可能會有各自嘅調味

呢度最出名嘅係雜錦麵
樣樣都有少少
不過我就order咗3餸加牛腩
因為牛腩冇包到喺雜錦入面
所以我就再on top加豆卜、魷魚、豬腸
男朋友就order 咗雜錦加雞腎同豬腸

想講牛腩十分入味同出色
豆卜吸曬腩汁嘅精華真係好好味
魷魚爽口冇洗水味
豬腸唔係入面冇肥膏啱曬
佢地嘅腩汁係甜甜地
加上食河粉完全吸曬成碗湯嘅精華
以咁平嘅價錢真係好出色
行過去一間看似普普通通嘅店,但入面竟然隱藏咗幾碗惹味爆燈嘅車仔麵!一坐低就叫咗一碗牛雜河,加多個豬紅嚟試吓。頂!牛雜咬落有層次,滷味恰到好處,不過個豬紅就算喇,有D唔掂。個跳嘅河粉同米粉相比,就係事半功倍—好滑,襯到牛雜真係咁滑咁入味。店員個姐姐服務得嚟又親切,令人食得更加開心🌟。真係要讚佢哋啲辣椒醬,正宗得嚟帶勁—辣得哂,食多幾啖都唔厭。用過牛腩汁嘅麵,就算唔食辣嘅人,都會覺得咁鮮咁有味。啲餸分量都幾丰富,仲公道得滯——一杯冰涼嘅蜜瓜奶,啱哂夏天飲,個人消費都係三十幾聘,真係啱晒大家-pocket💼。總結,小小嘅店中藏龍臥虎,如果你鍾意食路邊攤嘅地道味道,唔好錯過呢度嘅車仔麵!就算食得一碗平平無奇嘅麵,都可以喺這裏尋到驚喜。响香港想食到平、快、好,呢度絕對是首選👍!

2023-08-17 569 views
好多年前我個中學同學話帶我食一間好好食嘅街坊車仔麵, 隱身係巷仔嘅小店, 就係唐記粉麵小食! 可能以前我年紀仲輕唔識食唔知點解嗰陣時又唔覺得係特別好食🤔, 但自從呢3年多疫情開始, 多咗買外賣返屋企之後, 食咗一次之後就愛上!! 好入味!!😋可能人年紀愈大嘅關係, 愈會珍惜本土情懷吧?! 依家我只要搭車有機會經過呢邊嘅話, 就間中會買返屋企食!3餸1麵 $31基本上依家每次都係叫2配同一樣嘅餸, 不過麵就唔同一碗係豬腸豬紅蘿蔔配粗麵另一碗就係配油麵*~**~**~*~**~**~*~**~**~*~**~💌地址:唐記粉麵小食 (屯門)屯門鄉事會路94-110康利中心25A*~**~**~*~**~**~*~**~**~*~**~

3餸1麵 $31
基本上依家每次都係叫2配同一樣嘅餸, 不過麵就唔同
一碗係豬腸豬紅蘿蔔配粗麵
另一碗就係配油麵

*~**~**~*~**~**~*~**~**~*~**~

💌地址:
唐記粉麵小食 (屯門)
屯門鄉事會路94-110康利中心25A

*~**~**~*~**~**~*~**~**~*~**~
2023-07-20 444 views
呢間位於新墟街市外圍,巷仔入面嘅車仔麵檔,由13蚊食到而家31蚊,都仲未搵到一間味道、價錢、份量都拍得住佢嘅另一間車仔麵。招牌《什錦麵$31》一共有八個餸。除咗相入面之外,仲有紅腸,時菜同豬腸。每樣餸唔係淨係得一嚿起,兩嚿止,係三舊!三嚿!三嚿!多到滿瀉!豬紅係食過最好食、最入味嘅一間。蘿蔔清甜無渣,魚蛋 同豬皮都好入味。小店人情味濃,都係街坊生意。掛牆有線電話更隨便畀冇手提電話嘅公公婆婆使用。 祝願長做長有!

2023-05-17 327 views
第一是价格很好,物价一直都在涨,但是他们家的价格在粉面店那么多的新虚都是很便宜的,起码能算进前三。第二是食品的质量和口感都很完美,吃了10多年他们家的水平基本没变过,甚至还有不错的进步,第一是减少了卤大肠的那股臭味,第二是改良了汤底的味道,比以前更浓厚,更有牛肉的鲜味。重口味和清淡口味的都合适!第三是这家店的牛腩河粉必推荐!再加一分牛筋或者猪红,简直就是完美的老香港的味道!!缺点是可能有一丢丢的卫生问题,还有环境比较拥挤,其他基本没毛病。

• 大肠,猪红,牛筋河粉
  • 牛腩河粉
  • 牛杂河粉
2023-05-09 263 views
基本上10個有8個都會叫3豬河,腩汁(豬紅/豬皮/豬腸),枱面嘅蠔油一定要加👍🏻 30幾蚊食到3餸一麵真係少有啦✨雖然環境坐得比較迫,食左20幾年都冇乜變過,但就係咁先有食車仔麵嘅Feel呀嘛😆
2023-05-09
$37 (Lunch)
  • 3豬麵
2023-04-22 237 views
一碗唔難食嘅麵!你又話唔出好食,我最初唔明白點解佢枱上為什麼有𧐢油,辣椒醬,辣椒油,豉油同醋,但第一啖後就知道點解,因為佢個湯基本上係冇咩味道,加完調味後就應該食得晒碗麵!
2023-03-05 327 views
下午茶時間緊係食平野啦要😋😋好耐冇係Vcity一帶出動,呢間唐記真係好耐冇食過今日黎到食返,味道不味👍🏻👍🏻$31 三餸👍🏻👍🏻抵食豬皮、魚蛋、魷魚幼麵腩汁$31👍🏻👍🏻👍🏻豬皮都幾多,夠爽口,唔會好淋,推薦🔥🔥🔥4粒魚旦,正常冇乜特別,實肉彈牙👍🏻魷魚有4大塊,正常水魷魚,爽口嘅👍🏻👍🏻雞翼、蘿蔔、魚片幼麵腩汁$35😋😋雞翼兩隻醃得超淋超入味👍🏻👍🏻好好食😆😆蘿蔔都幾多舊,不過唔係好大舊嘅,夠晒淋👍🏻魚片冇乜特別總結:平食車仔麵真係冇得輸,仲要夠晒大碗,抵食👍🏻👍🏻👍🏻
下午茶時間緊係食平野啦要😋😋
好耐冇係Vcity一帶出動,呢間唐記真係好耐冇食過
今日黎到食返,味道不味👍🏻👍🏻
$31 三餸👍🏻👍🏻抵食

總結:平食車仔麵真係冇得輸,仲要夠晒大碗,抵食👍🏻👍🏻👍🏻
2023-03-04
$33 (Tea)
2022-11-30 283 views
有個地方好耐冇踏足過,今次黎到久違既屯門,屹立多年嘅麵店,經過麵店🍜重溫兒時回憶豬紅豬腸米🍜豬紅份量好足 好彈牙 唔會一夾就散 ;豬腸洗得好乾淨 唔會有腥味 爽得黎又好有咬口牛雜米🍜牛筋Q軟爽口 牛腩入味又唔韌 保持粉麵店一貫既水準

牛雜米🍜牛筋Q軟爽口 牛腩入味又唔韌 保持粉麵店一貫既水準
2021-11-27 771 views
唐記粉麵我食過好多次,但一直都未有寫過食評或影相,今次發自內心寫食評,係因為覺得呢檔粉麵店嘅麵食出品真係幾好,尤其係辣椒油,真係非常之香,又夠辣。我當日去到叫咗碗雜錦米粉,都係一啲比較大路嘅食材,有蘿蔔、豬腸、魚蛋、豬皮、紅腸、豬紅等,款式都幾多,而且每種食材都煮得幾入味,再加埋辣椒油一齊食,更加如虎添翼,順便一提:嚟度呢度食粉麵,千祈唔好諗住可以當飯食,因為呢度嘅粉麵其實係比較細碗,份量唔算好多,但味道相當出眾,辣椒油更加係鎮店之寶,非試不可,店內所有麵食大部份都係$30元,淨食牛腩就比較貴,每碗要$90元,牛腩麵就每碗只係$30元,加餸每款$6元,粉麵加底每款$6元,店內設有罐裝飲品供應,環境就比較擠迫,坐位亦都唔多,但味道足以彌補一切嘅不足
,又夠辣。

雜錦湯米粉😋
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$30 (Lunch)
雜錦湯米粉😋
  • 雜錦粉麵米、牛腩麵、豬腸麵
2020-12-11 1119 views
係屯門住左5年,都唔知新墟呢度有間甘好食既車仔面今日係屎忽撞棍發現既今日叫左 蘿蔔雞翼豬腸米粉-加腩汁蘿蔔好林好味👍🏻滷水雞翼好入味豬腸洗得乾淨,唔肥,好食😋仲要好平好抵食會再來食
係屯門住左5年,都唔知新墟呢度有間甘好食既車仔面
今日係屎忽撞棍發現既

今日叫左 蘿蔔雞翼豬腸米粉-加腩汁
蘿蔔好林好味👍🏻
滷水雞翼好入味

豬腸洗得乾淨,唔肥,好食😋
仲要好平好抵食
會再來食

記得第一次食呢一間唐記粉麵小食, 我都仲係細細個👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻,契媽話佢細細個陣已經有呢一間野!!!哇😱😱😱😱好想知究竟佢開左幾耐🤣🤣🤣記得以前食15$3個送配麵!!!雖然而家加左價, 但一樣係超平啊🙈🙈🙈店面細細, 雖然裝潢一般, 但我好鍾意呢種舊式風味❣️❣️❣️❣️始終已經好難再搵到呢D舊或香港小店! 我既最愛-豬腸蘿蔔翼尖河! 加埋辣椒油同必落既蠔油!!!!好好食啊!🤩🤩🤩
2020-11-07 624 views
今日返工喺附近食飯見到呢間老字號車仔麵好耐之前都食過啦難得比我見到佢唔使點等位咁多人就入咗去坐低叫咗碗雜錦麵雜錦麵入邊嘅配料非常之多同埋抵食$28就滿足到我想食唔同嘅配餸記住記住記住一定要叫阿姐俾啲牛腩汁落碗麵度佢哋過牛腩汁真係非常之出色放喺枱面嘅辣椒醬如果食得辣嘅朋友仔記住要㗎香得來又唔會蓋到牛腩汁嘅鮮味又落單到上菜嘅時間只需要兩三分鐘佢嘅份量係比出面食車仔麵多少少如果細食嘅朋友就要叫佢少麵啦所以真係好抵食
今日返工喺附近食飯見到呢間老字號車仔麵好耐之前都食過啦
佢嘅份量係比出面食車仔麵多少少
如果細食嘅朋友就要叫佢少麵啦
所以真係好抵食
2020-05-27 670 views
屯門老字號車仔麵 非唐記莫屬'盡管舖仔格之sit 依然坐天無虛席講返野食真心不錯'但环境就真係吾係個個接受到😅😅😅最愛牛腩雞亦麵,有小小牛筋,非常口入味,湯底甜甜地!個人喜歡

講返野食真心不錯'但环境就真係吾係個個接受到😅😅😅

2020-05-26 462 views
昨日我叫菲律賓工人姐姐,經過鄉試會唐記粉麵!聞到好香嘅牛腩味!估唔到個行仔,嘩都有隱世美食喺度!工人姐姐唔食內臟!都忍唔住試嗰啲豬大腸!連我嘅牛柏葉都俾佢食埋!我見佢食得咁開心,我就上來讚揚一下啦!正正!