2022-11-05 1148 views
今日想食串燒,叫了foodpanda外賣,下單選了食物如下蜜糖燒鷄脾 $30燒鷄脾賣相超吸引,蜜糖汁塗上鷄脾外皮,超级惹味,而且燒得鷄脾外脆內嫩,真係超级推介鷄軟骨串 $16咬下去爽脆嚼勁,味道和口感幾好,配可樂或啤酒一流鷄腎串$19燒得十分彈牙可口,食一串真不夠喉蜜糖台灣腸$14皮脆肉香,蜜糖令香甜味更加突出
今日想食串燒,叫了foodpanda外賣,下單選了食物如下

蜜糖燒鷄脾 $30

鷄軟骨串 $16
咬下去爽脆嚼勁,味道和口感幾好,配可樂或啤酒一流

鷄腎串$19
燒得十分彈牙可口,食一串真不夠喉

蜜糖台灣腸$14
皮脆肉香,蜜糖令香甜味更加突出

2022-01-29 1132 views
係香港食串燒真係唔平,呢間係我暫時食過最抵,而家質素又唔差嘅串燒店,價錢親民叫都叫得豪爽啲,唔駛就住就住🥰🥰🥰🥰🥰所有野大致上都滿意,雞泡魚干同墨魚咀份量超多,但墨魚咀炸粉偏厚,同埋佢係跟沙律醬,唔係太夾雞泡魚干嘅味道,好彩屋企有蛋黃醬😬😬共餘食物都係正常發揮👍👍👍係滿意嘅~~雞皮夠脆~茄子叫咗辣味,但個粉落得唔平均,有啲位好辣,有啲又唔辣,可以再改善少少🙈多春魚都係必食$30六條好抵,係出面食要$10條🤦🏻‍♀️牛舌又係勁抵食👍👍👍
共餘食物都係正常發揮👍👍👍係滿意嘅~~
雞皮夠脆~
2022-01-28
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$100 (Last Night Supper)
  • 多春魚
2020-05-28 1653 views
住左喺慈雲山咁多年,有唔少嘅宵夜鋪,不過兩三串唯獨係我嘅最愛。佢哋嘅串燒種類好多,仲有炸物同解渴嘅鮮果沙冰,而且價錢又唔貴,非常之抵食。除咗串燒嘅種類好多之外,佢哋自家製嘅醬汁配搭唔同種類嘅串燒亦都非常出色。重點推介佢哋嘅燒牛舌同燒雞皮,牛舌燒到外面脆脆地,但入邊依然非常多汁,有啖啖的牛油香,而燒雞皮就非常脆,小小油膩感都冇,同出邊嘅日式燒雞皮唔同,唔需要點醬汁,少少椒鹽就好似食緊零食禁。而佢哋亦都有唔同嘅燒海鮮,價錢唔貴之餘,亦都好大隻,絕對值得一試。
  • 燒雞皮
  • 燒牛舌
2019-05-15 1519 views
其實經過呢間小店很多次,每次都停步细看佢貼喺店舖嘅食物相片,但礙於食店的座位和環境,總令我卻步。今次终於鼓起勇氣喺凌晨時分去試吓呢間靜觀已久的串燒店。雖然已經夜深,但是小店嘅生意卻越夜越精彩,可能呢區嘅老饕都係呢個時候出嚟覓食吧!我點咗好多款串燒,其實呢間串燒店吸引之處係無論食物的款式、種類,甚至飲品的選擇都很多,令人目不遐给。所以有選擇困難症嘅朋友都幾頭痕。當中一份三隻嘅燒雞中翼用上孜然粉燒,極之惹味,皮脆肉滑。烟肉腸仔卷及烟肉露筍卷,簡直係我嘅摯愛,可能我特别鍾意食加工肉卦,一串十五蚊!鹽燒鯖魚的質素與日本料理無乜分别,加埋檸檬汁食,更加將魚嘅鮮味提升,少咗份油膩的感覺。如果一條鯖魚份量太多的話,可以選擇叫半份,留返個胃試其他特色小吃。呢串燒魷魚乾的食味同時興隆嘅金龜嘜魷魚絲無乜分别,大家在此懷愐“昨天、今天、明天”吧!食完一輪肉後,總要回一回氣,燒韮菜和燒菠蘿可以中和油膩感。同時,帶你嘅味蕾去到另一個層次。我仲想介绍埋燒雞皮俾大家,師傅已經將雞皮的油份燒乾,所以吃時很爽脆。簡直係不可多得的小食,記得要試呀!天時暑熱通街食串燒,當然要叫返杯冰凍嘅飲品。由於我唔飲啤酒嘅關係,喺一般串

天時暑熱通街食串燒,當然要叫返杯冰凍嘅飲品。由於我唔飲啤酒嘅關係,喺一般串燒店我只可以叫汽水、包裝檸檬茶呢類飲品。呢度卻有無限的驚喜,竟然有水果系沙冰,有西瓜、香蕉、益力多、奇異果、芒果及椰汁。這正是我要一試此店的最大原因。

西瓜沙冰十分消暑解渴,西瓜味濃,配上串燒一起進食,異常夾配。

香蕉沙冰相對罕有,味道極出色,蕉味很突出,飲落似奶昔般幼滑,與之前嗰杯嘅口感截然不同。

我终於明白呢度點解越夜越精彩!因為入夜後,這裡的確很寧靜,辛勞咗一整天,總希望揀個地方坐下,悠閒咁食吓小食,三五知己把酒談天,的確係舒壓的好方法!
2019-05-12
$130 (Last Night Supper)
2018-11-16 844 views
老實講 我個人都幾鐘意食串燒既 最好就加埋啤酒啦。大口食肉 大口飲酒 人生最痛快xd呢間串燒店比到呢個口味我 老實講佢既野食 一向都好有水準好好味 推薦比大家既野食係燒鯖魚同豬扒包呢2樣既都有共同點 就係好有口感同夠juice 岩我呢d鍾意大口食 大口飲既人

2018-04-07 959 views
走過慈雲山毓華里這條食街,遇見這家小小的串燒店,眼發光了。一向對串燒沒有抵抗力的我,看到串燒店總會失控狂吃。串燒選擇很多,花多眼亂,叫了兩串最愛的加工肉,過一下口癮。等了差不多10-15分鐘才燒好。燒廚師腸燒得剛好,一點點焦,外皮微脆,本來咸咸的味道加上微焦的炭香,味道一流煙肉露荀卷通常都是卷金菇,這露荀卷比較新奇所以想試試看。想不到這個配搭也很不錯,煙肉燒得略油,但配上清新的露荀中和的剛好如果不是已經吃了晚飯,應該會再試其他,雖然等候時間稍長,但味道不錯,價錢算合理,入夜很多食肆都已經關門,這家開至凌晨,吃宵夜一流,最愛摺枱摺凳的浪漫

廚師腸

廚師

燒煙肉露荀卷

煙肉露荀卷

2018-04-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$30 (Last Night Supper)
廚師腸
燒煙肉露荀卷
2016-10-26 1323 views
平時有幫襯開呢間串燒。今日先黎寫食評。其實佢水準 直好平穩。幾好食。唯獨是海鮮size實在太飄忽。燒扇貝之前好大粒。依家勁細粒。仲要收成$49兩粒。會唔會太貴呀?不過小區生意兼細鋪仔,服務都唔錯
平時有幫襯開呢間串燒。今日先黎寫食評。
其實佢水準 直好平穩。幾好食。
唯獨是海鮮size實在太飄忽。

不過小區生意兼細鋪仔,服務都唔錯
2016-03-20 1330 views
我新搬黎慈雲山,晚晚都好夜番屋企。早幾日兩點鐘經過毓華里見到間「兩三串」,睇個名都幾特別就坐係度睇下有乜好食。睇張點餐紙價錢又唔算好貴,就點左個豬排包,焗金菇同墨魚鬚,加埋都係$50。個飽外脆內軟,沙拉醬同塊排好夾,熱辣辣。一打開份金菇,陣牛油味就飄出來好香,起初食好清淡,但加左辣粉後又另一番風味。最後到個燒墨魚鬚,加上沙爹汁後好好味啊!呢間舖細細哋,真係屋邨美食!

呢間舖細細哋,真係屋邨美食!
2016-03-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Last Night Supper)
  • 金菇
  • 墨魚鬚
2015-10-07 873 views
夜晚有少少餓,就落樓下食宵夜!呢間串燒絕對係我首選😋😋😋食物 有多種口味選擇!服務絕對係以客為先呀!而且仲係收凌晨3點我地兩個人食,第一樣係 蒜辣雞翼尖$16👍👍好夠大碟,又腍,又入味,越食越過癮!連本身唔食既友人,個個都讚呀!(已經推介過俾不少於5個)已經係我黎到必點既!第二樣,我地叫左牛油蒜茸焗金菇$18我地兩人都唔太鐘意太多蒜,所以叫店家放少了。你可以因應自己的口味同店家講講 唔好睇佢好少甘,其實份量都多嫁!第三樣就係我最愛既雞軟骨啦!$9每啖都有好香好香既油香味,越咬越香!另外有我另一喜歡-翠肉瓜!$8清清地,仲好juicy!最後係牛舌! $10薄薄地,有咬口,但又唔會好干!汁可以自己選擇!有幾種汁可以選擇!最後係超好食既-三文魚頭$48,皮絕對係不得不食,有焦香既味道,加上魚油,真係抵擋唔到!加埋啤酒,絕對一流!而且仲甘大隻,真係又平又抵食!附上餐單一張!!有沙冰嫁 但冇寫炸!
夜晚有少少餓,就落樓下食宵夜!
呢間串燒絕對係我首選😋😋😋
食物
有多種口味選擇!
絕對係以客為先呀!
而且仲係收凌晨3點
我地兩個人食,第一樣係
蒜辣雞翼尖$16👍👍
好夠大碟,又腍,又入味,越食越過癮!
連本身唔食既友人,個個都讚呀!(已經推介過俾不少於5個)
已經係我黎到必點既!
雞翼尖

第二樣,我地叫左
牛油蒜茸焗金菇$18

唔好睇佢好少甘,其實份量都多嫁!
焗金菇

第三樣就係我最愛既
雞軟骨啦!$9每啖都有好香好香既油香味,越咬越香!
另外有我另一喜歡-
翠肉瓜!$8清清地,仲好juicy!最後係
翠肉瓜,牛舌,雞軟骨

最後係超好食既-
三文魚頭$48,

三文魚頭

附上餐單一張!!有沙冰嫁 但冇寫炸!

雞翼尖
焗金菇