咩記打邊爐

2025-08-01 0 views
次同班friend去咗旺角「咩記打邊爐」,成間舖頭都有種港式大排檔風,摺枱摺凳、仲有大大個霓虹燈招牌,勁有舊香港feel!環境勝在夠地道,坐低就feel到嗰種熱鬧氣氛,啱晒一班人圍爐吹水😆😆湯底:鴛鴦鍋(卜卜蜆濃湯鍋 + 麻辣鍋)卜卜蜆濃湯鍋真係冇得輸!一上枱已經聞到超香蜆味,湯底好鮮甜,仲有勁多蜆肉係底,建議飲啖湯先打邊爐呀!! 另一邊係麻辣鍋,麻香都夠但唔會太嗆喉,辣度啱啱好,越滾越入味!1. 招牌羊上腦肉呢個真係驚喜!羊肉帶少少奶香味,肉質超嫩,完全冇羶味,淥幾秒就食得,必encore!2. 百日羔羊肉薄切羔羊,肥瘦均勻,口感滑溜,羊味比上腦肉濃少少,但一樣唔會羶,麻辣湯底配佢絕配!3. 招牌高鈣肉肉質嫩而不臊,一樣唔羶,高鈣部位果然正,食完都唔會膩!4. A4牛筋丸手打牛筋丸超彈牙,咬落仲有爆汁感覺,牛味濃郁,我覺得係必點👍5. 青筍打邊爐點可以冇青筍?爽脆清甜,吸晒湯底精華!6. 烏冬最後落個烏冬,索晒麻辣湯同蜆湯嘅精華,煙韌有咬口,完美收尾!7. 猛火肥仔蠔唔單止打邊爐,呢度仲有燒烤串燒,打住邊爐食串燒都幾有風味。

湯底:鴛鴦鍋(卜卜蜆濃湯鍋 + 麻辣鍋)

1. 招牌羊上腦肉

2. 百日羔羊肉

3. 招牌高鈣肉
肉質嫩而不臊,一樣唔羶,高鈣部位果然正,食完都唔會膩!

4. A4牛筋丸

5. 青筍
打邊爐點可以冇青筍?爽脆清甜,吸晒湯底精華!

6. 烏冬

7. 猛火肥仔蠔
唔單止打邊爐,呢度仲有燒烤串燒,打住邊爐食串燒都幾有風味。

2025-08-01 0 views
📍咩記打邊爐|打邊爐界嘅隱世高人🔥未落單已經聞到隔離枱蜆香~我哋一行人即刻點咗個【卜卜蜆濃湯鍋】,一打開蓋——蜆嘅鮮味好似打我塊面咁直接🫣🧄🥩【挑骨雪花牛】– 脂肪分佈靚到好似藝術品,涮5秒,入口即溶,肉汁直噴喉嚨!🐑【羔羊後腿肉】– 啲羊唔鬧人,又唔臊,完全係高質外表+溫柔靈魂,港女都愛💘🦴【招牌高鈣肉】– 真心嫩!而且唔臊!食完想問老闆:你啲肉係唔係讀書讀得多所以咁斯文?📚🥹🥬 菜類方面:油麥菜鮮脆唔老,白藥蔔浸湯變成中藥界既豆腐,包仔豆腐真係「包到盡」,吸晒湯底精華~🫕🍑 飲品推介:【水果蜜桃茶】~啖啖果味+少少清甜,好啱平衡口腔,食肉唔會覺得膩😌⸻⚖️ 總結:如果你唔係為咩記而嚟,咁就真係錯過左火鍋界一位「溫文儒雅、內外兼備」嘅師兄👨🏻‍🍳💯下次再去我想打包個蜆湯返屋企做facial。
📍咩記打邊爐|打邊爐界嘅隱世高人🔥

未落單已經聞到隔離枱蜆香~

🥬 菜類方面:
油麥菜鮮脆唔老,
白藥蔔浸湯變成中藥界既豆腐,
包仔豆腐真係「包到盡」,吸晒湯底精華~🫕

⚖️ 總結:
下次再去我想打包個蜆湯返屋企做facial。
2025-07-31 0 views
同朋友再嚟食心目中最正嘅羊肉火鍋,最正緊係主打內蒙直運嘅百日羔羊~ 另外仲有牛肉、海鮮同串燒可以揀❤️整體嚟講,CP值高~揀左個「鮮甜雞湯鍋」 雞湯清甜唔油膩,涮羊肉同海鮮都好夾~ 「大大隻生蠔」超誇張~ 肥美多汁,入口有海水鮮味,簡單涮熟已好夠味。羊肉就揀咗「招牌羊上腦」入口嫩滑,帶淡淡奶香,油脂分佈均勻,涮熟後唔腥唔臊,真係袋幾多都唔夠🥹 「百日羔羊肉」都好正~ 肉質軟嫩,奶香突出,涮幾秒即食,入口即化。 「脆肉鯇魚」魚肉爽口彈牙,配雞湯底好鮮甜「響鈴」都夠酥脆~ 正。「皇帝菜」新鮮爽脆 「豬腦花」都好完整好大件~ 朋友話咁核突!但好好味囉🤣🤣

2025-07-18
Type of Meal
Dinner
2025-07-30 0 views
卜卜蜆濃湯鍋有鮮甜嘅蜆肉配料還有皮蛋 紅棗 杞子 薑 蔥等等湯底好濃郁 又滋補招牌羊上腦肉限量供應 非常珍貴有羊香但不會太重羊羶味入口奶香 肉質嫩滑平時唔食羊嘅朋友都話好味道另外個人推介高鈣肉其實係羔羊的前腿夾心肉附近帶有脆骨 口感好正每次黎都必食黃喉其實係牛或豬嘅大動脈火鍋或爆炒都流行口感爽脆彈牙脆骨腩魚骨帶膠質 爽脆口感新鮮彈牙 除左火鍋用料新鮮外燒烤串燒都一樣高質猛火肥仔蠔大隻肥美生蠔配上微酸微辣醬汁解膩蒜蓉超惹味啱晒重口味朋友燒雞腎爽口彈牙燒到微焦最正佐酒一流整體黎講環境空間感十足食材與服務都令人好滿意非常滿足的用餐體驗

卜卜蜆濃湯鍋

環境空間感十足
食材與服務都令人好滿意
非常滿足的用餐體驗
2025-07-30 0 views
旺角新開港式羊肉火鍋選用不同百日羔羊部位餐廳主打內蒙直運的百日羔羊有多種唔同部位,包括招牌高鈣肉,每隻羊只有600g,喺前腿附近,但月牙脆骨,所以食落口細嫩緊致,帶點脆骨嘅爽口仲有招牌羊上腦肉,位於後頸位置,係全隻羊最精華嘅部份,脂肪同肉呈現大理石花紋,鮮嫩Q彈!每碟羊肉都係即場切,充滿羊香味,並唔係羊羶味!湯底揀咗卜卜蜆湯,底味皮蛋芫荽豬骨湯,加上大大隻花甲,提升鮮味餐廳除咗有火鍋,仲有串燒食叫咗羊小排同羊肉串燒,加上孜然粉羊肉脂肪味比火鍋肉片重、更香口即燒鰻魚口感彈牙,魚皮帶點香脆,肉質嫩滑食羊肉梗係要配上麻醬,麻醬係餐廳自己打,特別濃郁,仲可以試吓蒙古特色嘅紅腐乳醬同韭菜醬有一個小驚喜嘅係餐廳竟然有玻璃樽裝可樂飲🤣裝修較為復古風格,但係場地乾淨,好適合約埋朋友打邊爐

旺角新開港式羊肉火鍋
選用不同百日羔羊部位

餐廳主打內蒙直運的百日羔羊

每碟羊肉都係即場切,充滿羊香味,並唔係羊羶味!

湯底揀咗卜卜蜆湯,底味皮蛋芫荽豬骨湯,
加上大大隻花甲,提升鮮味

餐廳除咗有火鍋,仲有串燒食
叫咗羊小排同羊肉串燒,
加上孜然粉羊肉脂肪味比火鍋肉片重、更香口
即燒鰻魚口感彈牙,魚皮帶點香脆,肉質嫩滑食

有一個小驚喜嘅係餐廳竟然有玻璃樽裝可樂飲🤣

裝修較為復古風格,但係場地乾淨,好適合約埋朋友打邊爐
同朋友行完音響店,喺側面見到有間食羊嘅樓上火鍋店,小樓梯有個好大個嘅紅色招牌。餐廳以港式懷舊為主題,枱枱凳凳大排檔風格,餐具和杯都係,周圍牆上都貼了好多港式海報,都有啲港式嘅諺語。有唔同嘅醬料可以自己揀叫咗鴛鴦鍋湯底:麻辣和卜卜蜆濃湯。火鍋個鍋都好特別,好大而且好深。麻辣湯底好香,聞落去好辣,但辣度剛剛好。卜卜蜆濃湯非常濃郁,蜆好大隻,湯充滿蜆的鮮味,清中帶鮮。餐牌有羊拼盤,不過兩個人食又太多,店員推薦三款比較特別嘅羊肉。招牌高鈣肉薄薄的,肉質細嫩緊實,肥瘦適中,有點脆脆的口感。羔羊後腿肉 肉質厚實,中間夾雜咗一啲筋,唔容易煮爛。百日羔羊肉 肉質鮮嫩,羊香味重,但無羊羶味。桂花蚌冰鎮杯上,煮後鮮甜滑嫩,不容易散。爆汁鹹蛋魚丸第一次見呢款丸試吓,真係好特別!一咬爆汁,濃香的鹹蛋黃和魚丸,好夾啊!馬駮魚丸外型特別,四方形,魚香濃郁。冬瓜片清甜爽口,煮過後吸滿湯汁,甜!挑骨雪花牛厚薄長度適中,油花分佈均勻,濃郁的牛肉味!烤五花腩串餐廳除咗火鍋之外,仲有串燒,點了一串試吓。五花腩串表皮微脆香口,點埋調味粉鹹鹹的好正!

有唔同嘅醬料可以自己揀

叫咗鴛鴦鍋湯底:麻辣和卜卜蜆濃湯。

招牌高鈣肉
薄薄的,肉質細嫩緊實,肥瘦適中,有點脆脆的口感。

羔羊後腿肉
肉質厚實,中間夾雜咗一啲筋,唔容易煮爛。

百日羔羊肉
肉質鮮嫩,羊香味重,但無羊羶味。

桂花蚌
冰鎮杯上,煮後鮮甜滑嫩,不容易散。

爆汁鹹蛋魚丸

馬駮魚丸

外型特別,四方形,魚香濃郁。

冬瓜片
清甜爽口,煮過後吸滿湯汁,甜!

挑骨雪花牛
厚薄長度適中,油花分佈均勻,濃郁的牛肉味!

烤五花腩串

• 卜卜蜆濃湯鍋
  • 爆汁鹹蛋魚丸
  • 招牌高鈣肉
  • 百日羔羊肉
今次介紹位於旺角嘅咩記,佢哋嘅羊肉超好味😆入到去餐廳裏面已經覺得環境氣氛好正❤️,好有港式大排檔嘅感覺,牆上有好多好正嘅標語,同埋未食嘢店內已經傳出濃濃嘅麻香味!今次揀咗麻辣湯同埋卜卜蜆濃湯鍋,麻辣湯辣到其實唔算高,但係好惹味最有驚喜係卜卜蜆濃湯鍋,好少有清湯可以做到咁濃郁好正🤤羊肉今次揀咗羊上腦,招牌高鈣羊同埋白日羔羊肉,三款都好正各有特色🦙🐏🐑推薦百日羔羊肉,羊肉味道超新鮮,嫩滑得來冇臊味🙌🏻高鈣肉食落會有啲軟骨嘅咬口好有趣,羊上腦入口有奶香😆,仲試咗好多串燒同海鮮全部都好惹味,店內氣氛好好,好啱多人一齊過嚟食!🤤
今次介紹位於旺角嘅咩記,佢哋嘅羊肉超好味😆
入到去餐廳裏面已經覺得環境氣氛好正❤️,
今次揀咗麻辣湯同埋卜卜蜆濃湯鍋,
麻辣湯辣到其實唔算高,但係好惹味
最有驚喜係卜卜蜆濃湯鍋,好少有清湯可以做到咁濃郁好正🤤
推薦百日羔羊肉,羊肉味道超新鮮,嫩滑得來冇臊味🙌🏻
高鈣肉食落會有啲軟骨嘅咬口好有趣,羊上腦入口有奶香😆,
仲試咗好多串燒同海鮮全部都好惹味,
店內氣氛好好,好啱多人一齊過嚟食!🤤
2025-07-22 0 views
今次來到呢間內蒙古羊肉火鍋店,有驚喜!😍試左4款羊肉,質素都好唔錯!雖然價高,但肉質對得住價錢!我地最鍾意係後腿肉,食起來既肉感會重d,肉片大塊d又厚d~ 不過如果鍾意食羊騷味,又唔中意咁厚肉可以試下其他部位,薄身得來,都好香羊騷味!驚喜位仲有餐廳環境好有氛圍,餐具都好襯,港式裝潢真係好有feel🥰🥰影極都唔厭,如果有朋友生日、聚會都會再考慮來,前提係朋友鍾意食羊肉🤣因爲陣羊騷味真係唔惹少!!

2025-07-18 314 views
入到咩記見到佢標語好特別,「人生時間仲係好長,坐低慢慢食吓火鍋亦無妨。」形容現時香港人步伐好快,應該坐低慢慢傾偈吹吓水嘆吓打邊爐,咩記正正好適合一大班朋友放下腳步,享受吓當時打邊爐嘅時間❤️🫶🏻湯底揀左鴛鴦鍋,選擇左清鮮卜卜蜆與刺激既麻辣形成完美對比,滿足唔同口味需求。卜卜蜆湯底清甜可口,適合想要輕鬆享受火鍋食客;而麻辣湯底則充滿層次感,辣而不燥😋🫶🏻大推至尊羊肉拼盤👍🏻羊肉既肉質令人驚艷,羊上腦既滑嫩+後腿肉既彈性相得益彰👍🏻特別是高鈣+羔羊肉,讓人感受到羊肉多樣風味🤤呢啲羊肉係湯底滋味浸泡下,味道更加鮮美,值得一試👍🏻🫶🏻馬駮魚丸👍🏻呢個另一個亮點,魚肉鮮嫩讓人不禁讚嘆,與湯底融合後,口感更加豐富🤩🫶🏻手切豬面珠墩口感極佳,肉質鮮嫩,值得一試😋🫶🏻豬腦花則為中意特別食材食客提供左獨特選擇,滑順口感讓人驚喜🤪🫶🏻蒲燒海鰻👍🏻海鰻鮮美亦不容忽視,好有驚喜,值得一試👍🏻🫶🏻蔬菜娃娃菜、皇帝菜、青筍+響鈴,不僅增添左色彩,帶來清新既口感,讓整個火鍋更加平衡🤓🫶🏻水果蜜桃茶清新且甜美,水蜜桃子既香氣與茶味道相得益彰 😉🫶🏻咸檸七酸中帶鹹,咸檸檬酸爽與七喜味道形成獨特對比,非常提神😌🫶🏻凍檸樂可

🫶🏻湯底
清鮮卜卜蜆+麻辣

🫶🏻大推至尊羊肉拼盤👍🏻
至尊羊肉拼盤

🫶🏻馬駮魚丸👍🏻

🫶🏻手切豬面珠墩
口感極佳,肉質鮮嫩,值得一試😋

🫶🏻豬腦花
則為中意特別食材食客提供左獨特選擇,滑順口感讓人驚喜🤪

🫶🏻蒲燒海鰻👍🏻
海鰻鮮美亦不容忽視,好有驚喜,值得一試👍🏻
蒲燒海鰻👍🏻

🫶🏻蔬菜

🫶🏻水果蜜桃茶
清新且甜美,水蜜桃子既香氣與茶味道相得益彰 😉

🫶🏻咸檸七
酸中帶鹹,咸檸檬酸爽與七喜味道形成獨特對比,非常提神😌

🫶🏻凍檸樂
可樂配合檸檬既酸味,清涼爽口😉
特色飲品
清鮮卜卜蜆+麻辣
至尊羊肉拼盤
蒲燒海鰻👍🏻
特色飲品
2025-07-17 315 views
唔知有冇朋友同我一樣都好鍾意食羊肉,又覺得香港冇乜高質嘅羊肉餐廳?!如果大家同我一樣都好鍾意食羊肉嘅話,真係要過嚟試吓呢一間!🤩🤩打邊爐,最緊要嘅當然係湯底,我哋就揀咗鴛鴦鍋🍲,分別要咗卜卜蜆濃湯鍋🐚 同埋 鮮甜雞湯鍋🐔,我自己就特別鍾意卜卜蜆濃湯,蜆肉鮮甜又冇沙,湯底入面仲有少量皮蛋芫荽同埋豆腐添~我哋今次叫咗四款唔同嘅羊肉🐑,包括有招牌羊上腦肉、招牌高鈣肉、羔羊後腿肉、百日羔羊肉,四款都各有特色,好似招牌羊上腦肉咁,就可以食到淡淡既奶香味~怕羊肉臊味太重嘅話,就可以試吓招牌高鈣肉,肉質嫩滑得黎完全唔會臊,每款羊肉一碟200 g,份量都幾多㗎!🙌🏻🙌🏻除咗火鍋之外,佢哋仲有做串燒㗎!上次黎食過佢哋嘅串燒,覺得非常高質,好過唔少專做串燒嘅舖頭!而且價錢唔貴,性價比滿滿,大家都快啲嚟試吓啦🫶🏻🫶🏻

2025-07-15 212 views
同埋班羊肉控FD一齊打邊爐、燒羊串,再飲碗糖水,3個願望一次滿足!✨湯底揀咗清甜卜卜蜆鮮湯+惹一味麻辣雙拼一次滿足曬清淡同重口味嘅朋友🍲 必試亮點:• 蒙古百日羔羊直送香港至尊羊肉拼盤一次試晒4個部位(羊上腦/羔羊肉/後腿肉/高钙),肉質嫩滑,羊香爆棚!😋• 獨特配料馬鮫魚蛋Q彈鮮美,豬腦滑嫩罕有,青筍爽脆開胃!仲有經典娃娃菜、皇帝菜、響鈴,配料多到驚喜!🥬串燒惹味+港式糖水,完美ending!🥄

湯底揀咗清甜卜卜蜆鮮湯+惹一味麻辣雙拼
一次滿足曬清淡同重口味嘅朋友

🍲 必試亮點:
• 蒙古百日羔羊直送香港

• 獨特配料

串燒惹味+港式糖水,完美ending!🥄
2025-07-13
2025-07-12 220 views
週末晚上同屋企人去咗旺角通菜街「咩記打邊爐」品嚐羊肉火鍋晚餐🍲環境裝修都幾有特色,糅合咗香港年輕文化及傳統火鍋傳統清水鍋傳統大銅鍋裝滿清水、蔥段、紅棗、杞子及蝦米乾,清澈透亮至尊羊肉拼盤(100-120片)全部位陣容鼎盛的至尊羊肉拼盤,影相打卡就啱晒~當中包括羔羊肉及羊後腿肉,另外仲有羊上腦(頸)和高鈣肉等等限量矜貴部位!羊肉入口嫩而不臊,更帶有神奇的淡奶香味,一試難忘豆卜、枝竹、滑豆腐枝竹同豆腐都好嫩滑,豆卜吸收晒湯底嘅精華竹笙口感爽脆獨特,吸湯一流大大隻生蠔生蠔真係勁大隻,新鮮肥美,口感清爽甜美皇帝菜食咗咁多肉,梗係要食返啲蔬菜平衡一下。湯底滾到充滿鮮味,配上爽脆的皇帝菜,正呀!黑芝麻糊濃郁香滑的黑芝麻糊,甜而不膩,好好食哦楊枝甘露桃膠口感豐富的楊枝甘露,加埋Q彈桃膠,為晚餐畫上完美句號

傳統清水鍋
傳統大銅鍋裝滿清水、蔥段、紅棗、杞子及蝦米乾,清澈透亮

至尊羊肉拼盤(100-120片)全部位

羊肉入口嫩而不臊,更帶有神奇的淡奶香味,一試難忘

豆卜、枝竹、滑豆腐
枝竹同豆腐都好嫩滑,豆卜吸收晒湯底嘅精華

竹笙
口感爽脆獨特,吸湯一流

大大隻生蠔
生蠔真係勁大隻,新鮮肥美,口感清爽甜美

皇帝菜

黑芝麻糊
濃郁香滑的黑芝麻糊,甜而不膩,好好食哦

楊枝甘露桃膠
口感豐富的楊枝甘露,加埋Q彈桃膠,為晚餐畫上完美句號
2025-07-12 165 views
位於旺角通菜街的「咩記打邊爐」,係一間主打獨家由內蒙古大草原直運的百日羔羊🐑店內裝修及氣氛有別於一般火鍋店,以傳統老火鍋及香港年輕文化結合菜單上除左獨家羊肉外,亦有提供不同香港地道的火鍋食材、牛肉及海鮮。更有提供串燒及糖水營業至宵夜時段傳統清水鍋簡單傳統的清水鍋~礦泉水配上紅棗、杞子、大蔥及蝦米乾等等至尊羊肉拼盤(100-120片)全部位拼盤包括:羊後腿肉、羔羊肉、高鈣及羊上腦,當中後兩者為限量的矜貴部位!肉片厚薄均勻,肉質精細鮮嫩!清水白灼最能體現出羊肉片的原汁原味,放入鍋內灼12秒即可食用~羊肉醇香不膻,香味純正,鮮嫩可口大大隻生蠔(2隻)生蠔好大隻呢🦪夠晒肥美,肉質鮮甜皇帝菜新鮮翠綠的皇帝菜,香氣濃烈,口感爽脆,打邊爐火鍋必點滑豆腐&豆卜&枝竹豆腐非常嫩滑,滿有豆香!枝竹質感柔軟;豆卜吸湯一流本港墨魚滑(2條)香港新鮮製造的墨魚滑,口感彈牙,充滿墨魚肉香烏冬(2包)軟滑可口的烏冬,好掛湯,飽肚之選香芋椰汁紫米露紫米露充滿咬口,帶陣陣椰汁香,大滿足!黑芝麻糊入口香滑,滿載黑芝麻香,唔會太甜楊枝甘露桃膠香甜可口的楊枝甘露,配上桃膠,滋補養顏

傳統清水鍋
簡單傳統的清水鍋~礦泉水配上紅棗、杞子、大蔥及蝦米乾等等

至尊羊肉拼盤(100-120片)全部位

大大隻生蠔(2隻)
生蠔好大隻呢🦪夠晒肥美,肉質鮮甜

皇帝菜
新鮮翠綠的皇帝菜,香氣濃烈,口感爽脆,打邊爐火鍋必點

滑豆腐&豆卜&枝竹
豆腐非常嫩滑,滿有豆香!枝竹質感柔軟;豆卜吸湯一流

本港墨魚滑(2條)
香港新鮮製造的墨魚滑,口感彈牙,充滿墨魚肉香

烏冬(2包)
軟滑可口的烏冬,好掛湯,飽肚之選

香芋椰汁紫米露
紫米露充滿咬口,帶陣陣椰汁香,大滿足!

黑芝麻糊
入口香滑,滿載黑芝麻香,唔會太甜

楊枝甘露桃膠
香甜可口的楊枝甘露,配上桃膠,滋補養顏
2025-07-09 183 views
出旺角試新嘢,咩記打邊爐「咩記」一睇佢哋個名就知同羊咩咩有關啦佢哋主打內蒙直送嘅百日羔羊,仲有限量供應嘅羊上腦(頸位)同高鈣肉,成隻羊最精華嘅5個部位都有得食!啲羊肉入口嫩到冇朋友,一啲臊味都冇,仲有陣陣淡奶香,真係食完會心思思再嚟啊!裝修仲有特色,將傳統老火鍋同香港年輕文化crossover,同一般火鍋店完全唔同feel,旺角夜貓族最鍾意呢度聚腳㗎!除咗鎮店羊肉,仲有齊港式打邊爐食材:肥牛、海鮮應有盡有。深夜時段仲有串燒同糖水供應,一班friend吹水食宵夜,呢度絕對係首選!

出旺角試新嘢,咩記打邊爐
「咩記」一睇佢哋個名就知同羊咩咩有關啦

2025-07-07 361 views
坐低人頭醬料18$, 放題咁拎, re-fill 得好快湯底卜卜蜆bowl計咗有成5隻蜆!大隻有肉地, 慳錢家族當叫咗海鮮食肉類揀咗最多人揀嘅3款:百日羔羊肉﹑羊上腦肉﹑高鈣肉全部都係200g, 大大份, 2個女仔有d吃力最瘦係羔羊肉, 最有羊味係高鈣肉, 最肥美係羊上腦 (比較易散開, 要be careful)原來呢到仲有串燒,試吓咩料子:扇貝﹑肥仔蠔兩個字,肥美,黎呢到可以止哂邊爐癮 + 串燒癮菜菜叫咗木耳﹑皇帝菜, 正常發揮份量多 無得投訴啦 😊每次邊爐必食嚮鈴, 幾飽都要食, 新解炸仲有6條咁多, 推本晚MVP:鮮竹笙完整度高啦又大條啦又新鮮啦,68$ 小貴 但值得豪一次絕對會同老best再黎encore!!
坐低人頭醬料18$, 放題咁拎, re-fill 得好快

肉類揀咗最多人揀嘅3款:百日羔羊肉﹑羊上腦肉﹑高鈣肉
全部都係200g, 大大份, 2個女仔有d吃力

原來呢到仲有串燒,試吓咩料子:扇貝﹑肥仔蠔
兩個字,肥美,黎呢到可以止哂邊爐癮 + 串燒癮

菜菜叫咗木耳﹑皇帝菜, 正常發揮份量多 無得投訴啦 😊
每次邊爐必食嚮鈴, 幾飽都要食, 新解炸仲有6條咁多, 推

本晚MVP:鮮竹笙
完整度高啦又大條啦又新鮮啦,68$ 小貴 但值得豪一次

絕對會同老best再黎encore!!

2025-07-05