Wagyu Yakiniku Ichiro (Pak Shing Building)

Restaurant:
Offer:
Cathay members can link a card to earn up to HKD4 = 2 miles via Card Linked Earn. T&C apply.
Terms & Details:
  • Members wishing to use Card Linked Earn must link eligible Visa and MasterCard credit and debit cards to their membership account.
  • Cathay members may earn Asia Miles with Card Linked Earn by paying for eligible purchases with Linked Payment Cards through Apple Pay, Google Pay and Samsung Pay. However, Cathay members will not be able to earn Asia Miles with Card Linked Earn with third party platforms such as Alipay, Wechat Pay and Paypal.
  • Cathay members can earn HKD 4 = 1 mile when dining at Cathay partner restaurants. Standard Chartered Cathay Mastercard® holders can earn an additional HKD 4 = 1mile dining rewards when they pay with their card, for a total of HKD 4 = 2 miles.
  • Asia Miles will be credited to members’ accounts 10 working days after each eligible dining transaction. .
和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
34.7K
Wai Cheung30
極尚滋味和牛餐
Wai Cheung30
Follow
晚上跟喜歡食牛的友人,到了佐敦的和牛燒一郎食番餐正嘢,餐廳乾淨企理,卡位舒適闊落,枱面可以擺到好多嘢食,咁叫多啲都唔怕冇位放啦。先到自助區取飲品同沙律🥗,食肉前要食下菜打下底。飲品選擇多,除罐裝飲品同汽水外,還有特制茶包飲品。極尚滋味和牛餐, 九十分鐘任飲任食放題,用QR Code落單,前菜的韓國泡菜、涼拌豆芽、辣白蘿蔔開下胃先。再黎梗係點埋牛啦,牛肋肉、一口牛、牛肋肉、牛里脊骨都切得薄身,故好快食得,有牛味夠香口,配上生菜🥬食更健康,更可減低油膩感,唔經唔覺就食咗好多牛肉極滿足。仲有豬、雞肉、海鮮同多春魚。需要澱粉質的我們再來熟食,辛辣麵加溫泉蛋,咁就好夠飽肚。最後梗係要食甜點🍮先完滿,甜點有雪條同雪糕,食完就回家好好休息Lu😚。餐廳現推出-『3周年驚喜優惠』,只要登記成為和牛燒肉一郎會員,於推廣期內到任何店舖,惠顧晚市燒肉放題A-F餐,均可享有四人同行一人免費優惠,咁就更加抵食啊!Read More
張寶妮
種類超多嘅燒肉放題
張寶妮
1K views
Follow
放工之後同同事出咗佐敦燒肉。因為最近見到佢同可口可樂做咗聯乘,都幾吸引。我哋叫咗佢同可口可樂合作嘅嗰個套餐,好多食物選擇,好多唔同嘅牛肉,同埋海鮮都係可以揀嘅。味道都好好,喺出面自助區,仲有薯仔沙律可以任食,超級好食,我食咗兩杯。佢哋一個套餐係有幾個菜式用可口可樂嚟整嘅,例如燒肉配可樂醬汁,不過試完之後覺得冇乜特別,係比平時嘅燒肉汁甜咗少少。另外仲有一個可口可樂冷麵,冷麵汁加咗可樂,不過食落好奇怪,試一試就夠了。作為一間燒肉放題嚟講,和牛燒肉一郎係算唔錯的👍🏻Read More
燒肉拼盤
HollyHoEat
高質和牛🐄極上牛舌👅燒肉放題🔥
HollyHoEat
Follow
今日來到位於佐敦嘅「和牛燒肉一郎」,新餐牌有三款放題套餐,我地揀左人氣牛之選放題,可以任食多款和牛🐄和極上牛舌👅,共52款料理,仲有多款刺身都係飲食,有三文魚🐟、吞拿魚、和甜蝦🦐等等,一定要介紹比大家。「M9薄炙牛里炙肉」唔止顏值高,而且仲好高質🥰,非常雪花❄️,入口即溶。仲有牛肋肉,牛肩胛肉,牛腰芯,牛展,西冷等等,每款的脂肪分佈都有唔同,一次過食到咁多款和牛燒肉真係好開心。極上牛舌棒都好正👅、薄切上等牛舌芯、兩色蔥花牛舌都好正,而且仲可以叫紫菜,包住燒好咗肉來食。除此之外,仲有多款雪糕和甜品都係任食,好滿足。P.s. 當月生日早一天訂座可獲贈和牛生日蛋糕一個,真係好抵呀。Read More
+ 5
Foodie_erai
任食和牛燒肉👍
Foodie_erai
2025-07-08
Follow
今次黎到佐敦嘅和牛燒肉一郎食靚靚燒肉😚 餐廳新推出咗三款放題套餐👍 無限任食多款和牛部位😍 新餐牌仲加入刺身任食🥰 真係勁抵玩🤤 餐廳地方寬落潔淨,紅彤彤嘅主色調夠曬火熱👍 吉祥物牛牛搶眼又可愛😆 打返個卡就啱曬😚 首先梗係要試曬佢哋嘅和牛😚 叫咗牛里脊肉、牛肋肉、牛板腱、牛肉角切一口牛、牛肩胛肉、牛五花、西冷等等❤️ 全部色澤新鮮紅潤,厚度恰到好處👍 落網一燒,即散發香濃嘅牛香😋 正❤️ 另外當然唔少得🐧 最愛嘅牛舌😋 牛舌都有幾款調味款式😍 真係勁有誠意😚 薄切牛舌芯彈牙有嚼感,入味又馥郁🥰 真係一百分😍 除咗燒肉,餐廳仲有提供刺身壽司、炸物小食、麵食湯品等❤️ 真係包羅萬有✅ 甜品飲品選擇都好多架🤭 真係大滿足🤗🐧❣️ 當月生日嘅朋友,只要早一日book 枱,可以獲贈和牛生日蛋糕一個架🥰 Read More
+ 6
Eathkgirls
和牛燒肉放題 仲有和牛蛋糕
Eathkgirls
2025-06-28
Follow
這間和牛燒肉店越開越多,特別揀咗一間主打日本黑毛和牛,裝修感覺似中高價燒肉店,座位比較寬躺,以卡位為主最近推出咗新Menu,最平的是人氣牛精選$366!更加推薦套餐「進階級/大師級」,因為可以任食和牛,而且會標着「和牛識別號」編號貨真價實!最平的套餐一開始仲會上一round刺身拼盤,三文魚都幾肥美,更高級別的套餐就可以有時令刺身任食 鍾意食刺身就好適合餐廳以QR code 落單,上菜速度都幾快,每次可以選八款,餐廳抽風系統好強大,食完都唔會成身味,仲可以出去自助吧,有唔同嘅小食和沙律,選擇比較多元化推薦以下菜式M9 薄炙牛里脊肉汁滿滿,一口吃下去太幸福,立即encore ,加埋紫菜飯一起吃,非常滋味。見到隔籬枱生日仲有和牛生日蛋糕薄燒上等牛舌芯, 仲可以揀配上蔥花一起燒,比起厚切更容易控制火候。燒肉時,店員都會定期幫我哋換烤網,服務都唔錯,有120分鐘任食,時間方面充足。飲品方面,基本汽水、冷泡茶都好齊,仲有Dreyer’s雪糕批、cheese cake等等甜品,食完飽到不得了—————————————————和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓—————————————————Read More
牛舌
特選薄炙牛里脊肉
0907kinki
任食燒肉同刺身
0907kinki
2025-06-26
1K views
Follow
終於約到朋友去「和牛燒肉一郎」食燒肉😬新餐牌3款放題套餐推出🤗仲有得任食刺身🤩而且凡4人或以上於一天前訂座及惠顧放題套餐進階級或大師級級別☎️並於當月生日之壽星🎂即可獲贈一郎和牛生日蛋糕1個🎁.⚠️此餐廳收取10%服務費💰.人氣『牛』滋選120分鐘(2位)🔥套餐$732💰.肉類🥩套餐包含💰有M9薄炙牛里脊肉🐄牛肋肉、牛肋條牛板腱、牛肉角切、牛肩胛肉、牛五花、薄炙牛五花🐂特選薄炙牛里脊肉、薄炙西冷肉、薄炙牛展、牛後腰芯肉🐮兩色蔥花牛舌、薄切上等牛舌芯、特上牛舌棒、薄炙蔥花牛舌👅豬肋肉🐖豬頸肉、豬里脊肉🐷黑豚腸🍖雞胸肉🐔雞腿肉🐓超多唔同部位嘅肉😍配搭埋唔同醬汁😉隨意更換口味😌M9薄炙牛里脊肉牛味香濃,肉質嫩滑🤤兩色蔥花牛舌口感嫩且有彈性😆.海鮮🌊套餐包含💰有鯖魚、多春魚🐠青口🐚青口幾大隻👍🏻.蔬菜🥬套餐包含💰有各種蔬菜🥦日式番薯🍠粟米🌽南瓜🎃杏鮑菇🍄‍🟫茄子🍆杏鮑菇燒完勁Juicy😛.主食🍽️套餐包含💰有各種麵食🍜湯🥣香菇肉碎粥🍄和牛肉燥飯、湯泡飯、拌飯🍚卷物🍙點咗韓式和牛壽喜燒卷🍙略嫌飯粒太鬆散🥺.刺身🐟套餐包含💰有三文魚、八爪魚🐙甜蝦🦐三文魚同八爪魚厚切鮮甜😋.前菜🥢套餐包含💰有炸雞🍗煎餃🥟薯餅、薯條🍟枝豆🫛溫泉蛋🥚芝麻八爪魚、味付螺肉、各種涼拌蔬菜🥕泡菜🌶️薯仔沙律🥔中華沙律、田園沙律🥗.甜品🍮套餐包含💰有雪糕🍦雪糕杯🍨雪耳杞子菠蘿糖水🍍提拉米蘇同各種布甸🧀糖果🍬.飲品🥤套餐包含💰有汽水🫧咖啡☕️涼茶飲品🎍🍐茶類飲品🫖Read More
barbiexxo
燒肉刺身放題一站式💯
barbiexxo
2025-06-25
Follow
🐂佐敦「和牛燒肉一郎」以高質和牛放題聞名,最近推出新餐牌,新增刺身任食,如三文魚、甜蝦等選擇更豐富。熱門推介「Set D 日本黑毛和牛6款放題」($673/位),120分鐘內可暢享油花均勻的A4和牛,包括牛肩、牛肋肉等部位,肉質鮮嫩,炭香十足。另可任飲梅酒、清酒及啤酒,配搭燒肉一流🍻以QR 下單方便快捷,不單有燒肉、刺身、壽司等主食,亦可到自助區拎前菜、炸物、小吃、甜品及飲品等,全部一應俱全🌟刺身拼盤(三文魚、甜蝦、北寄貝): 新登場任食項目,三文魚厚切肥美,甜蝦鮮甜爽滑,北寄貝彈牙無腥味,解膩之選 🌟日本黑毛和牛牛肩肉: 油花細緻,肉質柔嫩,輕烤後入口即化,帶濃郁牛脂香,是店內人氣之選🌟 牛肋條: 以秘製醬汁醃製,甜鹹適中,烤後焦香撲鼻🌟 特選肥牛 & 牛腱肉: 肥牛油脂豐富,適合喜歡濃郁牛香的食客;牛腱肉帶筋,口感較有嚼勁🌟dreyer's 雪條任食現推出「3周年驚喜優惠」,登記會員並惠顧晚市放題,可享四人同行一人免費。當月生日者提前訂座,還可獲贈和牛生日蛋糕,岩曬一大伙人聚餐📍和牛燒肉一郎 佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓(港鐵佐敦站 A 出口, 步行約2分鐘)Read More
+ 7
Tsangkamman
抵食120分鐘燒肉放題!🤰🏻
Tsangkamman
2025-06-24
Follow
📍 和牛燒肉一郎 (佐敦)佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓最近我去咗和牛燒肉一郎,呢間店真係好正!佢哋提供嘅「牛」滋選放題,每位只需$366,120分鐘,食到飽,真係超值!🙌🏻💕環境同服務店內環境好靚,氣氛輕鬆,最特別係佢哋用咗「燒肉新幹線」送餐系統,食物送到好快又衛生,真的提升咗用餐體驗。✨頭盤我哋試咗3款時令刺身,鮮味十足!✨特選牛主菜方面,特選牛牛肋肉同埋薄炙牛𦟌都好推介。牛肉質感滑,味道濃郁,真係食到停唔到口。燒肉套餐入面嘅韓式和牛壽喜燒卷,唔可以唔試!仲有名物嘅兩色蔥花牛舌,薄切得好正,鹽味剛好,食落去真係好開胃。✨小食小食方面,涼拌菠菜同埋白蘿蔔泡菜都好清新,仲有薯仔沙律,搭配燒肉好正!✨飯湯麵最後,仲有日式和牛粒咖喱飯,香味撲鼻,咖喱味道濃厚,配上飯食落去好舒服。回頭: 整體嚟講,和牛燒肉一郎係個好地方,無論係食材質素、服務質素都相當出色。如果你鍾意燒肉,絕對值得去食!下次再去一定要食返多啲其他菜式!Read More
GraceTo
一人平價燒肉之選
GraceTo
Level 2
2025-06-06
6K views
Follow
今天睇到YT介紹前來一試,果然沒有介紹錯超正$98任飲任食75分鐘,店員會有1張QR CODE給大家掃碼下單,裏面有肉類、蔬菜、炸物等、牛肉有很多部位選擇牛舌、牛舌芯、牛肋條、肥牛、牛腱、薄切西冷等,豚肉和雞肉、而且還可以挑選醬汁,有鹽醬、燒汁、辣麵豉醬等、枱上還有一樽胡椒岩鹽方便大家調味,蔬菜有洋蔥、小甜薯、翠玉瓜、牛油粟米、生菜、枝豆等、炸物有薯條、自助吧有醬料、飲品、前菜、甜品和雪糕、飲品有冷泡茶、玻璃樽裝汽水、熱花茶、一部咖啡機用膠囊、熱水提供、前菜有中華沙律、八爪魚、螺肉和薯仔沙律、雪糕是雀巢雪糕有朱古力、香芋、雲呢拿黃芒果、甜品櫃有Tiramisu,木糠蛋糕、芝士蛋糕和田園沙律、還有白飯、牛燥醬、蔥粒和海苔碎、我自己就自制了一碗海苔蔥粒飯唔錯,因為肉碎是橙色的不想試😅牛舌、牛腱好食👍🏻還有比較肥的牛都不錯,牛舌芯、牛肋條比較靭不推薦,另外炸薯條超大份,如果一個人食唔建議叫而且食到尾有油溢味,小甜蕃1份5粒都唔太建議,Tiramisu唔錯,夠滑唔太甜這個沒有餅底的,雪糕最後用來點薯條😅因為一個人食薯條只用茄汁,很難吃得完,螺肉不錯,牛油粟米都好吃有一半用來拌飯吃,肥肉配生菜包來吃解膩、肉類除咗雞肉沒有試,其他差不多試齊了,試了金橘百香果茶微甘不太喜歡,最後飲了一樽忌廉做結尾超爽,溫馨提示:大家記得將個爐火調少一點,一般去到職員會幫你調到最大火力,所以食物很快燒焦,我剛剛到不知道牛舌就這樣燒焦了🤦🏻‍♀️Read More
牛舌
lokyiuso0727
生酮飲食平價之選
lokyiuso0727
Level 3
5K views
Follow
真係唔知喺邊度搵到咁平嘅任食燒肉放題,仲係要有自助沙律菜菜加飲食肉嘅套餐都只係下午$98,另外冇加一收費。尤其是對於做完gym同埋運動之後嘅人要食多啲肉同蔬菜黎講。呢一個價錢真係冇咁多餐廳做到。$98可以任食75分鐘,而$148就任食120分鐘。 咁當然如果話質素的,一定係接受到未至於去到好差。唔鍾意食肥豬肉的話其實都有得選擇。我自己習慣只係食一餐,只吃食下午呢一餐都已經夠晒。希望呢一間舖頭仍然繼續做呢一個優惠。🥺題外話佢啤酒放題都係+58🙈Read More
osslamlam
可以一試的燒肉餐廳
osslamlam
Level 3
2025-05-14
4K views
Follow
和牛燒肉一郎(是一家日式燒肉放題餐廳,主打高質和牛,值得一試!雖然燒爐較細,需頻繁換網,略影響節奏,但食物質素過得去,整體體驗不俗。放題提供鹿兒島A4和牛,牛舌薄切爽脆,牛里脊油花均勻,入口柔滑,壽喜燒壽司更是驚喜,醬汁甜香惹味。海鮮如赤蝦和帶子新鮮,惟部分評價指海鮮質素稍遜。特色「燒肉新幹線」送餐快捷衛生,增添趣味。環境寬敞,木系裝潢帶日式風情,適合朋友聚餐。服務親切,店員會主動指導燒烤時間,住客享折扣優惠,性價比高。甜品如Häagen-Dazs雪糕為餐點畫龍點睛。雖然燒爐尺寸稍為制約,但和牛品質與創意菜式仍讓人回味,適合燒肉愛好者一試!Read More
Like
邊度有H字頭雪糕呀,全部都是牛奶公園雪櫃
2025-05-24
邊度有H字雪糕呀,全部都是牛奶公司雪糕
可能已經轉左了
2025-05-28
or#tm67537654
吾會有第2次的店
or#tm67537654
2025-05-10
4K views
Follow
好多嘢都顯示冇,一坐低就覺得伏,焗住只可以叫果一二樣,但係啲肉仲衰過街市買既貨尾,自助區選項勁少,仲要燒汁好難食,我覺得食燒肉燒汁好重要,肉衰,如果汁好味都有得救下,我地2大一細,我基本上去陪坐。自家飲品又難飲,雖然話求其一個餐都要一百幾十,重點係我連1百幾十既質素都食吾到🤣🤣🤣如果下次免費,再比100我黎,吾係話148要食岀1000既質素,但係如果以放題黎講,本身食物選項吾多,之後質素又差,只能講浪費既不止係金錢,仲有時間。唯一好既我覺得工作人員都nice,而且上菜速度都快Read More
Like
你大約幾點鐘入座?
2025-06-29
ahirahyu
永不回頭系列
ahirahyu
2025-03-22
5K views
Follow
環境闊落乾淨,坐得都算舒服,但餐廳設計上有點問題,某些位置行去自助區非常遠!在非常有限的用餐時間下,一來一回都無咗10分鐘。食物質素還可以,但以這個價錢來講非常貴,海鮮唔新鮮,唔建議點。用餐時間非常不足,而店員亦會不停來催你,差啲以為自己last order先入坐阻人收工。最後半小時,店員亦走黎建議我地加錢加時間,一邊食一邊被催。明白用餐時間有規定,但當時店內完全無客,理解但感覺非常不好。總結成餐飯,在壓力下用餐,食完唔開心,唔飽,唔好味,無服務無質素,唔會再返轉頭,唔推薦。Read More
52o588
好衛生
52o588
2025-01-23
6K views
Follow
好正豆的牛肉店,味道喔有點鹹,我口味偏淡。門口牛肉超級漂亮。服務很好,應該來試下,交通便利,環境衛生,牛肉漂亮,推薦牛舌芯。自己自助燒烤喜歡熟度自己控制,背景音樂很舒服Read More
+ 1
dmy1307
食物質素好,性價比高
dmy1307
Level 2
2025-01-19
7K views
Follow
第一次嚟呢間店食燒肉,店舖食物質素無因為做緊promotion而變差,肉類質素高,尤其是牛有好多選擇。只係沙律菜叫極都唔refill比較差之外,其他都非常滿意。值得嚟食~Read More