Restaurant: 傷心酸辣粉 (砵蘭街)
Info:

傷心酸辣粉🥘🥢📍 旺角砵蘭街215號朗晴坊1樓(朗豪坊旁邊)▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘傷心酸辣粉, 我細細個已經開始食佢😂。最近發現 由於疫情期間,佢地出左個 $169 同心抗疫外賣自取🥡套餐😍, 就決定試一試,份量大約足夠 2-3人👍🏻。🌟同心抗疫外賣火鍋套餐 $169呢個套餐有幾款唔同既野食選擇,而我就揀咗重慶香辣烤魚套餐, 套餐附有肥牛、花枝丸、腸仔、蟹柳、牛丸、雲耳、生菜 同埋 薯粉。另外配埋 2包紙包飲品。份量相當足夠,最岩我呢啲唔會煮飯既人, 單單買一個火鍋🍲,仲平過買餸煮飯呀😂🙌🏻。另外味道都唔錯,如果唔食辣既朋友仔,可以試下佢地個酸菜魚套餐,都ok 既👍🏻。整體推介指數 : ❤️❤️❤️❤️🤍▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘▘
傷心酸辣粉🥘🥢

📍 旺角砵蘭街215號朗晴坊1樓(朗豪坊旁邊)

🌟同心抗疫外賣火鍋套餐 $169

整體推介指數 : ❤️❤️❤️❤️🤍

2022-03-26 73 views
晚市無堂食,好想食熱辣辣烤魚。 去了旺角傷心酸辣粉購買外賣「同心抗疫火鍋套餐」✨,套餐已包括火鍋配料及飲品,買回家慢慢打邊爐‼️老檀酸菜烤魚火鍋套餐都喺$169,🐠烤魚已經煎香及調味,煎到色澤金黃色,烤到香噴噴而且食落啖啖肉,湯底配埋酸菜🥬味道好夾,在家食也可以品嚐美味烤魚火鍋😋 !火鍋配料好豐富,包括肥牛、花枝丸、蟹柳、牛丸、腸仔、雲耳、生菜同薯粉,放入鍋數分鐘便食得。薯粉吸收湯底精華,有嚼勁。肥牛好多肉汁,其他配料新鮮,牛丸 、花枝丸好彈牙。📍傷心酸辣粉 (砵蘭街)旺角砵蘭街215號朗豪坊1樓

📍傷心酸辣粉 (砵蘭街)
旺角砵蘭街215號朗豪坊1樓
  • 老檀酸菜烤魚火鍋套餐
2022-03-25 79 views
天氣凍凍地,最啱打邊爐😚見到傷心酸辣粉做緊個同心抗疫外賣火鍋套餐,有酸菜魚、烤魚、胡椒豬肚雞、同埋麻辣雞煲揀,大雞煲都係$139,真心抵。兩大盒滿到瀉,一盒雞煲,一盒火鍋料。火鍋料有生菜、雲耳、肥牛、花枝丸、牛丸、蟹柳、腸仔、薯粉。雞煲好濃味,件件雞都入晒味,好想加D油炸鬼點埋D汁食😩不過呢我哋自己加咗D花膠落雞煲upgrade咗做麻辣花膠雞煲🤪$139咁多野食,其實真係冇得輸,下次要試埋酸菜魚
天氣凍凍地,最啱打邊爐😚
兩大盒滿到瀉,一盒雞煲,一盒火鍋料。
火鍋料有生菜、雲耳、肥牛、花枝丸、牛丸、蟹柳、腸仔、薯粉。

雞煲好濃味,件件雞都入晒味,好想加D油炸鬼點埋D汁食😩

$139咁多野食,其實真係冇得輸,下次要試埋酸菜魚
2022-03-24
10 Minutes (TakeAway)
$139 (Other)
  • 外賣雞煲
2022-03-17 137 views
‹v^v^v^• 開心食 •^v^v^v›Yeahhhh,好耐無見😚今日陪我嚟到——旺角試下辣上腦嘅感覺啦☄️推薦程度:3/5👑「皇牌二人餐」$138➰麻辣肥腸(中辣)➰紅油脆耳(中辣)➰酸辣土豆絲(中辣)➰黃金花枝丸(4粒)小食之中最好食!!➰酸辣粉(中辣)聞到陣味口水已經開始分泌🤤一入口咬落去就feel到麵嘅彈牙同埋超滑!再加埋唔同嘅配菜,肉醬、榨菜、蔥、花生、芫荽🤯推薦程度:2.5/5🥩「蒜泥白肉(中辣) 」$32❗️唔值得加,啲肉好瑕不過啲汁撈落面到都幾好食🥤「凍檸茶」$5不過不失,普通凍檸茶,無咩特別🤣總計 $180 整體而言:頹食係個幾不錯的選擇👍🏻亦可以選擇辣度🌶二人餐食落其實都幾抵,有好多小食可以揀有4個小食+2碗麵+2杯嘢飲🥳已經都夠飽架啦見幾多人食烤魚同雞煲,可以考慮下次試一試😝食嗰陣小心啲湯汁彈到自己呀!!❗️因為疫情關係,幾間分店轉咗只做堂食,同推出外賣自取套餐,詳情請到fb查閱🔘推薦程度🔘🌟🌟🌟是次地址:📍旺角砵蘭街215號朗晴坊1樓(暫只提供外賣服務)旺角站E1出口☎️ 2952 9998其他分店地址:📍:銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場5樓R3室☎️:2333 969
‹v^v^v^• 開心食 •^v^v^v›
Yeahhhh,好耐無見😚
今日陪我嚟到——旺角試下辣上腦嘅感覺啦☄️

推薦程度:3/5
👑「皇牌二人餐」$138
➰麻辣肥腸(中辣)
➰紅油脆耳(中辣)
➰酸辣土豆絲(中辣)
➰黃金花枝丸(4粒)
小食之中最好食!!

➰酸辣粉(中辣)
聞到陣味口水已經開始分泌🤤
一入口咬落去就feel到麵嘅彈牙同埋超滑!
再加埋唔同嘅配菜,肉醬、榨菜、蔥、花生、芫荽🤯

推薦程度:2.5/5
🥩「蒜泥白肉(中辣) 」$32
❗️唔值得加,啲肉好瑕
不過啲汁撈落面到都幾好食

🥤「凍檸茶」$5
不過不失,普通凍檸茶,無咩特別🤣

總計 $180

整體而言:
頹食係個幾不錯的選擇👍🏻
亦可以選擇辣度🌶
二人餐食落其實都幾抵,有好多小食可以揀
有4個小食+2碗麵+2杯嘢飲
🥳已經都夠飽架啦

見幾多人食烤魚同雞煲,可以考慮下次試一試😝
食嗰陣小心啲湯汁彈到自己呀!!

🔘推薦程度🔘
🌟🌟🌟

是次地址:
📍旺角砵蘭街215號朗晴坊1樓
(暫只提供外賣服務)
旺角站E1出口

⏰:即將恢復營業

📍:深水埗桂林街149號地下
☎️:2618 3802
⏰:11:30-23:30
(13/3恢復堂食)

📍:新界粉嶺聯和道63號嘉和軒地下6號舖
☎️:2598 9288
⏰:11:30-22:00

📍:新蒲崗寧遠街9號越秀廣場地下G10-G11號舖
☎️:2617 8038
⏰:11:30-21:30
(14/3恢復堂食)

‼️以下分店暫時只提供外賣服務

📍:北角電氣道233號城市花園地下53號舖
☎️:2511 0190
⏰:11:30-21:00
2022-02-25 103 views
出咗個抗疫外賣火鍋$99起,最貴先$169,由於得2個人食,今晚就買咗個$138重慶麻辣雞煲餐!都已經有2大盒雞,一盒配料就有必需的肥牛🥓蟹棒🦀腸仔、花枝丸同牛丸,營養平均仲有雲耳同埋生菜🥬,仲有我愛的薯粉😍仲有2包紙包飲品‼️雞件嫩滑,唔會「鞋」,又入哂味,啱晒我呢啲大懶人,倒落個煲度返熱立刻食得👍🏻份量2個人夠哂飽💯

2022-02-21 83 views
疫情持續,未有晚市之際,我一樣要滿足個胃,雞煲🐔,平時堂食既野,要轉轉陣買外賣先得🥡之前喺傷心酸辣粉食過放題任食雞煲及魚鍋,都好有水準,最緊要既系…….. 非常抵食😁襯佢出咗個抗疫外賣火鍋套餐都系$99起,最貴都系$169今次我就食重慶麻辣雞煲,叫咗個大份都系$138🥳大份有2大盒雞🐔,及一盒火鍋配料,有肥牛🥓、花枝丸、蟹柳、腸仔、牛丸、雲耳、生菜🥬、薯粉,仲有兩包紙包飲品雞煲仲可以選擇辣度,對我嚟講中辣就岩岩好😋,同堂食味道一樣👍🏻👍🏻👍🏻,仲有好多芹菜、芫荽、洋蔥🧅,真系超抵食💯💥有圖有真相,雞煲份量真係超多😁

襯佢出咗個抗疫外賣火鍋套餐都系$99起,最貴都系$169
今次我就食重慶麻辣雞煲,叫咗個大份都系$138🥳

💥有圖有真相,雞煲份量真係超多😁
  • 重慶麻辣雞煲
口痕想食雞煲,見到傷心酸辣粉推出呢一個抗疫優惠價,真係要幫襯一下!!👍🏻重慶麻辣雞煲(大份) 套餐已經包括二人份量嘅肥牛、腸仔、花枝丸和牛丸、生菜、雲耳、薯粉及紙包飲品。雞煲叫左小辣,返屋企炒一炒翻熱,即刻好香花椒八角既味,而芫荽、芹菜都極其惹味,雞肉分量都幾多,無咩碎骨,肉質算細嫩!食完雞煲之後,加咗少少雞湯繼續打邊爐,配料的肥牛不過不失,反而雲耳索晒啲汁又爽口贏得小編的喜愛,最後加上薯粉,煙煙韌韌又滑溜,食到肚皮爆開了。小編一家四口,仲加咗少少枝竹同蔬菜,呢個套餐已經非常夠食!

👍🏻重慶麻辣雞煲(大份)

小編一家四口,仲加咗少少枝竹同蔬菜,呢個套餐已經非常夠食!

2022-02-19 59 views
估唔到傷心酸辣粉而家推出左同心外賣抗疫火鍋套餐😳,一個價錢可以食到雞煲/烤魚仲會附送埋火鍋配料同兩包飲品,價錢超級平民‼️都真係忍唔住咁買咗一set反屋企試🤣🥘重慶麻辣雞煲(大份) $139火鍋配料: 肥牛、花枝丸、腸仔、蟹柳、牛丸、雲耳、生菜、薯粉飲品: 冬蜜青檸、蘋果綠茶一打開份量超有驚喜😲呢個價錢絕對抵食,雞煲份量有一隻雞咁多😳每件雞都好厚肉🤤辣度就叫咗BB辣,辣味拿捏得好好👍🏼食得出真係BB辣🤣食落唔會好麻,但越煲會越惹味😋,兩個人食完啲雞都有少少飽🙈去到打邊爐環節😍,配料新鮮,分量充足,肥牛雖然唔係嫩口,但勝在牛味夠重,呢個價錢算係唔錯👍🏼其他配料保持正常水平,最值得一讚就係薯粉🤤口感煙韌,吸收晒湯嘅精華🤩食落超惹味,超正‼️兩個人食 食到肚都頂住🤣

🥘重慶麻辣雞煲(大份) $139
火鍋配料:
肥牛、花枝丸、腸仔、蟹柳、牛丸、雲耳、生菜、薯粉
飲品: 冬蜜青檸、蘋果綠茶

2022-02-13
10 Minutes (TakeAway)
$70 (Dinner)
  • 同心抗疫外賣火鍋套餐
2022-02-17 53 views
第一次食 #傷心酸辣粉 #外賣火鍋$138有 #胡椒豬肚雞煲又幾抵喎就order啦拎外賣嘅時候大概等10分鐘左右初頭諗住d湯係凍嘅返到屋企先整返熱點知啲湯係熱辣辣咁返去滾一陣就ok啦兩個大外賣盒裝住d湯倒出黎個份量超多真係叫多個朋友黎食都得呀雞件都算啖啖肉唔會食到骨碎(很重要)豬肚爽口最正就係食極都有湯底有大量 #胡椒 、薑同唐芹唔算太辣餸菜方面有 #肥牛 #香腸 #牛丸 #墨丸 #蟹柳 #雲耳 #唐生菜 同 #薯粉肥牛點嫌肥左少少其他配菜不過不失套餐仲有兩包紙包飲品仲可以另外購買
第一次食 #傷心酸辣粉 #外賣火鍋

兩個大外賣盒裝住d湯
倒出黎個份量超多
真係叫多個朋友黎食都得呀

雞件都算啖啖肉
唔會食到骨碎(很重要)
豬肚爽口
最正就係食極都有

湯底有大量 #胡椒 、薑同唐芹
唔算太辣

肥牛點嫌肥左少少
其他配菜不過不失

套餐仲有兩包紙包飲品
仲可以另外購買
2022-02-14 50 views
📍 傷心酸辣粉呢幾日香港嘅疫情過千單🥺😣 大家真係要好好保護好自己😭 疫情咁嚴重但係又想食川菜嘅可以考慮下呢個火鍋套餐✨ 性價比好高❤️‍🔥 份量夠3個人食!-老檀酸菜烤魚 $169呢個套餐包括成條魚、一大盒火鍋配料同埋2包紙包飲品😍 烤魚好大條之外 仲唔係好多骨🤭 食落去好方便!另外湯底都有好多酸菜、芽菜、洋蔥同埋一啲蒜頭粒😋 三個人食完條魚之後都已經飽飽地🤣火鍋配料入邊有肥牛、花枝丸、腸仔、蟹柳、牛丸、雲耳、生菜同薯粉(((o(*゚▽゚*)o)))小編最鍾意花枝丸🥰 大粒之餘咬落去好彈牙!酸菜湯底配薯粉係最佳配搭✨-大家睇完我哋嘅食評之後 想試嘅話可以參考下面嘅地址😚👇🏻✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎綜合食評📝外觀:★ ★ ★ ★ ☆回頭率:★ ★ ★ ★ . 5抵食指數:★ ★ ★ ★ . 5✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎想睇相關食物?!?😋可以參考🙊⇊ ⇊#loeyfoodies川菜 #loeyfoodies外賣想睇相關地區?!?🤤可以參考🙊⇊ ⇊#loeyfoodies旺角-🔎: @sourspicynoodle 地址:旺角砵蘭街215號朗晴坊1樓- #旺角 #旺角美食推介
📍 傷心酸辣粉
呢幾日香港嘅疫情過千單🥺😣 大家真係要好好保護好自己😭
老檀酸菜烤魚 $169

呢個套餐包括成條魚、一大盒火鍋配料同埋2包紙包飲品😍
烤魚好大條之外 仲唔係好多骨🤭 食落去好方便!
另外湯底都有好多酸菜、芽菜、洋蔥同埋一啲蒜頭粒😋
三個人食完條魚之後都已經飽飽地🤣
小編最鍾意花枝丸🥰 大粒之餘咬落去好彈牙!
酸菜湯底配薯粉係最佳配搭✨

可以參考🙊⇊ ⇊
#loeyfoodies旺角
🔎: @sourspicynoodle
地址:旺角砵蘭街215號朗晴坊1樓
#旺角 #旺角美食推介 #酸菜魚 #外賣 #旺角美食 #外賣火鍋
#hkfoodies 🇭🇰 #米奇吃貨日常😋
老檀酸菜烤魚
2022-02-09 35 views
呢排疫情愈來愈嚴重,想安心同朋友家人soon仔出街食餐飯都好難😵‍💫所以🤰🏻都買多咗外賣返屋企食,呢排見到傷心酸辣粉原來有酸菜烤魚套餐外賣自取,二人份量都係$169喳!真係良心價黎因為通常酸菜魚坐底都$200啦。見最近天氣凍咗咁多,一於就買返去試吓啦。去到拎外賣時真係嚇一跳,二人份量竟然有成三大盒外賣咁多,仲要好重手拎到🤰🏻手都震埋😵‍💫震住震住咁拎返屋企🌝老檀酸菜烤魚$169烤魚真係烤到金黃色,十分香口,魚肉拎到返屋企都唔會話浸到淋哂散哂,辣度方面🤰🏻叫咗小辣,一入口就唔算好辣,之後就愈食愈辣,所以🤰🏻覺得呢隻辣度岩岩好好岩🤰🏻而佢嘅酸度適中,唔會話太酸蓋過哂其他味咁,配料方面就分別有:肥牛、丸類、香腸、生菜、薯粉同雲耳份量超多,🤰🏻覺得夠3人share la🤣而當中值得一讚就係佢啲牛丸,原本呢個價錢🤰🏻唔期望啲咩靚牛丸,但一咬落去粒牛丸就爆哂汁🤤真係好驚喜😆而佢$169仲包埋兩包紙包飲品,🤰🏻真係覺得性價比黎講係一流嘅~
呢排疫情愈來愈嚴重,
想安心同朋友家人soon仔出街食餐飯都好難😵‍💫
所以🤰🏻都買多咗外賣返屋企食,
呢排見到傷心酸辣粉原來有酸菜烤魚套餐外賣自取,
二人份量都係$169喳!
真係良心價黎因為通常酸菜魚坐底都$200啦。
見最近天氣凍咗咁多,
一於就買返去試吓啦。
去到拎外賣時真係嚇一跳,
二人份量竟然有成三大盒外賣咁多,
仲要好重手拎到🤰🏻手都震埋😵‍💫
震住震住咁拎返屋企

🌝老檀酸菜烤魚$169
烤魚真係烤到金黃色,十分香口,
魚肉拎到返屋企都唔會話浸到淋哂散哂,
辣度方面🤰🏻叫咗小辣,
一入口就唔算好辣,
之後就愈食愈辣,
所以🤰🏻覺得呢隻辣度岩岩好好岩🤰🏻
而佢嘅酸度適中,
唔會話太酸蓋過哂其他味咁,
配料方面就分別有:
肥牛、丸類、香腸、生菜、薯粉同雲耳
份量超多,🤰🏻覺得夠3人share la🤣
而當中值得一讚就係佢啲牛丸,
原本呢個價錢🤰🏻唔期望啲咩靚牛丸,
但一咬落去粒牛丸就爆哂汁🤤
真係好驚喜😆
而佢$169仲包埋兩包紙包飲品,
🤰🏻真係覺得性價比黎講係一流嘅~
2022-02-07 43 views
呢排天氣真係凍左好多 尤其係夜晚天氣凍 最啱就同屋企人一齊打邊爐 暖笠笠 咁過 😆😆 -咁岩呢間 做緊外賣火鍋套餐🤩 岩晒鍾意食雞煲嘅我😋 -🔥重慶麻辣雞煲(大份)$139雖然係外賣套餐但係份量一啲都唔小🤩足足用咗兩個外賣盒裝雞煲而且有一大份火鍋配料 配料豐富 份量十足有肥牛、花枝丸、腸仔、蟹柳、牛丸、雲耳、生菜、薯粉 😍 及兩盒紙包飲品 -😋味道方面😋可能因為係外賣所以雞煲湯汁比較多但隨着不停加熱煮 雞煲辣度及香氣越來越多濃郁😍😍 好香麻辣 雞煲由指天椒🌶️ 蒜頭 薑片 洋蔥 花椒八角等多種配料 烹煮而成 啲雞肉慢慢吸晒啲辣味 而且雞肉的肉質比想像中嫩口😍 (當然會隨著加煮過程而變鞋但都合理)-食到咁上下就加水 落配料打邊爐😋🔥 肥牛片份量好多片 而且仲有最索味的薯粉😋😋 我自己屋企亦都準備左其他配料 唔洗幾耐 大家都食到好滿足😋😋 -🍽🍴總結 🍽🍴晚市禁堂食後 都少左出去食雞煲雖然宜家都多左好多雞煲醬賣 比人返屋企煮但出去現成買外賣返黎 就最方便😆 而且外賣包裝好穩陣返到屋企都冇倒瀉-外賣雞煲份量足料😍 本身揀左bb辣既我 發現味道可以再辣啲😆 以$139 價錢食到份量十足的外賣雞煲

呢排天氣真係凍左好多 尤其係夜晚

可能因為係外賣所以雞煲湯汁比較多
但隨着不停加熱煮 雞煲辣度及香氣越來越多濃郁😍😍 好香麻辣
啲雞肉慢慢吸晒啲辣味
而且雞肉的肉質比想像中嫩口😍
(當然會隨著加煮過程而變鞋但都合理)
重慶麻辣雞煲

2-3人食真係好夠飽
今次我地5個人食 要再加埋其他小食就夠晒啦😆😆

2022-02-04
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$139 (Dinner)
重慶麻辣雞煲
  • 外賣火鍋重慶麻辣雞煲(大份)
2022-02-03 47 views
都有好一段時間無食過傷心酸辣粉,但係最近就比呢個酸菜魚吸引到🤣🤣仲要價錢真係幾抵食!平時出去食酸菜魚都要$200樓上,依家$169就有,真係有啲抵🤪🤪🤪嗰陣去到以為已經一早pack好,但係原來去到嗰陣先會煎條魚🤣🤣真係會勁香,有種比較新鮮嘅感覺😋☀️老檀酸菜烤魚$169呢個抗疫套餐老檀酸菜烤魚,仲要唔係得條魚😂仲會有啲配料,包保食呢個一定飽😜入邊仲會有肥牛、魚蛋、薯粉等等😚😚😚真心幾正!之前去食傷心酸辣粉嘅時候都會叫薯粉,連埋個湯底真係好出色,所以呢個真心推介🤪酸菜烤魚d魚肉都好滑🤤叫左小辣,呢種辣度係可接受🙆🏻‍♀️覺得呢個價錢食到真係幾抵,真係可以叫黎試下🤣🤣

☀️老檀酸菜烤魚$169
2022-02-02 30 views
📍旺角砵蘭街215號朗晴坊1樓天氣凍凍地🥶口淡淡,想搵啲又酸又辣嘅嘢食下🤔由於疫情關係6:00後又冇得堂食,唯有去搵外賣食😌見到傷心酸辣粉有個同心抗疫火鍋外賣套餐,簡直係Perfect啦😂😂😂 仲唔啦啦聲買返個BB辣返去試吓先🤩1) 老檀酸菜烤魚火鍋外賣套餐 🐟$169原來除咗魚🐟,仲有肥牛🥩、唐山菜🥬、牛丸、蟹柳、薯粉、小雲耳、腸仔、花枝丸、2包飲品👍🏻👍🏻👍🏻😲😲😲返去一打開,估唔到份量咁充足,原條魚🐟上仲要烤過👍🏼忍唔住先飲啖湯,個湯又帶點微酸,酸辣適中,忍唔住再飲多一大一碗😂超開胃😼條魚好肥味🐟😂啖啖肉,唔算太多骨。因為烤過所以特別香,面層脆卜卜,啲魚肉仲要吸收埋啲酸辣汁簡直一流👅一定要支啤酒🍺🍻啤啤佢,簡直人生一大樂事🤭條魚食得7788就開始加啲配料、配菜。最後食埋個薯粉👅唔使講啦,索曬d汁✨正👍🏼最後,全枱清晒🙌🏽老實講,咁嘅價💰咁嘅份量⚖️3-4人食都冇問題👍🏼真❤️推介,真係值得1️⃣試,📣CP值高,分量抵食大件👍🏻👍🏻👍🏻最緊要係$169😬😬😬
📍旺角砵蘭街215號朗晴坊1樓

1) 老檀酸菜烤魚火鍋外賣套餐 🐟$169

老檀酸菜烤魚火鍋外賣套餐
2022-01-31
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$90 (Other)
老檀酸菜烤魚火鍋外賣套餐
近排天氣開始凍,最啱就喺打下邊爐食啲熱辣辣嘅野。懶惰嘅我地周圍物色啲好野食,無意中發現原來傷心酸辣粉都有麻辣雞煲酸菜烤魚賣(๑°⌓°๑) ִִ呢間由細食到大嘅老字號,加上超值嘅價錢(只賣169!),忍唔住Order咗個老壇酸菜魚烤魚套餐返屋企食!收到外賣盒果陣嚇左一跳 ᵒᴥᵒᶅ條魚大到需要分開兩個大盒裝而火鍋配料亦罷佔咗一大盒。配料分別有肥牛、花枝丸、牛丸、腸仔、生菜、薯粉同埋雲耳。份量多到兩至三個人絕對飽肚。相片中只煮了一半份量,可想而知份量超多超足料。酸菜魚方面,魚身本身先經過煎炸,返到屋企都保持到完整,魚肉夾起亦唔會鬆散,啖啖肉超滿足。酸菜湯底酸度適中,唔會覺得過咸過淡,酸辣度岩岩好呀,打邊爐好夠味。總體來說,$169呢個價錢包配料仲包2包野飲,絶對史上最抵!性價比極高

收到外賣盒果陣嚇左一跳 ᵒᴥᵒᶅ條魚大到需要分開兩個大盒裝