2022-08-16 1902 views
垃圾之中嘅垃圾,爛中之極一家四口去食飯,人均消費400幾,比埋啲垃圾,咁嘅菜都可以上枱比客。食個譚仔都飽過我係呢到食嘅野。4人食飯,前菜只有一兜細芽菜,一啖食完,唔會refill, 你主手韓國菜都知韓國啲前菜係可以擺晒成張檯?主打海鮮冇鮮味,4個人每人得1/4隻蟹,蟹冇肉,粥勁鹹,海鮮份量少得可憐,仲要係難食,只係會食粥食飽個肚。炸物串燒上菜時間勁耐,等到海鮮蒸晒粥都食埋都話未炸好,埋單比錢先炸好比個客。咁嘅價錢,去食任食放題嘅質素仲會好啲。失望!唔好去中伏!
垃圾之中嘅垃圾,爛中之極

咁嘅價錢,去食任食放題嘅質素仲會好啲。

失望!唔好去中伏!
2022-07-19 2025 views
雖然蒸氣鍋已經唔流行!但九重鮮我食完想同大家推介一下,海鮮新鮮之餘,而且還算多選擇,(他們還提供自選套餐,三天前預訂)!一般蒸氣鍋只有係食蒸氣鍋😅但呢間有好多串燒及小食,而且仲有一人餐俾大家揀!今日我仲見到有鵝肝炒飯同A4和牛炒飯,而價錢仲相當吸引!大家下次可以試吓呢間!而有一樣係我必食推介,就係鹽燒指天翅(大龍躉魚翅)!我記得之前去過一間餐廳食呢個,如果無記錯唔平的!但呢度單點都係$60,而且有啲餐仲包埋!講真…食肆最重要係品質!呢間價錢合理,而我覺得某些食物屬於性價比高!真值得推介👍🏼
2022-07-18
  • 串燒
  • 人參雞粥
  • 龍蝦
  • 元貝
2022-07-03 1633 views
今晚星期日一家去咗九重鮮韓式蒸氣火鍋嘆海鮮!$358一位算抵食,韓式裝修優美,職員態度親切!海鮮味道非常新鮮!本人最喜歡肉蟹、大蝦、龍躉肉、鮑魚!小食首選一口炸芝士(小朋友至愛),好食到番點兩份。韓國🍋七喜配合得好好!我食咗三小碟泡菜😉 兩位試海鮮花膠粥底 ,另外兩位再試花膠豬手粥底 都非常好味!而且無加味精!加少量新鮮pepper 粥底夠曬味!我開頭仲儍到想叫白飯😂。一家大細都好enjoy! 下次一定再試新餐牌同和牛!
2022-07-03
  • 元貝
  • 鮑魚
  • 新鮮花尾龍躉
2022-05-29 1543 views
438蚊一個人(未計加一)2塊牛 1塊花膠 3隻蝦 半隻龍蝦仔 1舊魚 1隻鮑魚仔 1舊南瓜 1舊番薯………仲有所謂無限任食嘅串燒….但等左成個鐘都無出現 唔知我寫完個食評出現未😂😂 食材係新鮮嘅 但性價比就真係極低 但要想散叫食物填下肚都無😂😂 值唔值就見人見智 可能我太大食啦😂 飲品種類都多嘅……我女人仔都食唔飽 大隻佬們 想試就係屋企食定2個公仔麵先好黎啦😉😉串燒終於出現啦…..等左一個鐘 好開心呀…..😆 個樣都幾新鮮 唔乾呀🙂(相係2個人份量)
438蚊一個人(未計加一)
飲品種類都多嘅……
串燒終於出現啦…..等左一個鐘 好開心呀…..😆
個樣都幾新鮮 唔乾呀🙂

(相係2個人份量)
2022-05-28 1229 views
📍九重鮮黃埔「九重鮮」一間主打韓式蒸鍋店,最近新推出 "生酮海鮮餐"完全合我要求,我最鍾意海鮮,當然要去試吓啦,而且好近地鐵站,真係好方便。.生酮海鮮餐 $338/位 兩位起價錢吸引,套餐都非常豐富.坐底服務員先上頭盤小食,鹽燒龍躉件 煙肉蘆筍卷 鹽燒鮮冬菇,味道剛剛好。.主魚出場,海鮮肉類蔬菜,用層隔蒸爐分層蒸出先蒸無激素牛肉之後海蝦 金菇再來骨膠原花膠串仲有鮑魚 海蜆底層低碳蔬菜(無限加添)無激素牛肉超大塊,就咁蒸30秒左右食得,牛味濃郁,沾少少醬汁,令牛味升提。海鮮全部都鮮甜爽彈,我無沾醬就咁食😆證明好新鮮,燒烤串燒樣樣都好惹味,食唔停口。.飲品柜有大量凍飲、啤酒,冷氣又夠涼,夏天嚟到好舒服🤣我風扇都無開過😂.📍九重鮮紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G
📍九重鮮

黃埔「九重鮮」
一間主打韓式蒸鍋店,最近新推出 "生酮海鮮餐"
生酮海鮮餐 $338/位 兩位起
價錢吸引,套餐都非常豐富
坐底服務員先上頭盤小食,
鹽燒龍躉件 煙肉蘆筍卷 鹽燒鮮冬菇,味道剛剛好。
主魚出場,海鮮肉類蔬菜,用層隔蒸爐分層蒸出
先蒸無激素牛肉
之後海蝦 金菇
再來骨膠原花膠串
仲有鮑魚 海蜆
底層低碳蔬菜(無限加添)
海鮮全部都鮮甜爽彈,我無沾醬就咁食😆
證明好新鮮,燒烤串燒樣樣都好惹味,食唔停口。
📍九重鮮
紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G
2022-05-18 803 views
人氣很勁的, 這次很早就預約過來吃了, 地點有點難找。海鮮份量按人頭, 有龍蝦、 蝦子、 蜆殼類、青口等。的確很吸晴, 合適打卡, 但不是很新鮮。 味道不鮮甜。 還有他再可任叫牛,同樣只合適打卡並不好吃, 牛肉質不行,好硬, 難嘴饞。不過工作人員很好, 很多為我們收拾乾淨。 位置大也坐得不迫的, 位置大小還可以的。 裝修風格也挺特別的, 有一種與別不同的感覺。場內還有熟食可叫, 但質素還是一般不是太好, 感覺也不是馬上做的, 只是微溫感。
2022-05-10
原本網上見佢有得2xx蚊任食蝦,硯同串燒。但係而家剩系得翻全部限量既套餐。價錢仲要貴左,最平既餐都差唔多380一個。夜晚8點去到舖頭,人流唔多。環境算整潔。野飲類別唔多,但都足夠。可能系因為系蒸汽火鍋既關係所以上菜同等啲野熟都要啲時間。坐低差唔多半個鐘先開始食蒸汽火鍋既野。好彩有串燒可以食住先。串燒既質素唔錯。調味系偏重既。建議食雞,牛同蔬菜串。另外串燒我地9:30已經叫唔到。雖然俾兩個鐘但係根本無需要,因為冇得任食。海鮮系新鮮既。食物質素都唔錯,但係冇左以前嗰仲模式就可惜啲。
夜晚8點去到舖頭,人流唔多。環境算整潔。
野飲類別唔多,但都足夠。
另外串燒我地9:30已經叫唔到。
雖然俾兩個鐘但係根本無需要,因為冇得任食。
  • 海蝦
  • 串燒
2022-04-27 691 views
最近有朋友問我有無食過黃埔間【九重鮮】有嘅🙋🏻‍♀️係呢度一次過同大家分享下餐廳主打海鮮蒸鍋及串燒烤肉放題,提供3種放題選擇: A餐梨花塔、B餐弘益塔及C餐高麗塔 🇰🇷 餐廳沿用經典韓式設計,設有不同打卡位,客人仲可以試穿韓服(疫情期間暫停)👏🏻推介人氣之選 ~ B餐弘益塔 (限時120分鐘)✅任食:蠔、芝士煙肉焗蠔、岩鹽燒海蝦、海蝦、海蜆、烤物、炸蝦、天婦羅、銀紙燒、各類串燒✅每位一份:龍蝦、鮑魚、粉絲蒸帶子、椰子味大菜糕甜品加$15 升級無酒精飲品放題加$45 升級酒精及無酒精飲品放題味道黎講,由於海鮮無添加額外調味料,只用上蒸塔清蒸,食落味道會偏清淡,但因為咁先容易食出海鮮嘅鮮味🦐 蝦肉肥美;蜆都幾大隻,而且無沙;粉絲蒸帶子粉絲量偏多;龍蝦肉都幾飽滿;鮑魚就肉厚鮮甜、爽口彈牙 👍🏼串燒包括京蔥牛肉卷串、金菇芝士肥牛卷、七味雞軟骨串、迷你雞肉腸等超多種🤩放題黎講,食物種類真係算多,有清淡之選,亦有各式各樣滋味串燒,最啱一家大細👨‍👨‍👧‍👦📍九重鮮 (紅磡)紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G26號

👏🏻推介人氣之選 ~ B餐弘益塔 (限時120分鐘)
✅每位一份:龍蝦、鮑魚、粉絲蒸帶子、椰子味大菜糕甜品
加$15 升級無酒精飲品放題
加$45 升級酒精及無酒精飲品放題

📍九重鮮 (紅磡)
紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G26號
2022-04-13 533 views
I come here once in a while, always has empty tables. Service is just okay but you pay for what you get. Food quality is also just average. This place says they're a korean restaurant but to be honest, the food taste like it's more of a chinese restaurant. Feels like one can easily get the same quality of food if prepared at home. Nonetheless, i think it is a good price to get steam seafood along with an array of buffet items. Don't expect a lot from the buffet items though, their fried items ar

Nonetheless, i think it is a good price to get steam seafood along with an array of buffet items. Don't expect a lot from the buffet items though, their fried items are not covered in oil or grease, but also not hot
九重鮮 (紅磡)紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G26號舖B餐弘益塔 放題 (另+$15任飲無酒精飲品)當晚是假期前夕,8:00pm入座,$358時段~B餐每人包有: 1隻鼓油粉絲蒸扇貝 +半隻波士頓龍蝦🦞+ 1隻鮑魚仔 + 1份甜品單層蒸鍋~沒有粥底蒸鍋層~甜品有驚喜!好食😋係一份杯裝,椰糖碎+椰漿+椰子水的大菜糕甜品😋食得出無溝水!好香椰漿同椰青水味😋😚👍🏻每人1杯唔夠喉!😩👇🏻小妹任食翻啅之選:💁🏻‍♀️👇🏻海蝦🦐: 上枱時仲有2、3隻識郁~屬街市單買$40-$60一兜一份質素~蠔🦪: 任食嚟講,性價比高,唔腥,蠔肉細細粒但飽滿! (請無視小妹掛住影相,蠔肉未蒸到全熟都照影~唔好學呀!😣)蜆: 無沙,但估計因為需要浸鹽水令蜆吐沙(?),每粒蜆蒸完食落都係好鹹~🙈串叉燒好食😍叉燒軟腍而有咬口,叉燒醬甜甜哋,似小妹喺屋企用光波爐/氣炸鍋整自家叉燒嘅味道~蒜蓉牛油燒金菇都可以👇🏻小妹任食不翻啅之選:💁🏻‍♀️👇🏻岩鹽燒海蝦🦐 幾鹹吓,會寧願order生海蝦慢慢蒸嚟食~韓式蔘雞湯一碗成層厚雞油係面的雞湯,內裏有一嚿白切雞胸連骨~沙嗲串燒泰式沙嗲串燒,幾濃~牛肉韌~ 雞肉嫩d~急凍蠔肉估計可
九重鮮 (紅磡)
紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G26號舖

B餐弘益塔 放題 (另+$15任飲無酒精飲品)
當晚是假期前夕,8:00pm入座,$358時段~

單層蒸鍋~沒有粥底蒸鍋層~

👇🏻小妹任食翻啅之選:💁🏻‍♀️👇🏻

串叉燒

蒜蓉牛油燒金菇
都可以

👇🏻小妹任食不翻啅之選:💁🏻‍♀️👇🏻

岩鹽燒海蝦🦐
幾鹹吓,會寧願order生海蝦慢慢蒸嚟食~

韓式蔘雞湯
一碗成層厚雞油係面的雞湯,內裏有一嚿白切雞胸連骨~

沙嗲串燒
泰式沙嗲串燒,幾濃~
牛肉韌~ 雞肉嫩d~

急凍蠔肉
估計可能臨打烊,石蠔差不多賣晒,最後last order個round石蠔,嚟到變左急凍蠔肉😂 雖然急凍蠔大粒過石蠔肉,但蒸完勁腥!!🙈😰

燒菠蘿
酸~ 完全唔甜

$410.3
踏入10月先黎兩個颱風,重要打得成掛8號。。原本book左食蒸海鮮就咁比圓規破壞左🥺實在太想食蒸海鮮。。醬油蝦。。唯有忍一下改期!改左星期六6:00,當日準時去到,人唔算多兩三枱客。任飲任食120分鐘,我地揀左有醬油蝦果款高麗塔餐🤣每人有兩隻醬油蝦,加$15可以轉半隻醬油蟹,轉左一份。醬油蝦少少辣鮮味爽口。蟹比較辣,不過都好味🤤蒸海鮮每人一份,有龍蝦、鮑魚、龍躉指天翅、帶子。店員指示:鍋一滾到出煙按計時器等9分鐘就食得!全部都鮮味十足。尤其是龍蝦肉質彈牙juicy龍躉指天翅都係第一次食,魚肉厚身結實,好味!之後住食海鮮有蝦、蜆同蠔。小食當中有款叫銀紙燒,個名幾特別,係錫紙包住蜆、蝦,粉絲。上枱果陣店員會淋d酒落錫紙度再點火。呢下就明白燒錢紙係咩來🤣裡面個湯同粉絲好味丫!炸物普普通通。款式選擇算多,除左吉列重有天婦羅,問店員拎沙律醬或天婦羅汁果陣店員話賣晒😅其實我以爲佢比漏左。。韓式豬肉雞肉味道普通,串燒花枝丸就好好食串燒非常出色。當中帶子煙肉露筍卷,帶子鮮味,露筍爽脆加埋百搭既煙肉!三款食材超夾。。因為食左唔記景相,之後再落單就等到埋單,追左兩次都無黎到。。只係食左一轉太可惜,其他串燒
踏入10月先黎兩個颱風,重要打得成掛8號。。
原本book左食蒸海鮮就咁比圓規破壞左

🥺實在太想食蒸海鮮。。醬油蝦。。唯有忍一下改期!

每人有兩隻醬油蝦,加$15可以轉半隻醬油蟹,轉左一份。
醬油蝦少少辣鮮味爽口。蟹比較辣,不過都好味🤤

蒸海鮮每人一份,有龍蝦、鮑魚、龍躉指天翅、帶子。
店員指示:鍋一滾到出煙按計時器等9分鐘就食得!

全部都鮮味十足。尤其是龍蝦肉質彈牙juicy

龍躉指天翅都係第一次食,魚肉厚身結實,好味!

之後住食海鮮有蝦、蜆同蠔。

韓式豬肉雞肉味道普通,串燒花枝丸就好好食

串燒非常出色。當中帶子煙肉露筍卷,帶子鮮味,露筍爽脆加埋百搭既煙肉!三款食材超夾。。因為食左唔記景相,之後再落單就等到埋單,追左兩次都無黎到。。只係食左一轉太可惜,其他串燒都唔錯既

另外呢個煙肉薯蓉焗蠔熱度十足,百搭煙 肉配上牛油味薯蓉包住隻蠔。好邪惡。。好好味😋

甜品得一款椰青味大菜糕。一人一杯。味道清新,甜而不膩。

任食兩小時時間係充裕既,早段客少上菜快,之後爆場再落單d野追極都唔黎。。埋單加埋一重要每人$4XX。。實在唔平。。海鮮尚算新鮮。。試過就算了

• 帶子煙肉露筍卷
  • 龍蝦
  • 鮑魚
  • 銀子燒
2021-10-12 2487 views
朋友請食飯,特意介紹一間蒸海鮮的餐廳,嚟到門口先知道原來係近似放題任點的蒸海鮮同串燒。門口整得好有韓國特色,天花上七彩的波波燈裝飾,幾啱打卡一行五人叫咗五個中價位餐,如果叫最高價位的餐會包醬油蟹,其餘好似同中價位嘅差唔多。飲品自己出去拎,頭一round有蒸扇貝蒸龍蝦蒸鮑魚,一嚟到待應會同你講大概蒸幾多分鐘比較合適,粉絲蒸扇貝入味,龍蝦鮑魚新鮮彈牙。其他嘅海鮮同埋串燒就可以經app任叫,上菜速度好快,海鮮有蠔蜆蝦,基本上全部都好新鮮,不過有啲蠔就會比較細隻,建議可以叫多幾隻一次過蒸。串燒種類繁多(連叉燒都有😲),最推介燒蝦同燒冬菇。另外仲有小食一口牛、吉列紫薯餅,選擇都好多。小食當中最有驚喜係麻辣蜆銀子燒,其實如果淨係見到個名我都未必嗌,但友人極力推薦,叫咗一客,一嚟嘅時候,一個瓦兜中有錫紙包住蝦蜆粉絲連湯汁,侍應會即場點火燒一燒,一食好鮮味,有驚喜,而且同個麻辣好夾,忍唔住即刻叫多咗客。最後每人有一客甜品,有少少似泰式椰汁糕 一層類似椰漿在面,底下是清甜椰青水味大菜糕,為富嘅一餐作結。

好鮮味,有驚喜,而且同個麻辣好夾,忍唔住即刻叫多咗客。

蒸扇貝
蒸龍蝦鮑魚
蒸蜆蒸蝦
蒸蠔
麻辣銀子燒

麻辣銀子燒
2021-09-21 2005 views
主打優質海鮮食材, 韓式海鮮蒸氣火鍋,選用新鮮食材 多款即燒串燒,烤肉韓式海鮮蒸鍋舊年開始興起,清蒸除咗可以保留海鮮嘅鮮味之外亦比烚下烚下嘅傳統火鍋更健康呢度嘅蒸鍋有三種比你揀:釜山塔,首爾塔同濟州塔分別係唔同海鮮嘅配搭,最後仲有一個自選粥底記得每層需要蒸嘅時間都唔同,一邊食一邊計住咁就保證食到鮮甜又唔韌嘅靚海鮮!!最正係有龍蝦同鮑魚 仲有多款特別小食 串燒任食! 食物加埋都有幾十款任食一流紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G26號舖消費$400
韓式海鮮蒸鍋舊年開始興起,清蒸除咗可以保留海鮮嘅鮮味之外
亦比烚下烚下嘅傳統火鍋更健康
呢度嘅蒸鍋有三種比你揀:釜山塔,首爾塔同濟州塔
分別係唔同海鮮嘅配搭,最後仲有一個自選粥底
記得每層需要蒸嘅時間都唔同,一邊食一邊計住
咁就保證食到鮮甜又唔韌嘅靚海鮮!!

紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G26號舖
消費$400
2021-09-07 2039 views
黃埔 Staycation ,突然想食海鮮但係只得兩個人,唯有上網睇吓附近有冇海鮮鍋,發現呢間評價好似不錯,就打電話即日預約,我諗因為而家唔係太多人出嚟食飯,所以即日預約都冇問題,當晚八點去到,餐廳都坐咗八成滿,喺疫情來講都算幾受歡迎。佢有三個套餐可以選擇,我同朋友選擇最平任食蜆加海蝦,同埋仲有20幾款串燒+熟食。啲海蝦上枱嗰陣仲識郁添,超級無敵新鮮,啲蜆嘅話就冇得比你揀係咩嘢款式,成晚落嚟發現店家提供三種不同的蜆,全部都係勁新鮮,只係食到一隻變壞同埋三四隻有沙,%算係好好👍🏻見到隔離枱揀咗貴啲嗰個套餐,有得任食蒸生蠔同埋燒生蠔,望到佢哋隻好個色澤都幾新鮮,下次在你嘅話都會試吓貴啲嘅嗰個套餐😆😆串燒來講嘅話就不過不失,我主要都係食菌類,解解膩嘅感覺。始終不停食你食去都係蛋白質,會有啲悶悶地。而天婦羅來講嘅話我就覺得一般般,太過油膩🥲我覺得如果除咗蒸海鮮之外,可以有啲蔬菜俾我哋蒸嚟食,會更加好。好驚喜地埋嗰陣時,佢哋送咗個甜品俾我哋食,係椰汁類嘅甜品,真係好食到飛起,超想encore😆😆

2021-08-30
本來期待好高,但結果發現其中一部分海鮮質素堪憂,特別是芝士蠔,當時口感就感覺沒有煮熟,第二日自己因腸胃炎被送至醫院,其他同行朋友食完也都有感到腸胃不適。不推薦。