Teatime

Teatime (Closed)

和洋茶食
Teatime (Closed)
開始美好的一天
Level 3
2023-05-13
關注
早餐並未有進食,午餐選了較豐富的煙三文魚all day, 藍莓奇亞籽乳酪奶昔。這店以外賣為主,開放式廚房內,兩位店員忙過不停。點餐後奶昔約10多分鐘送上,真材實料,沒添加。 主菜要多等10多分鐘才上,反正不趕時間,可以坐著悠閑的等待。主菜擺放美觀,讓眼睛先欣賞。 三文魚不過鹹。 第一次食牛角包窩夫,覺得有趣,把牛角包鬆脆的質感,外貌變身為窩夫,口感卻又是另一種體驗。查看更多
WinnieTam6794
抵食 但備餐時間太耐
WinnieTam6794
2023-03-12
關注
係網上見到有訪問話呢間主打健康嘅cafe就去試下。點左個雞all day,總括嚟講食物質素係唔錯嘅,炒蛋綿滑,雞扒有2塊👍🏻煎得香,夠汁唔鞋,窩夫都好食,唯一係薯餅冇咩味,可能落多少少鹽會好食d。但最大問題係備餐時間太耐喇,由比錢到上餐等左成半個鐘,當時舖頭其實都係得3個客。我見食物係落餐之後逐樣煎,首先煎雞扒,之後就蕃茄、薯餅,最後炒蛋,最後上菜嘅時候其實個雞扒已經唔太熱。總括嚟講,食物質素對得起個價錢,但趕時間就唔會考慮呢間。查看更多
Miss Eva Or
豐富美味外賣之選「和洋茶食」
2023-01-10
關注
31.12.2022、02.01.2023和洋茶食 外賣之前在餐廳已經試過堂食,豬All Day美味抵食,非常豐富,$65,很滿意;最近特意上外賣平台找,原來網上外賣平台也有做外賣,於是試試。 雞all day Chicken, Chicken, Everywhere!包括雞扒、蕃茄扒、牛乳炒蛋、自家製煎薯餅、麥油醋汁沙律菜、牛角包窩夫 $78另加香甜粟米粒$9、藜麥油醋汁沙律菜$9配熱鮮奶咖啡 $20。外賣來說,賣相也不錯,當然堂食會更佳。雞扒有兩大塊,份量多味道佳,加上其他豐富的食材,建議窩夫自己再返/焗熱會更香更美味。這個全日早餐最特別之處,就是可以再加配其他食材,自己特別喜歡多沙律菜,可以另加一份,又例如豬All Day Breakfast可再另加煙三文魚$24、班尼迪蛋$15等。煙三文魚All Day Finding Nemo 煙三文魚、蕃茄扒、牛乳炒蛋、無花果片、藜麥油醋汁沙律菜、牛角包窩夫 $78另加自家製煎薯餅 $9、 香甜粟米粒$9、藜麥油醋汁沙律菜$9 配熱鮮奶咖啡 Hot Caffe Latte $20家人見外賣那麼豐富美味,於是也叫一份,因為沒有無花果,所以轉了大啡菇,更加合口味。薯餅賣相看來不甚了了,但其實是餐廳自家製,爽甜口感不錯。這間餐廳如此豐富美味,將會成為其一喜愛外賣之選。查看更多
+ 5
牛角包窩夫
煙三文魚All Day Finding Nemo
好豐富嘅全日早餐
雞all day Chicken
Chicken
Everywhere!
值得支持
Level 3
2023-01-09
關注
11:30到了紅橋覓食,想去的多家食店仍未營業,逛到這家「和洋茶食」,觀察店內吧枱只得兩座位,店旁戶外設有兩枱四椅,應以外賣為主。戶外已坐滿,便選了室內吧枱,可一覽吧枱的擺設及廚房的製作。三位年輕人,應付訂單忙個不停。店內放置不少擺設,充滿童真。播著經典廣東歌,音量適中。一向不是 ADB 擁躉,幸好其他選擇也不少。點了牛油果煙三文魚三文治,藍莓奇亞籽乳酪奶昔。落單先付款,共$53。三文治有烘過,材料很豐富,用紙包妥後切開,清楚展示材料,賣相美觀。三文治用紙包裹,進食很方便亦乾淨,滿窩心的。奶昔大大一杯,選用澳洲全脂奶,香滑不過甜,好味。滿意的一頓簡餐。在觀看廚房運作時,覺得店方在處理沙律菜、蕃茄、南瓜等都沒有清洗。如果屬實,希望店方能改善。查看更多
物超所值的All Day Breakfast
2022-12-28
關注
20.12.2022 星期二 午和洋茶食放假到和洋茶食試食,這小店無做晩市,所以平日返工來不了;難得放假特意早上十一時多來。餐廳店內地方很小,只能容納四、五個客人,餐廳外有兩張木製二人枱,相信附近外賣的不少。我選擇了一張有少許裝飾的高枱,坐得不久,發覺高凳不太穩,原來其中一隻凳腳壞了;本來另一角也有懷舊佈置,如古舊收音機、木櫃、乾花,但附近卻放了不少雜物,所以餐廳看起來有點零亂。餐廳主要是全日早餐,包括雞all day 、煙三文魚all day、豬all day、素食all day,全也是$65,還包一杯普通飲品,實在平宜得很,平時一個如此豐富的平日早餐,至少八十元以上,有些甚至一百、一百五十元以上。另一款出名的是三文治,比較特別有日式蟹籽蝦沙律三文治、鹰嘴豆泥牛油果三文治,另加20三文治可轉烘焙bagel。豬all day豬扒、南瓜片、鷹嘴豆泥、自家製煎薯餅藜麥油醋汁沙律菜、牛角包窩夫原本想叫雞all day 食雞扒,但一時心急叫了豬,下次再試雞扒。不要以為$65就不太多,但一上枱就會見到整個餐豐富出色,賣相很吸引,完全物超所值,難怪那麼受歡迎。最吸引就是可以任加其他All Day Breakfast的主食或配菜,例如+10 牛乳炒蛋 、+$7 任何蔬菜類、+$12鷹嘴豆泥 、+20 任何主食類 、+$12班尼迪蛋…… 平時就係是嫌不夠沙律菜,這裡剛好滿足我的需要,最後我加多咗一份沙律菜和無花果片。當然要讚這裡牛角包窩夫,熱辣辣脆卜卜,必食之選;另外鷹嘴豆泥是比較少有,喜不喜歡就視乎個人口味,但那麼特別值得一試。餐廳雖然地方小小,但食物用心製造,物超所值,請大家都支持小店。查看更多
+ 8
豬All  Day
豬All   Day  ,  Latte
豬  All  Day
Tofu Liz
高質All day breakfast
Tofu Liz
Level 2
2022-11-29
關注
呢間小店喺屋企附近開左唔算耐,今日第一次幫襯,見放假想食個豐富啲嘅早餐,所以叫左個雞扒all day breakfast,再加左十幾蚊跟杯latte。返到屋企打開已經覺得好吸引,入面有沙律菜、炒蛋、蕃茄、2大塊雞扒、煎薯絲餅,仲有個牛角包整嘅窩夫。呢個價錢嚟講真係好高質,性價比超高,而且因為佢份量唔少,最後要分一舊雞扒俾男朋友先食得晒。而且杯latte都好特別,有少少似我鍾意飲嘅印度拉茶,所以忍唔住出post讚下呢間小店,下次會再幫襯試下其他野😋查看更多
雞all  day
mingkira
用心製作三文治
mingkira
2022-10-23
關注
有朋友介紹我試呢一間新開嘅小店,話佢哋嘅三文治做得唔錯,今日終於試咗,又真係唔錯,開放式廚房,睇住老闆整,見佢落足料好開心。我試咗日式薯仔蛋三文治,而飲品就試咗老闆推介嘅意大利特濃朱古力,兩樣野都唔錯。份三文治嘅麵包烘得唔係好燶,點知食落去好脆好正,真係估佢唔到。三文治入面啲薯仔同埋蔬菜都好新鮮,薯仔好粉好好食。杯意大利朱古力真係無介紹錯,朱古力味又香又濃,最難得係完全無化學味,冬天飲一杯應該超正。查看更多
vanlin0604
超抵食All Day Breakfast 🥰
vanlin0604
2022-10-04
關注
All Day Breakfast $62🍽午餐~有沙律菜🥗,蕃茄🍅,窩夫,雞扒🥩,薯餅同炒蛋🥚 份量超足!!CP 值超高 😍尤其是雞扒竟然有兩大塊🤩 兩塊加起來大過我塊面 🙊 而薯餅並不是我們平常吃的薯餅,而是用薯仔刨成絲絲🥔再加洋蔥🧅煎到熟,不過記得要早點吃,要不然就會沒那麼脆 🙈 蝶豆花梳打特飲  +$8🍹飲料~ 蝶豆花飲品加了檸檬,聽店主說原來蝶豆花遇酸會變紫 😜 大家可以試試 總結:店鋪位置太大,大概只可以坐4人? 所以要去的話可以先打去問問有沒有位置,而且我之前去的時候like 社交平台 還有全單九折🤭大家可以問問店主還有沒有這優惠 查看更多
All Day Breakfast
All Day Breakfast
😋😋
2022-08-16
關注
今日試咗全日早餐,素食全日早餐 及 日式蟹籽沙律三文治。全日早餐份量超級足夠,兩塊大大的雞扒,味道適中,不會過咸,再配窩夫,非常滿足。素食全日早餐,輕型得來亦不失色的,沙律菜,蕃茄,大啡菇 配鷹咀豆蓉 再加 牛油果醬貝果,亦十分滿足,味道清新。日式蟹籽沙律三文治,雖然用料簡單,但份量爆滿,每一口都足滿脆卜卜蟹籽。用心制作之餘,服務態度亦加分,Whatsapp 落單,第一時間已回覆,及預制作時間,不用等太久就能取餐,讚!查看更多
全日早餐
素食全日早餐
日式蟹籽沙律三文治
窩夫 及 貝果
DreamCat
用心制作,用料十足,食材新鮮
2022-08-14
關注
去做 Facial 早咗到,就去買個三文治醫醫肚先啦,賣相已經令食欲大增,外層多士鬆脆,內層材料層次分明,食材新鮮,一份三文治跟配飲品,價錢合理之餘,更是用心製作。值得一讚!小店剛開試業,時間管理有代改進,但當收到精美食物及見店內營運各後生仔女的勤快,值得加許及等待。因即叫即做,所以需時,他們接受 Whatsapp 落單,大家不防早一點落單,再預時間取餐,不會等太耐的了! 😋😋😋😋😋🥰查看更多
牛油果煙三文魚三文治
iamche
👍🏻
iamche
Level 2
2022-08-13
關注
前一晚誤打誤撞發現左哩個新開cafe既ig😯😯發現佢唔單止開係每日返工必經之路!仲要開一早7點!仲可以用whatsapp先落單!方便到咁就決定左要試一試!一早起身就whatsapp落單 即刻就有人回應!落樓岩岩好就收到Msg話拎單!大概用左10分鐘~Order 左牛油果煙三文魚三文治 配凍玫瑰紅茶!($39 未discount)每樣材料都👍🏻! 啲菜好新鮮!都算足料!野飲玫瑰味好重!幾特別~去到俾錢話follow社交平台仲有discount!不過唔記得咗係減幾多😂好值得一提係佢有好平既ADB同有素食,好岩我哩啲初一十五會想食素既人。不過ADB好似唔太岩take away..希望有機會堂食查看更多
phoebe18k
屯門新開日式茶屋🍵
phoebe18k
2022-08-12
1K 瀏覽
關注
#pb食在屯門屯門新開日式茶屋🍵New Cafe Alert 🚨✨抵食到我要即日出post介紹🤪 佢就係開業只有一個星期 位於屯門虹橋嘅日式茶屋🥰 店內裝修以木系、文青為主 只有三張枱 主要做外賣😋 朝早開7am 方便屯門人經外賣平台瘋狂叫早餐😍 兩位店主都好友善 服務態度加分👍🏻 重點係佢真係超抵食❤️ 不過小店仲係試業中 所以供應暫時都未穩定 隨時下晝所有食物已經沽清🤣.食物暫時主要以All-day Breakfast、三文治為主😋 All-day Breakfast價錢$58 / $62 三文治$36-$39 仲要送飲品 抵食到癲😍 另外佢仲有Egg Benedict、Smoothie Bowl 都只係$58🤪 唯一唔好嘅就係佢暫時只有茶飲 冇咖啡飲🤣🔹全日早餐🧇推介❤️ 呢個ADB $68 真係大癲🔥 抵食又大份👍🏻 入面有兩塊雞扒、炒滑蛋、自家製煎薯餅、蕃茄扒、牛角窩夫、沙律菜 超級足料😋 兩塊雞扒煎得剛剛好 又大塊 肉質仲好嫩滑😍 Croffle、煎薯餅都好好食🥰 🔹日式蟹籽蝦沙律三文治🥪推介❤️ 入面有超多蟹籽 食嘅時候要小心d😋 蝦沙律有2-3隻蝦 食落好爽口👍🏻 $38一份連飲品 完全係茶餐廳價錢🤪🔹蝶豆花烏龍茶🍵🔹麥茶🍵凍熱茶都照送👍🏻 兩杯茶正常發揮🤪.整體✨ 你見我抵食到要即日出post就知咩料🤪 而且食物夠高質 必叫All-day Breakfast😋 不過店內真係唔大 大家想去可能要排隊😐 加上小店依家隨時會賣哂d野 大家去之前記得check ig先👍🏻和洋茶食屯門青棉徑5號金寶大廈地下1A號舖查看更多
+ 4
日式蟹籽蝦沙律三文治