好推介黑松露玉子燒,新鮮即整,襯熱食最正,黑松露味好重,個蛋甜甜地,而且幾大舊,但每次都要食兩舊先夠喉😋環境就一般,不過可以買外賣,水準都吾錯,價錢都ok,又係黃小店,可以支持下😊

黑松露厚玉子燒
黑松露厚玉子燒
川味無開,諗住試吓小店嘢食🤣跟住見到冇差評,感覺好似幾好。點知原來伏中有伏😹😹😹因為打既食家仔都嬲左🤣所以打唔夠字數(200粒字),從而無得差評?R u serious 😒😒😒在下揀左G餐,結果得6小塊刺身,一大碗飯🥲咁不如我去買雙餸飯28蚊都無咁嬲😞呢度42蚊,包盒無得揀既康師傅🔪🔪🔪唉,頭都暈埋。食到一半,得返白飯,點搞?諗諗吓食爭鮮都冇咁嬲😿所以我依家努力咁打返200字😮‍💨希望小店可以加油努力,唔好咁求其
川味無開,諗住試吓小店嘢食🤣
跟住見到冇差評,感覺好似幾好。
點知原來伏中有伏😹😹😹
因為打既食家仔都嬲左🤣
所以打唔夠字數(200粒字),從而無得差評?
R u serious 😒😒😒
在下揀左G餐,結果得6小塊刺身,一大碗飯🥲
咁不如我去買雙餸飯28蚊都無咁嬲😞
呢度42蚊,包盒無得揀既康師傅🔪🔪🔪
唉,頭都暈埋。
食到一半,得返白飯,點搞?
諗諗吓食爭鮮都冇咁嬲😿
所以我依家努力咁打返200字😮‍💨
希望小店可以加油努力,唔好咁求其
2022-01-23 288 views
對於屯門人加上而家6點禁堂食嚟講 , 放假訓醒當然唔想搭車出香港九龍開餐未食過呢間餐廳,今次......因為就腳 有set lunch 但因為想當晚餐咁食 ,今次揀咗單點黃金魷魚 夠鮮壽司 吞拿魚爭啲咁,可能放耐咗加州卷 夠大份 炸蝦卷件蝦係剛剛炸起再包壽司飯脆香雞軟骨炸得剛剛好椒鹽三文魚頭$52咁大份仲想點明太子雞翼肥美兩位吃的話,夠飽,今次壽司手卷類唔多,因為炸物及小食嘅價錢同賣相太吸引(門面有相) 呢個價錢,唔使搭車去太遠同呢個質素係的。

未食過呢間餐廳,今次......因為就腳

有set lunch 但因為想當晚餐咁食 ,今次揀咗單點

黃金魷魚
夠鮮
壽司
吞拿魚爭啲咁,可能放耐咗

加州卷
椒鹽三文魚頭
$52咁大份仲想點
明太子雞翼
肥美

呢個價錢,唔使搭車去太遠同呢個質素係
的。

2021-08-28 384 views
🌸-❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥評分(5分為最高):❥好味指數:❤️❤️❤️❤️🖤❥抵食指數:❤️❤️❤️🖤🖤❥回購指數:❤️❤️❤️❤️🖤❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥_評語:適逢朋友舊曆生日🎂所以決定帶佢黎食餐好😋次次經過都好多人食🧐今次終於到我去試🤪生蠔好甜 好新鮮🦪連平時吾食生蠔既我都覺得幾好食💕壽司都算幾大件🍣芝士年糕 冇油膩既感覺黑松露玉子燒 偏甜但同黑松露吾係太夾🤨總結一下老闆娘人幾好 怕我地食吾曬見我地影完相有問我地 不如食完再拎其他嘢食比你怕浪費食物👍🏻👍🏻
🌸

見我地影完相
有問我地 不如食完再拎其他嘢食比你
怕浪費食物👍🏻👍🏻
2021-08-08 246 views
愈食愈貴,一路都支持開小店,不過今次真係食到一肚火!之前都幾好,轉左年輕人接手真係不能再光顧!貪佢樓下夠方便,次次叫滿$300送貨,今次真係失望,送到既熟食已凍晒,壽司竟然跟漏左豉油同wasabi, 即時打返去同佢講,結果hea左半粒鐘都無送上返黎!再打去又隔左15分鐘先補返,其實5分鐘既野搞咁耐,前後都已經45分鐘,對住壽司都無胃口,咁嘅服務,算吧啦~
2021-05-04 345 views
💛黃店🔱今次要介紹嘅食物就係位於屯門!📜”你想點鮮 (屯門)📌 地址: 屯門湖翠路138號啟豐商場地下5號舖🕐營業時間:1030-2200🍽分店地區: 屯門📝評價💬📢 屯門啟豐多黃店💛揾到日本野食😍又平又抵食👍🏻👍🏻三十幾蚊就有個魚生飯 仲有飲品🤩🤩可以堂食都可以買走食😉 魚生都新鮮 不過吾算太肥美 🤫 多魚生 飯分量岩岩好 大食既可能吾夠 需要再加多幾件壽司😂😂😋🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️#美食推介 #屯門美食 #屯門黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店 #黃店系列#foodhk #hkfoodie #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #hkfooover #foodiehk #foodiehk #foodieshk #hkfoodies #foodpics #852food #相機食先 #香港美食指南 #hkfoodblog #一路食一路post #美食地圖 #foodieksk黃店 #yellow屯門 #foodieksk屯門
💛黃店
🔱今次要介紹嘅食物就係位於屯門!
📜”你想點鮮 (屯門)
📌 地址: 屯門湖翠路138號啟豐商場地下5號舖

🏵味道指數:👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️

2020-03-25 1295 views
去朋友家,就落佢屋企樓下揾食,想食日本嘢,朋友就話有間平民日本嘢,商場比餐廳擺檯出商場走廊,黎食就預左好多人係你身邊經過,我地一行4人各自叫,另叫左明太子雞翼,雞翼就真係唔多抵,$48 有4 件,都係一般現成嘢拎去炸咁,味道麻麻,我就叫左左蟹籽三文魚生飯,都算大碗,飯都食唔rw, 三文魚約有8片,都算係咁,朋友都係叫黑椒三文魚既面或飯,佢地話比想像中好,三文魚好食,飯亦多,總括黎講都係一個不過不失既平民食肆,為平可黎一試,朋友話午市仲抵
2018-12-03 1076 views
叫個手卷 佢比個係超市個隻你 叫你自己卷 仲要無豉油 另外叫個丼飯 可以等成4個字... 你無師父味講聲囉 唔洗比完錢咩都唔做 唔怪得成間鋪無人啦 真係除左學生 唔會有人試唔會有下次
叫個手卷 佢比個係超市個隻你 叫你自己卷 仲要無
豉油
另外叫個丼飯 可以等成4個字...
你無師父味講聲囉 唔洗比完錢咩都唔做
唔怪得成間鋪無人啦 真係除左學生 唔會有人試
唔會有下次
2018-12-02
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
2018-06-16 823 views
上菜速度極慢,等成1個鐘, 每次話整緊整緊, 但係你會發現你遲過嚟食嘅人,已經上咗菜, 我知有時會好忙 真係忙到會整一個鐘都未整完咩, 根本一啲責任心都冇, 喺度敷衍啲客, 完全冇理過客人的感受
Waiting Time
75 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)
2018-05-30 665 views
《你想點鮮》 #屯門📍屯門湖翠路138號啟豐商場地下5號舖-午市特價 🔹吉列豬扒拉麵 $38每人送一包冰紅茶😂 飲左一啖已經覺得糖尿umm 個湯無咩味 感覺都幾味精味 拉麵無特別吉列豬扒 無特別 未至於難食 但完全稱唔上半點好味-有好多學生幫襯😂價錢黎講都算吸引嘅-byT: 3.5/10
《你想點鮮》 #屯門

吉列豬扒 無特別 未至於難食 但完全稱唔上半點好味
有好多學生幫襯😂價錢黎講都算吸引嘅
byT: 3.5/10
2017-09-08 897 views
屯門碼頭外賣壽司選擇真係唔多,但有間真係留得住我肚,喜愛火炙系列同芝士系列的朋友,真係強烈推介。火炙芝士三文魚,火炙芝士鰻魚係我必叫之選火炙三文魚有3款,岩燒,醬汁,芝士,3款都好好食,三文魚上熟下生,火喉岩岩好芝士鰻魚配搭出奇地好,芝士夠多,鰻魚肉汁甜美,配上鰻魚汁真係滿分。因為係即叫即整,所以製作需時,請耐心等候老闆,餓死啦!
火炙芝士三文魚,火炙芝士鰻魚係我必叫之選

因為係即叫即整,所以製作需時,請耐心等候

老闆,餓死啦!
2017-07-17
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2016-11-25 858 views
落雨諗住落街買平價壽司店,諗下諗下,都係俾女朋友一個驚喜,去隔離村,買佢最鍾意食既海膽$168同甜蝦。海膽質素算好高,其他刺身介好好。再買d包肚既壽司,腐皮沙律三文魚同芝士類壽司都好好食。
海膽質素算好高,其他刺身介好好。
再買d包肚既壽司,腐皮沙律三文魚同芝士類壽司都好好食。
2016-11-23
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$200 (Dinner)
  • 加拿大海膽
2016-11-07 457 views
剛從日本回來,買是很想念日本菜。35元的美國生蠔除了大隻還味道不錯!壽司很有特色而且也很夾。三種花之戀都十分出色,價錢合理。只是店員笑容欠缺,可能壓力大吧但還是會再來。
剛從日本回來,買是很想念日本菜。
35元的美國生蠔除了大隻還味道不錯!
壽司很有特色而且也很夾。

三種花之戀都十分出色,價錢合理。
只是店員笑容欠缺,可能壓力大吧

但還是會再來。
2016-11-01
$150 (Dinner)
  • 花之戀
  • 芝士玉子壽司
  • 腐皮軍艦
今日為左出碼頭捉小精靈,見到呢間壽司店,其實外賣為主,因為店內係沒有坐位,要坐在碼頭行人路上,今日天氣都好涼,可能因為剛下雨又想打風,我點左海膽花之戀,好平!海膽都甜唔腥,卷得好漂亮,有3年三文魚包住,都厚身,店內多款生蠔,我覺得珍生蠔只售32元一隻好抵食,又叫黎試下,生蠔好爽帶海水咸味,食2隻已經夠,手卷炸虾燶左少少,但即炸即卷,都好好味,鰻魚都好大件,食物唔錯,街坊價錢去邊到搵?我推介係周邊朋友可以考慮,同網上速遞差不多價錢,即叫即整,食物質素安全。
海膽花之戀
珍寶蠔
鰻魚手卷,炸虾手卷
Other Info. : 外賣更好
2016-07-31
$160 (Lunch)
海膽花之戀
珍寶蠔