2025-07-12 43 views
之前去過中環食,知道佢新開咗尖沙咀分店,新餐單推出左幾款嶄新、獨特的風味菜式且價錢亦為親民化,所以今日就嚟試吓,一入門口就被佢溫暖嘅燈光同半開放式嘅設計吸引住!🏮 坐喺度望住窗外嘅街景,食住熱辣辣嘅串燒,真係人生一大享受!同班朋友嚟食住傾偈,真係Chill到爆啊!一坐低,我哋就急不及待咁點咗成枱嘢食:鹽燒雞腿肉 $20睇住佢哋將雞腿肉燒到金黃酥脆,咬落去嗰吓,雞皮仲帶點焦香,雞肉又嫩又juicy,簡單嘅鹽燒就帶出雞肉最原始嘅鮮甜,簡直係完美嘅開場焦糖菠蘿鵝肝醬多士(2件) $58呢個真係令我驚艷到🤤 佢個多士烘到脆卜卜,上面厚厚一層滑溜嘅鵝肝醬,最估唔到嘅係加埋甜甜嘅焦糖菠蘿!個菠蘿嘅酸甜味竟然可以完美咁中和咗鵝肝嘅豐腴,食落一啲都唔會膩,反而多咗一份清爽嘅果香,呢個配搭真係好「上頭」啊!免治雞肉棒(配日本蛋) $28賣相已經超級誘人!將金黃色嘅日本蛋黃輕輕篤穿,睇住蛋液慢慢流出嚟,然後將軟嫩嘅雞肉棒點滿蛋汁,每一啖都充滿蛋香同肉汁嘅鮮甜,口感超級creamy鹽燒牛舌芯 $28燒到啱啱好,外層微焦香脆,裡面保持住牛舌獨有嘅彈牙口感,牛味濃郁,真係令人一試難忘!韓風燒牛肋肉 $28呢個牛

一坐低,我哋就急不及待咁點咗成枱嘢食:

鹽燒雞腿肉 $20

焦糖菠蘿鵝肝醬多士(2件) $58

免治雞肉棒(配日本蛋) $28

鹽燒牛舌芯 $28

韓風燒牛肋肉 $28
呢個牛肋肉燒到外層帶點焦香,咬落去肉質軟腍,濃郁嘅韓式醬汁完全滲入肉中,帶點甜甜辣辣嘅風味,好有層次感,食完一串又想encore!

芝士年糕(2件)
年糕燒到外層有少少焦脆,咬開裡面係滿滿拉絲嘅香濃芝士!鹹香嘅芝士同軟糯嘅年糕結合,口感豐富到不得了

蒜蓉菜脯燒茄子(微辣)
平時唔係特別鍾意食茄子,但呢個燒茄子真係令我改觀!🍆 茄子燒到軟綿綿,鋪滿香噴噴嘅蒜蓉同脆口嘅菜脯,再帶點微辣,係中國風口味嘅燒烤

鹽燒和牛牛小排 $48
望住嗰片和牛牛小排,油花分佈均勻,燒完散發出誘人嘅肉香。咬落去,肉汁喺口腔爆開,和牛獨有嘅甘香同細膩口感,真係令人沉醉,回味無窮!

流心蛋薯仔沙律 $68
呢個沙律清新得嚟又帶點邪惡!滑順嘅薯仔沙律配上金黃流心嘅蛋黃,口感綿密又Creamy

墨魚滑+紫菜十大蝦 $68
呢個手工菜好有誠意!將彈牙嘅墨魚滑包住爽口嘅大蝦,燒完之後外層甘香,裡面鮮甜,口感層次超豐富

喱牛舌油炸鬼/手抓餅 $58
呢個組合真係估佢唔到!香脆嘅手抓餅配上軟腍入味嘅咖喱牛舌,濃郁惹味嘅咖喱汁帶少少東南亞風味,同日式串燒crossover得好有驚喜!

港式蜜糖多士夾雪糕 $48
呢個簡直係邪惡嘅終極誘惑!烤到金黃香脆嘅厚多士,中間夾住冰凍嘅雪糕,再淋上甜絲絲嘅焦糖醬,一啖凍一啖熱,作為甜品收尾真係無得輸!🍨

總括嚟講,呢間「人生有限串燒店」真係一個令人身心放鬆嘅好地方,食物有創意又有水準,無論係食物質素定係用餐氣氛,都俾足我驚喜!下次一定要再帶多啲朋友嚟試吓其他串燒!
  • 港式蜜糖多士夾雪糕
2025-07-12 51 views
同屋企人一齊食串燒,六點幾嚟到好好彩可以坐到窗口位,到7點半都已經full晒場🤭因為多款串燒都係$10-$20/串,CP值算唔錯,而且即叫即燒,製作需時,但確保上枱時熱辣辣🍢 肉類🥩:我地叫左監燒雞腿肉、黑松露燒雞肝、味噌松板豬、麻糬豚肉卷、鹽燒牛舌芯、鹽燒和牛牛小排、紫菜鵪鶉蛋卷、免治雞肉棒,串燒舖滿枱真係好震撼😍😍肉類&蔬菜同我想像中差唔多,都香口juicy,反而麻糬卷驚豔到我,好軟糯有口感🤤海鮮🦞:蒜蓉菜脯燒元貝帶點微辣,好入味好彈牙~蔬菜🍆:叫左芝士菠菜卷、香燒翠玉瓜、蒜蓉菜脯燒茄子同埋雞油生炒豆苗,食材新鮮,估唔到串燒店有炒豆苗🤣份量都足🥬小食🥨:✨焦糖菠蘿鵝肝醬多士 - 鵝肝醬好creamy,配埋焦糖菠蘿食好滋味🍍 ✨鰻魚飯團 - 上枱自己包紫菜,可以keep到紫菜脆身👍🏻兩塊肥美鰻魚嫩滑冇細骨😋✨咖哩牛舌手抓餅 - 咖哩甜甜地唔太辣,牛舌夠腍身易咬🧡✨墨魚滑紫菜大蝦 - 呢款有驚喜,香脆爽口🦐 甜品🍨:✨港式蜜糖多士夾雪糕 - 冷熱交融好有風味😎飲品🍺: 叫左白桃烏龍茶同手打檸檬茶,消滯解膩☕🍋

肉類🥩:

海鮮🦞:
蒜蓉菜脯燒元貝帶點微辣,好入味好彈牙~

蔬菜🍆:

小食🥨:
✨咖哩牛舌手抓餅 - 咖哩甜甜地唔太辣,牛舌夠腍身易咬🧡

✨墨魚滑紫菜大蝦 - 呢款有驚喜,香脆爽口🦐

甜品🍨:
✨港式蜜糖多士夾雪糕 - 冷熱交融好有風味😎

飲品🍺:
叫左白桃烏龍茶同手打檸檬茶,消滯解膩☕🍋

平時食開旺角店, 聽到話尖沙咀開咗新分店;更就腳得黎, 仲有價錢親民化嘅風味菜式, 所以就過嚟試吓先~ 坐低飲杯嘢 開開胃先~菠蘿可以必思 $28冷泡白桃烏龍茶 $18蜜糖菠蘿 $10/串銀杏 $15/串白鱔 $48新店氣氛好好, 有張大U形bar枱, 可以邊睇住師傅細心燒串燒, 邊傾計食串燒, 成件事 更有 feel 喎!海鮮們都好吸引呢~白酒忌廉煮蜆 $68蒜蓉燒蠔 $48 (兩隻)元貝 $48 (兩隻)蒜蓉蟶子 $38好豐富啊~牛小排 $48 我地每次都必叫的!椒鹽九肚魚 $68Keep到嫩滑, 骨無感 直接食就得, 好好~翠玉瓜 $10/串呢個必叫呀, 惹味多汁~

平時食開旺角店, 聽到話尖沙咀開咗新分店;

坐低飲杯嘢 開開胃先~

菠蘿可以必思 $28
冷泡白桃烏龍茶 $18

蜜糖菠蘿 $10/串
銀杏 $15/串
白鱔 $48

海鮮們都好吸引呢~

白酒忌廉煮蜆 $68
蒜蓉燒蠔 $48 (兩隻)
元貝 $48 (兩隻)

蒜蓉蟶子 $38

好豐富啊~

牛小排 $48
我地每次都必叫的!

椒鹽九肚魚 $68

Keep到嫩滑, 骨無感 直接食就得, 好好~

翠玉瓜 $10/串
呢個必叫呀, 惹味多汁~

《人生有限杯串燒》尖沙咀分店開張!🎉 嶄新菜單親民價💰,同細妹慶生啤一啤🍻 慶祝細妹生日🎂,晚餐來到新開的《人生有限杯串燒》尖沙咀分店。呢間店嘅新餐單推出咗各款嶄新、獨特嘅風味菜式,而且價錢都幾親民化。 買咗個Hello Kitty 生日蛋糕🎂上去,切餅費50元💸也很合理。 慶生少不了酒精助興🍾,SAPPORO啤酒🍺買一送一,緊係要啤啤佢啦!🍻 新菜單驚喜不斷🎊,串燒愛好者天堂🔥: 🥩肉食主義者必點:五花腩肥瘦相間,烤得焦香四溢;味噌豬肉質嫩滑,味噌醬汁濃郁香甜;雞心和雞肝處理得恰到好處,毫無腥味,口感綿密。🦑海鮮愛好者之選: 墨魚鬚彈牙有嚼勁,鮮味十足;明太子忌廉烏冬 creamy 濃郁,明太子鹹香突出,烏冬彈牙。🥬蔬菜也精彩:小青椒和翠玉瓜清爽解膩;蜜糖菠蘿和蜜糖栗米香甜多汁;秋葵卷和荔枝卷創意十足,口感層次豐富。🍺下酒小食推薦:豆皮酥脆可口;銀杏甘香綿密;咖哩牛舌油炸鬼創意滿分,牛舌軟嫩,油炸鬼酥脆,咖哩香濃。

新菜單驚喜不斷🎊,串燒愛好者天堂🔥:

• 豚肉荔枝卷
2025-07-12 73 views
#MC帶你去尖沙咀.尖沙咀依間新開業嘅串燒店價錢勁親民,最平$10一串,抵食之餘味道又正,款式又多選擇~➖✨ 人生有限杯.串燒店.餐廳主打串燒燒烤,有齊牛、豬、雞、海鮮等多款串燒及小食,而價錢都好親民,最平$10起就有一串;店內裝修新簇清雅,走簡約設計,環境寬敞闊落。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨ 特別推介‼️.🍡 鹽燒牛舌芯牛味濃厚油脂十足,外層微微焦香內裡粉嫩,口感超軟腍爽口。.🍡 免治雞肉棒(配日本蛋)外皮香脆,內裡軟骨口感爽脆,搭配日本蛋蛋汁,口感也更滑順。.🍡 蒜蓉菜脯燒茄子原條茄子長度十足!蒜蓉菜脯鋪滿茄子面,口感軟嫩多汁,加上菜脯口感豐富,超惹味!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 $10區.🔸 香燒翠肉瓜🔸 鹽燒芥蘭頭(⭐推薦)🔸 蜜糖燒菠蘿🔸 鹽燒西班牙五花腩➖🥢 $15區.🔸 味噌松板豬🔸 椒鹽雞軟骨🔸 黑松露燒雞肝🔸 泰式燒墨魚鬚(⭐推薦)➖🥢 $20區.🔸 鹽燒雞腿肉🔸 鹽燒鮮雞腎(⭐推薦)🔸 汁燒雞隔膜🔸 豚肉秋葵卷➖🥢 $28區.🔸 鹽燒牛舌芯(⭐推薦)🔸 鹽燒鮮豬頸肉🔸 豚肉牛油果卷🔸 免治雞肉棒(配日本蛋)➖🥢 $38區.🔸 味噌魚干🔸 蒜蓉欖角燒蟶子🔸 蒜蓉

#MC帶你去尖沙咀

✨ 人生有限杯.串燒店
✨ 特別推介‼️
🍡 鹽燒牛舌芯
牛味濃厚油脂十足,外層微微焦香內裡粉嫩,口感超軟腍爽口。
免治雞肉棒(配日本蛋)

🍡 免治雞肉棒(配日本蛋)
外皮香脆,內裡軟骨口感爽脆,搭配日本蛋蛋汁,口感也更滑順。

🍡 蒜蓉菜脯燒茄子
🥢 $10區
🔸 香燒翠肉瓜
🔸 鹽燒芥蘭頭(⭐推薦)
🔸 蜜糖燒菠蘿
🔸 鹽燒西班牙五花腩

🥢 $15區
🔸 味噌松板豬
🔸 椒鹽雞軟骨
🔸 黑松露燒雞肝
🔸 泰式燒墨魚鬚(⭐推薦)

🥢 $20區
🔸 鹽燒雞腿肉
🔸 鹽燒鮮雞腎(⭐推薦)
🔸 汁燒雞隔膜
🔸 豚肉秋葵卷

🥢 $28區
🔸 鹽燒牛舌芯(⭐推薦)
🔸 鹽燒鮮豬頸肉
🔸 豚肉牛油果卷
🔸 免治雞肉棒(配日本蛋)

🥢 $38區
🔸 味噌魚干
🔸 蒜蓉欖角燒蟶子
🔸 蒜蓉菜脯燒茄子(⭐推薦)

🥢 $48區
🔸 鹽燒和牛牛小排(⭐推薦)
🔸 蒜蓉燒蠔(兩隻)
🔸 蒜蓉菜脯燒元貝

🥢 飲品類
🔸 七寶生啤|$48 (買一送一)

七寶生啤
蒜蓉欖角燒蟶子
蒜蓉燒蠔(兩隻)
鹽燒和牛牛小排
焦糖菠蘿鵝肝醬多士(兩件)
咖喱牛舌油炸鬼
2025-07-07
$371 (Dinner)
免治雞肉棒(配日本蛋)
七寶生啤
蒜蓉欖角燒蟶子
蒜蓉燒蠔(兩隻)
鹽燒和牛牛小排
焦糖菠蘿鵝肝醬多士(兩件)
咖喱牛舌油炸鬼
  • 鹽燒牛舌芯
  • 焦糖菠蘿鵝肝醬多士
  • 七寶啤酒
2025-07-12 30 views
第一次嚟到位於尖沙咀人生有限杯串燒店,相當有驚喜。串燒即叫即燒,食物質素高,各款食物嶄新,味道獨特,價格仲好親民。啤酒仲做緊買一送一,最抵值得推介泰式燒墨魚鬚x2、香燒翠玉瓜x2、蜜糖燒菠蘿x2三款$10區串燒,燒得恰當好處,滋味無窮。墨魚酥配上泰式醬,爽彈又惹味。翠玉瓜都好爽口鹽燒雞腿肉x2、鹽燒雞中翼x2兩款$20區,外層香脆,雞肉肉質幼嫩多汁免治雞肉棒x2 、韓風燒牛肋肉x2非常推薦呢款免治雞肉棒,沾上月見草,滋味無窮。牛肋骨都好香口蟹粉日式豆腐蟹粉醬汁濃郁,日式豆腐外脆內幼滑,好有特式椒鹽+紫菜味+泰式辣醬+九肚魚椒鹽九肚魚炸得非常酥脆蟹粉豆苗(鮮甜)最鍾意呢款蟹粉豆苗,串燒店都可以食到豆苗,鮮嫩爽脆,配上蟹粉,增加味道層次感鰻魚飯團飯團微微焦香,配上鮮甜鰻魚明太子忌廉烏冬明太子忌廉烏冬口感順滑,彈牙又掛汁港式蜜糖多士拼雪糕最後甜品係香脆蜜糖多士,配上雪糕,味道好夾,好滿足菠蘿可爾必思、百香果梳打 @28點咗兩杯無酒精飲品味道清甜、解渴可口

泰式燒墨魚鬚x2、

兩款$20區,外層香脆,雞肉肉質幼嫩多汁

免治雞肉棒x2 、
韓風燒牛肋肉x2

蟹粉日式豆腐
蟹粉醬汁濃郁,日式豆腐外脆內幼滑,好有特式

椒鹽+紫菜味+泰式辣醬+九肚魚
椒鹽九肚魚炸得非常酥脆

蟹粉豆苗(鮮甜)

鰻魚飯團
飯團微微焦香,配上鮮甜鰻魚

明太子忌廉烏冬
明太子忌廉烏冬口感順滑,彈牙又掛汁

港式蜜糖多士拼雪糕
最後甜品係香脆蜜糖多士,配上雪糕,味道好夾,好滿足

菠蘿可爾必思、
百香果梳打 @28
點咗兩杯無酒精飲品味道清甜、解渴可口

2025-07-06
$366 (Dinner)
2025-07-12 22 views
尖沙咀夜場新貴「人生有限杯.串燒店」真係癲㗎!🔥 成枱新派串燒玩到出神入化,今期必嗌 🆕焦糖菠蘿鵝肝醬多士 — 鵝肝油香撞焦糖脆菠蘿,邪惡到喊呀!仲有 🆕蟹粉日式豆腐 爆膏流心,鮮味衝上頭頂🌊!海鮮控實要試 墨魚滑紫菜大蝦,彈牙墨魚滑包住原隻蝦,紫菜脆到嗦嗦聲🦐~芫荽黨注意!莞茜雞絲手抓餅 鋪到密麻麻🌿,咬落香到似食緊芫荽山!九肚魚 三食超犯規:椒鹽脆炸、紫菜海味、泰式辣醬勁過癮🐟,送酒一流🍻!雞串類我推 黑松露雞肝 — 松露香逼人,雞肝入口即溶✨!汁燒雞隔膜 爽脆爆汁,鹽燒雞腿肉 簡單但嫩到離譜🍗!收尾必點 港式蜜糖多士夾雪糕🍯🍦,熱辣多士淋蜜糖再夾冰凍雪糕,冷熱交纏真係天堂mode~ 全場即叫即燒,飲住啤酒吹水,人生就係要咁嘆!#尖沙咀掃街 #人生有限胃無限

Dining Offer
Tasting Event
2025-07-12 17 views
最平$10就有一串串燒,真係超抵,難怪咁多人,一定要book枱!尖沙咀仲開左新分店,新餐單推出了各款嶄新、獨特菜式而且價錢唔貴。蜜糖菠蘿表面有焦糖,甜甜地酸酸地牛舌,必點👍🏻 無論係個味定肉質,都燒到岩岩好。特式串燒/菜式推介試:🥑牛油果卷 唔鍾意食牛油果既人都會鍾意食呢串,牛油果味覆蓋晒~🧈鵝肝多士(兩件)最上層係菠蘿,之後係鵝肝,最底係牛油多士,好香!多樣層次!🍙鰻魚飯團 🍙 驚艷左我,估唔到咁好食,入面仲有d脆粒,好香好好食😋🌮咖哩牛舌手抓餅咖喱超級惹味,牛舌一流👍🏻必點海鮮:蒜蓉蟶子 $38 一隻!抵!
新餐單推出了各款嶄新、獨特菜式而且價錢唔貴。

蜜糖菠蘿
表面有焦糖,甜甜地酸酸地
牛舌,必點👍🏻 無論係個味定肉質,都燒到岩岩好。

特式串燒/菜式推介試:

🌮咖哩牛舌手抓餅
咖喱超級惹味,牛舌一流👍🏻必點

海鮮:
蒜蓉蟶子 $38 一隻!抵!

最近去咗尖沙咀新開張嘅串燒店🍢新分店menu推出嶄新獨特既款式價錢仲好親民 只需要$10/串起✨🐓 椒鹽雞軟骨雞軟骨大大粒 燒得香脆唔油膩口感好好 食完一串又一串🤤🍗 鹽燒雞腿肉鹽燒夠原味 啖啖肉好juicy燒得啱啱好唔會「鞋」🐔 鹽燒鮮雞皮鹽燒保留咗雞皮嘅油香外脆內嫩好香口 送酒正💯😍🥓 豚肉蘆筍卷豚肉燒得微焦香口蘆筍鮮嫩無根 咬落去好爽脆🐥汁燒雞隔膜第一次食 隔膜有嚼頭口感有啲似雞軟骨~🦐 墨魚滑紫菜大蝦外層紫菜香脆、蝦爽口彈牙配埋墨魚膠滑 口感好豐富😋🐚 白酒忌廉煮蜆估唔到串燒店都有咁西式嘅煮法蜆好鮮甜 啖啖都有忌廉包住👍🏻🍆 蒜蓉菜脯燒茄子茄子燒得夠棉又入味蒜香加埋菜脯好惹味🍞 港式蜜糖多士夾雪糕外層脆口、中間夾住雪糕、蜜糖甜度適中絕對係飯後必食甜品😍🍺 Sapporo生啤$48杯買一送一!好抵!食串燒點少得啤酒?邊食邊飲超正🍻仲有好多必食嘅嘢講唔晒🤣鹽燒西班牙五花腩、泰式燒墨魚鬚、豚肉牛油果卷、蜜糖牛油粟米等等哩度食物好有水準👍🏻燒功一流已經約左朋友下次再黎食啦😍📍人生有限杯串燒店(尖沙咀)尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓
最近去咗尖沙咀新開張嘅串燒店🍢
新分店menu推出嶄新獨特既款式
價錢仲好親民 只需要$10/串起✨

🐓 椒鹽雞軟骨
雞軟骨大大粒 燒得香脆唔油膩
口感好好 食完一串又一串🤤

🍗 鹽燒雞腿肉
鹽燒夠原味 啖啖肉好juicy
燒得啱啱好唔會「鞋」

🐔 鹽燒鮮雞皮
鹽燒保留咗雞皮嘅油香
外脆內嫩好香口 送酒正💯😍

🥓 豚肉蘆筍卷
豚肉燒得微焦香口
蘆筍鮮嫩無根 咬落去好爽脆

🐥汁燒雞隔膜
第一次食 隔膜有嚼頭
口感有啲似雞軟骨~

🦐 墨魚滑紫菜大蝦
外層紫菜香脆、蝦爽口彈牙
配埋墨魚膠滑 口感好豐富😋

🐚 白酒忌廉煮蜆
估唔到串燒店都有咁西式嘅煮法
蜆好鮮甜 啖啖都有忌廉包住👍🏻

🍆 蒜蓉菜脯燒茄子
茄子燒得夠棉又入味
蒜香加埋菜脯好惹味

🍞 港式蜜糖多士夾雪糕
外層脆口、中間夾住雪糕、蜜糖甜度適中
絕對係飯後必食甜品😍

🍺 Sapporo生啤$48杯買一送一!好抵!
食串燒點少得啤酒?邊食邊飲超正🍻

仲有好多必食嘅嘢講唔晒🤣

哩度食物好有水準👍🏻燒功一流
已經約左朋友下次再黎食啦😍

📍人生有限杯串燒店(尖沙咀)
尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓
2025-07-11 26 views
呢間串燒店有吧枱位,可以望住師傅燒串燒,而且抽風超好,完全冇油煙味🥰👍好啲超平嘅串燒,$10起,好抵食!🥪鵝肝多士鵝肝加左菠蘿片🍍酸酸甜甜中和左油膩感,鵝肝仲係輕輕煎過,好似膏嘅口感,好香濃!🍗雞腿肉口感幾滑嫩,啖啖肉,好大舊🦑墨魚滑大蝦用紫菜包住大蝦🍤墨魚🦑滑,味道香濃,幾有特色,好彈牙!味噌豬豬肉用味噌醃過,味道濃郁香口,肉質鮮嫩,唔會太油膩豚肉麻糬卷用麻糬做串卷好少見!煙煙韌韌好正!椒鹽九肚魚好似大牌檔食到嘅味,炸到魚好淋好好食!免治雞肉棒呢個雞肉棒外酥內嫩,肉味濃郁,點埋蛋黃就更香!味酥魚干魚干香脆,味道濃郁,好啱做下酒菜。牛小排牛小排肉質鮮嫩多汁,油脂分佈得好均勻🫶🏻🍙鰻魚飯團鰻魚味道濃郁,飯團煎得脆口,入面熱辣辣,口感豐富😍

🥪鵝肝多士

🍗雞腿肉
口感幾滑嫩,啖啖肉,好大舊

🦑墨魚滑大蝦
用紫菜包住大蝦🍤墨魚🦑滑,味道香濃,幾有特色,好彈牙!

味噌豬
豬肉用味噌醃過,味道濃郁香口,肉質鮮嫩,唔會太油膩

豚肉麻糬卷
用麻糬做串卷好少見!煙煙韌韌好正!

椒鹽九肚魚
好似大牌檔食到嘅味,炸到魚好淋好好食!

免治雞肉棒
呢個雞肉棒外酥內嫩,肉味濃郁,點埋蛋黃就更香!

味酥魚干
魚干香脆,味道濃郁,好啱做下酒菜。

牛小排
牛小排肉質鮮嫩多汁,油脂分佈得好均勻🫶🏻

🍙鰻魚飯團
鰻魚味道濃郁,飯團煎得脆口,入面熱辣辣,口感豐富😍

🐻今日又掉低🐱🐕‍🦺去食好西,呢排好似多左串燒店,以前串燒又貴又唔好食,而家多左好多平靚正選擇🐻今日我地打卡左超正嘅人生有限杯餐廳,每道菜都直擊味蕾😋 重點推介真係蜜糖多士夾雪糕🫢 兩邊麵包都係脆脆嘅焦糖,入面夾住雲呢拿雪糕,冰火交融,我自己個食左一份!!🐻好啦,講番正餐,佢地嘅日式炸淮山搭配絕絕子嘅世一蛋黃醬,酥脆與濃郁蛋黃醬係舌尖碰撞,鍾意淮山嘅人唔可以錯過🐻燒雞皮係食串燒必點,佢哋嘅特色係燒到內脆外軟,因為平時有啲舖頭係燒到好脆,佢哋呢間就係外脆內軟嘅質感🐻黑松露雞肝,獨特黑松露香氣配埋雞肝讓人欲罷不能🐻汁燒雞隔膜和鹽燒雞腿肉火候恰到好處,鮮嫩多汁🐻燒鰻魚都好好食,又係燒到外脆內軟啲醬汁燒到啱啱好掛咗喺鰻魚上面,好惹味😋🐻好驚喜地,佢哋竟然有雞油炒豆苗,唔同平時串燒店得啲串燒或者錫紙焗金菇嘅蔬菜,佢哋竟然係用雞油炒豆苗,超好食🐻總括嚟講佢哋串燒嘅調味都恰到好處,食物都燒到好Juicy亦都食到佢哋食材嘅新鮮,都係一間性價比非常之高嘅串燒店,非常適合三五知己聚會😍佢哋嘅啤酒仲有買一送一添🍻
🐻黑松露雞肝,獨特黑松露香氣配埋雞肝讓人欲罷不能
🐻汁燒雞隔膜和鹽燒雞腿肉火候恰到好處,鮮嫩多汁
Dining Offer
Tasting Event
2025-07-10 50 views
「人生得意須盡歡,莫使金樽空對月。」一 李白《將進酒》小編今次同屋企人就帶埋大家黎到尖沙咀,同大家介紹一間最近爆紅,吾少Foodie亦介紹過既人氣串燒店 一 人生有限杯串燒店 @lifewithfinite.cup由於篇幅有限,小編只好盡量精簡,重點推介:🌟蒜蓉燒蠔 $48(兩隻)蠔肉飽滿,蒜蓉都比得幾重手,食落好惹味🤤👍🏻👍🏻🌟免治雞肉棒 $28賣相真系燒得幾靚仔,亦食得出系人手打吾會死實既免治雞肉,而且仲加左雞軟骨增加口感,配埋蛋黃黎食更加滑溜🤤👍🏻👍🏻🌟鹽燒雞腿肉 $20賣相燒得幾靚仔,雞皮燒得香脆,食落鹹香🤤👍🏻👍🏻🌟紫菜鵪鶉蛋卷 $20(串)創意料理,以薄燒豚肉包住鵪鶉蛋,個面再唧上沙律醬同紫菜絲扮章魚燒,幾有趣🤤👍🏻🌟荔枝豚肉卷 $15(串)創意料理,以薄燒豚肉包住荔枝,食落鹹甜鹹甜🤤👍🏻🌟黑松露燒雞肝 $15(串)創意料理,賣相燒得非常靚仔,望落有幾分似叉燒,食落帶些微黑松露香氣,雞肝又綿又粉🤤👍🏻🌟蟹粉日式豆腐 $68(份)創意料理,蟹粉醬汁濃郁,豆腐系幾滑,仲要加埋櫻花蝦🤤👍🏻🌟墨魚滑紫菜大蝦 $68(份)創意料理,以彈牙既墨魚滑包住蝦肉,再用紫菜包住拎去炸,個面食落
「人生得意須盡歡,莫使金樽空對月。」一 李白《將進酒》

由於篇幅有限,小編只好盡量精簡,重點推介:

🌟蒜蓉燒蠔 $48(兩隻)
蠔肉飽滿,蒜蓉都比

得幾重手,食落好惹味🤤👍🏻👍🏻

🌟免治雞肉棒 $28

🌟鹽燒雞腿肉 $20
賣相燒得幾靚仔,雞皮燒得香脆,食落鹹香🤤👍🏻👍🏻

🌟紫菜鵪鶉蛋卷 $20(串)

🌟荔枝豚肉卷 $15(串)
創意料理,以薄燒豚肉包住荔枝,食落鹹甜鹹甜🤤👍🏻

🌟黑松露燒雞肝 $15(串)

🌟蟹粉日式豆腐 $68(份)
創意料理,蟹粉醬汁濃郁,豆腐系幾滑,仲要加埋櫻花蝦🤤👍🏻

🌟墨魚滑紫菜大蝦 $68(份)
創意料理,以彈牙既墨魚滑包住蝦肉,再用紫菜包住拎去炸,個面食落脆脆地,咬多啖就食到墨魚滑包蝦肉,幾新奇幾有趣🤤👍🏻👍🏻

📍人生有限杯串燒店(尖沙咀店)
地址:尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓

尖沙咀 #人生有限杯串燒店 #高質 #串燒 #留港消費 #香港美食 #蒜蓉燒蠔 #為食關注組 #荔枝豚肉卷 #鹽燒雞腿肉 #覓食尖沙咀 #食在尖沙咀 #尖沙咀美食 #人生有限杯 #黑松露燒雞肝 #免治雞肉棒 #尖沙咀食乜好 #香港美食地圖 #蟹粉日式豆腐 #墨魚滑紫菜大蝦 #九十後行到邊食到邊
#foodiehk
#HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE
一直都好鍾意食既呢間串燒店又開左新分店❤️好味得黎性價比非常高🥹新店空間咁好大仲有Bar檯位置可以望住師傅燒烤好正🥰飲住啤酒同朋友食串燒真係好選擇呢😚⭐️ 咖喱牛舌手抓餅 🥘每次都好鍾意食佢嘅咖喱🍛惹味得來帶點椰汁嘅甜香🥥有種馬來嘅感覺🇲🇾配上手抓餅索晒咖喱嘅精華🫓⭐️ 焦糖菠蘿鵝肝醬多士 🦆鵝肝醬濃郁又帶甘香🤤配上焦糖菠蘿酸酸甜甜嘅感覺平衡了油膩感好邪惡啊🍍⭐️ 墨魚滑紫菜大蝦 🦐紫菜包住墨魚滑同埋蝦肉去炸🍤入口非常酥脆又有爽口新鮮嘅感覺🦑⭐️ 鹽燒西班牙五花腩 🇪🇸⭐️ 黑松露燒雞肝 🍄‍🟫⭐️ 蜜糖牛油粟米 🌽⭐️ 鹽燒雞腿肉 🍗⭐️ 免治雞肉棒 🐔⭐️ 鹽燒豬肋肉 🥓⭐️ 豚肉荔枝卷 🍇⭐️ 鹽燒雞中翼 🪽⭐️ 豚肉蘆筍卷 🫛⭐️ 蒜蓉菜脯燒茄子 🍆⭐️ 鹽燒和牛牛小排 🥩⭐️ 蒜蓉燒蠔 🦪各種燒烤都非常之有水準火候控制得啱啱好🔥最有亮點嘅係豬肉同埋雞腿肉燒得好香唔會乾❤️ 豚肉配上荔枝同埋蘆筍增加清爽感🌿 燒粟米同埋茄子都食得出好新鮮呢⭐️ Sapporo生啤 🍺串燒配上啤酒係最好嘅配搭🍻呢款易入口比較清爽就最啱我🌾
⭐️ 咖喱牛舌手抓餅 🥘
鹽燒雞中翼
蒜蓉燒蠔
蜜糖牛油粟米
Sapporo生啤
串燒平時食得多,但好似人生有限杯咁高質嘅的確比較少見,坊間好多串燒店都係得一兩種味,但人生有限杯好有誠意,款款都有獨特嘅調味,好有誠意好用心,價錢仲要非常親民,尖沙咀近店又近又乾淨,好多獨特嘅新款,仲坐得好舒服海鮮類好新鮮,蟶子同蠔都好大隻好肥美,處理得好乾淨,調味又好,魷魚鬚爽口彈牙,白鱔皮脆肉嫩炸物同樣唔馬虎,九肚魚口感一絲絲,外皮又勁酥脆,口感豐富,墨魚滑大蝦呢個組合好特別,口感實淨彈牙,連埋紫菜同芝麻炸,好有層次蔬菜類夠濕潤,少啲心機都做唔到,燒茄子右咗菜甫,少少麻辣味有種fusion嘅感覺,菠蘿又鮮又甜菠蘿鵝肝多士又一獨特之作,口感豐富,味道都好夾,免治雞肉棒口感嫩滑,加埋醬汁同蛋汁味道好豐富百香果檸檬茶同柑桔薄荷鴨屎茶完全唔輸坊間嘅手搖似品店,清新解渴整體性價比好高,值得推介

整體性價比好高,值得推介
假日經常去尖沙咀覓食既我,最近就聼fd介紹左呢間【人生有限杯串燒店】,餐廳主打日式港式fusion串燒小菜、而且即叫即燒,絕對新鮮。周末人流超級多,建議一定要book位!蜜糖牛油栗米:粟米燒到微焦,塗滿蜜糖牛油,香甜濃郁!咬落爆汁鹽燒雞腿:雞腿肉厚實多汁,鹽燒帶出原味,皮脆肉嫩!鹽燒雞中翼:外皮烤到金黃脆身,肉質依然滑嫩,鹽味簡單突出雞油香。椒鹽雞軟骨:脆卜卜口感超上癮!椒鹽鹹香帶微辣,咬落「喀嚓」聲,同出面D雞軟骨好唔同。汁燒雞隔膜:稀有部位!肉質爽脆有嚼勁,醬汁甜中帶焦香,油脂甘香,識食一定叫~麻糬豚肉卷:創意串燒!豚肉片卷住軟糯麻糬,燒到外脆內拉絲,鹹甜交織,口感超驚喜~以上$10-20區域既串燒要兩串起叫免治雞肉棒配日本蛋:燒到外脆裏面juicy!蘸日本生雞蛋黃,瞬間滑溜濃郁鹽燒牛舌芯:厚切牛舌芯爽脆彈牙,簡單鹽燒超香口!椒鹽+紫菜味+泰式辣醬十九肚魚:椒鹽香口、紫菜鮮味、泰式辣醬酸甜,九肚魚外脆內嫩如豆腐,一次過試晒三種風味~流心蛋薯仔沙律:薯仔沙律綿密creamy,加上流心蛋更滑溜!加埋蟹籽增加鹹香。日式淮山配世一蛋黃醬:熟左既淮山有D似薯仔,加上濃郁自家制蛋黃醬,簡單但上

鹽燒雞腿:雞腿肉厚實多汁,鹽燒帶出原味,皮脆肉嫩!
以上$10-20區域既串燒要兩串起叫
鹽燒牛舌芯:厚切牛舌芯爽脆彈牙,簡單鹽燒超香口!

日式淮山配世一蛋黃醬:熟左既淮山有D似薯仔,加上濃郁自家制蛋黃醬,簡單但上癮嘅小食!

明太子忌廉烏冬:烏冬掛滿creamy明太子醬,鹹香帶微辣,溫泉蛋增加層次~
咖哩牛舌油炸鬼:炸得超級脆既油炸鬼吸滿港式咖哩汁,加上燉到軟腍嘅牛舌,非常特別,必點。

港式蜜糖多士夾雪糕:多士加上砂糖同蜂蜜烘到脆身,夾住冰凍雲呢拿雪糕,冰火口感,一定要儘快食用。

手打檸檬茶:檸檬好香,茶底濃而不澀,甜度剛好,解膩首選~
荔枝梳打:荔枝果肉香甜,梳打氣泡感足,非常refreshing~