First Love

First Love (Closed)

初喜
First Love (Closed)
TMTRAVELER
好清香既芝士桃🍑🍑
TMTRAVELER
2018-08-01
關注
呢間係旺角新開既台式飲品店 雖然唔似宜家好多新開既黑糖奶茶店咁車水馬龍🐎🐉 但呢間既野飲又真係幾好飲🤤🤤-呢杯係芝士桃桃🍑🍑 係個店員推薦既 confirm咗要呢杯之後佢即刻拎個新鮮既桃拎去批🤣🤣🤣 所以成杯野鮮桃味好重 入口嗰下好fresh 唔係假既藥水味🤢🤢 再加上奶蓋口感唔太厚 成杯飲完都係學得清爽唔膩 亦都唔會好甜 無介紹錯👍🏻小缺點係價錢太貴😳😳-評分:9/10查看更多
芝士桃桃🍑🍑
Itadaku
【芝芝藍莓】
Itadaku
Level 3
2018-07-24
關注
ITADAKU🐻🍴【芝芝藍莓】$38喜茶熱潮停不了!芝芝莓莓、芝芝芒芒就成日見,芝士藍莓又見過未呢?旺角呢間新店就推出左一款芝芝藍莓💜💜💜飲品份量同喜茶差不多,芝士味奶味夠,唔會好濟,藍莓酸酸甜甜,飲落啖啖果肉,賣相都好吸睛。都算係夏天消暑既佳品。店內亦有不少打卡位,鐘意影相既妹豬不容錯過啦~為食指數:6/10推介程度: 6.5/10打卡指數: 7/10性價比: 5.5/10查看更多
Wildchildcarol
可以一試的茶店
Wildchildcarol
2018-07-10
關注
太子旺角一向都多飲料店,呢間留意到一段時間,位置上唔差,人流理應幾旺,不過so far喺唔同時間行過留過,都未見人龍,除左週六、日,門面好多時較冷清。我諗一部份人同我一樣,喺餐牌前好似有種心理關口要衝破,皆因呢度嘅飲料定價偏高一點,驟眼望落都三、四十蚊。門面亮眼,裝潢簡潔,約略可見沖泡過程,店員亦有禮,主動介紹飲料。供應原茶、芝士茶、水果茶、芝士水果茶、抹茶系列,選擇唔算好多,定價$23-45。配料有oreo、芝士,一律$5。強調芝士手打,原茶現萃。由於水果系列價錢較貴,一共到訪兩次,都只係試左茶飲。茶類配搭烏龍、紅茶、青茶、混合茶芝士甘韻台紅茗茶 $32芝士上品碳培金萱茶 $32芝士層厚而稠身,算係香港飲過最杰撻撻的了,份量剛好,再俾得多會膩。芝士味濃郁,不至於太鹹,好似有陣片裝芝士味,哈哈。由於比較稠身,頭幾口只會飲到芝士層,唔會跟茶融合得很快。紅茶茶濃,後續仲有微量茶澀,質素唔錯。金萱茶帶清新茶香,不過愈飲愈甜,唔係我杯茶。芝士茶加有少許冰塊,建議去冰,否則飲緊芝士層時會有冰塊衝入口中。整體而言,芝士層確是出色,茶底同一般手搖杯差不多,價錢喺香港略高。唔見好多媒體介紹,也對,用黎搞宣傳嘅錢不如留黎入茶葉入水果,有麝自然香。偶然想飲芝士野我都會再訪:)查看更多
+ 1
芝士甘韻台紅茗茶
Kikobaby1014
芝士奶蓋潮
Kikobaby1014
2018-07-08
關注
知道旺角新開左間芝士奶蓋 到左星期六即刻去試試 見到有芝士桃香烏龍茶 就你啦 有茶又有果味❤️等左一陣就有得飲啦 45度去飲 今次就好快只飲到茶 可能奶蓋比較杰左小小 最後我用飲管(了)黎飲 但味道是不錯的 茶唔會好甜但係有桃味 只是貴左小小 $35喔🤑 同埋芝士份量對於我黎講就小左Dd 可能下次要再肉痛小小 加埋個$5多奶蓋啦🤤🤤重有要一讚員工好好禮貌💞查看更多
lotteeee
冇乜顧客但其實幾好飲!
lotteeee
Level 2
2018-06-10
關注
夏天行魚街又熱又渴... 眼見轉角間天仁XX人頭湧湧,就試下呢間鋪頭裝修十分簡單,似係新開張Menu亦都比較少選擇,所以客人唔多主打應該係芝士奶蓋,賣飛佛叫左杯芝士桃香烏龍,覺得有驚喜!芝士幾厚幾杰,杯蓋口好大,頭幾啖好濃芝士好正 幾口之後先會飲到桃茶,初初怕桃味烏龍會好甜,但事實上好清香!仲唔會有茶澀味~總結好喜歡呢杯飲料,唯一缺點係有dd貴 見到佢仲有芝士水果茶,外表勁吸引,絕對係易呃like, 希望下次可以再試下查看更多
芝士桃香烏龍
iwino
芝士奶蓋茶
iwino
2018-06-09
關注
上次喺太子行逛的時候,看見一個很像圖章的招牌。 怎樣有沒有辦法知道如何讀,於是上網查。這間舖應該是剛剛開業的,沒有太多人群,看見餐牌上面提供的有芝士奶蓋,前幾天,見到社交網站朋友圈分享深圳比較出名的芝士奶蓋茶, 勾起好奇心,於是便入去一試。可揀一些比較特別的茶,例如冇桃味烏龍茶,玫瑰烏龍,小甜,小冰,亦都可以選擇,製作時間略為需要等一下,杯子設計是可以直接飲用的 ,省略飲管。厚厚的芝士奶蓋,有淡淡的鹹味,跟茶配起上嚟又特別, 可以改善的地方應該是茶的濃度吧,因為加了冰塊之後茶,很淡如果能夠提升茶嘅濃度,整體感覺應該不錯。查看更多
Jan16ice
夏天的痛快
Jan16ice
2018-06-06
關注
今個夏天都算係黎遲左不過真係好兇猛, 已經連續左1X日既酷熱天氣啦~ 我日日都被太陽伯伯煎乾左... 所以就算減緊肥都好我點都要去試一試呢個近排大熱新開既飲品店. 聞說佢既CONCEPT 係同深圳個間極似, 所以大熱天都要行去排下隊.  我同事個個都叫芝士茶, 不過自己知自己事啦 所以我都係飲番水果茶走甜.雖然係冇甜不過都飲到水果既果甜又飲到茶底既茶香. OMG...  啖啖都飲到唔同既水果味, 番到公司我更加開埋個蓋睇下裡面有咩水果食啦. 無論係西瓜, 菠蘿, 橙, 藍莓... 都好甜(唔知有冇浸過糖水). 不過SURE既一點係全部都係用新鮮水果而唔係用CAN 或者封乾左既水果.  呢個價錢當食下水果, 飲杯開心飲或者係夏日消暑都係一個不二之選. 查看更多
水果茶
tracykayi
第廿二篇
tracykayi
2018-06-03
關注
Haagendaz雪條買一送一打完邊爐諗住一人一支,點知行咗幾間7-11都冇曬! 行到一間,個呀姐話尋日已經買完!決定放棄!經過見到呢間新開嘅初喜一樣有個喜字😂果然係賣芝士奶蓋!!一眼見到有芝士桃香烏龍,對桃字好敏感本來想試,但價錢偏貴見到芝芝生果嘅系列一樣價就叫咗芝芝火火(火龍果)試下入口芝士味濃用佢心型吸蓋嘅細口位,飲咗幾啖都係得芝芝,飲唔到火火我覺得個蓋嘅設計可以改良下,可以參考下人哋有得開半蓋嘅做法可以一啖飲到曬芝芝同火火因為之後mix埋黎飲係好match我都係第一次飲火龍果汁,味道幾濃叫咗無糖,唔會酸,好清新都幾大杯!!查看更多
芝芝火火
ahkityan
芝士桃香烏龍
ahkityan
2018-05-12
關注
本身其實唔知有呢間只係諗住行去買KOI嘅時候無意中發現望下個menu,有點像喜茶而價錢方面同樣偏貴但反正黎到點都要試下嘅見到張相嘅賣相幾靚於是就嗌左杯”芝士桃香烏龍”個芝士奶蓋味道不錯,亦都好杰身杰身到飲左頭一啖之後就完全杰到飲唔到(店員話因為岩岩開舖,所以個芝士奶蓋比較杰身,可能會飲唔到,可以用飲管飲)用飲管飲嘅話已經唔係個回事啦😂於是我唯有就咁🥄啲芝士奶蓋食個茶底都ok嘅,帶點桃香不過攪埋飲就麻麻啦,好奶查看更多
依雲斯
新開張飲品小店!
依雲斯
2018-05-10
關注
新開張的飲品小店!這天路過旺角看到有家新的飲品店開張!!喜歡新嚐試的我當然一定會去試一下😋 同行的朋友人人都說像喜茶一樣,但因為我還沒有試過那一家,不知道味道是否很像~◎ 初喜 - 芝士桃香烏龍 ($35)點了這個 芝士桃香烏龍賣相不錯,面層芝士濃郁、烏龍茶味也很突出、而桃味就是平常台式飲品的桃味 (全都是這個味咪?)。同類型產品來說 HKD $35 似乎比較貴,不過這個質素確實比較高一點。●旺角通菜街158A地舖●查看更多