Yagihashi

Yagihashi (Moved)

New Location
八木橋日式燒肉
Yagihashi (Moved)
25.2K
wasabi_86
值得推薦
wasabi_86
2025-07-31
Follow
📍八木橋日式燒肉 (旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓409A & 409 B號舖今日友人帶我到一家任食燒肉海鮮放題《雨》日本A4和牛燒肉盛 現在有半價優惠先來一個刺身頭盤✨A5和牛西冷 ✨四品和牛燒肉盛有各款不同部位的A4和牛,和牛肉質細膩,油花分佈均勻,每片肉切厚薄適中。只需輕輕煎香,鮮嫩多汁,入口即化。✨比目魚西京燒 肉質鮮嫩,入口即化魚皮烤至焦香酥脆的話,口感更佳。✨味淋魚乾油脂清香,佐酒一流。✨韓風瓷壺牛肋肉軟嫩多汁,帶有韓式醬油的鹹甜風味。✨虎蝦肥大鮮甜肉厚✨沙嗲醬燒蠔 非常惹味這家餐廳和牛很出色,海鮮和天婦羅的選擇多樣化,肉類有多款調味,亦有肩脊肉和豚拖羅,每位+$20更可享啤酒任飲。我和友人都很滿意,真心值得推薦。————————————————————整體用餐體驗✨味道(5/5)✨環境(4/5)✨服務(4/5)✨性價比(4/5) Read More
tochunhin
嘩,真係不得了
tochunhin
2025-07-25
Follow
【劣評警告‼️】今日同朋友滿心期待去試呢間燒肉店,點知一上菜真係嚇親——D肉片薄到透光,細過咩咁,精緻到好似「藝術品」😂 每碟仲要塊塊縮水到同紙巾咁大,可能廚師當我哋係雀仔? 最離譜係個醬汁,淡茂茂完全冇靈魂,仲要稀到似加咗水咁!$298一份嘅「極上牛小排」,燒完縮到得返指甲咁大,仲要冇牛味,真係食到一肚火🔥 朋友仲搞笑話:不如我哋轉場去食漢和仲實際🤣🤣🤣🤣🤣性價比低到地核🕳️,服務又hea,完全唔值呢個價錢。奉勸各位食肉獸:慳返啲錢去超市買塊和牛自己煎好過!🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄Read More
Jintunggwong
滿足的A4和牛放題
Jintunggwong
2025-07-23
Follow
## 食評:放工後的A4和牛放題放工後,我同老婆決定去試下A4和牛放題,呢間餐廳真係好有質素,值得一試!### 環境與服務首先,餐廳環境幾好,氣氛輕鬆,適合放鬆心情。服務員態度友善,幫助我們解釋菜單,對於選擇不同肉類和醬汁都有詳細介紹,令人感覺貼心。### 食物評價1. **肉類**: - 今次我哋選擇咗「雨」餐。佢哋先嚟咗個拼盤。有A5和牛西冷,仲有各種部位的A4和牛,每一片肉都切厚薄適中,燒肉時幾乎瞬間就熟,口感滑嫩。特別推薦韓風瓷壺牛肋肉,味道好入味,香氣四溢,仲有和牛啲油花,食落去真係好幸福。各款牛舌同燒雞軟骨都係大推之選。好,唔該2. **小食**: - 小食方面,炸物表現亦相當好。我特別鍾意佢嘅香芋丸同蟹肉可樂餅,炸得外脆內軟,味道相當好。燒比目魚、白鱔同埋雞泡魚乾都好美味,鮮味十足,配埋醬油食,簡直無法抵擋。3. **海鮮**: - 蠔和鮑魚的鮮味都非常足,食落去彈牙,令人一口接一口,真係好開心。4. **醬汁**: - 餐廳提供多款醬汁,可以混合搭配,增加食物風味,真係為肉類增添唔少風味,建議大家多試幾款。5. **甜品**: - 不過,美中不足嘅係當天冇雪糕或者雪條,我哋只能點佢嘅忌廉泡芙同蕨餅。泡芙香滑可口,蕨餅則係清新口感,都算唔錯。### 總體評價總結嚟講,呢間A4和牛放題真係質素高,價錢合理,仲有半價優惠,食物選擇豐富,令我哋十分滿足。Read More
A5和牛西冷
蠔、鮑魚、比目魚、鰻魚、雞泡魚乾、韓風牛肋肉
沙茶醬燒蠔
燒雞軟骨,牛舌和雞翼
泡芙和蕨餅
熱湯烏冬
Adios1203
🩶留咗成日肚,結果係滿足嘅
Adios1203
2025-07-22
Follow
唔係朋友介紹都唔知原來TOP咗頂有間日式燒肉雨-日本A4和牛燒肉盛全110品食物依家做緊買一送一優惠連埋加一$1,330/2人每人都係$665@主要講吓雨獨有頭盤包括以下A5和牛西冷油花分布均勻如大理石紋路,入口即化,那豐富的油脂香氣在口中爆發,伴隨著牛肉本身的鮮甜四品和牛燒肉盛拼盤裡包含了不同部位的和牛,讓你可以一次品嚐到各種不同的口感和風味。😋 每一款都各有千秋香蔥薄切和牛thinly sliced beef, paired with fresh, fragrant scallions. The combination of rich beef flavor and the refreshing bite of the scallions is simply divine!飽魚肉質Q彈爽口味醂魚乾鹹甜交織的滋味,讓人忍不住一口接一口!🍺 配上冰涼的啤酒,更是絕配!🍻 是下酒菜的最佳選擇!比目魚西京燒魚肉細緻滑嫩,入口即化,搭配甜甜鹹鹹的西京燒醬汁,簡直是人間美味!🤤 魚皮烤得焦香酥脆,更是增添了口感的層次!💯八木橋日式燒肉 (旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓409A & 409 B號舖Read More
adagirl
高質旺角放題
adagirl
2025-07-22
Follow
今次同朋友一齊嚟試呢間A4和牛嘅燒肉放題,午市仲有買一送一優惠,真係超抵,性價比極高。套餐限時120分鐘,絕對夠時間慢慢燒慢慢歎。食物選擇超過110款,牛肉方面最搶眼一定係A4等級嘅和牛,油花分佈平均,入口即溶。推介佢哋嘅「岩手和牛三角腩」同「岩手和牛肩胛肉」,燒完外層微脆,內裡肉汁豐富,牛香四溢。仲有「香蔥薄切和牛」都好好,薄薄地好快就熟,入口溶化。除咗牛肉,仲有鮑魚、蠔、比目魚西京燒等海鮮選擇。鮑魚新鮮彈牙。比目魚西京燒外層微焦,帶有甜甜味噌香,魚肉嫩滑無腥味,鹹甜平衡得宜入口即溶,值得一試!韓風醬油牛肋肉真係好正,牛味濃郁又唔會太鹹,燒完啖啖肉汁,帶少少甜味,愈食愈開胃。好大條好厚肉,咬落去好滿足,醬汁入晒味,配生菜一齊食就更加正!炸物幾有驚喜,天婦羅蝦一咬落去脆卜卜,蝦肉彈牙唔會淋晒。蟹柳外層炸得香,入面又唔會乾。春卷外皮酥脆,熱辣辣食正。Read More
metime.brownie
和牛盛宴
metime.brownie
2025-07-16
Follow
個個friend都驚地震海嘯,唔夠膽去日本,惟有出旺角shopping。上網查到樓上呢間日式燒肉好吸引,就決定上黎一解鄉愁。上到黎店員俾左個放題餐牌我地揀,我地既然要解鄉愁,二話不說要最靚嘅雨餐。店員隨即講而家雨餐有半價優惠,超級抵食!一坐低,店員就好快上左頭盤,um.......呢塊A5西冷就係滿滿嘅家鄉味,輕輕的燒香兩面,入口就是和牛油脂,係我口入面掀起海嘯,令我嘅心思意念都好似飛左去東京一樣。頭盤仲有呢個韓式瓷壺醬油牛肋肉,雖然佢唔似頭先塊和牛扒咁入口即化,但佢嘅牛味同醬油完美結合,滿滿的爽快感。比目魚西京燒都好有驚喜,連唔好魚嘅朋友都話正。佢嘅黑毛和牛有分唔同部位,除咗常吃到的肩胛和腩位,仲有一d特別部位,好似和尚頭同埋後腰肉,雖然油花比其他部位較少,但係牛味更香濃。就好似交響樂中唔同樂器一齊組成完美嘅樂章。海鮮方面,鮑魚同埋虎蝦都十分出色。特別係虎蝦,新鮮彈牙,我同朋友一隻接一隻。熟食和炸物都有好多選擇,特別推薦呢一個一口芝士,香脆嘅表面收藏了濃香軟滑嘅芝士,我哋每人最少食左5件。自助飲品櫃除左啤酒汽水外,仲好貼心咁準備左各式涼茶,比我哋解解膩再戰一回合。甜品方面除咗雪糕雪條外,仲有一d日式甜品,佢嘅紅豆蓉好符合香港人標準,好味得黎唔太甜。好難得呢個價位可以食到高質素嘅和牛,我嘅口袋名單又多一名猛將~Read More
405bb
半價食A4和牛唔係唔試呀
405bb
2025-07-16
Follow
朋友仔生日更係食好d d 啦朋友介紹燒肉放題做緊優惠[霞] 買1送1澳洲M5和牛120分鐘94品無限任食燒肉放題[雨]半價優惠A4和牛120分鐘110品無限任食燒肉放題可以係openrice 買團購慶祝生日更係食最貴果個啦🎂😂**所有餐會送一盤魚生及生蠔👍🏻😋我地選擇了「兩餐」👉🏻先嚟咗A5和牛西冷🥩😋脂肪分佈得好均勻用咗日本最高級嘅牛肉佢油脂非常香咬落去滿和牛嘅味道👉🏻五品和牛燒肉盛黑毛A4和牛牛肩黑毛A4和尚頭黑毛A4和牛後腰肉黑毛A4和牛三角腩黑毛A4和牛牛薄切👉🏻海鮮頭盤有鮮鮑魚+比目魚西京燒+味淋魚+鰻魚+韓風瓷壺醬油牛肋肉鮑魚新鮮洗得乾淨又切走埋內臟👍餐枱上好貼心提供燒烤小貼士唔好直接燒個殼 只燒鮑魚肉七分鐘生熟度剛好爽口、鮮甜、彈牙👉🏻飲品選擇多多數來自台灣的👍👉🏻放題點少得甜品呢😬有本地或東南亞雪糕或可以手機點其他甜品Read More
A5和牛西冷
極抵食半價優惠享用A4和牛🥩
sylvia996
2025-07-10
Follow
最近發現T.O.P呢間八木橋日式燒肉做緊優惠,所以拉埋朋友黎試呢個「雨」嘅套餐,做緊半優優就可以享用A4和牛仼食加超過100樣既美食。首先,套餐頭盤係有A5和牛西冷、韓風醬油牛肋肉、鮑魚、比目魚同味淋魚乾等。A5牛和真係好大塊,而且色澤好粉嫩,油脂分布好均勻。牛肋肉醃得好入味,旁邊有燒烤小貼士教大家慢火燒15分鐘就食得,係個細心的教學,等大家食到最好味嘅肉咁多樣之中,最令我驚喜嘅係比目魚,肉好嫩,不會腥之如仲帶點甜甜嘅味,同樣教學有教大家點燒除左頭盤,套餐仲包A4和牛、海鮮、羊同甜品既仼食。A4和牛嘅部位都多,如後腰肉、肩胛肉等,其中覺得三角腩係最好味海鮮方面我地叫左生蠔,都算大粒,口感係偏柔滑同淡淡嘅海水味,係值得encore 。食燒肉一定唔少得嘢飲,雖然選擇唔算好多,但都有基本嘅汽水,我就揀左菊花茶,解一解熱氣Read More
FloraYan5787
超過質燒肉
FloraYan5787
2025-07-04
Follow
聽朋友講八橋燒肉係比較高質嘅燒肉放題,一早想試好耐,趁住放假就梗係嚟呢度試吓。我諗唔使講呢度地點方便地鐵站連接住呢個商場,就算打風落雨你都完全冇問題。今次我同朋友點咗個雨餐,因為睇完佢個餐牌見到佢做緊半價優惠,半價食啲咁高質嘅食物一定要試。首先最吸睛嘅一定係個和牛西冷,淨係睇個樣已經流晒口水,香濃牛味,入口即溶除咗呢兩個形容詞,我諗唔到其他更加貼切,跟住就係A4和牛,呢碟嘢一嚟到就真係嘩嘩聲,就咁睇已經係流晒口水,講真食放題食到咁高質嘅牛唔係真係好多地方有,簡直係超水準,刺身同生蠔唔使講都係好好味,又新鮮,仲有雞泡魚乾、鮑魚,仲有啲魚扒真係好好味。另外我最欣賞係佢哋會好主動幫我換過燒肉盤,第一次燒肉食到雞泡魚乾唔識燒,店員主動教你燒到佢窒息就可以食。Read More
+ 6
ivanwinhk05
搞5掂,cp值係負,中伏
ivanwinhk05
2025-07-03
Follow
琴晚打算同女朋友去食好西,見到呢間有和牛食就試下,見到最貴plan折左都要6百幾人頭,應該5太差,但中晒伏,開頭已經上肉有晒name tag好似幾好,食落就知佢d和牛完全無味!所有都係!同埋成個場油脂味好重,似係一種舊式燒肉場果種感覺,首先空氣流通已經5掂,肉類種類少已經5講,每一種都係無味,focus番係食物上,都係搞5掂,除左一開始上黎果塊和牛扒係水準野之外,其他全部肉都搞5掂,極度懷疑塊扒佔左5舊水,我比6百幾蚊食左百幾2百蚊既質素👍btw 未遇到服務態度5好既情況,前台同樓面員工都幾好,最後食左9個字頂5順走左,咁多好評真係...你明的,總結就係如果佢個餐150蚊我覺得ok的,6百幾蚊...5咪呢個水準..不會再去Read More
KwanyanTam
🤮中大伏 A4和牛價錢 漢和質素
KwanyanTam
2025-06-29
Follow
見佢咁多好評 又有優惠就試下首先服務嚟講 非常一般門口帶位嗰個唔知係咪店長 全程面燶燶 講嘢又冇尾音咁食物方面 嗌咗最貴個A4日本和牛放題但一睇就知完全唔係A4和牛質素 又冇油香 又冇牛味 肉質又唔嫩 都唔知食咗乜成餐最好味應該就係章魚燒同香芋丸囉埋單兩個人$1324 真係完全唔抵 食完一肚氣 以後見到佢個招牌都調頭走講真呢個咁嘅價錢唔係expect嚟食呢啲垃圾肉 真係食到勁嬲 cls大家千祈都唔好嚟 佢啲好評完全都打手嚟㗎!Read More
foodgirl0103
🥩🔥旺角高質日式和牛任食燒肉!
foodgirl0103
2025-06-26
Follow
今次去咗旺角TOP呢間日式燒肉店,叫咗「雨」A4和牛任食套餐(原價$1108),而家做緊半價優惠,真心抵食爆!😍💸開頭有刺身拼盤🐟~有三文魚、𩶘魚、馬刀貝、虎蝦、八爪魚、希靈魚,全部都夠新鮮~冰凍爽口,打頭陣啱哂🍣🦐重頭戲就係燒肉盛啦🔥:1️⃣ A5和牛西冷~油花靚到不得了,燒完入口即溶🤤2️⃣ 四品和牛盛,有A4黑毛和牛牛肩等,油香肉味十足~3️⃣ 香蔥薄切和牛~薄切夠滑,香蔥好加分🌿4️⃣ 韓風瓷壺醬油牛肋肉~帶甜味,好入味又夠Juicy!5️⃣ 鮑魚~夠新鮮,燒完仲有彈性🫶🏼6️⃣ 味淋魚干+比目魚西京燒🐟~照佢建議方法燒,香口又唔會乾,超推介要試!另外我哋仲追加咗Mozzarella芝士雞肉🧀🐔,拉絲拉到停唔到口~仲有唔少天婦羅炸物🍤可以任叫,炸得唔油膩,熱辣辣好好食!飲品選擇夠多🥤,甜品有雪糕同雪條收尾🍦,完美ending!💬小貼士:「霞」澳洲和牛任食套餐而家做緊買一送一優惠,預算有限嘅可以考慮~總結:環境舒服,肉質超高質,價錢夠吸引,特別係依家有優惠,鍾意食和牛嘅你真係唔可以錯過!推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Read More
duleung
旺角高質燒肉放題🍖
duleung
2025-06-25
Follow
之前同朋友去旺角T.O.P行街,唔知食咩好,聞到有陣陣燒肉香,於是就決定咗食燒肉,我地去咗「八木橋日式燒肉」食大餐,真係超級滿足呀!🤩🎉 成個用餐體驗真係一流!💯 我哋叫咗個A4黑毛和牛拼盤,同埋A5黑毛和牛西冷,真係食到舔舔脷!😋🤤個A4黑毛和牛拼盤真係好豐富,包括咗牛肩、和尚頭、後腰肉同埋薄切🥩😋 牛肩油脂分布均勻,肉味香濃!燒完之後,外脆內嫩,入口即溶,真係好juicy!🤤 和尚頭口感豐富,油脂香味十足!🤤 後腰肉就比較 lean 啲,但係肉味同樣出色!👍 薄切就啱晒鍾意食薄片牛肉嘅朋友,輕輕一燒就食得,好方便!😋 一次過試晒咁多唔同部位嘅A4和牛,真係好正!壓軸出場嘅就係A5黑毛和牛西冷啦!🤩 呢塊西冷真係不得了!油花分佈猶如大理石紋,入口即溶,油脂香味喺口腔爆發,真係令人回味無窮!🤤💯 除咗和牛之外,我哋仲叫咗虎蝦🦐,燒完之後,蝦肉爽口彈牙,鮮味十足!😋不得不讚嘅就係餐廳嘅服務!💯 啲侍應超級親切有禮,又好細心,成日主動幫我哋換板,真係好貼心!🥰總之,呢餐燒肉真係超級滿足!🤰🫃 雖然價錢有啲貴,但絕對值得!💰 Read More
+ 5
shadowyyc
TOP日式燒肉放題✨
shadowyyc
2025-06-23
Follow
原來TOP 3樓有間好企理嘅燒肉放題!上到去揀咗個做緊特價嘅雨餐套餐,本身$1108/位,依家有半價120分鐘任食🥹抵好多~一埋到位,店員就送咗一板嚟自日本嘅A5和牛西冷比我哋🐮肉質超軟腍,的確同其他牛嘅質感好唔同🙂‍↕️另外呢個餐仲包咗油花四品和牛燒肉盛,每一款牛都有標籤,方便知道自己食緊咩類型嘅牛👍🏻朋友就話我知,和尚頭同埋三角腩都係油花比較足嘅肉嚟,入口即溶🐮試咗之外果然係咁!入口即溶,有黑毛和牛應有嘅質感!令朋友最驚喜嘅就係甜甜地嘅韓風瓷壺醬油牛肋肉,肉質好冧,好入味!香蔥薄切和牛同埋好彈牙嘅鮑魚都唔錯~ 個人超大推味淋魚干!!燒好後甜甜地好好食!送酒一流!同埋都幾鍾意食比目魚西京燒,甜甜地,食得出魚好新鮮,可以再encore !呢個Set仲有其他款嘅肉同海鮮,包括M5澳洲和牛牛肩背、M5澳洲和牛腹胸等,不過明顯地啲肉就比較一般喇🙈🙈除咗肉仲可以嗌其他熟食,例如天婦羅或者章魚小丸子等等仲有好多特色甜品同飲品~Read More
Try_food daily
高質抵食半價‘雨餐’燒肉
Try_food daily
2025-06-14
Follow
朋友生日,佢又係同我一樣係燒肉愛好者,所以我就揀左旺角「八木橋日式燒肉」同佢慶祝生日啦,呢間一直都想試架啦,今次終於有機會去探下店😆原來最近仲做緊優惠,最貴嘅兩個餐都有推廣,霞餐就有買一送一,最高級嘅雨餐,就做緊半價優惠,既然係慶祝生日梗係毫不猶豫揀雨餐啦😋呢間餐廳地點好方便,一出地鐵站就到啦,裝修就係典型嘅日式風格,簡約之餘又有啲高級feel,入到去已經聞到燒肉嗰陣香味😚講返佢哋嘅雨餐,雖然做緊半價,但質素完全冇得輸。賣點係A5和牛西冷,一拎出嚟簡直嘩一聲,勁大塊,色澤好靚,油花分布均勻,入口真係即溶油脂爆滿😋👍另外仲有一份和牛燒肉頭盤,每一個部位都可以食得出唔同嘅質感,塊塊牛肉都切得靚靚仔仔,重點牛肉味好重,我最鍾意食嘅就係和牛三角腩部位,入口超嫩滑👍另外我重點推介佢個韓風醬油牛肋肉,成條勁長好厚身,但意想唔到好滑好有口感,配埋佢嘅特製醬油味道好夾,配埋白飯一流! 😍任點部份都係好多選擇,有牛肉、豬肉、雞肉同埋海鮮拼盤,款式絕對唔馬虎,質素都唔錯而甜品方面有雪糕泡芙,紅豆果子等最正就係而家半價優惠就可以食到咁高質嘅燒肉,真係超值!如果你啱啱喺旺角,又想試下高質日式燒肉,記得去「八木橋」食個抵食雨餐啦!Read More