Wagyu Yakiniku Ichiro (Tsuen Wan Plaza)

餐厅:
Offer:
Cathay members can link a card to earn up to HKD4 = 2 miles via Card Linked Earn. T&C apply.
条款及细则:
  • Members wishing to use Card Linked Earn must link eligible Visa and MasterCard credit and debit cards to their membership account.
  • Cathay members may earn Asia Miles with Card Linked Earn by paying for eligible purchases with Linked Payment Cards through Apple Pay, Google Pay and Samsung Pay. However, Cathay members will not be able to earn Asia Miles with Card Linked Earn with third party platforms such as Alipay, Wechat Pay and Paypal.
  • Cathay members can earn HKD 4 = 1 mile when dining at Cathay partner restaurants. Standard Chartered Cathay Mastercard® holders can earn an additional HKD 4 = 1mile dining rewards when they pay with their card, for a total of HKD 4 = 2 miles.
  • Asia Miles will be credited to members’ accounts 10 working days after each eligible dining transaction. .
和牛燒肉一郎 (荃灣廣場)
21.6K
AlbeeYu
牛舌控必訪!佐敦人氣王「和牛燒肉一郎」進駐荃灣
AlbeeYu
2025-07-06
关注
作為燒肉愛好者的聖地,佐敦首店長期一位難求的和牛燒肉一郎,最近終於在荃灣廣場開設新分店!新店承襲本店精髓,更有入門套餐優惠價$366/位,已有市面罕見的名物牛舌,愛牛舌的你不能錯過!✨ 牛舌盛宴 震撼味蕾單是入門套餐已包含四款匠心之作: ▪️ 薄切上等牛舌芯(鹽燒)▪️ 特上牛舌棒 ▪️ 雙色蔥花薄灸牛舌 ▪️ 鹽味兩色蔥花牛舌😋👍🏻 超級推薦柔嫩中帶脆勁的牛舌芯 & 厚切飽滿嚼感十足的牛舌棒!從薄切到厚燒,一次嘗遍牛舌的多重魅力,平日燒肉店難得一見! 🍽️ 除牛舌外,嚴選牛肋條、西冷、牛五花等部位脂香四溢,另備雞豬海鮮平衡味蕾。🥩 和牛殿堂級享受追求極致可升級**進階級/大師級套餐**: ▪️ 解鎖黑毛和牛稀有部位 ▪️ 品味鮮甜牛刺身與壽司 ▪️ **新推套餐刺身無限追加(入門套餐已含三款刺身前菜) 👀 偷看到隔籬枱和牛賣相超正!下次必試!新店環境寬敞潔淨,佐敦店長期爆滿,荃灣街坊近水樓台必試!自助任食吧還有Dreyer’s 朱古力脆皮雪條🤭🤭查看更多
你活在平行時空? 什麼终於開店😒
2025-08-01
Jap1Jap
新推出三款和牛放題Menu
Jap1Jap
2025-06-30
关注
平日都經過呢間分店,原來新推出三款放題套餐,仲要加入埋刺身食品任食。一黎就上左刺身拼盤先,食完邊樣鍾意可以繼續點。特別推薦點呢到既薄炙西冷肉、薄切上等牛舌芯、特上牛舌棒,因為肉質幾爽口。呢到有樽裝既汽水,出面真係好少有,另外仲有少竹炸物,雞皮餃子出色。仲有個雪櫃已經準備好一小碗既涼拌小食,有最愛既中華沙律。仲有最愛既明太子壽司卷~甜品仲有Dreyers雪條同埋牛奶公司雪糕~當月生日早一日訂位,餐廳仲送一個和牛生日蛋糕。查看更多
eugenialui127
🔥和牛燒肉一郎放題 · 和牛控天堂🐮💯
eugenialui127
2025-06-30
关注
最近同朋友去咗 和牛一郎燒肉放題,整體體驗超出預期!無論係肉質、選擇、調味、甚至服務都非常有水準👏。服務員收盤快,態度亦都好好👍💎 推介肉類(以下都係我哋實際點咗的):🥩 M9薄切牛里脊肉(原味)油花勻暈,完全唔需要多餘調味,牛味濃郁又香口🥓 牛肋肉(燒肉醬/鹽味醬)🦵 牛板腱(燒肉醬)肉質紮實有咬口好啱配佢哋個秘製醬汁紫菜飯🍚🍚🍢 牛肉角切(鹽味醬)🔥 牛肩胛肉(辣味噌醬)呢款超惹味🔥,有少少辣但唔會蓋過牛味,味噌醬香得黎又濃郁,推薦畀重口味朋友!❄️ 薄切西冷肉(鹽味醬)油脂分佈靚,燒完少少焦香就好好食,鹽味一樣加分,唔洗多講~必點!⸻📢【優惠注意】💥 新餐牌三款放題套餐推出!💥 新增刺身任食選項,刺身控注意⚠️🎂 生日優惠:當月壽星提早一天訂座送「和牛生日蛋糕」一個!📸 靚肉 + 靚擺盤 + 靚場景 = 打卡一流!真係每一片都值得影低!甜品方面,佢哋有好多選擇!仲有Dreyer’s 雪條!⸻查看更多
+ 5
VenusYuet
標題:食足120分鐘嘅燒肉放題
VenusYuet
2025-06-26
关注
內文:行荃灣廣場到咗食飯時間,見到呢間燒肉放題新出咗三款放題套餐再加埋刺身任食,決定試試佢當月生日提早一天訂位仲送一個和牛生日蛋糕可惜我係walk-in🥲我哋揀嘅係入門級,但菜單都已經有好多選擇最驚喜係牛舌有4款😍我個人就比較鐘意牛舌棒厚度適中,肉質鮮嫩多汁真係超好食🫣其他牛嘅部位完全唔識分,但全部油香味都好重不過醃好有味嘅偏咸少少食開清淡建議食原味自己溝醬碟好啲食物仲有蔬菜、炸物、海鮮、熟食自助個邊仲有玻璃樽可樂、樂天飲品仲有2大個雪糕雪條櫃侍應服務態度好好,因為用code落單唔知收唔好定點,睇唔到圖打開WiFi諗住連商場,點知職員行過見到即刻叫我連店鋪WiFi 而且每一次落單冇耐就即刻上菜亦都冇甩單嘅情況整體嚟講值得再食查看更多
+ 5
極上厚切牛舌
hiunming
120分鐘任食燒肉夠晒食🤩
hiunming
2025-06-25
关注
我今次嚟食呢間就係位於荃灣廣場嘅分店環境都幾光猛闊落最鍾意有卡位坐新餐牌三款放題套餐🐮人氣「牛」滋選🐮極尚滋味和牛🐮極緻和牛,今次我去食嘅套餐就係人氣「牛」滋選🐮,每位$366再加一,依個套餐仲有刺身可以用QR code落單呢個套餐入面嘅肉都幾多選擇,包括牛肉、雞肉、豬肉等等另外仲會有啲小食揀出面亦都有個自助區可以拎醬汁、玻璃樽汽水、雪條、雪糕、炸物、肉醬飯、韓式泡菜、日式涼拌菜、沙律、甜品等等‼️特別推介🔸牛五花係肋骨底下既肉,瘦肉同油脂層次分明,油脂分布比較均勻,燒完之後入口即溶🔸牛肉仲可以揀牛里脊肉、牛肋肉、牛舌、橫膈膜等等,建議配個燒肉醬去食,幾款嘅牛香味都有,而且牛嘅乜嘢部位都齊全,鍾意食煙靭、軟嫩、爽彈口感,都可以食到晒🔸燒豬頸肉都幾唔錯,size啱啱好一啖食晒,燒完之後夠香脆爽彈,我自己都食咗好多件🤪🔸自製一郎飯,喺自助區可以自己𢳂飯,再加肉醬同紫菜,再自己QR code落單叫隻溫泉蛋,食燒肉配飯就係基本,連埋蛋漿肉醬去食飯就冇咁乾🔸最後記得食埋個開心果Dreyer’s雪條,好香開心果味,個朱古力皮又夠脆另外👍🏻欣賞店員會主動換燒盤始終燒牛嘅燒盤會比較容易燒燶如果🎂當月生日早一日訂位仲有和牛生日蛋糕送當日見到有壽星用呢個生日蛋糕慶祝,都幾得意喎查看更多
sally or
空間感十足燒肉 ▪︎ 小童/長者$209起
sally or
2025-06-22
关注
空間感十足燒肉 ▪︎ 小童/長者$209起[ 人氣牛滋選 | 晚餐 | 𝟏𝟐𝟎分鐘 ]▪︎𝐇𝐊$𝟑𝟔𝟔 (成人) ▪︎𝐇𝐊$𝟐𝟎𝟗 (小童/長者)▪︎當月生日早一天訂座可獲贈和牛生日蛋糕一個去荃灣廣場好少上到6樓,樓層人少少但原來有餐廳。燒肉黎講餐廳空間感,幾舒服唔會好油淋淋嘅感覺。最平個個餐,牛、雞、豬、海鮮、蔬菜、前菜、炸物、主食、甜品等等都齊。☆☆ 私心牛舌爽脆、牛肩脊肉味幾突出。 ☆☆ 玻璃樽汽水任飲,Dryers雪條飲食。查看更多
+ 3
lauamyamy
高質抵食燒肉
lauamyamy
2025-06-16
关注
🔔推薦:120分鐘 | Set D 日本黑毛和牛6款放題 | 任飲梅酒、清酒、啤酒 (價值$673)🔔限定優惠:「3 周年驚喜優惠」 ,由 2024 年 3 月 1 日至 3 月 31 日,只要登記成為 <和牛燒肉一郎> 會員 ,於推廣期內到全線 <和牛燒肉一郎> 惠顧晚市燒肉放題 A-F 套餐 ,即可享四人同行一人免費優惠 。—📣新餐牌三款放題套餐推出📣新餐牌加入刺身食品 任食📣當月生日早一天訂座可獲贈和牛生日蛋糕一個- 👧🏻好鐘意食燒肉,見有特價日式燒肉就試試😁都幾多選擇🥩🥩質素唔錯😆—‼️限定優惠:‼️只要登記成為 <和牛燒肉一郎> 會員 ,於推廣期內到全線 <和牛燒肉一郎> 惠顧晚市燒肉放題 進階級 套餐 ,即可享四人同行一人免費優惠 。—👧🏻揀咗人氣牛滋選(120分鐘)價錢:$366@📍跟餐一set- 刺身🌟推薦🌟▪️M9 薄炙牛里脊肉(辣味噌醬)(2片)▪️M9 薄炙牛里脊肉▪️M9 薄炙牛里脊肉(燒肉醬)(2片)▪️薄灸蔥花牛舌(鹽味)▪️香蔥海苔溫泉蛋拌飯(1份)📣隱藏食法可以叫紫菜包牛肉食📣▪️日本甜薯查看更多
Try_food daily
大胃王的選擇
Try_food daily
2025-03-21
关注
最近黎左以以任食燒肉為主打的餐廳,整體體驗令人滿意。餐廳提供多樣化的肉品選擇,包括牛肉、豬肉、雞肉等,還有豐富的海鮮如蝦和帆立貝,仲有蠔,肉質新鮮,特別是牛五花和和牛切片,油花分布均勻,烤後香氣四溢,入口即化。呢間燒肉以和牛為推介點,我揀咗啲d餐和牛任食,喺Klook買優惠券性價比好高。呢個價錢和牛嘅性價比都幾高,值得再試配菜區同樣豐富,韓式泡菜和日式涼拌菜為燒肉增添了清爽的層次感,還有多款醬汁可搭配,從鹹香醬油到辛辣醬料應有盡有。值得一提的是,服務人員態度友善唯一的小缺點是甜品唔算豐富,得好少選擇,但整體性價比高,對於大胃王或燒肉愛好者來說,可以值得一試查看更多
or#tm66552554
滿足嘅一餐
or#tm66552554
Level 1
2025-02-27
关注
有驚喜!他們提供的肉質新鮮,特別是牛肉,比起其他燒肉集團仲好。價格方面,性價比極高,讓人吃得心滿意足。餐廳的環境舒適,服務態度也相當友善,讓用餐體驗更加分。總體而言,這是一個值得推薦的燒肉好去處,絕對會再訪!查看更多
相关食记
30日内同一位会员在同一间餐厅提交的食记
LokYeekoo
食物服務都唔得
LokYeekoo
2025-02-23
关注
Open rice 訂位訂餐網上比埋錢,但比唔到單泊車,大家如果揸車要留意……我叫左d餐,黑毛和牛得薄切可以算係正常,其他所有牛肉都韌過我條命。海鮮試左蝦同生蠔,蝦唔爽,蠔係用錫紙兜裝,燒完啲水係綠色,唔敢食掉左。朋友叫左炸蠔,夠熱但粉多。燒菠蘿都ok,自助bar 冇野食,飲品甜品 種類算多…..良心社企,多謝關懷……….查看更多
检举
同我上次經歷一樣,即係仍然保持以前水準,除咗一次性薄牛扒之外其他牛肉都係鞋嘅!
2025-08-09
guo130401
唔好食,一d質數都冇
guo130401
Level 1
2025-02-05
7K 浏览
关注
本人2025-2-5號晚上七點鐘左右來到食,兩個人同我男朋友一齊,佢話不如試下,就入左去食,炸物未炸透,薯條由我地入去到走都未換新嘅(見底)選擇種類都很少,壽司d飯酸到苦,截單前叫左牛舌(只有牛舌算可以)叫左8+8份到左之後得3塊同我講有8份,大佬我有俾錢食野既,唔係冇啊,俾返d人食嘅野啦,真心冇下次,真係唔明d食評點解會咁高,食過嘅真心冇下次,第一次食野嫐到走人,食100分鐘,45分鐘係食生果同飲野查看更多
检举
我當年經歷都唔係咁好,食到冇癮,提早半個鐘走人,主要啲牛肉唔得太鞋,仲話係日本和牛,冇汁、燒汁、辣汁已經當三款和牛。
2025-08-09
eat.play.travel
超抵食$98燒肉放題
eat.play.travel
2025-01-06
9K 浏览
关注
午市12:00-17:00,店員說16:50前入座便可以$98 /90分鐘 。我在openrice訂座竟然還可以免加一!這個價錢肉質當然不算是很高級,但我覺得已經很不錯,大約是燒肉Like/RUD 那種平價燒肉的質素。而且選擇都幾多,有豬肉牛肉雞肉、蔬菜、沙品、飲品等環境舒適,空間感私隱度十足店員態度良好,上菜和收碟嘅速度都好快。查看更多
+ 2
jason_huen
享受二人世界 😋
jason_huen
2024-12-23
9K 浏览
关注
和牛放題黎講,我地最鍾意就係和牛燒肉一郎😋和牛味道真係好高級,啲肉入口即化,油香味十足,真係頂級享受!烤魷魚筒,外皮香脆,非常鮮甜,正!帆立貝係我地嘅最愛!貝肉好厚實,一啖食落去,又鮮又彈牙!講返燒肉,牛舌拚豬五花肉真係完美搭配!兩種食材都好新鮮,油香十足,一啖接一啖食到唔停口😆成日都驚食左生牛肉刺身會肚屙,但呢間啲生牛肉刺身就唔洗擔心,之前食左幾次都無問題😝口感柔軟,非常新鮮👍🏻👍🏻👍🏻牛脊肉牛味濃郁,燒咗之後更加香甜🐮🐷豬頸肉肉質鮮嫩,非常爽口!燒咗有啲焦香就更加好味!青口鮮嫩多汁,加上淡淡嘅海鮮味,食落都幾爽!黑毛和牛有六個唔同嘅部位。每一款都色澤紅潤,非常新鮮,燒好之後配埋醬汁一齊食,味道一流!查看更多
aryol529
值得一試嘅燒肉放題
aryol529
2024-12-19
6K 浏览
关注
喜歡高級牛肉的朋友千萬一定要點套餐F‼️套餐入面除咗150幾款食品可以隨便吃,最重要是有整隻牛最嫩、最稀有部位—「夏多布里昂」可以吃得到‼️🔹極上夏多布里昂看著雪花紋理就知有多高質!牛肉汁水豐富不止,給他驚艷到的是他肉質柔軟細膩,還有最後口腔裡面回甘的滋味😇 完全沒有任何腥味,不愧是最柔軟最昂貴的部位😭🔹黑毛和牛六款頭盤一上枱就吸引晒大家目光🤩各種部位的牛肉一次過滿足,不用點醬就已經好好味!牛肉粉嫩色澤看上去就好新鮮,燒到自己鍾意的熟度,味道鮮美而且帶住彈性❤️每個部位都好好食啊,說不出哪個是我至愛😆🔹原隻魷魚筒、帆立貝、青口不止肉類,還有好多海鮮可以隨便拿🙌 新鮮魷魚筒配搭牛肉一齊燒嚟食,簡直是雙倍快樂🤩🔹牛脷拚豬五花腩厚切牛脷肉質好肥嫩,個人鍾意燒得熟點的牛脷,吃下去脆嫩口感簡直好吃到爆!五花腩都好正,美味多汁,一啖咬落去油汁四濺😍🔹三角腹肉三角腹肉雪花都非常豐富又靚,燒完之後脂肪溶化汁水誘人!雖然瘦肉比較多,但吃下去都一樣好滑嫩😌查看更多
+ 4
Rita Yeh
結婚週年紀念日
Rita Yeh
2024-12-18
5K 浏览
关注
一起吃和牛🐮,特地選了荃灣廣場專門吃和牛的,還特地看了網上評價…但或許是預期太高了,實際吃完後沒有驚豔,所有都是平凡,跟大鴻輝的安平燒肉其實差不多,又或許可能剛剛去日本吃完道地的和牛,所以….有點失望.除此和牛赤身還沒有解凍,唉😮‍💨…真的不知如何說…查看更多
+ 3