平日就好鍾意食雞煲🐔真係唔使北上,都可以食到咁抵嘅放題呀😯仲可以揀羊腩煲🐑同烤魚🐟?真係唔限量,食到你撐都得~老闆話呢度啲雞🐔係每日新鮮現宰🔪肉眼可見咁新鮮,真係👍🏻而且套餐仲可以無限加串串🍢餐廳營業至凌晨 2 點🕑絕對係同朋友食宵夜嘅好去處夜晚🌃一邊飲啤酒🍺一邊擼串,愜意到不得了~夏天到啦~又係食大閘蟹🦀嘅季節~而家推出六月黃大閘蟹客人到店可加購,真係有優惠㗎~最平只需 $58💰一隻🎊真係超抵,超吸引🎊每隻螃蟹🦀勁多膏!真係好好味道
平日就好鍾意食雞煲🐔
真係唔使北上,都可以食到咁抵嘅放題呀😯
仲可以揀羊腩煲🐑同烤魚🐟?
真係唔限量,食到你撐都得~

老闆話呢度啲雞🐔係每日新鮮現宰🔪
肉眼可見咁新鮮,真係👍🏻
而且套餐仲可以無限加串串🍢

餐廳營業至凌晨 2 點🕑
絕對係同朋友食宵夜嘅好去處
夜晚🌃一邊飲啤酒🍺一邊擼串,愜意到不得了~

夏天到啦~又係食大閘蟹🦀嘅季節~
而家推出六月黃大閘蟹
客人到店可加購,真係有優惠㗎~
最平只需 $58💰一隻🎊
真係超抵,超吸引🎊
每隻螃蟹🦀勁多膏!真係好好味道
Dining Offer
Tasting Event
2025-08-18 146 views
星期日想獎勵下自己,約埋朋友去咗黃大仙飛鳳街嘅【上海新大眾大閘蟹專門店】試佢哋嘅放題 A 餐,真係超出預期咁滿足!😋🍽️ 前菜開胃 一坐低就有兩款涼菜送上:涼拌木耳同手拍青瓜,清爽開胃,特別係青瓜夠爽脆,蒜香味濃,食完即刻開胃!🔥 串燒盛宴 A 餐包咗7款串燒,包括牛肉串、羊肉串、雞腿肉串等等,每款都燒得香口唔乾,牛肉同羊肉特別惹味,仲有微微孜然香,食完一串又一串停唔到口~串燒係可以追加,絕對係肉食控天堂!🍲 煲仔無限追加 重頭戲係三款煲:烤魚、羊腩煲、雞煲。烤魚香辣入味,魚肉滑嫩;羊腩煲夠濃郁,啖啖膠質;雞煲就麻辣得嚟唔會太刺激,啱晒香港人口味~每款都可以無限追加,真係食到飽飽走!🥤 飲品方面 有基本選擇,雖然唔算特別,但夠解渴,配串燒同煲仔都啱啱好。💰 性價比高 以放題嚟講,價錢合理,食物質素唔錯,環境乾淨企理,服務都幾好,店員會主動幫你追加,唔使自己走嚟走去。📸 打卡貼士 串燒拼盤同烤魚煲最吸睛,記得影相前加啲辣椒同香菜,畫面更豐富!⭐ 整體評分:8.5/10 適合朋友聚餐、週末放鬆,食物選擇夠多,味道有驚喜

呢間餐廳好爆場咁啵~到底有咩咁特別?原來呢度嘅Set 好抵食!一次過就可以試盡多款菜式!包括雞煲、火鍋、蟹粉鵝肝菜式等 方便又滿足!餐廳而家仲有推出六月黃大閘蟹鐘意食大閘蟹嘅朋友 仲可以另行加購🦀🐓首先係 #奇味雞煲香料配料十足 雞肉嫩滑入味 食落完全冇雪味連埋配料芹菜同洋蔥 都好好味😆味道唔係一般雞煲嘅死咸 覺得啱啱好鍾意食辣嘅朋友 仲可以選擇麻辣雞煲🌶️前菜有幾款提供 都幾唔錯最鐘意係🥒手拍青瓜 清涼微辣 好適合夏天食味付螺肉同中華沙律口感唔錯 幾開胃涼拌木耳清爽都幾入味🦀創意蟹粉菜式✨蟹粉香煎墨魚餅墨魚餅結實 蟹粉份量充足 好想撈白飯食蟹粉配搭些微薑絲嘅辣味 非常惹味✨爆汁蟹粉小籠包識食嘅一定要趁熱辣辣即食多汁 亦唔會過多肥肉✨瀑布蟹粉黃金撈麵實現蟹粉自由❣️✨蟹粉扒時蔬蟹粉瀑布令娃娃菜食落更有層次感✨蟹黃鵝肝炒飯大推❣️鵝肝煎得香脆可口炒飯炒得乾身 粒粒分明 每一啖都食到鵝肝香味🥰炸物選擇亦非常豐富:✨香芋地瓜丸係芋頭控嘅Must Try!芋頭味好出色 忍唔住一試再試❣️✨黃金炸饅頭係小編私心至愛🙌配搭多煉奶 Perfect池!✨台式鹽酥雞欣賞佢炸粉唔算厚 雞肉嫩滑✨黑松露薯條滿佈黑松
呢間餐廳好爆場咁啵~到底有咩咁特別?
原來呢度嘅Set 好抵食!一次過就可以試盡多款菜式!
包括雞煲火鍋、蟹粉鵝肝菜式等 方便又滿足!
餐廳而家仲有推出六月黃大閘蟹

大推❣️鵝肝煎得香脆可口
炒飯炒得乾身 粒粒分明
每一啖都食到鵝肝香味🥰

炸物選擇亦非常豐富:
✨香芋地瓜丸係芋頭控嘅Must Try!
芋頭味好出色 忍唔住一試再試❣️

✨黃金炸饅頭係小編私心至愛🙌
配搭多煉奶 Perfect池!

✨台式鹽酥雞欣賞佢炸粉唔算厚 雞肉嫩滑

✨牛肉串有濃郁的肉香
✨羊肉串味道唔會太羶 肉質結實
✨燒雞皮唔算太油膩

💫一品料理
🌽牛油粟米係中學嘅青春回憶!!
牛油份量恰到好處 清甜多汁

🍲足料靚燉湯熱辣辣 見到有雞腳、蟲草花等食材
聞落好香 湯質清澈 飲完都唔口乾

✨蒲燒鰻魚一貫食法 配合鰻魚汁好美味

食完小食之後仲可以加湯打邊爐🥘

一般係用雞煲嘅汁做湯底 今次用咗清湯
個湯本身已經有粟米、菇同娃娃菜 非常清甜

🐮美國特級肥牛肉質嫩滑 脂肪較多
🐮安格斯牛板腱 牛味濃較少脂肪
🐮澳洲和牛牛胸爽口感非常爽口 油脂喺個口咇出嚟!
🐏紐西蘭草飼羊卷肉啱晒鍾意食羊嘅朋友
🐷西班牙黑豚腩片 香滑而帶豬腩香

整體嚟講 呢間餐廳真係菜式選擇好豐富 性價比高
呢個C餐只需要$168
每位需另付$10醬油費(五六日、公眾假期及前夕+$20)同加一服務費
以呢個價錢黎講 真係冇得輸啦!
餐廳開到凌晨2點🕐 宵夜?有著落喇🙌
2025-08-16 122 views
涼番少少不如去打個邊!一入去哥仔就會問你想要咩餐,要魚/雞/羊?今次要個B餐 100分鐘仼食烤魚/ 雞煲/ 羊腩煲(可以三款食晒)仼叫三款火鍋肉片、各式孜然烤串、各款炸物、韓式飲品汽水凍茶仼飲、前菜同火鍋配料喺雪櫃仼意夾。店有兩間分鋪,仲要開到零晨兩點,係食嘢吹水好地方。特別推介淥個烏冬落酸菜魚湯,好食!呢度烤魚好抵食,魚肉新鮮又嫩,一夾離骨。另外西班牙黑豚腩片,雞腿肉串燒,同埋炸香芋地瓜丸係必須要加單,因為呢個價位有呢個質素真係非常唔錯!

酸菜湯烤魚
酸菜烤魚

芋泥蕃薯丸
雞腿肉烤串
酸菜烤魚
芋泥蕃薯丸
雞腿肉烤串
\ 上海新大眾大閘蟹專門店 /黃大仙呢間出哂名食大閘蟹不特止而家有新搞作!黃大仙A出口步行5分鐘就到!$98就可以食到大滿足套餐麻辣烤魚 酸菜烤魚 蕃茄烤魚 麻辣雞煲 熔岩芝士雞煲 羊腩煲通通任食!食完係可以再加 真係性價比之王🤤仲有多款串燒、小食、火鍋配料都係任食味道仲要係好好味 不敢相信呢個價錢可以喺香港食到咁抵既野餐廳開到零晨2點 喺同一班朋友嘅宵夜最佳之選 大家快啲去試下啦🤗📍上海新大眾大閘蟹專門店黃大仙飛鳳街46號地舖#宵夜好去處 #黃大仙美食 #香港美食推介 #雞煲任食 #烤魚任食 #羊腩煲任食 #foodiehk

\ 上海新大眾大閘蟹專門店 /
黃大仙呢間出哂名食大閘蟹不特止
而家有新搞作!
黃大仙A出口步行5分鐘就到!
$98就可以食到大滿足套餐
通通任食!食完係可以再加 真係性價比之王🤤
仲有多款串燒、小食、火鍋配料都係任食
味道仲要係好好味
不敢相信呢個價錢可以喺香港食到咁抵既野

📍上海新大眾大閘蟹專門店
黃大仙飛鳳街46號地舖

今次同屋企人去咗黃大仙一間大閘蟹專門店食飯,呢度除咗有大閘蟹,仲有幾款任食嘅套餐😍 百幾蚊就食到超多嘢🥳 而且營業時間去到凌晨兩點,宵夜都食到喇~我同屋企人揀嘅係套餐C「極享受」,可以任食120分鐘🤤🤤 烤魚、羊腩煲、雞煲、串燒、小食⋯ 全部都係任叫!前菜🥬有螺肉、魚皮、青瓜、木耳、沙律等,夠晒開胃🤤烤魚🐠可以揀麻辣、酸菜或蕃茄味,我哋揀咗蕃茄味🍅好甜好開胃🤤 魚好大條好多肉,我哋兩個人食好夠!(唔夠都仲可以再叫,食埋其他口味㗎🥳雞煲🐥 雞煲一樣有辣有唔辣,仲可以加$18轉熔岩芝士雞煲🧀,正呀😝 我哋就揀咗麻辣雞煲🌶️,叫咗bb辣,食完就可以加湯打邊爐喇☺️羊腩煲🦙 最後仲有羊腩煲食,羊腩舊舊都勁大舊,沾埋腐魚醬食好正🙌🏻串燒🍢 串燒都係大大串,有牛肉、羊肉、五花腩⋯ 我最愛係炭燒雞腿肉串,雞肉大大塊又嫩滑,燒得又香又惹味😋自助區火鍋配料🍲 呢度仲有超過30款火鍋料可以食,仲有安格斯牛板腱、西班牙黑豚腩片、美國特級肥牛、紐西蘭草飼羊肉等嘅精選火鍋肉類🥩!一次過滿足你幾個願望😚熟食🍘 除咗多種炸物、一品料理,呢度仲有創意蟹粉及鵝肝菜式可以任叫😍 瀑布蟹粉黃金撈麵、蟹粉香煎墨魚餅、蟹黃金燒賣、

前菜🥬有螺肉、魚皮、青瓜、木耳、沙律等,夠晒開胃🤤

熟食🍘 除咗多種炸物、一品料理,呢度仲有創意蟹粉及鵝肝菜式可以任叫😍 瀑布蟹粉黃金撈麵、蟹粉香煎墨魚餅、蟹黃金燒賣、爆汁蟹粉小籠包、蟹黃鵝肝炒飯、蟹粉扒時蔬⋯ 全部都好值得試😋!

餐廳而家仲推出埋六月黃大閘蟹比客人加購添😍!
2025-08-14 119 views
呢間上海新大眾大閘蟹專門店超抵食「雞煲+烤魚+羊腩煲」任食放題!🔥街坊食宵夜必去!今次我哋就食最平嘅A餐 估唔到都冇中伏熔岩芝士雞煲加$18就有 瀑布級拉絲超正🧀羊腩煲仲跟埋腐乳,雞煲無限追加 烤魚有麻辣、酸菜同埋番茄味揀我哋90分鐘就叫咗一個芝士雞煲羊腩煲同埋麻辣烤魚呢三樣嘢都冇中伏前菜手拍青瓜+涼拌木耳任食串燒都係任點㗎!秘製串燒醬汁好開胃,我同friend狂掃燒雞皮串配啤酒任飲 爽到震!期間限定,有六月黃大閘蟹,到店加購可以食埋~

🔥街坊食宵夜必去!

今次我哋就食最平嘅A餐 估唔到都冇中伏
熔岩芝士雞煲加$18就有 瀑布級拉絲超正🧀
羊腩煲仲跟埋腐乳,雞煲無限追加
烤魚有麻辣、酸菜同埋番茄味揀

前菜手拍青瓜+涼拌木耳任食

期間限定,有六月黃大閘蟹,到店加購可以食埋~
位於黃大仙❣︎上海新大眾大閘蟹專門店❣︎$168就可以任食雞煲🐔烤魚🐟同羊腩煲🐑仲有火鍋🍲,蟹粉鵝肝菜式,一品料理等等⋯⋯連啤酒🍻汽水都係任飲😱真係大癲,抵過返大陸,重點食物一啲都唔馬虎,仲要開到凌晨2點架,收得夜嘅朋友👫仔都可以來啤啤🍻佢,加$58仲可以食埋大閘蟹🦀添,難怪呢到幾乎晚晚full,真心超推薦比大家🫶🏻🤟🏻以下推薦必食之選😋👍🏻❣︎麻辣烤魚❣︎烤魚超大條勁鮮味😋👍🏻麻麻辣辣送啤酒🍻一流,配菜嘅娃娃菜,芫荽,冬菇片同酸菜索晒啲麻辣汁超惹味。❣︎爆汁蟹粉小籠包❣︎小籠包皮煙靭😋👍🏻湯汁同蟹粉勁鮮甜,超爆汁。❣︎蟹黃鵝肝炒飯❣︎炒飯超有穫氣😋👍🏻仲粒粒分明,鵝肝同蟹黃份量超多超邪惡😈❣︎奇味雞煲❣︎雞肉非常嫩滑😋👍🏻仲有大量嘅紫洋蔥同芫荽,仲有麻辣口味揀添。❣︎炸饅頭❣︎其實呢到嘅炸物全部都好有水準😋👍🏻絕對唔會炸到乾柴皮,佢嘅炸饅頭即叫即炸,外脆內軟🤤沾埋煉奶一齊食,實在太正啦👍🏻另外收費:- 每位$10醬油費- 另收加一服務費- 週末及假期前夕+$20

🤟🏻以下推薦必食之選😋👍🏻
❣︎麻辣烤魚❣︎

❣︎爆汁蟹粉小籠包❣︎
小籠包皮煙靭😋👍🏻湯汁同蟹粉勁鮮甜,超爆汁。

❣︎蟹黃鵝肝炒飯❣︎
炒飯超有穫氣😋👍🏻仲粒粒分明,鵝肝同蟹黃份量超多超邪惡😈

❣︎奇味雞煲❣︎

❣︎炸饅頭❣︎

另外收費:
- 每位$10醬油費
- 另收加一服務費
- 週末及假期前夕+$20

2025-07-31
$270 (Dinner)
  • 麻辣烤魚
  • 爆汁蟹粉小籠包
  • 蟹黃鵝肝炒飯
  • 奇味雞煲
  • 炸饅頭
2025-08-13 130 views
講起性價比高嘅任食放題,就不得不提呢間上海新大眾大閘蟹專門店啦!佢哋最近做緊個超抵優惠,$98就可以無限任食烤魚、雞煲、羊腩同串燒!真係聽到都流晒口水🤤今次我就主攻咗個羊腩煲同烤魚,淨係食呢兩樣都已經飽到上心口,完全冇辦法再挑戰埋雞煲,下次一定要預留肚仔再戰!佢哋嘅羊腩炆得夠晒入味,啖啖肉之餘又唔會韌,真係食完一舊又一舊😋。而個烤魚都好出色,魚肉嫩滑,配埋啲香辣湯底,簡直係白飯殺手!講到前菜,佢哋都係任食㗎!有我最愛嘅青瓜、中華沙律、木耳同埋螺肉,全部都好開胃,等緊主菜嘅時候食住先一流👍。串燒方面選擇都好多,豬牛雞羊應有盡有。雖然我一次過叫咗廿幾串,但係碟真係裝唔晒咁多,所以建議大家唔好咁貪心,逐少逐少叫,食晒先再落單會好啲😆。佢哋最近仲開始推大閘蟹,鍾意食蟹嘅朋友就真係要衝返轉啦,包你唔會失望!💯

2025-08-12 153 views
最近去咗黃大仙飛鳳街嗰間上海新大眾試咗佢哋任飲任食C餐,$168兩個鐘,頭盤有拍青瓜🥒、涼拌木耳🍄同螺肉🐚等等,味道唔錯,開胃得嚟又唔太重口味。佢個重點係雞煲🍗同烤魚🐟同羊腩煲🐑任食。味道好食,食完一款又可以試另一款,好滿足!另一重點係任食串燒🍢,大大串廚房會燒埋比我地食🔥,配埋任飲啤酒🍻或者其他野飲一流!仲有佢有多款小食🍤都係任食,呢個套餐仲可以叫蟹粉鵝肝菜式🦀,私心推介蟹黃鵝肝炒飯🍚必食!仲有呢個套餐可以配埋個火鍋湯底🫕,打個邊爐淥下啲野食真係好舒服!總結黎講,C餐性價比高💯,啱晒三五知己一齊慢慢嘆🧡,佢價錢唔貴!可以去試下!

本身屋企人話想食大閘蟹🦀,於是我就出黎呢間大閘蟹專門店買。點知一到場見到百幾蚊就可以任食雞煲🐔🍲、烤魚🐟、羊腩煲🐑同串燒🍢放題90分鐘,來都來了,餐廳一個人都歡迎,自己坐張卡位舒舒服服🤩📌前菜清爽手拍青瓜同醒胃涼拌木耳好開胃📌無限追加🐟麻辣烤魚、酸菜烤魚、番茄烤魚🐔奇味雞煲、麻辣雞煲,仲有每位加$18升級熔岩芝士雞煲嘅選項🐑羊腩煲🐓🍲 奇味雞煲先來奇味雞煲,醬汁咸甜帶香料味,雞件嫩滑,大件量多,煮耐咗醬汁更掛汁。🍅 🐟🍲 番茄烤魚再試番茄烤魚,原條烤魚炸香,魚肉呈一疏疏,魚大又滑,容易離骨,配冬菇、娃娃菜,配以新鮮甜番茄。🧀🫕🍲 熔岩芝士雞煲芝士控必試!金黃芝士如熔岩般湧出,拉絲效果可見,雞件嫩滑吸滿芝士醬汁。📌串燒🍢牛肉串、牛油小串、五花腩串、炭燒雞腿肉、燒雞皮、燒雞腎、羊肉串,點咗幾款即叫即燒,熱辣辣送上枱,加咗啲孜然辣椒粉,好惹味。📌任飲汽水啤酒🍻📞記得每位要+$10醬油費同另收加一服務費,星期五六日同公眾假期及前夕要每位+$20。WhatsApp訂座四人或以上仲送豪華龍蝦海鮮拼盤!仲開到凌晨2:00,宵夜聖地實至名歸!🦀而家有江蘇六月黃大閘蟹加購優惠,滿五隻送一隻,滿十隻送兩隻

📌前菜
清爽手拍青瓜同醒胃涼拌木耳好開胃

📌無限追加
🐟麻辣烤魚、酸菜烤魚、番茄烤魚
🐑羊腩煲

🐓🍲 奇味雞煲

🍅 🐟🍲 番茄烤魚

🧀🫕🍲 熔岩芝士雞煲

📌串燒🍢

📌任飲汽水啤酒🍻

🦀而家有江蘇六月黃大閘蟹加購優惠,滿五隻送一隻,滿十隻送兩隻,屋企人知道好開心😀

2025-08-09 253 views
♻️難得放星期日,熊妹梗係拉住樹熊周圍吃喝玩樂啦!📌熊妹近排發現位於黃大仙竹園的《上海新大眾新大閘蟹專門店》推出了雞煲烤魚羊腩煲串燒火鍋放題,最平$98起,應該係熊妹暫時見過全港最平嘅放題餐廳。📌雞煲烤魚羊腩煲,烤魚有麻辣酸菜或者蕃茄口味,雞煲有辣同唔辣,仲有好多一品料理、串燒、炸物、精選火鍋肉類、創意蟹粉菜式同罐裝飲品,全部都係任叫任食任飲,食完再食都冇問題,會唔會太底太誇張啊?📌要食就緊係食盡去啦,揀咗 餐極享受任食120分鐘,$168一位,包哂所有小食配料,蟹粉菜式,仲要食足兩個鐘,一於全部都試勻去。 C餐極享受任食120分鐘,$168/位📌每位須付$𝟏𝟎醬油費及另收加一服務費📌星期五、六、日、公眾假期及前夕加$𝟐𝟎前菜有味付螺肉、滕椒魚皮、手帕青瓜、涼拌木耳、中華沙律。食正餐前先食前餐冷盤可以過下口癮。一品料理有章魚小丸子、流心芝士漢堡扒、牛油粟米、爆汁雞皮餃子、日式牛肉壽喜燒、迷你四川擔擔麵、川味口水雞、三文魚鰭、蒲燒鰻魚同足料靚燉湯。食少少餐前小食,在等待主食前可以頂下肚餓都唔錯。麻辣雞煲叫咗小辣,麻辣味都幾重,有落到花椒提升麻味,小辣嘅辣味啱啱好,雞煲份量都幾多,每一件滲入
♻️難得放星期日,熊妹梗係拉住樹熊周圍吃喝玩樂啦!
調味料
任食火鍋
C餐極享受任食120分鐘,$168/位
📌每位須付$𝟏𝟎醬油費及另收加一服務費
📌星期五、六、日、公眾假期及前夕加$𝟐𝟎
前菜
有味付螺肉、滕椒魚皮、手帕青瓜、涼拌木耳、中華沙律。
食正餐前先食前餐冷盤可以過下口癮。
一品料理
食少少餐前小食,在等待主食前可以頂下肚餓都唔錯。
麻辣雞煲
叫咗小辣,麻辣味都幾重,有落到花椒提升麻味,小辣嘅辣味啱啱好,雞煲份量都幾多,每一件滲入左麻辣雞汁,調味濃欷,絕對冇將貨就價,呢個雞煲確實做得幾出色。
粟米
火鍋配料
有油麥菜、娃娃菜、粟米、金菇、丸類、蟹柳、芝士腸等等。
蔬菜
最愛的兩款菜類都有,洗得好新鮮,菜熊熊妹可以任食菜表示好滿足。
精選火鍋肉類
美國特級肥牛、安格斯牛版腱、澳洲和牛牛胸爽、紐西蘭草字羊卷肉同西班牙黑豚腩片。
牛胸爽好特別喎,烚熟後口感爽脆,仲要咇出啖啖牛油出黎!
串燒
牛肉串、牛油小串、五花腩串、炭燒雞腿肉、燒雞皮、燒雞腎同羊肉串。
串燒都做得唔錯,燒烤咗嘅串燒面頭仲搽上啲串燒醬汁,好惹味。
炸物
黑松露薯條、蟹肉忌廉薯餅、炸洋蔥圈、炸春卷、黃金炸饅頭、炸午餐肉、咖喱角、香芋地瓜丸、台式鹽酥雞、酥炸豬扒、酥炸雞扒、吉列廣島蠔、吉列虎蝦同吉列蟹腿肉棒。
炸物款式多蘿蘿🧺,做得幾好唔會成口油,樣樣細細件又可以食多幾款,蟹肉忌廉薯餅最為吸引喇,好少地方有。
創意蟹粉菜式
瀑布蟹黃金撈麵、爆汁蟹粉小籠包、蟹粉香煎墨魚餅、蟹黃金燒賣、蟹粉扒時蔬同蟹黃鵝肝炒飯。
爆汁蟹粉小籠
瀑布蟹黃金撈麵
蟹粉扒時蔬
蟹黃金燒賣
一大兜蟹粉醬不惜工本咁撈上撈麵同菜面,係有蟹肉喎!而黃金燒賣原來係蒸糯米燒賣。蟹粉系列🦀值得一試!
任飲汽水啤酒
多款韓國🇰🇷罐裝飲品,連可樂都係韓國版㗎!最開心係有忌廉溝鮮奶啦!📌四位或以上訂座指定套餐送價值$488的龍蝦鮑魚海鮮拼盤,預先訂座真係好重要,到晚餐食飯時段六點幾開始見人頭湧湧,7點就已經坐🈵,walk-in等位都未必有,咁抵食,係今時今日昂貴租金嘅香港真係難能可貴益街坊。
📌先訂座真係好重要,到晚餐食飯時段六點幾開始見人頭湧湧,7點就已經坐🈵,walk-in等位都未必有,咁抵食,係今時今日昂貴租金嘅香港真係難能可貴益街坊。
江蘇六月黃大閘蟹
📌專做大閘蟹專門店點會無大閘蟹賣呀?而家江蘇六月黃大閘蟹買滿5隻送1隻喎🆓!遲啲大閘蟹季節要過來一試招牌菜!
2025-07-27
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$218 (Dinner)
調味料
蟹粉扒時蔬
蟹黃金燒賣
江蘇六月黃大閘蟹
2025-08-07 185 views
呢個應該係我食過最有性價比最平嘅雞煲烤魚放題😳營業時間到凌晨2點🤩 宵夜之選‼️$100都唔使‼️ 啤酒🍻汽水任飲無限追加:雞煲、烤魚煲、羊腩煲😍任食串燒:牛肉串、草飼羊肉串、牛油小串、燒雞皮、五花腩串、燒雞腎、炭燒雞腿肉✨私心推薦牛肉串🙌🏻 啖啖肉😋 肉質鮮嫩👍🏻燒雞皮同五花腩串都唔錯㗎✨雞煲醬汁好夾✨ 好入味!肉質鮮嫩,食落超惹味~酸菜烤魚煲🐟 原條炸魚,外脆內滑!加埋芫荽、娃娃菜、辣椒,微辣層次感豐富😌小食:涼拌木耳、手拍青瓜🥒 夠晒入味😋而家仲可以優惠價加購江蘇六月黃大閘蟹 🦀買5送1✨3款口味(鹽焗/花雕/清蒸)仲要爆曬膏添啊‼️外賣10隻就可以免費送貨✨ 每位$10醬油費+加一服務費✨ 星期五六日及公眾假期前夕+$20
呢個應該係我食過最有性價比
最平嘅雞煲烤魚放題😳
營業時間到凌晨2點🤩 宵夜之選‼️

$100都唔使‼️ 啤酒🍻汽水任飲
無限追加:雞煲、烤魚煲、羊腩煲😍

私心推薦牛肉串🙌🏻 啖啖肉😋 肉質鮮嫩👍🏻
燒雞皮同五花腩串都唔錯㗎✨

雞煲醬汁好夾✨ 好入味!肉質鮮嫩,食落超惹味~
酸菜烤魚煲🐟 原條炸魚,外脆內滑!
加埋芫荽、娃娃菜、辣椒,微辣層次感豐富😌

小食:涼拌木耳、手拍青瓜🥒 夠晒入味😋

外賣10隻就可以免費送貨

✨ 每位$10醬油費+加一服務費
✨ 星期五六日及公眾假期前夕+$20

2025-07-31
$120 (Dinner)
2025-08-07 157 views
今日去左探親戚,之後佢帶左我黎食烤魚,真係冇介紹錯。重返10年前價格,最平$98 就可以任飲任食雞煲烤魚!包埋創意蟹粉菜式都係$168😱烤魚 、雞煲 、羊腩煲可以任叫!叫咗個麻辣烤魚,真材實料,用左好多調味料去煮,好惹味!魚肉都非常多,唔夠喉可以再叫其他煲/其他口味,有酸菜、蕃茄、芝士等等平時出面食一個煲都要$100幾 ,依家仲可以任食其他火鍋配料。牛肉、羊肉、豬肉都係任叫惹味前菜冷盤任食,好鍾意佢個手拍青瓜,好開胃。飲品方面:大量韓國牌子嘅飲品、可樂、水、啤酒 都係任飲,仲有燉湯,落足料去煲,鮮味十足!有各式各樣創意蟹粉菜式同串燒任食,餐廳營業時間至凌晨兩點, 黎呢到食宵夜岩晒。另外,依家餐廳推出左六月黃大閘蟹優惠(並非任食項目)😍 鍾意食大閘蟹既唔好錯過!
今日去左探親戚,之後佢帶左我黎食烤魚,真係冇介紹錯。

烤魚 、雞煲 、羊腩煲可以任叫!

惹味前菜冷盤任食,好鍾意佢個手拍青瓜,好開胃。

🇭🇰下一站📍 【上海新大眾大閘蟹專門店】🦀🦀黃大仙地鐵A出口🎉🎉98蚊起♨️烤魚羊腩煲雞煲♨️放題任砌唔嬲🎊🎊咁抵食👻衝衝衝🚀🚀🌶️🌶️麻辣烤魚🔷麻辣腦袋必點‼️實不相瞞,我就是奔著這個麻辣烤魚去的😂平時在香港吃麻辣找不到飯搭子,總是不能點太辣,吃得不上不下很沒意思🥹這裡任食那就很爽啦~我可以獨自享受麻辣爆炸☄️☄️超級過癮💋烤魚巨香,魚皮脆脆的,裡面的肉很鮮嫩,夾開也沒什麼骨頭,麻辣正宗香濃,我又幸福到啦😘😘♨️♨️滋補養腩煲🔷不吃辣的寶寶們可以點這個‼️養生又滋補🫰🏻🫰🏻羊肉全部大大件超厚肉,湯汁濃稠,非常入味,裡面的配菜都很好吃呢😋這個價錢可以同時吃到烤魚🐑羊腩煲仲想點😱😱衝就對了💃🏻💃🏻🔥🔥奇味雞煲🔷最後一Round🐥奇味雞煲怎麼能錯過呢🙌🏻🙌🏻新鮮嫩滑的雞肉,加上超惹味的醬汁,食到停唔到口~平時鍾意食雞煲的朋友仔,這裡任食真的有口福了😍😍🍢🍡串燒放題🔷這家串燒很好吃喔😋雞皮串燒驚艷到哭!外脆里嫩的口感也太上頭啦🧠🧠有辣有不辣的自己選擇,想吃什麼打勾選就可以,火鍋和串燒都是任食唔嬲😱會不會太爽啦~🤩🥳🧃🥤汽水啤酒選擇也很豐富👻好多我鍾意的韓國🇰🇷汽水可以任拎任飲🍻🍻好飽好滿足呀🎈🎁🍾🪅👏🏻🙏🏻🔊🔊

🌶️🌶️麻辣烤魚🔷

♨️♨️滋補養腩煲🔷

🔥🔥奇味雞煲🔷

🍢🍡串燒放題🔷

🔊🔊如果選C餐放題,四個人一起訂位的話,還會免費送價值$488的✨豪華龍蝦鮑魚海鮮拼盤✨人多來吃的性價真係超划算呀🎉🎉👏🏻👏🏻

📌每位有$10醬油費及加一服務費
📌星期五六日及公眾假期及前夕+$20

🦀🦀餐廳新推出江蘇^六月黃大閘蟹^😻做緊優惠買5送1買10送2🙌🏻🙌🏻可以清蒸|鹽焗|花雕🤗🤗

🎉🎉營業時間至凌晨兩點🕑宵夜聚會又有新去處🥳🥳

#香港 #香港烤魚 #香港美食 #香港探店#Kol #HKfoodie #blogger #hkiger #香港放題 #任食 #抵食 #香港生活 #hk #美食 #香港旅行 #黃大仙 #火鍋放題 #香港吃喝玩樂 #黃大仙好去處